• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kınanın gecesinde gelin evinde kalınır mı? abartıyor muyum?

ya bide arkadaşım çok gergin günler bunlar eger nişanlın san gerekn değeri gösteriyorsa bu ayrıntılara takılma ve de istersen gidip yatagıyorganı ayarlarsın önden ve yatk odanıda kitlersin bence herşey tamam ama senin yatagında yatmarı ve en özel bölüme girmelerine hiç muhattab olup konuşmadan engel olabilirsin

İlla ki sizin gibi konuyu yanlış anlayıp çarpıtan birileri çıkıyor. Ne alakası var doğur büyüt evde evinde bir gece kalamayla falan. Normal zamanda gelip kalmak isteseler arkadaş zaten en iyi şekilde ağırlar onları. Ama bu farklı yeni evleniyor, özene bezene döşemişler ve ilk defa o kalmak istiyor. Çok doğal bir istek. Asıl mantıksız ve düşüncesizce olan karşı tarafın isteği. Ne gereği var ki yeni döşenmiş, geline hazırlanmış evde kalmanın. Yepyeni evine ilk defa kendi girecek, özel olacak onun için... Niçin bozuyorlar ki? Düşüncesizlik işte belki de kıskançlık, kötü niyet...

teşekkür ederim arkadaşım. düşündüklerimi benden daha iyi özetlemişsiniz. erkekler olaya bu duygularla bakamıyor yazık ki. ama olsun. Allah hayırlı bir hayat nasip etsin. bunun için nişanlımı kırmak veya üzmek istemiyorum galiba... ne yapalım.... umarım ben tekrar etmeden nişanlım meseleyi çözer. çünkü annem de sinirlensin ve gerginlik olsun istemiyorum.

ya bide arkadaşım çok gergin günler bunlar eger nişanlın san gerekn değeri gösteriyorsa bu ayrıntılara takılma ve de istersen gidip yatagıyorganı ayarlarsın önden ve yatk odanıda kitlersin bence herşey tamam ama senin yatagında yatmarı ve en özel bölüme girmelerine hiç muhattab olup konuşmadan engel olabilirsin

doğru söylüyorsun arkadaşım. eğer bu sonuç ortaya çıkarsa nişanlım da evde kalacak ve artık senin dediğin gibi yapacağım.

teşekkür ederim arkadaşım. düşündüklerimi benden daha iyi özetlemişsiniz. erkekler olaya bu duygularla bakamıyor yazık ki. ama olsun. Allah hayırlı bir hayat nasip etsin. bunun için nişanlımı kırmak veya üzmek istemiyorum galiba... ne yapalım.... umarım ben tekrar etmeden nişanlım meseleyi çözer. çünkü annem de sinirlensin ve gerginlik olsun istemiyorum.

Ben kaçarak evlendim, yıldırım nikahı kıydık 1 ay sonrada düğün. evi dizdik düğüne kadar çıkmadık ama, düğünden sonra kalmaya başlarız dedik. gelinlikle filan girmek ilk defa beraber kalmak.

Arkadaşım sende anormallik yok bu duygularımızı anlamayanlarda anormallik, bırak herşey olacağına varır.

Çok doğru ve haklı bir istek seninkisi. Ama dediğin gibi olmuyorsa da uzatmayacaksın, çok büyük bir sorun değil ne de olsa. Daha kötü durumdakileri düşünüp teselli bulmak en iyisi. İnsanın her istediğinin olması, muhatap olduğu insanların kendisi gibi düşünmesi mümkün olmuyor maalesef. Kimseninki hayallerindeki gibi değil. Emin ol senin yerinde olmak isteyecek o kadar çok kadın var ki burda. Kendi evinde kalacaksın ve kayınvalidenler aynı şehirde bile değiller. Canını sıkmaya, üzülmeye değmez.

Çok doğru ve haklı bir istek seninkisi. Ama dediğin gibi olmuyorsa da uzatmayacaksın, çok büyük bir sorun değil ne de olsa. Daha kötü durumdakileri düşünüp teselli bulmak en iyisi. İnsanın her istediğinin olması, muhatap olduğu insanların kendisi gibi düşünmesi mümkün olmuyor maalesef. Kimseninki hayallerindeki gibi değil. Emin ol senin yerinde olmak isteyecek o kadar çok kadın var ki burda. Kendi evinde kalacaksın ve kayınvalidenler aynı şehirde bile değiller. Canını sıkmaya, üzülmeye değmez.

haklısın... çok teşekkür ederim...

