Kına

Yani gerçekten hadi dügünü bir nebze anliyoruz diyelim (ki anlamiyorum, pandemi var, hastalar var nikah yapin gidin) ama kina nedir yaa? Niye insanlari 2 defa riske atiyor aileniz? Bir kina bir çeyrek için degermi yaa? Bunun nasil hayali kurulur?

Bide hamile olarak gitmek istemende sasirtici. Ailenin sana "gelme kizim" demeside absürd. O halde dügünü iptal etselerdi. O gelen misafirler birilerin annesi, kizi, kardesi degilmi?

Konuyu nerden tutsam cidden elimde kaliyor.

Düğüne gideceksen git. İçinde kalmasın.3 saatlik yolsa düğündede gideceksin basıl olsa kınaya gidersin kalırsın düğüne kadar

Affedersin ama öz kardesinden bahsediyoruz değil mi? Büyük bi rahatsızlıgın, dogum tehliken olmadigi sürece Tabi ki gitmelisin , herkesten uzakta dahi dursan kardesinin yanında olmalısın. 3 saatlik yol nedir yani abartılcak birsey degil..

bu dugunler kınalar kıme yasaklandı nerde yasaklandı merkure jupıtere falan sanırım :) dunyada hala son gaz devam eglence var ve ben ınanılmaz sasırıyorum hanı kınada yakmayıversın ınsanlar neyın kınası bu dıye dusunmeden edemıyorum dusunuyorum dusunuyorum ve bır turlu anlam veremıyorum korona toplantısı bu baska bırsey degıl

tabıkı gıtmeyeceksınız ne pişmanlıgı yahu .

Her şehirde değil ki
evet bazı buyuk sehırlerde yasaklandı fakat yasaklanmayan yerlerde korona yok dıye bırsey yok, boyle devam edılırse komple kısıtlama gelecek bu mu ıstenıyor anlamıyorum kı ? tedbır dıye bırsey var kına su durumda farz mı gercekten gerek var mı ?

Şu düğün ve kına yapma aşkı beni benden alıyor.İnsanların bunu yapmak için ölümü göze almasına mana veremiyorum
Tam da aynı şeyleri yazmak üzereydim. Okullar boş yere açılmıyor sanki, yada tüm kurumlar keyfinden esnek mesaiye geçti. Bu insanların normal bir süreç yaşıyormuşuz gibi hala nişan düğün kına yapmasını anlamıyorum. İlla evleneceklerse nikah diye bişey var. Bu düşüncesizlik yüzünden daha çok evde otururuz biz

abimin nisaninda nikahinda hamileydim (nikah erken oldu) ikisinede katilamadim üstelik pandemide yoktu eksikligini hic hissetmedim
yerinizde olsam su ortamda hamileyken birakin kinayi dügune bile katilmazdim.
karninizda bir can var ve o can size emanetken koruyup kollamasi size duserken risk almayin dügünede katilmayin bence şu ortamda

Ya benimde kuzen evleniyor gidemem .nasıl söyleyecem bilmiyorum.
Geçen yıl benim düğüne gelmeyenleri ben topa tutmuştum şimdi sen öyle derken kendin niye gelmiyon.diyecekler

Arkadaşım ben 37 haftalıkken doğurdum hiç de bir belirtim de yoktu üstelik

bizimde cuma çok yakınimin kinasi var ona gitmiycem pazar günü açık havada nikah var ona bile tereddut ediyorum ama bilemiyorum

Ya benimde kuzen evleniyor gidemem .nasıl söyleyecem bilmiyorum.
Geçen yıl benim düğüne gelmeyenleri ben topa tutmuştum şimdi sen öyle derken kendin niye gelmiyon.diyecekler
gecen yıl baskaydı ama korona yoktu bu sene bambaska saglık bu sakası yok
suan dugun kına yapmak bencıllık ve bence suc olmalı ınsanlara olası bır bulasıcı hastalık durumunda bır araya getırmek kasten yapılan bırsey cunku gercekten bu suc olmalı...

hedıyesını gonderırsınız bulasıcı hastalık duragan hale geldıgınde telafı edecegınızı soylersınız alınırsa da kendı bılır

Back
X