KINADIĞINI YAŞAMADAN ÖLMEZSİN !!!

Bende sinirlendim dedim Allahtan 17 yasimi geçtim evlilik icin dedim. Bu sefer başladılar sen olmazsan yakinindan biri yaşıcak bunu diye. Iyice sinirlendim resmen beddua ediyorlar. Senin cahilligini bende yapicam diye bir sey mi var sanki.

Cidden cahil bunu söyleyenler

Amaanin:)Gercekten bunun icin mi bosandin?

Ay ne bilim ortalik cok kotu yaa.Nasil icin el verdi.Baska sorunlar da varsa bilemem tabi.
Yani ben alengirli işlerle ugrasamam, beni uzen ortamda kacarim. Kacik ailesi ile ugrasamazdim, exte uyarmistim ben gecmis ile irtibat saglarsan yokum diye.ilk evlendigimiz de arkadasti hatunla, facede ekliydin. Soz vermisti asla diyalog olmayacak diye. Bana verdigi sizi tutmadi, aramis kibar kibar konusmus,''' esim istemiyor arama''' diye. Adam ben istemiyorum arama ulan dememis. Bosadim tabi ne ugrasicam.
Beni arasa eski sevgilim defederim kimseye kibarlik gostermem. Bunlarin genis iliskilerine meze olacak halim yok dedim ve kapi onune koydum. :J

Tam yerine açmışsın konuyu. Bdv de böyle bir akım var. Konu sahiplerini az eleştirsen bu lafı yapıştırırlar. Kendi hayatını kendi eliyle moka saranlar başkalarının başına aynı şey gelince rahat edecekler herhal.

Aklıma meşhur komik sözüü getirdiniz konu sahibii zengin komşumu kınadım kınadımm başıma gelmesini bekliyorumm :KK53::KK53::KK53: Amann boşverin bence değmez ağzı olan konuşur takmayın kafanıza malesef bazen insanlar o kadar gereksiz yorum yapabiliyor ki

sııznkı kınamak degıl kı haklı olarak soylemıssınız...
bır yakınım dıger yakınım dul dıye abısıne almak ıstememıstı...abısı evlenmemıs daha once dulmu alacaksın evlenmıs boşanmış dıye laf etmıstı....onlar evlendı...ama kınayan ablasının ıkı evladı oldu ıkısınınde yuvası yıkıldı maalesef.....kınamak bu....kınadığını yasamadan ölmez derler ınsan

yaptığının savunulacak bir tarafı olmadığını bilen farkında olan insanların kullandığı bir cümle olduğunu düşünüyorum ben..
bir tür savunma mekanizması..

Benim rahmetli babaannem herkesi kinardi, hicbirini de yasamadan mis gibi öldü. Ben de zengin gorgusuz insanlari kiniyorum bekliyorum zengin ve gorgusuz olmayi, arabam yerine Porschem, evim yerine villam diyecegim, ay 3 bin liralik ayakkabim camur oldu diye cemkirecegim gunleri sabirla bekliyorum. Gel kinadigim gel :)

Sen kimseyi kınayarak söz söylememişsin. İNSANLAR bir nedenden dolayı seni kıskanıp karşı atağa geçiyorlar. Seviyen dışındaki kişilerle konuşma muhatap bile olma.Benim bunu anlamam 40 yılımı aldı sen gençsin benim kadar bekleme.Seviye çok onemli

Siz de içinizden kınayın eleştirin.Eleştiri kaldıramayanlar hep diyecek çünkü. Ama bu söz doğru ben de şahit oldum yani.

Söyleme tarzınla alakalı olabilir.
Mimiklerden bile küçümseme gibi görünüyorsa o tepkiler normal.
Sürekli aynı şeyleri yaşamıssın bu bana böyle düşündürdü.

Ben bir konuya yillar once yorum yapmisim rahat 3 yil olmus. Demisim ki kacan kizlar gittikleri ailede saygi gormez. Kadinin biri konuyu hortlatmis ne demek bunlaf ben kactim cok mutluyum. Kinadiginu yasamadan olmezsij kizin var onun basina gelsin. Ölur musun öldurur musun ? Kk nin favori lafidir bu. Findiklari cevizleri kirarken dini imani sallamayanlar is kivirmaya gelince Hadis uzmani olurlar.

Merhaba kızlar sizin fikirlerinizi almak için açtım konuyu.

