• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kınanın gecesinde gelin evinde kalınır mı? abartıyor muyum?

Daha kalmadıgım evimde esimin bile olsa bir kac kez gördügüm ya da görmedigim insanların kalmasını istemem!
Evin sahipleri evde yokken insan gercekten cok tedirgin olur.

Ne var bunda diyen arkadaşlar kesin erkek annesi.Ben oğlumun evinde istediğim gibi kalırım modundalar.Ama aynı şey kendi kızlarının başına gelse o zaman damat annesinin buna hakkı yok diye konuşurlardı.Hiç şaşırmıyorum klasik kaynana görüşleri bunlar.Ev sahibi evde yoksa ben o evde kalamam ki onlar da sizin evde kalacaklarsa onların evinde de ev sahibi olmadan kalınacak hem orda kalanlar huzursuz olacak hem de siz.Hiç gerek yok.Bu kadar zorsa durum kalacak tek bir akrabaları yoksa uzaktan gelenler de bunu düşünüp düğüne gelselermiş sadece keşke.Başta uzaktan gelenler, sonra nişanlının ailesi düşüncesizlik etmiş.
Siz teklif etseniz bile geri çevirmeleri gerekir bence.

bana böyle bir teklif gelse (ki nişanlım beni oldukça iyi tanıyor, böyle bir teklifle gelmez)

kesinlikle(büyük konuşmak gibi olmasın ama) kabul etmem. ne demek, daha ben oturmamışım o evde, gelip başkalarımı kalacak? değil kayınvalidem, öz ailem bile kalsın istemem benden önce, böyle birşey teklif edilmesi bile saygısızlık

kızlar burada daha büyük sıkıntıları olan insanlar var farkındayım, onlardan özür dileyerek yazıyorum. belki bu önemsenecek bir problem değil ama içimde sıkıntı oldu ve fikirlerinizi almak istedim.

nişanlımın ailesi izmitte yaşıyor. nişanlım da istanbul'da bulunduğum ilçede abisi ve yengesiyle kalıyor. kına gecesinin akşamı abisinin evine sığmayacaklarını düşündükleri için birkaç kişinin bizim oturacağımız evde kalmasını konuşmuşlar.

bense gelin olacağım evde ilk kendim kalmak istediğimi söyledim.

nişanlım buna gerçekten üzüldü. böyle bir şey düşünmeme çok şaşırdığını söyledi. kendi evi varken ailesinin sıkış tıkış kalmasının çok ayıp olduğunu söyledi. "burada kalabalığız bir kısmımız sizde kalalım" derlerse onlara hayır demek için mantıklı bir gerekçesinin olmadığını; hem anne ve babasının düğünden önce evimizde kalmasının ve o evde hayır dualar etmelerinin onun özellikle isteği olduğunu söyledi.....

bense evde ben olmadan başkasının kalması fikrinden çok sıkılıyorum. annem gelsin bizde kalsınlar o kadar problem varsa diyor...

ne bileyim... abartıyor muyum; normal mi.. bunun için sıkıntı yaşamalı mı...

lütfen fikirlerinizle bana yol gösterin... :kkk:

canım bence de abartıyorsun annenin dediği daha yanlış bence ne işi var erkek tarafının annenlerin evinde düğün olacağı gün ? Tamam o hevesle benim evim benden önce kalmasın kimse diyosun ama aynı zamanda başka yerde oturduklarını ve abisinin evinin de çok sıkışık olduğnu söylüyorsun ben senin yerinde olsam onlar söylemese bile böyle bir sorunun varlığından haberim olsa geçsinler bizim evde kalsınlar kendim derim bu gibi sebeplerden en başta sorun yaratırsan hem eşinin hem de ailesinin gözüne batarsın.

bu arada bende 2006 da evlendim kaynana filan değilim kaynanamıda günahım kadar sevmem ama bu tip ufak şeyleri sorun yaparsan yarın öbürgün gerçekten bir problem yaşadığında eşinin tuttuğu taraf kaynananlar olur demedi deme tecrübelerimi dinle :20:yapma öyle

Hoş değil, ama 'gereklilik halinde' istemeye istemeye de olsa kabul ederdim ben.

Hoş değil, çok da dert değil.

Bir an yazını okuyunca dedim benmi yazmışım bunu..Aynı benim yaşadığım durum bu oldu...Eşim düğünden birkaç gün önce böyle birşey dedi bende kıyameti koparttım..En ince detayına kadar kendi hazırladığım evime benden önce nasıl başkaları girer diye ki kalıncak yer bile sunduk onlara..Neymiş benim ailem evini bitlemez merak etme yada yatağını yorganını kirletmez dedi...Bu yüzden öyle büyük bir kavga ettikki ya kalırlar yada bu düğün olmaz diyebildi...Benim ailemde madem bu nedenle bitecek bırak bitsin evlenme dedi çok seviyorduk birbirimizi ayrılmadık tabiki ama çok üzüldüm onun için bi anlam ifade etmiyordu bir gece kalsalar ne olacaktıki...Ama bana göre çok saçma gelin evi ilk ben girmeliyim diye düşündüm hep ...Sonuç sadece görümcem eşi ve kızı kaldı oda kızcağaz diken üstünde yatmış sanki kendisini çok severim....Aslında ailesinin karşı çıkması gerekirdi o lafın bana bile gelmemesi gerekirdi benim ailem olsa hayatta taklifi bile söz konusu olamazdı..Görümcem sabah benimle kuaföre gelecekti akrabaların evi çok uzak olduğundan eşide gelin arabası kullanacağı için kabul etmiş kalmayı...Canım benim yaaa.Neyseki geçti gitti ama hala sinirlendiğimi yazdıklarımdan anlamışsınızdır...