ben de senin yerinde olsaydım n o eve girmeden benden önce kim olursa olsun bu farketmez asla istemezdim. evime ilk ben girmeliyim adı üzerinde yeni ev gelin evi sonuçta... hiç mi uzaktan akrabaları yok kalacak ya da sizin ailenizin ağırlaması da çok şık bir teklif olur zaten ne işleri var canım yeni gelinin bile girmediği eve girip bir gün kalmaya... o eşyalra ilk dokunan siz olmalısınız bence evde yatak yorgan yeni gelin eşyaları kullanlacak falan... ben de özelime aşırı düşkün biri insanım valla şuan evliyim kendi ailem uzakta mesela 1 ay sonra 10 günlüğüne ziyarete gidicem ben ev de yokken eşimin ailesinden birlerinin akşamdan ben evde yokken evime gelmeleri bile beni rahatsız eder tabi bunu eşimle paylaşıp ona yansıtmam ama böyle bişey olsa içten içe rahatsız olurum evde ben yokken evimde birilerinin olması fikri bile uzak geliyor bana... ama ben varken tabiki gelecekler tabiki hizmetlerini yapıcam misafiri severim ama ben yokken gelmesinler lütfen:60:

sadece ilk yazını okudum
diğer arkadalar ne dediler bilmiyorum ama bende kabul etmezdim
benden önce birilerinin evimde kalmasını
ama annenlerin evinde kalabilirler uygunsa misafirdir sonuçta

Açtığın konuya her cevap veren arkadaşların yorumlarını tek tek okuyamadım ancak çoğunlukta size hak vermişler.Tamam teorik olarak öyle olabilir.Ancak bir şeyin altını çizmekte fayda görüyorum.Yorum yapanlar ya evlenmişlerdir ya da evlenecek olanlardır.Sizin gibi olayın heyecanını yaşayan değil ve bunun götürüsünü yaşayacak olanlar hiç değil.Nişanlının bozulduğundan bahsettin yanılmıyorsam.Ben biraz farklı düşünüyorum.1,5 yıl önce evlendim ve evimiz sıfır tutuldu.Malum yeni evleneceğimiz için bir yerden eşya taşımadık tüllerin hepsi bir yerden yaptırılıyor ev mobilyaları bir yerden halılar komple bir yerden sipariş geliyor derken biz bir şey taşımamıza gerek kalmadı.Neden anlatıyorum ayrıntıyı çünkü eskiden kız eşyaları taşıma vs vardı.Şİmdi herşeyi komple hazır getiriyorlar biz annemle sadece düğüne 3-4 gün kala yatak odası vs komple geldi.Ben bir sürü kafadan bir sürü şey çıkmasın diye annem ve ben bir de annemin amca kızını (ki kendisininde haberi yoktu o sabah) alıp yeni eve gittik.Herşey zaten dizili.Bir tülcüleri bir mobilyacılar evde eşyaları monte etmesi için evde kaldık.Sonra çıktık bir daha düğüne ramak kala çeyiz serme adı altında herkesi kandırıp herşey serili halde teyzemleri ve annemin amca kızlarını eve getirttik.Amacımız hem yeni gelin evi görsünler hem de kuran okutmaktı.Bu arada gelelim senin konuna : )) Eşimin iki amca kızı +iki ablası bursadan kına için geldiler.Haliyle eşimin bekar evi olduğu halde benim yeni evimde kaldılar.Biz kuran için eve gelicez diye biz hazırlamak istiyoruz dediler.Herşeyide kullandılar.Ama zaten sonra söylediler bizde istemezdik ilk sen kullan diye ama bundan bir rahatsızlığım olamazdı.KUllandıkları sorun değilde kuran günü bizleri karşıladıkları gün ben anlamadım ama annemin amcasının kızı ( bize yardıma gelen) annemin kulağına fısıldamış.Yatak odasını komple değiştirmişler.Yani havluları vs annem çekmecelerin içine yerleştirmişti.Tülbentleri başka çekmeceye.Gardrobun içinde vs derken.Bir bakmış ilk çekmecede benim iç çamaşırlarım : )) tülbentler havlular hopppp bazanın altına : )) ama annem '' hımm demek ki daha hoş olacağını düşünmüşler kızım '' demekle yetindi o amca kızına.Ama çokca insan bu sebepten dolayı düğünün iptal olduğunu söylüyor.Benim için sıkıntı değil komple herşeyi değiştirsinler ama benim üzüldüğüm iç çamaşırlarım (bekarkende kullandıklarım) onlarla işiniz neydi : )) dedim ya şimdi herkesle iyiyim ama inanıyorum ki o ilk gün başımıza bir sürü sıkıntı açacaktı.Bazı şeylerde eğer değitirebileceğimiz ya da değiştirdiğimizde sonucu bizi üzmeyecekse tabi ki size katılıyorum.Hiç üzülme tatlım hepsi senin ev de eş de eşyalarda.Allah onları eşinle güzel günlerde kullanmayı nasip etsin gerisi teferruat ve şeytanı işine karıştırma.

