• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kınanın gecesinde gelin evinde kalınır mı? abartıyor muyum?

canım yalnızca bir gece kına gecesi akşamı kalınacak diye mi itiraz ettin..
benim aynı şehirde bir eltim daha olmasına rağmen bir hafta benim yeni eşyalarımla yeni gelin evimde oturdular k.validem,k.pederim bir de anneleri..
gerçekten seven insanlar için bunlar problem olmamalı...
bir gecede yalnızca misafir yatak-yorganı kullanılır..başka birşeyine dokunulmaz..
benim tabak-çanak herşeyim kullanıldı, evi,m pislendi..beterin beteri varmış değil mi :1:

bir de şu var biz bayanlar yeni gelin evimiz diyoruz ancak erkek aileleri oğlumun evi neden kalmayayım ki diyor:) yeni gelin evinde kalma olayındaki rahatlıkları da oradan geliyor bence..

Son düzenleme:
Bence saçmalık gelinin bile kalmadığı bir evde nasıl kalmayı düşünürler ki ..
Gelin evi sonuçta özeldir mahremdir bana göre..
En basiti bir otelde bile yer ayırtıp kalınabilir...

aynen katıldım..

allah allah... onlar 1 gecelik sıkış tepiş yatamıyor 5 yıldızlı otelden daha temiz sıfır evde diledikleri gibi kalacaklar da, sen ilk sen kalmak istiyorsun diye sorun oluyor öyle mi? kusura bakmayın ama çok düşüncesizmiş eşinizin tarafı. bence tatsızlık çıkmasın diye sus fln diyenleri anlamıyorum. yüzsüzlüğe hiç gelemem. insanlar yüzsüzlük yaparken sorun yok da onlara sınır koyarken ayıp oluyor öyle mi?
bence ailenizin yanlarında kalmaları bile ters. gidip bi otelde pansiyonda fln kalsınlar ne kadar tutar ki allah aşkına? ama yok onlar rahat etmek istiyorlar tabi. böyle durumlarda alttan aldıkça suçlu duruma düşersin genelde. ailemde kalsın fln demişsin ya artık tamam. ilk tepkini sert verecektin bence. "a aaa üstüme iyilik sağlık ellerimle hazırladığım dokunmaya kıyamadığım eşyalara hem de düğün günümden önce ailen kalacak öyle mi.. ailendir başımın üstünde yeri var başka zaman gelsinler dediklerini iki etmem tüm gücümle ağırlarım ama dur orda yeni gelinin evine gidilmez ayıptır yahu uğuru kaçar" fln derdim. ki ben çok iğrenirim başkalarının kullandığı şeylerden, başkasının evinde tuvalete fln gidemem. kaldı ki kendi evimde ilk başkaları kullanacak.. bi daha o eve girmeyebilirim bile. hele diğer arkadaşların dedikleri gibi çamaşırlarımı fln karıştırcaklar he valla tüm cadalozluğumla atlarım ortalığa artık bu kadarı da fazla.

canım benim düğünüm tokatta ben zaten işimden dolayı başka yerde yaşıyorum zaten evime gelin geliyorum gibi bişiy oldu kayınvalidemle aynı yerdeyiz düğüne mesela onların akrabaları filanda gelmişti bana kalabalık olacak yer bulamazsak filan dendi benden önce eşim kabul etmedi hülyta yok orda olmaz dedi zaten bende istemiyodumm bence annen en güzelini demiş bulurlar biryerr bence eşine güzel dille ifade et bunu ailesini istemedişğini düdşünmesin

