Saç Rengi ve Saç Boyama Kına yaktım, pişmanım!!!

violet_hill_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
14
0
1
Muğla
Saclarim normalde acık kahve. Her yaz düzenli olarak parlasın, beslensin diye kızıl kına yakiyordum. İyi de duruyordu tenimde..
Dün yine yaktım, markasindan midir nedir kopkoyu bi renk oldu. Patlican moru mu desem, siyah mı desem..
Sorum su, kınayı akıtabilir miyim? Akıtsam ne kadar başarılı olurum? Biraz beklesem de renk acılsa, üstüne hep yaptığım markanın kınasını bi daha yapsam tutar mı?
Kuzenimin dügününde böyle olmak istemiyorum. Yani yaklasık olarak 20 günüm var. Nolur yardım edin.

Malesef kınayı saçın uzamadıkça veya aradan 6-7 ay geçmedikçe akıtmanın bi yolu yok. Üzerine boya da tutmuyor diye biliyorum saçlarımı 4 senedir kına ile boyuyorum fakat hiç boya kullanmadım bi bilgim yok

Mustafa Kemal'in askeri.

Boya tutmuyor da.. Kınanın üstüne kına da mi tutmaz? Kinanin rengi güneşte falan biraz acilsa, tekrar hep yaptigimdan yapsam??

Merhaba,

Ben de kınanın saç dibini zayıflattığını ve aksine bir de zehirli olduğunu biliyorum uzun vadede. Bence kına yakmadan farklı bir bakım yapın ısırgan kürü gibi.. Kınaya işlemiyor boya evet ve ancak açıcı kullanabilirsiniz. Açıcıdan sonra da normal renginize yakın renkte boyarsınız başka yolu yok ve mesela kuaförler de boyalarla uyuşmadığından pek hazzetmezler kınadan...Boya olarak da amonyaksız Garnier Olia kullanın derim kınadan daha az zararlı, kına doğal diye zararsız değil. Bilginize... Geçmiş olsun...

Tesekkür ederim ilginiz icin. Kaldık yani böyle siyah..

Tesekkür ederim ilginiz icin. Kaldık yani böyle siyah..

Hep aynı ürünü kullanın ve akmasını bekleyin... Bence artık kına yapmayın da...

SABAH GAZETESİNDEN ALINTI...
Kına saça zarar verir boya ise besler

Tarkan, İlhan Mansız ve Seda Sayan gibi birçok ünlü ismin saçlarını tarayan Yıldırım Özdemir, sağlıklı saçlara sahip olmanın yollarını açıkladı. Saç kremi kullanılmaması gerektiğini söyleyen Özdemir, kınanın saça verdiği zararları anlattı.

Yıllardır Tarkan, İlhan Mansız, Sertab Erener, Seda Sayan, Yalın, Şenay Akay ve Gülşen gibi ünlü isimlerin saçlarını emanet ettiği ünlü kuaför Yıldırım Özdemir, saç hakkında bilinen tüm yanlışları açıkladı. Yüzyıllardır kadınların saçlar hakkında doğru bildiklerine inandıkları pek çok yanlış olduğunu söyleyen Özdemir, şampuan seçiminin öneminden saç ürünlerinin kullanımına kadar her konuda kadınlara sağlıklı ve güzel saçlara sahip olmanın ip uçlarını verdi.

YUMURTA SÜRMEYİN
Saçların haftada iki kereden fazla şampuanlanmaması gerektiğine dikkat çeken Özdemir, "Her gün saçınızı sadece durulayın. Çünkü saç her şampuanlandığında kendisini besleyen yağını kaybediyor" diyor. Evde kadınların kendi kendilerine saçlarına uyguladıkları bakımların hiçbir yararı olmadığını, aksine kullanılan bazı malzemelerin saça zarar verdiğini belirten Özdemir, "Evde yapılan doğal bakımlar sadece saç dersini besler. Saça bir faydası yoktur. Hatta bakım için kullanılan yumurta saçın nefes almasını engeller" diyor. Özdemir, kadınlara sadece hindistancevizi yağı ile bakım yapmalarını öneriyor. Çünkü bu yağ diğerlerine oranla çok daha ince olduğu için saçı besliyor. Saç dökülmesinin en büyük nedeninin stres olduğunu söyleyen Özdemir, kafa üzerindeki kan deveranının yetersiz olmasının da dökülmeye yol açtığını açıkladı. Özdemir, saçı yıkarken veya duştan sonra saça havlu sarılıyken dört dakika kadar friksiyon yapılmasının ise çok faydalı olacağını belirtiyor.

