Kira-gebelik-geçim sorunu

berbuder

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2025
58
52
3
Merhaba 2 senelik evliyim.

Kirada oturuyoruz,ikimizde çalışıyoruz.

kiramız 28.000₺ ve 7 ay sonra zam gelecek.

İkimizinde toplam maaşımız 65.000₺ civarı.

Çocuk istiyoruz ama nasıl geçiniriz ne yaparız bilmiyorum.

Kirada oturup çocuk sahibi olan var mı geçim sorunu beni çok düsündürüyor

Eliniz bollaşana dek çocuk sahibi olmayacaksınız bu kadar basit . Hem ayranım dökülmesin hem ayranım dökülmesin diye birşey olmuyor . Çocuk dediğiniz şey maddi güç isteyen birşey
Kiraniz en iyi ihtimalle 35 bin olsa 30 bin ile ev giderleri+çocuk maması bezi + faturalar + sizin ve eşinizin masrafları sizce yetecek mi??

Eliniz bollaşana dek çocuk sahibi olmayacaksınız bu kadar basit . Hem ayranım dökülmesin hem ayranım dökülmesin diye birşey olmuyor . Çocuk dediğiniz şey maddi güç isteyen birşey
Kiraniz en iyi ihtimalle 35 bin olsa 30 bin ile ev giderleri+çocuk maması bezi + faturalar + sizin ve eşinizin masrafları sizce yetecek mi??
herkesin eli bollaşıyor mu ? Öyle bir zaman dilimi mi var ? Babalarımızdan herhangi bir ev kalmadı ve bu ekonomide her zaman kirada oturmak durumundayız yok mu bunun bir çözüm yolu?

Daha önce çocuk sahibi olmadığım için merak ediyorum sadece çocuk giderleri masrafları ne kadar oluyor altından kalkılabilecek bir şey mi yoksa gittikçe artıyor mu.

Elimizin bollaşacağını bilsem zaten buraya sormam.

Biraz kenara para koyup, geleceğinizi planladıktan sonra çocuk sahibi olmayı deneyebilirsiniz.
Evet,ortalama giderler ne kadar oluyor bunu merak etmiştik.

çocuk doğduktan sonra calismaya devam edeceğim çünkü

herkesin eli bollaşıyor mu ? Öyle bir zaman dilimi mi var ? Babalarımızdan herhangi bir ev kalmadı ve bu ekonomide her zaman kirada oturmak durumundayız yok mu bunun bir çözüm yolu?

Daha önce çocuk sahibi olmadığım için merak ediyorum sadece çocuk giderleri masrafları ne kadar oluyor altından kalkılabilecek bir şey mi yoksa gittikçe artıyor mu.

E para biriktirin bir sene ? Veya birkaç sene ? Bunu düşünmek zor mu? Veya ek işe girsin eşiniz?

Maddi gücünüz çocuk sahibi olmak için (bence) yeterli değil.
Çocuk dediğiniz baya baya masraflı bir canlı ,elinizi sağlamlaştırmadan lütfen çocuk sahibi olmayın

Çocuk rızkıyla gelir derler ama kendinize güvenemiyorsanız çocuk yapmayı iyi düşünün

Çocuk rızkıyla gelir derler ama kendinize güvenemiyorsanız çocuk yapmayı iyi düşünün
Çocuk rızkıyla gelir biraz hurafe gibi geliyor bana herkes aynı şeyi söylüyor ama iyi bakamadıktan sonra anlamı kalmaz diye düsünüyorum

İkinizin toplam maaşı ile dünyaya çocuk getirmek ona haksızlık olur. Bebekken bezi,maması,kıyafetleri. Belli yaşa geldiği zaman odası olmak zorunda odası için eşyalar yeni kıyafetler vs... Bu saydıklarım en ama en azı.

Çocuk tabiki bereket ama geçim sorunu yaşıyorsanız çocuk yapmayın sizde çocukta zorlanacaktır. Biz kiradayız fakat eşim ticaret yaptığı için sorun yaşamıyoruz. Ya bir süre birikim yapın ya da ticaret gibi bir şeyle uğraşın maaşla bu devirde çocuk bakmak zor olur. Masraflar hamilelikte başlıyor zaten doğduktan sonra daha da artacak. Kesinlikle kendinizi sağlama aldıktan sonra çocuk yapın

Kirada oturup çocuk sahibi olan insanlar tabii ki var. Ama en mantıklısı birazcık kenarıya acil ihtiyaçlar için para biriktirip daha sonra bu yola girmek olur bence

Çocuk tabiki bereket ama geçim sorunu yaşıyorsanız çocuk yapmayın sizde çocukta zorlanacaktır. Biz kiradayız fakat eşim ticaret yaptığı için sorun yaşamıyoruz. Ya bir süre birikim yapın ya da ticaret gibi bir şeyle uğraşın maaşla bu devirde çocuk bakmak zor olur. Masraflar hamilelikte başlıyor zaten doğduktan sonra daha da artacak. Kesinlikle kendinizi sağlama aldıktan sonra çocuk yapın
Kenarda 700.000₺ birikmişimiz var ama sonuçta o da bitecek diye düsüniyorum

28 bin kira diyorsunuz ki zamlanacakmış, şu haliyle bile bir maaşınız zaten kiraya gidiyor. Çocuk doğunca birkaç ay bile çalışamasanız geçinmeniz benim matematiğim ile mümkün değil.
Ki çocuğun da masrafları olacak, bunu da hesaba katarsak üzgünüm ama çok zor günler sizi bekler bu hesaba göre.
Ben olsam en azından şu an yapmazdım. Bir yolunu bulana kadar erteleyin derim.

Back
X