Kira ya cıkmalıyim?

bence babanın şimdiden satması yanlış. kendisi çalışıp edinmiş. kendi malı ve yaşlılığı var.
satıp dağıttıktan sonra çocuklarından zor bir anda destek bekleyeceğine kendi malına sözü geçer.
en temizi.
ayrıca evlenmeyi bilen her insanın çok çok büyük kötü birşey olmadıkça kendi yoluna bakması gerek bence.
Yani canm benim miras da felan gözüm yok çok şükür calisip çabalıyorum bebeğinmle eşimde öyle

Bence durumunuz müsaitse kiraya geçin. Kayınbabanız da vefat etmeden mal paylaşımı yapsa iyi olurdu ama bunu dillendirmek çok abest ve ayıp kaçar; kaldı ki kendisi vefat etmeden kimseye bir şey vermek zorunda değil.

Kayınbabanızla konuşabilirsiniz, diğer kardeşler de kayınbabanızın dairelerinde mi oturuyor? Yoksa kayınbabanızın tek dairesi var orada siz mi oturuyorsunuz.

evet yani hepimiz kirada oturuyoruz. Bu konuda tek çıkar yol kiraya çıkmaları bence. Kaç yaşına gelmişiz kiralar 1500 diyor o kadarı da ödeyiversinler. Bence eş buna ikna edilmeli şu an 😂
Yani inan canım bende coook istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum sorun orda yoksa bana 1300 1500 fazla geliyor demedim

Ahh canım sorma mutfağın için de 1 kapı olduğunu düşün oda tuvalete ve banyoya çıkıyor evet büyütmek değiştirmek istedik çok ama kolonlu bir ev olduğu için olmadı hiç bir usta kabul etmedi bende etmedim tabiki ama eşim durdukyere masraf diyor kiraya bakmıyor gibi birsey
Kesinlikle taşının ikinizde çalışıyor muşsunuz..yani illa çok iyi bi evde oturun demiyorum ama çalışıyorsanız mutfakla tuvalet olmayan bir evde yaşamak da hakkınız

ben olsam yeterince yatırımım varsa ölmeden satarım kendime de pay alırım. Kafam rahat eder daha da kimse benden bir şey beklemesin derdim. Mal bırakınca da işler komplikeleşiyor çocukların karakterne göre tabi. Bazı ailelerde hiç sorun çıkmıyor bazıları da akbaba gibi.

artık eskisi gibi değil. öyle kafasına göre miras kalan birşeyde kimse bir işlem yapamıyor. eskiden olsa belki. ama o malı alabilmek için bir sürü devlet dairesinde uğraşmak lazım.
kişiyi birebir görüp gözleri önünde alıyorlar imzaları vs
bir de adam kendi malından neden daha az alsın ki onca yatırım yapmış
ki karısı arkada kalsa ona düşecek miktarda azalacak
onu da düşünmek zorunda. zaten eşler 4te bir mi ne alıyor.

Ev miras olarak gözüktüğü için kıRaya veremiyoruz verirsekte sadece bize hak düşmüyor canm
Bence evi satın, mirasçılara bölüştürün. Kendiniz için olan kısmı da peşinat yapar, mortgage ile kendi evinizi alırsınız.
Ölüm hak, o ev de bütün mirasçilara helal. İçinde sizin yaşıyor olmanız -diger mirasçılara kira vs vermemeniz sadece onların alçak gonullulugunden ve dile getirmek istememelerinden bence.
Siz yarın yeni eve çıkıp o evi boş bırakırsanız diğerleri de susup kalmayacaklardir diye düşünüyorum. Hiç huzurunuzu kaçırmayın, satın kurtulun bence

Ekleme: kayınbaba ölmemiş... O zaman eşi ev almaya ikna edin. Diğer bütün kardeşlerinin evi varmış, yarın bir gün sıra mirasa geldiğinde siz bu evden çıkmak durumunda kalacaksınız, herkes gelirine gelir katacak, siz evsiz olduğunuz için ortada kalacaksınız. Nasıl hesap kitap yapmıyor bu adam? Eve sigamadiginizi görmüyor mu?