valla ben asla istemezdim. sonuçta orası çeyiz evi ilk sizin kullanmanız gerekir. benim de buna benzer bir olay olmuştu. kaynanamla aramda yarım saatlik bir yol var. evi tuttuktan sonra mobilyalar geldi ama sadece yatak odası koltuk takımı falan.kaynanamın oturduğu yerde küçük bi yer. neyse eşyalar geldikten sonra kaynanam ben burda kalıyım 1-2 hafta dedi eksik eşyalarınızı tamamlayım hergün git gel yapmayım dedi. ben sesimi çıkarmadan eşim olmaz dedi olurmuymuş öyle şey dedi. gel 1-2 günde alınacakları hallet dedi. yani sizin nişanlınız da biraz düşüncesizlik ediyo bence

kızlar ben de diyorum ki boşver, bunun için soğukluk oluşmasın düğün öncesi... ama gözümün önüne geliyor; evde yokum; annesi ablası yengesi eniştesi abisi babası evdeler..eve girdiğimde başka eve gelin gider gibi hissetmez miyim? benim evim de küçük zaten.. ne bileyim ya.. ben misafirden kaçan bir insan değilim ki.. salonumuzun koltuklarını bile bu tarz koltukları hiç beğenmediğim halde yatak olabilen tarzda aldık; sırf misafir geldiğinde ağırlayabilelim diye...

erkekler mi anlamıyor acaba bu hisleri, yoksa kadınlar mı küçük şeylere takılıyor.. ne bileyim...

valla canım benim oğlum şu an 3 yaşında ama hiç birşeyine karışmam kaynatam ve kaynanam bana ters davrandı bende aynısını yapmam düşünceli olması lazım eşinin ailesinin benimkilerde çeğiz sermeye kimi getircekseniz getirin dedik kimse yok kaynanam eltim görümcem okey tamam düğün günü bi yolcu otobüsü insan sağ olsun gelin almaya gelmiş sonra dedikleri beni çileden çıkardı neymiş saat daha 12 miş düğün akşam7deymiş hem çeyiz görcekler hem vakit geçircekler evde düşünsene sen yoksun evde 50-60kişi mutfakmı kalır batmadık tuvaletmi eşime dedim kim nereye giderse gitsin ben yokken kimse giremez evime göstermek istiyodun çeyiz serilirken getirseydin insanları tabi herkes birden gitcek yer buldu alttan almayın alttan aldıkça tepenize çıkarlar sana mutluluklar dilerim

