• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına

2020 gelini olsam ertelerdim düğünümü sanırım. Herkesin içinde kaldı hevesleri.
Hem sağlığım için hemde hayallerimin tam anlamıyla gerçekleşmesi için iptal ederdim düğünü.
Maşallah herkes ama herkes düğün telaşına düştü. Yakın çevremde hiç iptal eden duymadım.

bir tanıdığım var

adam tam Mart ta nikah yaptı instagram resim vs attı

neyse sonra tarlalarda dış çekim vs

bayramda şehir şehir gezdiler gelin hanımla

bu haftasonu da düğün yapmışlar

onlarca fotoda bir tane maske yoktu

sonra da balayına tatile gitmişler

yine fotolar yağıyor da maske yok

konu sahibi canının kıymetini bil, Kazen in yazdıklarını oku

Soruyorsa burdan birileirnin sonuçta kiz kardesin git demesini bekliyordur. Keşke kiz kardeşiniz sizi dusunseydide bi ay daha ertelesetdi:olamaz:

Maalesef her koyun kendi bacağından asılır diye teselli edilecek bir durumda değiliz öyle olsaydı insanların neler yaptığı pek umrumda olmazdı sanırım.
Topluca yapılan etkinlikler, eğlenceler içlerinden bir kişinin bile pozitif olup bulaştırmasıyla tabiri caizse toplu kıyıma dönüşebiliyorken sizin konunuzun başından sonuna haklı tek bir tarafını göremedim.
Hastanelere çalışanlara maddi manevi iş yükü resmen ve tabi sokakta bankada dolmuşta markette işlerini halletmeye çalışan masum insanlara da yazık (bazı insanlar rahat rahat kınaya düğüne oturmalara gittiği için)

Tabi gidin.
Gitmişken kınaya da gidin.
Yol tepmişken o kadar.
Deli gibi vaka var yaşadığım şehirde.
İlçeler, köyler her yer...
Üç gün içinde yakın çevremden babası, halası, eniştesi ölen var. Ağır yatan, evde karantina da olanlar var. Hamile halde olup nefes alamayan var. Her gün plazma mesajları ile doluyor mesaj kutumu. Genç yaşlı farketmiyor. Ölüm geldi mi geliyor. Doktorlar bağırıyor hastalanmayın uzak durun korunun diye. Bir sürü sağlık çalışanı hasta. Bize bakacak kimse kalmayacak böyle giderse.

Daha fenasın söyleyim mi?
Farzet düğünden korona bulaştı henüz test yapılmadı bilmiyorsunuz. aniden doğum gerçekleşti diyelim. Hemşireye ebeye doktora oradan diğer hastalara size hayırlı olsun bebek demeye gelenlere..

Göz göre göre bulaştırmak cinayettir.

İki gün önce halsizlik kas ağrısı boğaz ağrısına ateş de eşlik edince hiç evden çıkmadığım halde test yaptırdım.Sonuç 48 saat sonra açıklanacak dendi.Odamda karantinaya aldım kendimi.
Bu zamana kadar hiç bir kalabalığa katılmadım market dışında bir yere gitmedim ama nerde yanlış yaptım diye o iki gün yaşadığım vicdan azabını anlatamam. Çünkü annem KOAH hastası ben de astım hastasıyım benim yüzümden aileden birine bişey olsa kahrolurdum ki gerçekten bir ihmal söz konusu değil marketten gelenlerden şüphelendim .Belirtiler enfeksiyona da benziyodu ama ne olur ne olmaz diye yaptırdım.
Sonuç olarak negatif olduğumu öğrendim enfeksiyondan kan değerlerim düşmüş ama o iki gün bile o kadar zor geldi ki
Benden birine bulaşsa vicdan azabından ölürdüm covidden önce bence iyi düşünün.

Şu düğün ve kına yapma aşkı beni benden alıyor.İnsanların bunu yapmak için ölümü göze almasına mana veremiyorum

Ben artik eminim: Zombiler bile gelse bizim dügünler durmaz :D (sahsen dügünümü ertelerdim. Biri hastalanip ölürse vicdan azabindan ölürdüm cünkü)

Düğüne gidecekseniz, neden kınaya gitmediniz ki...

Yeminle sizi burdan devlete sikayet edebilme imkanım olsa eder o düğünü iptal ettiririm.

Hiç mi olayın ciddiyetinin farkında değilsiniz.
Ne münasebet.Bulunduğum şehirde düğünler iptal değilki ?Kimi kime şikayet ediyorsunuz pardon???

Biz zorla kuzenimin kınasına gitmek zorunda kaldık leş gibi bi yerdi oturur bari sesleri kesilir diye düsünüp gittim pişman oldum ve hic bir sekilde kimseye yaklaşmadık oturduk ama sürekli birileri yanimiza gelip kalkıl oynayın dedi ne oturuyosunuz dedi covid var dediğimizde ee girerken ateş ölçüldü ya dediler tek belirti oymuş gibi. 3.5 saat yan yana halay çektiler. Pismanım gittigime bu zihniyetle o atmosferi soluduguma pişmanım. Gitmeyin zaten aileniz de gel diye zorlamaz önceliginiz bebeğiniz tabi ki.

