• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kınada takı yapılır mı

Merhaba , damat tarafından yapılacak olan takı mı, yoksa kınaya gelecek misafirlerin size takı takması mı ?

Merhaba 1 ay sonra düğünüm var düğün erkek tarafında olacak o ilde ben ilçede yaşıyorum yani kına da takı yapılır mı yapılmaz mı emin olamadık
1 ay once yakinimizin kinasi oldu,bizler dugunde takacagimiz için kinada takmadik ama takanlar oldu.
Oyle ortada taki töreni yapilmadi gelen misafirler zarfa koyup gelinin annesine verdiler

Her yörenin her ailenin adeti isteği farklı. Burada yazılana göre ağzınızla ekstra takı mı isteyeceksiniz?
Kına ayrıca kız tarafının organize ettiği bir şeydir. Genelde kız tarafı öder erkek tarafı ikramlık getirir kınada avuç açsın diye çeyrek verir.
Hayır bir de zaten masraflı işler bunlar nişan düğün takısını halletmişsiniz belli ki bir de ekstra nereden alsak diye mi bakıyorsunuz?

Her yörenin her ailenin adeti isteği farklı. Burada yazılana göre ağzınızla ekstra takı mı isteyeceksiniz?
Kına ayrıca kız tarafının organize ettiği bir şeydir. Genelde kız tarafı öder erkek tarafı ikramlık getirir kınada avuç açsın diye çeyrek verir.
Hayır bir de zaten masraflı işler bunlar nişan düğün takısını halletmişsiniz belli ki bir de ekstra nereden alsak diye mi bakıyorsunuz?
Erkek tarafı için demedim ben bunu ayrıca nişan yapmadık her iki tarafa da zor olur diye sadece söz yaptık hiçbir şey de istemedim durumları neye yetiyorsa onları yaptılar bilmeden bu tür yorumlar yapmayın lütfen..

Düğüne gelemeyecek olan kınada ya da nikahta takısını verebilir. Kınada kayınvalide gelinin eline 2 çeyrek koyar bizim yörede. Onun dışında başka bir şey yapılmaz.

Erkek tarafı için demedim ben bunu ayrıca nişan yapmadık her iki tarafa da zor olur diye sadece söz yaptık hiçbir şey de istemedim durumları neye yetiyorsa onları yaptılar bilmeden bu tür yorumlar yapmayın lütfen..
E her şeyi neden erken tarafının orada yapıyorsunuz o zaman? Takan da olur elbette ama gitmiyoruz madem takmayalım diyen de olur. Eğer düğün erkek tarafındaysa kınayı da kendi tarafınıza yakın yapmanız iyi olurdu bence.

Bence dugune gelemeyecek davetlilerin takısindan bahsediyor. Düğüne gelemeyecekler zarf içinde anneye verebilir

Düğüne gidemeyecek olan hediyesini kınada veya nişanda verir onun gibi bişey mi

E her şeyi neden erken tarafının orada yapıyorsunuz o zaman? Takan da olur elbette ama gitmiyoruz madem takmayalım diyen de olur. Eğer düğün erkek tarafındaysa kınayı da kendi tarafınıza yakın yapmanız iyi olurdu bence.
Kınayı yaşadığım yerde yapacağım zaten. Zarfa koyup veriyorlar fln ya diğer ablalar söylemiş ztn ben öyle mi olur yoksa takı töreni fln yapılır mı bilmiyoruz ikilemde kaldık onu demek istemiştim

biz takı yapmadık ama düğüne gelemeyecek olanlar anneme vermişti takılarını. size kalmış valla biraz. ister yapın, ister yapmayın

Back
X