Açtığın konuya her cevap veren arkadaşların yorumlarını tek tek okuyamadım ancak çoğunlukta size hak vermişler.Tamam teorik olarak öyle olabilir.Ancak bir şeyin altını çizmekte fayda görüyorum.Yorum yapanlar ya evlenmişlerdir ya da evlenecek olanlardır.Sizin gibi olayın heyecanını yaşayan değil ve bunun götürüsünü yaşayacak olanlar hiç değil.Nişanlının bozulduğundan bahsettin yanılmıyorsam.Ben biraz farklı düşünüyorum.1,5 yıl önce evlendim ve evimiz sıfır tutuldu.Malum yeni evleneceğimiz için bir yerden eşya taşımadık tüllerin hepsi bir yerden yaptırılıyor ev mobilyaları bir yerden halılar komple bir yerden sipariş geliyor derken biz bir şey taşımamıza gerek kalmadı.Neden anlatıyorum ayrıntıyı çünkü eskiden kız eşyaları taşıma vs vardı.Şİmdi herşeyi komple hazır getiriyorlar biz annemle sadece düğüne 3-4 gün kala yatak odası vs komple geldi.Ben bir sürü kafadan bir sürü şey çıkmasın diye annem ve ben bir de annemin amca kızını (ki kendisininde haberi yoktu o sabah) alıp yeni eve gittik.Herşey zaten dizili.Bir tülcüleri bir mobilyacılar evde eşyaları monte etmesi için evde kaldık.Sonra çıktık bir daha düğüne ramak kala çeyiz serme adı altında herkesi kandırıp herşey serili halde teyzemleri ve annemin amca kızlarını eve getirttik.Amacımız hem yeni gelin evi görsünler hem de kuran okutmaktı.Bu arada gelelim senin konuna : )) Eşimin iki amca kızı +iki ablası bursadan kına için geldiler.Haliyle eşimin bekar evi olduğu halde benim yeni evimde kaldılar.Biz kuran için eve gelicez diye biz hazırlamak istiyoruz dediler.Herşeyide kullandılar.Ama zaten sonra söylediler bizde istemezdik ilk sen kullan diye ama bundan bir rahatsızlığım olamazdı.KUllandıkları sorun değilde kuran günü bizleri karşıladıkları gün ben anlamadım ama annemin amcasının kızı ( bize yardıma gelen) annemin kulağına fısıldamış.Yatak odasını komple değiştirmişler.Yani havluları vs annem çekmecelerin içine yerleştirmişti.Tülbentleri başka çekmeceye.Gardrobun içinde vs derken.Bir bakmış ilk çekmecede benim iç çamaşırlarım : )) tülbentler havlular hopppp bazanın altına : )) ama annem '' hımm demek ki daha hoş olacağını düşünmüşler kızım '' demekle yetindi o amca kızına.Ama çokca insan bu sebepten dolayı düğünün iptal olduğunu söylüyor.Benim için sıkıntı değil komple herşeyi değiştirsinler ama benim üzüldüğüm iç çamaşırlarım (bekarkende kullandıklarım) onlarla işiniz neydi : )) dedim ya şimdi herkesle iyiyim ama inanıyorum ki o ilk gün başımıza bir sürü sıkıntı açacaktı.Bazı şeylerde eğer değitirebileceğimiz ya da değiştirdiğimizde sonucu bizi üzmeyecekse tabi ki size katılıyorum.Hiç üzülme tatlım hepsi senin ev de eş de eşyalarda.Allah onları eşinle güzel günlerde kullanmayı nasip etsin gerisi teferruat ve şeytanı işine karıştırma.

Olgun bir davranış çok güzel .

aslında haklısın canım bende olsam yerinde istemezdim ama sadece 1 gece 3-5 kişi kalacaksa ve nişanlın yok dediğin için kırılıyorsa uzatma derim.yani bunun için aranızın açıldığına değmez bence:50:
bu arada annenin önerisini de nişanlına söyleyebilirsin öyle olursa kimse senin evinde kalmamış olur:34:

annengilin evde kalsinlar, dugunden sonra sizi evinize gonderdiklerinde dua ede ede gondersinler o zaman.

bugun kina gunu gelsinler, yarin siz balayindaykene balayindan gelemnizi beklesinler siizn evinizde el opulucek ya...
Hem nolmuski nisanlinizin evinde sIkIsIp kaldiklarinda? dugun boyle olur, tum kadinlar oturma odasinda, tum erkekler salonda yatsin olsun bitsin. Hicmi baska akrabalari yokmu ? amca dayi,onalrda kalmalari daha munasip

bunu size aksettirmemeleri gerekirdi, neden bu devirde kadinalra bunca sorumluluk? senin sorunun degil, aileninde degil ama nezaketen annende gelsin bizde kalmis demis iste.

Bence abartmıyorsun!
Bana çok mantıksız geldi yeni geline evine gelip kalınır mı ya :26:
Sıkış tepiş olsa ne olcak bir gece sabretsinler

Hiç abartmıyorsun,onların düşüncesi terbiyesizlik.İzin vermeyin lütfen ,gitsinler otelde kalsınlar :19:

bence de haklısınız ben şuanda bile ben evde yokken evimde gelip birinin kalmasını kabullenemem..nişanlınla değil kaynananla bu konuyu konuş sen anne size otel ayarlayalım ya da annemlerde kalın de ne korkuyosun bu kadar nişanlın pasif sen bari aktif ol..kaynanana baştan bir ayar çekmiş olursun:)

ABARTMIYORSUN gelin daha siftahını yapmamış eee onların orda işi nedir?ayrıca otel diye biyer var ne için yapılmış bu oteller?:45:

ya alt tarafı bir gece değilmi sıkış tıkış yatsalar ne olacak.bende çok karşıyım o evin hanımı evde yoksa başka biri kalmamalı bence üstelik daha gelin evinde kalamamışken.neden erkek tarafı bu kadar düşüncesiz olur gelinlerinin ne diyeceğini ne düşüneceğini umursamazlar illa problemler çıkar düğün arifesinde..çok fazla takmamaya çalış canım ama ben bile sinirlendim vallahi..

Back
X