canım bunlar sorun olacak şeyler değil ki!zaten anlayışlı olsalardı kendileri teklif etmezdi.bu anlayışsızlıktan dolayı da şimdi eşin kalmayın derse senin adın gelin olacak.annesi somurtacak, eşin aylar sonra senin bi arkadaşın bi akraban gelecek olsa vay sen benim annemi kabul etmedin de bunu mu kabul ediyosun diyecek!!erkekler hiçbir zaman aradaki o ince sınırı, ince farkları zaman-mekan-olay farkını anlamaz.anlatamıyorsun da inan.onlar için benim-senin vardır ne yazıkki!yapmaz deme gerçekten evlendikten sonra bazı farklılıklar oluyor. genelde arkadaşlarımdan duyduklarımı söylüyorum.en iyisi sen eşyaları hazırla,, çarşafları yastıkları, tabakları çatallara varana kadar tezgahın üstüne koy.zaten kahvaltıya da annenler çağırsın.orada kuru kuru kahvaltı yapmayın falan desin.gelmek istemezse ısrar etsin.eşin de kayınvalidene söylesin en azından ortada bulaşık olmasın.makineye koysunlar.yatakları falan toplasınlar.eşin senin çok titiz olduğundan en azından kullandıkları lavaboyu banyoyu bi fırçalamasını söylesin.hani anne babası olsa neyse de işte tanımadıkların olunca gibisinden...orda kalıyorlarsa buldukları gibi bırakacaklar o zaman.inan bunu eşine tatlı dille söylersen o sevinçle gidip söyler zaten annesine.yatak odanı da kilitle.biri de sorarsa ki buna kimsenin hakkı yok ama....özel eşyalarımız vardı yanlışlıkla çocuk falan girer diye istenmeyen şeylerin görülmesini istemedim dersin.biter.inan küçük kardeşim var benim, sonradan oldu ama cadıdır.ben çekmecemdekileri bile saklarım hemen çünkü getirir bu ne diye sorar!aman aman!!!:52: korkma zaten kayınvalidende kimseye bir şey elletmez oğlumun evi diye.

ama sen kesinlikle yatak odanı kilitle!annemin teyzesinin oğlunun düğünü oldu.annemin teyzesi evi gösterdi bize.gelin de yoktu çalıştığı için gelemedi garibim.o eve girenler bütün çekmecesini dolabını açtılar.iç çamaşırı, gecelik rengine bile bakıp zevkini tartıştılar birde. :53: şok olmuştum!!!

Biliyo musun tatlım 40 yıllık hayatımda şunu öğrendim.... her şey boşşşş...

Sen sevdiğine kavuşuyosun, onunla umut dolu, hayal dolu bi hayata başlıyosun.
Hayatının en güzel dönemlerinde kendine dert etme böyle şeyleri.. evmiş, malmış eşyaymış.. o bunu demiş şu şöyle yapmış boşveeeerr.... ev senin sevgili senin be güzelim nolcak, böyle şeyler için kırmayın gönlünüzü, bunlar hiçbir şey hayatın koca koca yükleri karşısında...tadını çıkar mutluluğunun... hayatta tek derdin de bu olsun inşallah.

Şimdiden mutlu, huzurlu, yalansız riyasız uzun soluklu bir hayat diliyorum sana sevdiceğinle...

canım yalnızca bir gece kına gecesi akşamı kalınacak diye mi itiraz ettin..
benim aynı şehirde bir eltim daha olmasına rağmen bir hafta benim yeni eşyalarımla yeni gelin evimde oturdular k.validem,k.pederim bir de anneleri..
gerçekten seven insanlar için bunlar problem olmamalı...
bir gecede yalnızca misafir yatak-yorganı kullanılır..başka birşeyine dokunulmaz..
benim tabak-çanak herşeyim kullanıldı, evi,m pislendi..beterin beteri varmış değil mi :1:

bir de şu var biz bayanlar yeni gelin evimiz diyoruz ancak erkek aileleri oğlumun evi neden kalmayayım ki diyor:) yeni gelin evinde kalma olayındaki rahatlıkları da oradan geliyor bence..

evet,onlara normal geldiği için kolaylıkla bunu düşünüyorlar. niyetlerinin kötü olduğunu zaten sanmıyorum.

allah allah... onlar 1 gecelik sıkış tepiş yatamıyor 5 yıldızlı otelden daha temiz sıfır evde diledikleri gibi kalacaklar da, sen ilk sen kalmak istiyorsun diye sorun oluyor öyle mi? kusura bakmayın ama çok düşüncesizmiş eşinizin tarafı. bence tatsızlık çıkmasın diye sus fln diyenleri anlamıyorum. yüzsüzlüğe hiç gelemem. insanlar yüzsüzlük yaparken sorun yok da onlara sınır koyarken ayıp oluyor öyle mi?
bence ailenizin yanlarında kalmaları bile ters. gidip bi otelde pansiyonda fln kalsınlar ne kadar tutar ki allah aşkına? ama yok onlar rahat etmek istiyorlar tabi. böyle durumlarda alttan aldıkça suçlu duruma düşersin genelde. ailemde kalsın fln demişsin ya artık tamam. ilk tepkini sert verecektin bence. "a aaa üstüme iyilik sağlık ellerimle hazırladığım dokunmaya kıyamadığım eşyalara hem de düğün günümden önce ailen kalacak öyle mi.. ailendir başımın üstünde yeri var başka zaman gelsinler dediklerini iki etmem tüm gücümle ağırlarım ama dur orda yeni gelinin evine gidilmez ayıptır yahu uğuru kaçar" fln derdim. ki ben çok iğrenirim başkalarının kullandığı şeylerden, başkasının evinde tuvalete fln gidemem. kaldı ki kendi evimde ilk başkaları kullanacak.. bi daha o eve girmeyebilirim bile. hele diğer arkadaşların dedikleri gibi çamaşırlarımı fln karıştırcaklar he valla tüm cadalozluğumla atlarım ortalığa artık bu kadarı da fazla.

