Geçmiş olaylardan size sormadığım aklıma geldikçe ağlasam mı gülsem mi bilemediğim bir konuyu sormak istedim.Kınamdan önce şehir dışından gelen kayınvalidelere evimizde yemek verildi.1-2 saat sonra ise kınam vardı.Yemeği babam tarafı verdi ve halam ve kuzenlerim ilgilendi.Ben ise annemlerle kına yerindeydim.(Annemle babam ayrı)
Kayınvalideler yemeklerini yemişler ki en az 30 kişiler.Kayınvalidem halama çay yok mu gibi bir şey söylemiş.Halam da 'maalesef çay servisimiz yok' demiş.Halamın bunu söylemesi eşimin ailesi arasında konuşulmuş eşime de iletilmiş.Ben sonradan öğrendim.
Bana göre kayınvalidemin 30 kişi olduklarının bilincinde olarak ve oranın kız evi olduğu ve insanların kınaya yetişeceğini düşünerek çay istememesi lazımdı.Halam da burası lokanta değil edasında bu cevabı vermiş bulunuyor.Bana göre kayınvalidemin yaptığı da yanlış ben misafirlikte böyle bir şeyin olmaması gerektiğini düşünüyorum.Ben misafir olsam önüme ne koyulursa onu yerim.Bir de kına yerinde de çay aramış sürekli.Ama düğünde kimse çay may sormadı.Ben anlamadım.Eşim de bana kına yerinde çay var mı diye sormuştu o zaman da sinir olmuştum.Düğünde çay var mı demiştim.O da sahilde içmek güzel olurdu anlamında söyledim falan demişti.Her neyse genelde onlarda kına köyde oluyor çay içiliyor hadi ona verelim.Sizce halam da ayıp etmiş mi?İkisinin de ayıp ettiğini düşünüyorum ama bir yandan halamın verdiği cevap da hoşuma gitmiyor değil.
Kızlar olayı fazla ciddiye alan 1-2 kişi dışında sohbetiniz çok keyifliydi..baya güldüm teşekkür ederim.Herkese bir çay benden :)))))