Artık gerçekten yıldım. Herkesin ağzında aynı laf " kinadigini yasamadan ölmiceksin". Birine bir şey demeye korkar oldum.
Aynı köylü tanıdığımiz var kiz 17 yaşında evlendi sonra hamile kaldi ayni yastayiz biz. Geçen görüştük bir yerde konustuk laf evliliklerden açıldı bende samimice dedim " keske daha bekleseydin okulunu bitirseydin zor olmadi mi senin icin " dedim.
Hemen karşı atağa geçti cok buyuk konuşmada kınama benide senin başına da gelicekte vs.
Artık bende sustum kalktım öbür odaya geçtim. ( bize misafirlige gelmişlerdi)

Birisi sorar ilişkin nasıl diye şükür iyi mutluyuz derim hemen " evlende sen görürsün nasil değişecek " diye başlarlar.
Diyorum ki herkes ayni hayati yasamak zorunda mi hemen "kınama sakin yasamadan ölmiceksin" lafini duyuyorum.

Insanlara agzimi açmaya korkar oldum adeta beddua ediyorlar.
Benimde iyice psikolojisi bozdular " başıma gelir mi ? tanıdıklarimin basina mi gelicek ilerde ? gercekten yaşıcam mi ?" Diye dusunmekten sinir oluyorun.

Icimi doktum kizlar Teşekkürler.

buranında farkı mı var şimdi ben sana 17 yaşında ne ilişkisi diyecem sende kınama yaşamadan ölmezsin diyecen de ben 30 yaşımdayım:D

kınamak ayıplamak gibi bak bak nadılda yspmıs bunu der gibi.sen düzgünce olsgan durumun zorlugundan bahsetmişşin

Bu laf bence mesela basimiza istemsiz gelen durumlarda takinacagimiz tavir icin uygun. Yani mesela ben suriyeliler neden cocuk yapiyorlar boy boy inanilmaz sinir oluyorum. Ama yasamadim basima gelmedi ulkemde yasiyorum diyorum sus diyorum kendime.ic sesimi susturuyorum.Kinamamaya calisiyorum. Ama co

Bu kadar mesnetsiz bir laf olamaz.

Hem siyasetcilerimizin en sevdigi eylem kinamaktir. Demek ki bilmiyorlar onlarin da basina gelecegini.

Kinamak gereklidir. Onurlu olmayan hareketleri ayirt etmeye ve tarafini belli etmeye yarar.

Yani egitimini birakip 17 yasinda hamile kalan birinin ailesini kiniyorum mesela. Herkese de tavsiye ederim.

Kim ne derse desin "kinadigini yasamadan olmezsin" lafinin gecerliligi vardir.Ayni deyim,atasozulerde oldugu gibi deneyimlene deneyimlene cikmistir ortaya.Heee her zaman tutar mi ? Tutmaz.Ama gercekligi vardir.Bu da yadsinamaz.

Merhaba kızlar sizin fikirlerinizi almak için açtım konuyu.

Artık gerçekten yıldım. Herkesin ağzında aynı laf " kinadigini yasamadan ölmiceksin". Birine bir şey demeye korkar oldum.
Aynı köylü tanıdığımiz var kiz 17 yaşında evlendi sonra hamile kaldi ayni yastayiz biz. Geçen görüştük bir yerde konustuk laf evliliklerden açıldı bende samimice dedim " keske daha bekleseydin okulunu bitirseydin zor olmadi mi senin icin " dedim.
Hemen karşı atağa geçti cok buyuk konuşmada kınama benide senin başına da gelicekte vs.
Artık bende sustum kalktım öbür odaya geçtim. ( bize misafirlige gelmişlerdi)

Birisi sorar ilişkin nasıl diye şükür iyi mutluyuz derim hemen " evlende sen görürsün nasil değişecek " diye başlarlar.
Diyorum ki herkes ayni hayati yasamak zorunda mi hemen "kınama sakin yasamadan ölmiceksin" lafini duyuyorum.

Insanlara agzimi açmaya korkar oldum adeta beddua ediyorlar.
Benimde iyice psikolojisi bozdular " başıma gelir mi ? tanıdıklarimin basina mi gelicek ilerde ? gercekten yaşıcam mi ?" Diye dusunmekten sinir oluyorun.

Icimi doktum kizlar Teşekkürler.

bizde tam dun bunu konusuyorduk :)
kimsenin yanlisini soyleyemez olduk neredeyse, kinama kinama diye bir ic ses donup dolaniyo kafamizin icinde sanki.
insanlarin kendi hayatlariyla iligi seyler neysede alelen yapilan ahlaksizliga bile artik bisey diyemez olduk nerdeyse, kinama basina gelir laflari dolaniyor etrafta.
bende bilmiyorum sehir efsanesimi bu laf ama kisiyi degilde davranisi kinamayi istiyorum.
bilinsinki baskasi yapmasin bizde yapmayalim.
ornegin 17 yasinda okulunu okuyup duzgun bir hayat yasayacagina, koca pesine dusen kizlari degil ama davranislarini kinayalim bir zahmet...

Back
X