annem de aynı sizin gibi düşünüyor.. aslında ben de...ama bunun için koca bir problem oluşmasın.. daha neler yaşayacağız problem olabilecek belki de diyorum...

canım benim düğünüm tokatta ben zaten işimden dolayı başka yerde yaşıyorum zaten evime gelin geliyorum gibi bişiy oldu kayınvalidemle aynı yerdeyiz düğüne mesela onların akrabaları filanda gelmişti bana kalabalık olacak yer bulamazsak filan dendi benden önce eşim kabul etmedi hülyta yok orda olmaz dedi zaten bende istemiyodumm bence annen en güzelini demiş bulurlar biryerr bence eşine güzel dille ifade et bunu ailesini istemedişğini düdşünmesin

teşekkür ederim.

canım bunlar sorun olacak şeyler değil ki!zaten anlayışlı olsalardı kendileri teklif etmezdi.bu anlayışsızlıktan dolayı da şimdi eşin kalmayın derse senin adın gelin olacak.annesi somurtacak, eşin aylar sonra senin bi arkadaşın bi akraban gelecek olsa vay sen benim annemi kabul etmedin de bunu mu kabul ediyosun diyecek!!erkekler hiçbir zaman aradaki o ince sınırı, ince farkları zaman-mekan-olay farkını anlamaz.anlatamıyorsun da inan.onlar için benim-senin vardır ne yazıkki!yapmaz deme gerçekten evlendikten sonra bazı farklılıklar oluyor. genelde arkadaşlarımdan duyduklarımı söylüyorum.en iyisi sen eşyaları hazırla,, çarşafları yastıkları, tabakları çatallara varana kadar tezgahın üstüne koy.zaten kahvaltıya da annenler çağırsın.orada kuru kuru kahvaltı yapmayın falan desin.gelmek istemezse ısrar etsin.eşin de kayınvalidene söylesin en azından ortada bulaşık olmasın.makineye koysunlar.yatakları falan toplasınlar.eşin senin çok titiz olduğundan en azından kullandıkları lavaboyu banyoyu bi fırçalamasını söylesin.hani anne babası olsa neyse de işte tanımadıkların olunca gibisinden...orda kalıyorlarsa buldukları gibi bırakacaklar o zaman.inan bunu eşine tatlı dille söylersen o sevinçle gidip söyler zaten annesine.yatak odanı da kilitle.biri de sorarsa ki buna kimsenin hakkı yok ama....özel eşyalarımız vardı yanlışlıkla çocuk falan girer diye istenmeyen şeylerin görülmesini istemedim dersin.biter.inan küçük kardeşim var benim, sonradan oldu ama cadıdır.ben çekmecemdekileri bile saklarım hemen çünkü getirir bu ne diye sorar!aman aman!!!:52: korkma zaten kayınvalidende kimseye bir şey elletmez oğlumun evi diye.

ama sen kesinlikle yatak odanı kilitle!annemin teyzesinin oğlunun düğünü oldu.annemin teyzesi evi gösterdi bize.gelin de yoktu çalıştığı için gelemedi garibim.o eve girenler bütün çekmecesini dolabını açtılar.iç çamaşırı, gecelik rengine bile bakıp zevkini tartıştılar birde. :53: şok olmuştum!!!

benim de korkum bu:) gözümün önüne geliyor.. ben çeşitli iç çamaşırını severim.. bakıp yorum yaparlar :(((

Biliyo musun tatlım 40 yıllık hayatımda şunu öğrendim.... her şey boşşşş...