Ne münasebet.Bulunduğum şehirde düğünler iptal değilki ?Kimi kime şikayet ediyorsunuz pardon???
İlla yasaklansın dimi bulunduğunuz şehirde. Sokağa çıkma yasağı olsun.
Corona alsın başını gitsin.
Sonra yasak gelsin.
Heh işte o zaman olur.

İyi madem yasak değil bulunduğunuz şehirde kınaya da gitseydiniz.
Neden gitmediniz ki.?
Madem düğüne gideceksiniz, kınaya da gidilmeliydi.
Yol saati felan belirtmissiniz de yolun uzaklığı sizi pek etkilemiyor ki.
Etkilese düğüne de gitmezsiniz.

Tabi gidin.
Gitmişken kınaya da gidin.
Yol tepmişken o kadar.
Deli gibi vaka var yaşadığım şehirde.
İlçeler, köyler her yer...
Üç gün içinde yakın çevremden babası, halası, eniştesi ölen var. Ağır yatan, evde karantina da olanlar var. Hamile halde olup nefes alamayan var. Her gün plazma mesajları ile doluyor mesaj kutumu. Genç yaşlı farketmiyor. Ölüm geldi mi geliyor. Doktorlar bağırıyor hastalanmayın uzak durun korunun diye. Bir sürü sağlık çalışanı hasta. Bize bakacak kimse kalmayacak böyle giderse.

Daha fenasın söyleyim mi?
Farzet düğünden korona bulaştı henüz test yapılmadı bilmiyorsunuz. aniden doğum gerçekleşti diyelim. Hemşireye ebeye doktora oradan diğer hastalara size hayırlı olsun bebek demeye gelenlere..

Göz göre göre bulaştırmak cinayettir.
İyi hoş yazmışsınız da boşuna yazmışsınız.. :/ Kendi çocuğunu, yakınların, kendi canını düşünmeyenler diğer insanları mı düşünecek?

Kına ve düğün çok önemli evet. Aman en fazla ne olur ki ölüm olur(!) Ama yine de kına ve düğün çok önemli. Sağlık mı? Sağlık çok da mühim değilmiş(!) baksanıza.. Kına ve düğün önemli! Yazık gerçekten. Mecburi durum olmadıkça dışarı çıkmayan, bu süreçte normal tedavileri aksayan, birçok yönden işleri aksayan onca insana yazık. İki halay çekmek, iki oynamak bu kadar mı mühim ya? İnsan hayatı bu kadar mı değersiz? Keşke kurunun yanında yaş yanmasa. Kurunun yanmasını da istemem ama tüm tedbirleri almasına rağmen sorumsuz kişiler yüzünden bu hâlde olanların canının yanmasını hiç istemem. Keşke biraz dikkat edilse.

Keyif için kendini ve diğer insanları tehlikeye atan birini yetkililere şikayet ediyor. Yuva kurmak için düğün şart değil. Elinizden insanlık hakkı alınmış gibi davranmayın.

Evet kesinlikle ve ordaki doktor hemsire personel bile yaniniza girmek istemeyecek, dogumu sen yaptir hayir sen yaptir diye diye kim bilir iş kime kalacak? Muhtemelen en az sayida kisi ile dogumunuz yaptırılacak yakininizin yardim etmesine bile musaade edilmeyecek, bebeğinizi dogar dogmaz götürecekler yogun bakima size gostermeyecekler bile, size bisey olsa bi komplikasyon olsa covid olduğunuz icin hemen müdahale edilemeyecek gecikecek, sevk edilmeniz gerekse oylece covid icin uygun ambulans gelmesini bekleyeceksiniz..

Yanlış anlaşılmasın doktorlara hemşirelere falan asla kizmiyorum kimse dugunlerde gezip dolasip covid olanlar icin canını riske atmak zorunda degil. Herkesin canı kendine tatlı.

Şu mesajı okudunuz mu Allah aşkına. Aynen böyle olacak çünkü. Diğer insanları düşünmüyorsunuz belli. Kendi bebeğinizi bari düşünün.

Kız kardeşinize de ileride soruverin benim yerime; düğününde birileri hastalandıktan sonra ne hissediyor. İnsanlar bile bile ateşe yürüyor o doğru ama ateşi odunlayan da aileniz...

Bu akşam kardeşimin kınası var malesef iptal olmadı çünkü ben gidemiyorum.Hamileliğin son haftalarındayım diye gelme dediler eşimin de işine geldi tabi.3 saatlik yol.Kalabalık olabilir pandemi de diye gerçi açık alanda.Sonradan pişman olur muyum?içimde kalır mı?Şartları zorlasa mıydım?Düğün cumartesi ona gidecem Allah’ın izniyle 3 saatlik yolda o da.Acaba iyi mi yaptım kötü mü?
Ya kardeşine insanın içi gider ne diyim ama hamilelikte de zor sende haklısın. Pişmanlık için bilemedim kuzum ama bu devirde akıllıca olan gitmemek. Keşke sizinkilerde ertelese idi

Back
X