Ben olsam, bende kabul etmezdim.. kalmak isteyen kisi ayip eder vallaha.. hicmi otel falan yok.. yada annenlerde kalsinlar..
Gelin damat daha o evde yasamamis onlarin ne isi var..

Bir an yazını okuyunca dedim benmi yazmışım bunu..Aynı benim yaşadığım durum bu oldu...Eşim düğünden birkaç gün önce böyle birşey dedi bende kıyameti koparttım..En ince detayına kadar kendi hazırladığım evime benden önce nasıl başkaları girer diye ki kalıncak yer bile sunduk onlara..Neymiş benim ailem evini bitlemez merak etme yada yatağını yorganını kirletmez dedi...Bu yüzden öyle büyük bir kavga ettikki ya kalırlar yada bu düğün olmaz diyebildi...Benim ailemde madem bu nedenle bitecek bırak bitsin evlenme dedi çok seviyorduk birbirimizi ayrılmadık tabiki ama çok üzüldüm onun için bi anlam ifade etmiyordu bir gece kalsalar ne olacaktıki...Ama bana göre çok saçma gelin evi ilk ben girmeliyim diye düşündüm hep ...Sonuç sadece görümcem eşi ve kızı kaldı oda kızcağaz diken üstünde yatmış sanki kendisini çok severim....Aslında ailesinin karşı çıkması gerekirdi o lafın bana bile gelmemesi gerekirdi benim ailem olsa hayatta taklifi bile söz konusu olamazdı..Görümcem sabah benimle kuaföre gelecekti akrabaların evi çok uzak olduğundan eşide gelin arabası kullanacağı için kabul etmiş kalmayı...Canım benim yaaa.Neyseki geçti gitti ama hala sinirlendiğimi yazdıklarımdan anlamışsınızdır...

dejavuu
aynı şekilde benimde başıma geldi o kadar cok gerildim ki bu olay yüzünden düğün günümde evimin eşyalarında tek bir emeği bile bulunmayan kına gecesine kadar görmediğim soy sop kaldı eşimle çok gerildik oda sen misafirperver değilsin falan benim olmadığım evde nasıl ev shipliği yappıp misafirperver olamıyorsam artık ..kuaföre gideceğimiz zaman bi baskın yapıp gittim aman allahım tencerelerimi mutfak eşyalarımı evimi ütümü aklınıza ne gelirse kullanmışlar yemekler kokular çoluk çocuk.. çıldırdımm bide demezmi bu akşamda bizde kalacaklar, düğün gecesi koynumuzda yatsınlar bari :47: akşama hiç biri kalmayacak dedim eşimin yüzüğüde bendeydi onuda baş parmağıma takmıştım düğünde takması için verecektim o kadar sinirliydimki avucunu açıp kendi yüzüğünü verdim yüzüğü attım sandı suratı görülmeye değerdi :) böyle gelip geçti benimkide sinirlerimi alt üst etmişlerdi ama çok sinir bozucuydu

dejavuu
aynı şekilde benimde başıma geldi o kadar cok gerildim ki bu olay yüzünden düğün günümde evimin eşyalarında tek bir emeği bile bulunmayan kına gecesine kadar görmediğim soy sop kaldı eşimle çok gerildik oda sen misafirperver değilsin falan benim olmadığım evde nasıl ev shipliği yappıp misafirperver olamıyorsam artık ..kuaföre gideceğimiz zaman bi baskın yapıp gittim aman allahım tencerelerimi mutfak eşyalarımı evimi ütümü aklınıza ne gelirse kullanmışlar yemekler kokular çoluk çocuk.. çıldırdımm bide demezmi bu akşamda bizde kalacaklar, düğün gecesi koynumuzda yatsınlar bari :47: akşama hiç biri kalmayacak dedim eşimin yüzüğüde bendeydi onuda baş parmağıma takmıştım düğünde takması için verecektim o kadar sinirliydimki avucunu açıp kendi yüzüğünü verdim yüzüğü attım sandı suratı görülmeye değerdi :) böyle gelip geçti benimkide sinirlerimi alt üst etmişlerdi ama çok sinir bozucuydu

Amanınnn çok fenaa çok fenaa..!!! :50: Tencereler tabaklar ütü.. kokularr... çoluk çocuk.. Düğün gecesiiiiiii... Yerinizde olmak istemezdimm bi an gözümün önüne getirdim de...:53::53:

ayy Allahım nolursun böyle şeyler gösteripte ilerdeki müstakbel kocamla aramın bozulmasına izin verme

bence haklısın cnm daha sen hiç o evde kalmadan ne münasebetle kalırlar hem insanalrın ne fikirde olacağını bilemessin madem çok sıkışıklar başka bi akrabalarına gitsinler yada annen demiş size gelsinler gelinden önce gelin evinde kalınırmı çeyizlerini karışıtıtırlar eşyana bakarlar boşver sakın kabul etme cnm

çok ayıp birşey yaptıkları

bizimden düğünden bir gün önce, kayınpedere eşimin bavulunu götürmesi için evimizin anahtarı vermiştik, memlekentinden düğün için gelen akrabalarını, kaynananın kız kardeşlerini vs bizim evimize götürmüş doldurmuş, iyilik olsun diye market alışverişi yapmış güya ama bavullarımızı karıştırmışlar. Benim bavulumu açmışlar. Bardaklarımın tabaklarımın bir kısmını çıkarmışlar. İyide bizden izin almadan yapıyorlar bunları,bizden izin almadılar. Tamam market vs anladımda sen ne hakla benim bavulumu açıyorsun. terbiyesizlik başka birşey değil.

Back
X