- 25 Aralık 2020
- 6.702
- 24.078
- 298
- 41
başkaları içi sorma sebeplerini bilememİnanın annemin babamın evsizliğinden ailelerimin neden zamanında ev bırakmadığından tutup şehri terketmekten ciktilar..
ama kendi adıma, genelde belirli genellemelerim vardır (iyi bir şey değil belki), az çok tahmin ederim yani ailesinden yaşından işinden memleketinden ne olup ne olacağını
siz de 2 taraf da göçmeniz ama ailelerden bişey kalmıyor deyince
bu dediğiniz profildeki ortalamanın gerçekten dışında o yüzden ilgimi çekti, sordum.
kaldı ki eşinize yarım da olsa kalmış zaten, 2 çocuk olsalar 1 daire kalacakmış eşiniz iş batırmış. borç ödemişsiniz.
şu durumda bir de çocuk yapıp yine borca batarsanız ailelere karşı iyice mahçup olmayacak mısınız?
şehir değiştirmek de sanki çok ütopik bir fikirmiş gibi bakıyorsunuz hala
en azından ev alabileceğiniz bir yere gidip kira ödemeden krediyi kapatıp gelseniz elinizdeki para da bir işe yaramış olur, 37-38 bin kira ödeyip istanbulda geçinip çocuk büyütmek cidden zor..
yine aileler olayına geliyorum ama
siz kötü bir ailede yetişmediniz, ailenizin belli imkanları varmış
eşiniz de öyle
yazlık mazlık görerek büyümüş insanlar çocuklarına makarna alırken düşünürse bunun sonu iyi olmaz
ben mesela kendi gördüğümü çocuğuma gösteremezsem bunalırım -ki benim çocukluğum zor geçti
ben akademik başrısı yüksek bir insandım sonra da hayata erken atıldım çalıştım
ailemden değil yani
ama neticede sizin yaşısızdayken avrupanın büyük kısmını gezmiştim, kendi evim vardı vs
benim çocuğum bunları yaşayamayacaksa ben o çocuğu yapmak istemem. üzülürüm.çocuğumun türkiyede derecesi yapacağına tıp vb. okuyacağına avrupayı burslu kazanacağına garantim mi var? yok.
illa özel okula gitmesin (ben de gitmedim)
zaten özel okullarda atanamayan öğretmenler 6 gün 25 bin maaşa çalışıyor, evet.
ama mahalledeki okulda uyuşturucu satışı olduğunu fark edeceksiniz, mesela, ne yapacaksınız?
kekonun biri gelip bıçağı takacak, ne yapacaksınız?
yoksa ben illa çocukları özel hastanede doğuralım mutlaka özel okullara gitsin ay bilmem ne marka arabası koltuğu olmadan olmaz vs vs filan demiyorum. öyle bir kafam yok. param da var ama o kafada dğeilim. daha zengin de olsam gerek duymam bunlara. benlik dğeil.
ama eğitimini, güvenliğini ne yapacaz?
bu arada, ben olsam gider bir AB ülkesinde yaşam kurarım mesela.