ben yaktım şaçlarım mahvoldu bidaha yakmam ve bir türlü terketmiyor saçı kaç ay oldu saçlarımı kazıttıktan sonra yaktım çok pişman oldum yaktıma şimdi bidaha kazıcam bir 5 ayda daha beklicem artık uzmansını. kısa yoldan dönüş yapcaz artık çare yok..

kına ve kına rastığı saçları kurutur saçta bulunan kükürt köprülerini kapatır saçın oksijen almasını engeller.ayrıca saç dökmesine yada saçalrı beslemesine hiç bir faysası yoktur..artık teknolojı ilerledi bir çok boyanın kimyasalları azaldı ayrıca bitkisel boyalarda çıktı ,bu yüzden eskiden kına yapan kişiler artı ksaçalrını boyatıyor...ufak bir bilgi daha evreyim...kına saçtan arınmaz,ama boya saçtan arınır zaten boya yapıldıgında saçlardan akmasıda bunu ispatlıyor

Kızın biri saçını kazıtmış sıfır da öyle kurtulmuş kınadan mesela....Bundan sonra elleme de canım olursa doğal boyalar çıktı onlarla boya...Bir de GARNİER OLİA AMONYAKSIZ BOYASI VAR,onu dene ISIRGAN KÜRÜ YAP SAÇINA BAKIM İÇİN. Kına saçın hava almasını engelleyen birşey ve saçı alıştırırsan hep onu istiyor bu yanıltıcı bir düzelme çünkü kına alttan geleni bozuyor aslında ve sen yaptıkça düzeliyor zannediyorsun sadece....

Buyrun 4 senedir senede iki defa kına yaptığım saçlarım

Mustafa Kemal'in askeri.

Son düzenleme:
Benim saçlarım son dönemde acayip dökülüyor koparak dökülmeler başladı avuçla geliyor ellerime yaşım 30 ve bu yaşıma kadar da saçlarıma boya dahi sürmedim artık strestenmi vitaminsizliktenmi bilemiyorum ama bana yardımcı olurmusnuz ben saçlarıma siyah kına yaksam acaba faydası olur mu zaten saçlarımda siyah kömür gibi boya dahi yok ne yapmam gerek

gazete haberine çok güldüm, kına zarar verir boya saçı beslermiş hah!... kusura bakmasınlar da 10 senedir saçıma kına yakıyorum. saçlarım, gür, sağlıklı ve parlak maşallah. düşünüyorum bazen 10 senedir saçıma boya yapsam şimdiye kadar mısır püskülü gibi olmuştu. bu tip söylentilere inanmayın. kuaförlerin ekmek kapısı boya olduğu için tabii ki kınayı kötülerler... bi kere eğri oturup doğru konuşmak lazım. içine bir sürü baharat, bitki suyu ve bitkisel yağ koyduğum tamamen doğal bir şey nasıl kimyasal bir şeyden daha zararlı olabilir ki? kına ile ilgili tek problem saçtan çıkmıyor olması, cesaret işi yani.

Sizin sorununuza gelince, öncelikle saçlarınıza kutularda satılan renkli kınalardan sürmeyin. onlar da kimyasal içeriyor. normal elimize de yaktığımız kına ile hazırladığınız karışımı saçınıza sürün. kınanın üstüne boya yapmadım saçıma hiç ama kınalı saçlarıma oksijen sıkarak rengini açmışlığım var. koyu kızıl saçlarım daha turuncumsu tatlı bir renge dönüşmüştü.

siyah kınadan kastınız kutlarda satılan kınaysa sakın! gidip aktardan normal kına alın. ister papatya suyu ister çay demi ile karın. içine güzel kokması için tarçın koyabilirsiniz. mutlaka zeytinyağı, badem yağı, ceviz yağı gibi saçı besleyen yağlar ekleyin. hem saçlarınızdaki dökülme azalır hem de saçlarınıza bakım yapmış olursunuz. yakın zamanda burada beyaz saçlara kına ile ilgili bir konu açmıştım, ablamın beyazlı saçına kına yakmadan önce fikir danışmak istedim. ablam 6 yıldır boya yapıyordu saçına ve aşırı yıpranmıştı saçları. doğumdan sonra bir daha boya yapmamaya karar verdi ve benim gazımla kına yaktık. çok endişeliydim beyazlar turuncu olur mu diye ama hem çok güzel bir renk elde ettik hem de yıllardır ablamın saçını böyle sağlıklı, parlak görmemiştim....

verdginiz bilgiler için teşekkür ederim ben de zaten aktardan almayı düşünüyordum bir de bu kına alışverişi için kına sepeti v.s hazırlanan yerler var orda da bulabilirmiyim normal kına ama onlar elimize yakınca kızıl olmuyormu benim saçlarım simsiyah boya birden bire başka renge dönüşmeyeyim sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…