Sen sevdiğine kavuşuyosun, onunla umut dolu, hayal dolu bi hayata başlıyosun.
Hayatının en güzel dönemlerinde kendine dert etme böyle şeyleri.. evmiş, malmış eşyaymış.. o bunu demiş şu şöyle yapmış boşveeeerr.... ev senin sevgili senin be güzelim nolcak, böyle şeyler için kırmayın gönlünüzü, bunlar hiçbir şey hayatın koca koca yükleri karşısında...tadını çıkar mutluluğunun... hayatta tek derdin de bu olsun inşallah.

Şimdiden mutlu, huzurlu, yalansız riyasız uzun soluklu bir hayat diliyorum sana sevdiceğinle...

çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için. inşallah nişanlım ben konuyu uzatmadan halledecek. üzerinde tekrar konuşmadık; sorun olacak konuları uzatmayı sevmez ama inşallah mesajı almıştır ve halleder...

Son düzenleme:
merhaba bu konu hiç aklıma gelmemişti:) temmuzda düğünüm var nişanlımın bekar evi var kiracı ev alıcaz inşallah aldığımız eve taşınacak düğüne yakın ben eşyalarımı düzücem düğünüm trabzonda olucak ama istanbulda kınam ve nikahım olacağından kaynanam gelip evimde kalıcak e zaten nişanlımda kalıcak akrabaları var ama kendi evi var nerde kalsın nişanlım haliyle kaynanamda oğlu kalıyosa kalır mecburen bende yeni gelin evi düzemem evde o olacağından ve ben çalıştığımdan yüksek ihtimalle evimi bile kaynanamlar düzecek canım sağ olsun neyapayım ev benim mal benim çekip gidecek bidaha düzerim hiç sorun etmemiştim şimdi şakayla nişanlıma söyledim eşyalar gelince kimseyi oturtmam ilk gel sen otur ozaman dedi:)))

üzülmeye değmez kalsınlar zaten özenir temiz bırakırlar takma kafana.

gönlümce bi ev bulup dayayıp döşemek benim evim demek nasip olacakmı bana şaka gibi geliyo zaman azkalmasına rağmen ev bulamadık şuan bu sorun daha çok kafama takılıyo evim olsa eşyalarım sığsa çok güzel olsada gelse kaynanam düğüne gidene kadar kalsa inşallah.

başlığını görünce o kabus dolu günlerim aklıma geldi canım.
ben de aynı durumda kaldım. kına gecesini bırak tam bir ay benimn oturmadığım evimde kaldılar eşimien ailesi... benim açtığım bi konu vardı misafirlik ne kadar sürmeli diye. onun başını okursan anlarsın neler çektiğimi. benim eşim de senin nişanlın gibi tepki veriyordu ve ben hala kabuslar görüyürum bu yüzden. evimi benimseyemedim bi türlü. herşeyimi kullandılar. heryerde başkaları kaldı benden önce. çeyizliklerim,hayallerim... sakın ama sakın izin verme. benm eşim de hep duygu sömürüsü yaptı bana. ailemi atamam,nereye yollayayım, iki tane eşya için değer mi...
erkekler bunları önemsemiyor ama bizim için çok önemli oluyor. değeri de bilinmiyor yani kimse gelip sana teşekkür etmicek evinde kaldık kızım sağolasın diye.

aynı durumu yaşadım, aynı şehirde akrabaları olmasına karşın, görümcem, eşi, çocuklar, kaynım düğün gecesi bizim evde kaldılar, biz otelde kalmak zorunda kaldık, okadar kişinin otele gitmesindense bizim otelde kalmamız daha doğruymuş, tek kelime etmedim,
eşyalarımı kullanmışlar, mutfakta yemek yapmışlar, masaörtümü sigarayla yakmışlar, gelin yatağımı bozup yatmışlar, sonrasında yatağı düzeltmişler ama yatıldığı anlaşılyor işte, aklıma geldikçe deliriyorum, şimdiki aklım olsa asla müsaade etmem

Allahım ne insanlar var ya. herşeye tamam da gelinin yatağında(ayrıca sadece gelinin değil hiç bir insanın, ve de izinsiz olarak) yatmak da ne edepsizlik (canım kusura bakma) ama sanırım bu yetiştirmeyle alakalı bir şey. ben ne başkasına yatağımı veririm ne de başkasının yatağında yatarım, ailem böyle öğretti. hatta yatak odama girilmesine bile sinir olurum, ama herkes böyle düşünceli değil ne yazıkki.

