Kınamda halamın kayınvalideme 'çay servisimiz yok' demesi?

+1
Ayrica, insana zorla "bu da dert mi simdi" dedirtiyorsunuz :işsiz: "Okumak zorunda değilsiniz, yorum yapmayın o zaman" laflarini da geçelim en başından..
O gunden baslayip hâlen süren bi kavga olsa ortada, anlarim konu acilmasini.. Can sıkıntısına, kayinvalideye sövdürmek icin açılmış bir konu..
Bir de konuya ekleme yapip "konuyu fazla ciddiye alanlar olmus" denmis.. Gereksiz bi seyi ciddiye alan bir kisi görüyorum ben şu an bu konuda.. Bilin bakalım kim?
polemiğe girmiyorum...

Iyi de ben anlamadim Mune abla olayi. Konu sahibi dert edinmedigini, amacinin sohbet oldugunu belirtmis. Yazdigi derdini(!) Ciddiye alip yorum yapanlara da gulmus. Yani bu muamele sirf konu sahibini artik tanidigin ve neye ne tepki verecegini bildigin icin mi ? Site kurallari kisisine gore sekil mi aliyor? Gecen hafta sirf bana paragoz diyen beni hic tanimayan insana haddini bil dedim diye beni banladiniz. Ondan once actigim konu bdv'lik degil deyip hic uyarmadan yine konumu tasiyip beni banladiniz. Ki ben goruyorum burada ilk kez yanlis yere konu acanlar sadece uyarilirken beni ilk yanlisimda banladiniz..
Konu sahibi arkadas yanlis anlamasin. Tepkim ona has degil. Sadece bunu merak ediyorum artik. Simdi beni sirf bunlari sordum diye banlamak isterseniz banlayabilirsiniz. Ancak lutfen once beni aydinlatin,bu konuda bir konusalim. Sonra banlanayim.
Bu sekilde bircok olaya sahit oldum sitede. Ayan beyan polemige giren ,surekli her firsatta girdigi polemigi baska konularda bile defalarca dile getiren arkadaslar takip ettigim kadariyla banlanmadi. Ben bana paragoz diyen kisiye haddini bil dedim diye polemikten banlandim. Bu sitede moderatorler gercekten tarafsiz mi?
Amma cok dolmusum bu konuda. Cidden cok merak ediyorum bunu. Bu da benim derdim su an. Lutfen beni aydinlatir misin Mune Mune Abla?

Şu ilkokulda öğretmenine arkadaşlarını şikayet eden cici kız sen misin??Ama burası KADINlar kulubu.Koskoca kadın olduk artık hadi amaa

Geçmiş olaylardan size sormadığım aklıma geldikçe ağlasam mı gülsem mi bilemediğim bir konuyu sormak istedim.Kınamdan önce şehir dışından gelen kayınvalidelere evimizde yemek verildi.1-2 saat sonra ise kınam vardı.Yemeği babam tarafı verdi ve halam ve kuzenlerim ilgilendi.Ben ise annemlerle kına yerindeydim.(Annemle babam ayrı)
Kayınvalideler yemeklerini yemişler ki en az 30 kişiler.Kayınvalidem halama çay yok mu gibi bir şey söylemiş.Halam da 'maalesef çay servisimiz yok' demiş.Halamın bunu söylemesi eşimin ailesi arasında konuşulmuş eşime de iletilmiş.Ben sonradan öğrendim.
Bana göre kayınvalidemin 30 kişi olduklarının bilincinde olarak ve oranın kız evi olduğu ve insanların kınaya yetişeceğini düşünerek çay istememesi lazımdı.Halam da burası lokanta değil edasında bu cevabı vermiş bulunuyor.Bana göre kayınvalidemin yaptığı da yanlış ben misafirlikte böyle bir şeyin olmaması gerektiğini düşünüyorum.Ben misafir olsam önüme ne koyulursa onu yerim.Bir de kına yerinde de çay aramış sürekli.Ama düğünde kimse çay may sormadı.Ben anlamadım.Eşim de bana kına yerinde çay var mı diye sormuştu o zaman da sinir olmuştum.Düğünde çay var mı demiştim.O da sahilde içmek güzel olurdu anlamında söyledim falan demişti.Her neyse genelde onlarda kına köyde oluyor çay içiliyor hadi ona verelim.Sizce halam da ayıp etmiş mi?İkisinin de ayıp ettiğini düşünüyorum ama bir yandan halamın verdiği cevap da hoşuma gitmiyor değil.