Son düzenleme:
Bence evi satın, mirasçılara bölüştürün. Kendiniz için olan kısmı da peşinat yapar, mortgage ile kendi evinizi alırsınız.
Ölüm hak, o ev de bütün mirasçilara helal. İçinde sizin yaşıyor olmanız -diger mirasçılara kira vs vermemeniz sadece onların alçak gonullulugunden ve dile getirmek istememelerinden bence.
Siz yarın yeni eve çıkıp o evi boş bırakırsanız diğerleri de susup kalmayacaklardir diye düşünüyorum. Hiç huzurunuzu kaçırmayın, satın kurtulun bence
En iyisi kiraya cikmak bencede

artık eskisi gibi değil. öyle kafasına göre miras kalan birşeyde kimse bir işlem yapamıyor. eskiden olsa belki. ama o malı alabilmek için bir sürü devlet dairesinde uğraşmak lazım.
kişiyi birebir görüp gözleri önünde alıyorlar imzaları vs
bir de adam kendi malından neden daha az alsın ki onca yatırım yapmış
ki karısı arkada kalsa ona düşecek miktarda azalacak
onu da düşünmek zorunda. zaten eşler 4te bir mi ne alıyor.
Yoo kendine bir pay almasın tabi ki hayatta adam. Çocuklarına yedirp kendi eşiyle zorda mı kalacak. Herkes önce kendini düşünmeli haklısınız.
Sadece mesela başka malları da varmış ve o şekilsiz ev amaçsız bir yatırım. Ve ihtiyaç var. En azından onu satıp pay edebilir bilmiyorum. 25 dönüm arsası olan birinin neden öyle gereksiz bir yatırımımvar ki. Kiraya verse doğru düzgün de pata etmez

Yoo kendine bir pay almasın tabi ki hayatta adam. Çocuklarına yedirp kendi eşiyle zorda mı kalacak. Herkes önce kendini düşünmeli haklısınız.
Sadece mesela başka malları da varmış ve o şekilsiz ev amaçsız bir yatırım. Ve ihtiyaç var. En azından onu satıp pay edebilir bilmiyorum. 25 dönüm arsası olan birinin neden öyle gereksiz bir yatırımımvar ki. Kiraya verse doğru düzgün de pata etmez
K.validem yok canm ama muhtac birisi dehil cok sukur bizde muhtac degikiz yani kira versek olmeyiz ac kalmayiz ama esim cikmak istemiyor elbet cikicaz zaten bugun yada yarin sonucta bu ev olene kadar bizde kalmicak esim kira odemenin gereksiz oldugunu dusunuyor

Yasanilan yere önem veriyorum. Bence insanin bütün enerjisini etkiliyor. Evler dinlenme alanlarimiz. Enerjisi yuksek bir ev illa demek degil ki kocaman saray gibi bir yer. Kendini huzurlu mutlu enerjik hissediyor musun o evde. Soyle evine girince bir oh diyip guvende hissediyor musun iste bu. Siz o evden memnun değilsiniz ki haklisinizda. Ben butcemin ciddi bir kısmını kiraya ayiriyorum bu benim tercihim. Öncelikler farklidir. Sizin onceliginiz iyi bir ev esiniz ise para biriktirme. Bunu konusmalisiniz

K.validem yok canm ama muhtac birisi dehil cok sukur bizde muhtac degikiz yani kira versek olmeyiz ac kalmayiz ama esim cikmak istemiyor elbet cikicaz zaten bugun yada yarin sonucta bu ev olene kadar bizde kalmicak esim kira odemenin gereksiz oldugunu dusunuyor

muhtemelen hiç kirada oturmamış. Çalışan iki insanın kira ödemesi kadar doğal bir şey yok.

Yasanilan yere önem veriyorum. Bence insanin bütün enerjisini etkiliyor. Evler dinlenme alanlarimiz. Enerjisi yuksek bir ev illa demek degil ki kocaman saray gibi bir yer. Kendini huzurlu mutlu enerjik hissediyor musun o evde. Soyle evine girince bir oh diyip guvende hissediyor musun iste bu. Siz o evden memnun değilsiniz ki haklisinizda. Ben butcemin ciddi bir kısmını kiraya ayiriyorum bu benim tercihim. Öncelikler farklidir. Sizin onceliginiz iyi bir ev esiniz ise para biriktirme. Bunu konusmalisiniz
Icimden gecenin hepsini yazmışsınız sukur evimiz var kira derdi yok ama iceri girince ohhh be canm evim diyemiyorum sağa sola bakıyorum heryer dar çocuğum örümcek binmek istiyor ama onun için bir koridor bile yok oturduğumuz yerde öne arkaya gidebiliyor sadece bazen bakıp ağlıyorum yani ne gerek var durumumuz varken bu işkence gibi geliyor

Back
X