İlla kalacaklarsa nişanlın o kadar sorun edecekse kalsınlar...
Ama ben olsam ben de istemezdim yani...
Annende kalmaları daha mantıklı, ev sahibinin olmadığı evde kalmaları saçma olur...

canım konunun sonunu merak ettim, nasıl hallettiniz ne yaptılar? evlendiniz sanırım

canım konunun sonunu merak ettim, nasıl hallettiniz ne yaptılar? evlendiniz sanırım

evet evlendik canım. ben sizinle paylaştıktan sonra konuyu bi daha hiç açadım. galiba nişanlım (eşim) ailesiyle konuşmuş ve teşebbüs bile etmediler buna. yani en azından ben hissetmedim ettilerse de. ama eşimin yengesi anneme bir iki laf da sokmadı değil aslında. neyse, hayırlısı ile atlattık.

fikir veren herkese de çok teşekkürler :kkk:

senin adına çok sevindim canım, mutluluklar diliyorum:71:

teşekkür ederim. keşke buradaki her sıkıntı böyle küçük olsa ve hepsi hayırlı şekilde altatılsa.. Allah herkese yardım etsin. yuva kurmak da, onu devam ettirmek de kolay değil. Allah yardım etsin herkese...

Her şeyi çok bilirler şu erkekler...Ne alaka yani,ben olsam bende istemem,ben kalmamışım daha o evde....Hem zaten evinizde kalacak olanlarında kalmaması lazım...

bunda kaç sene önceydi teyzemin oğlunun düğünün yaptık çok kalabalıktı valla ne yalan söylüm bi kaç akrabamızda yer olmadığı için hazırlanan evdee kaldılar ama öyle burda bi arkadaş anlatmış yataklarında yatmışlar örtüsünü yakmışlar tabiki öle bişey olmadı sadece gece geç yatmaya gittiler sabahta erkenden geldiler ondada kanepede yattılar bence abartılıcak bişi yok ama yatacak insanların karakterinede bağlı bişey bizim gelinimizde bişi dememişti ben olsam şimdi bende bişi demem çünkü yer olmazsa napsınlar bence böyle şeylerle bu günlerini zehir etme inan bazı şeyleri birazda boşvermek lazım bunun için tartışmayın kesinlikle ne olacak yatsınlar içine sinmezse şöyle bi temizleyi verirsin hemencecik boşveer sıkma canını Allah mesut bahtiyar etsin

aaa canım kusura bakma yaaaa konun çoktan sonuçlanmışşşş :):) bende hemen daldım konuya :):) kusura bakma istediğinin olduğuna çok sevindim Allah mutluluğunu bozmasın öpüyorum

kızlar burada daha büyük sıkıntıları olan insanlar var farkındayım, onlardan özür dileyerek yazıyorum. belki bu önemsenecek bir problem değil ama içimde sıkıntı oldu ve fikirlerinizi almak istedim.

nişanlımın ailesi izmitte yaşıyor. nişanlım da istanbul'da bulunduğum ilçede abisi ve yengesiyle kalıyor. kına gecesinin akşamı abisinin evine sığmayacaklarını düşündükleri için birkaç kişinin bizim oturacağımız evde kalmasını konuşmuşlar.

bense gelin olacağım evde ilk kendim kalmak istediğimi söyledim.

nişanlım buna gerçekten üzüldü. böyle bir şey düşünmeme çok şaşırdığını söyledi. kendi evi varken ailesinin sıkış tıkış kalmasının çok ayıp olduğunu söyledi. "burada kalabalığız bir kısmımız sizde kalalım" derlerse onlara hayır demek için mantıklı bir gerekçesinin olmadığını; hem anne ve babasının düğünden önce evimizde kalmasının ve o evde hayır dualar etmelerinin onun özellikle isteği olduğunu söyledi.....

bense evde ben olmadan başkasının kalması fikrinden çok sıkılıyorum. annem gelsin bizde kalsınlar o kadar problem varsa diyor...

ne bileyim... abartıyor muyum; normal mi.. bunun için sıkıntı yaşamalı mı...

lütfen fikirlerinizle bana yol gösterin... :kkk:
niye abartı olsun bizimkilerde aynısını yaptılar gidebilecekleri yer varken evde kalıp üstelik misafirlerinide orda ağırlayıp evin içine ettiler düğün gecesi leş gibi eve girdim hala içimdedir imkanın varsa izin verme ne demek yeni gelin evinde kalmak sonra benim gibi hep üzülürsün

Back
X