Kızlar olayı fazla ciddiye alan 1-2 kişi dışında sohbetiniz çok keyifliydi..baya güldüm teşekkür ederim.Herkese bir çay benden :)))))
halan çok yerinde ve güzel bir cevap vermiş ağzına sağlık,kv densizlik yapmış almış payını oturmuş.

Bizde çaysız olmaz böyle kınada düğünde vs. Bnm annem babam ayrı olsa ve babamın tarafı böyle yapsa annem o halamı yolardı😄 Ne demek yeğenin için 1 demlik çay mı zor geldi diye sorarlar. Alınırdım halama. Eşimin annesi adına da bişey diyemem kadın belki çaysadı yani benim babamda çay kolik oradan biliyorum.
Ben taraf tutmadım zaten onlar da birbirlerine alınmadı.Şuan sohbet halindeler.Ama benim içimde kaldı kim haklı diye...ikisini de haksız buluyorum şuan

O kadar konu açıyorsunuz, insanlar size yardımcı oluyor emek veriyor. Ki onlardan biriyim. Yazdığım her bir yoruma pişmanım. Değişmeyeceksiniz.

Sene 1996 evde çay yoktu. Hiç unutmam. Komşuya sordum, burası bakkal değil dedi.
Ne diyorsunuz kızlar ayıp değil mi?
:KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

İnsanlar size yadımcı oluyor emek veriyor onlardan biriyim diyorsunuz.Söyler misiniz bu cümlenizin neresi yardımcı olmak amaçlı? Resmen laf sokuyorsunuz sizi takmadığımı görünce de yazdığım yorumlar için pişmanım diye ağlıyorsunuz.Ben anlamıyorum.Sanırım bende bir gariplik var.

İnsanlar size yadımcı oluyor emek veriyor onlardan biriyim diyorsunuz.Söyler misiniz bu cümlenizin neresi yardımcı olmak amaçlı? Resmen laf sokuyorsunuz sizi takmadığımı görünce de yazdığım yorumlar için pişmanım diye ağlıyorsunuz.Ben anlamıyorum.Sanırım bende bir gariplik var.
Mune Mune bu üyenin amacı ne ?

Davranışlarınız hiç normal değil.
Mune Mune gerçekten bu üye bu konuyu açarak neyi amaçladı ?

Dur bir konu açayım da arada Sohbet edeyim milletle
İşime gelmeyen cevapları verenlere de Biraz giydireyim. Çünkü bugün canım çok sıkkındı :işsiz:

ayy ne güzel söyledin.illa hizmet olacak illa yiyecek içecekler.babam evde yemek vericem dediğinde bir de kv sahilde restaurantta da yemek verebilirsin demişti.

K.validenizin kendisi bonkör müdür peki? Düğününüz yemekli miydi, esinize para konusunda yardımda bulunmuşlar mıydı? Yani son satirdaki cumlesinden; paraya tamah etmeyen, boyle seyleri onemseyen, eli acik, cevresi geniş ve nezih crmiyetten oluşan bir zat canlaniyor zihnimde.

K.validenizin kendisi bonkör müdür peki? Düğününüz yemekli miydi, esinize para konusunda yardımda bulunmuşlar mıydı? Yani son satirdaki cumlesinden; paraya tamah etmeyen, boyle seyleri onemseyen, eli acik, cevresi geniş ve nezih crmiyetten oluşan bir zat canlaniyor zihnimde.
yorumsuz :) şuan kv kötülemek istemiyorum.ama bu istekleri nezih cemiyetteki bir insan yapmaz.çünkü bir ağırlığı olur

Mune Mune gerçekten bu üye bu konuyu açarak neyi amaçladı ?

Dur bir konu açayım da arada Sohbet edeyim milletle
İşime gelmeyen cevapları verenlere de Biraz giydireyim. Çünkü bugün canım çok sıkkındı :işsiz:

Hepimiz bazen gecmiste yasadigimiz seyleri sorgulayabiliriz.Gecmis gecince unutulmuyor ne yazik ki. Arkadas yasadigu bu olayda bir kötü niyet sezmiş ya da sirf muhabbet etmek icin de bu konuyu acmis olabilir. Yorum yazıp yazmamak bizim hür irademize kalmiş bir şey. Sırf böyle bir konu (gecmiste kalan) actı diye kisinin alaya alınması hoş değil.

çay önemli arkadaş.nedemek çay servisimiz yok.kaç kilometrelik yol kat et gel.ev sahibinden bizim misafir kültürümüze hiç uymacak şekilde cevap al .ha ben olsam sormam bile ,yemekten sonra altı üsttü kuru bir bitki ve su dan oluşacak içeceği bana çok görmüşler.

:duduk:suyun kaynama noktasını bulur bulmaz ocağa çay koydum.benim kafa rahat

Back
X