• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira zammı ve 39 haftalık hamile ben

Renkli bukalemun

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2017
702
722
103
Kızlar merhaba konum bdv lik mi bilmiyorum ama şuan benim derdim gerçekten
Değilse bile daha çok etkileşim için burda kalmasını rica ederim

Ben 39 haftalık hamileyim evimizin kontrat tazeleme zamanı geldi . Bu sene 4. Yıla gireceğiz
Ev sahibimiz geçen yıllarda eksik yaptığı zamları toplayıp bu sene ki zamma eklemiş
Yasal oran 11.5 iken buda bizim kirada 138 lira yapıyor bizden 500 lira zam istiyor bu mümkün olabilir mi
Geçmiş yıllarda bizim bu kadar ödeyebiliriz dediğimiz zamları kabul edip üzerini pandemi sürecine denk getirip bizden istemesi
Telefon açıp konuştum 500 lira zam yapamayız bir haftaya doğumum var taşınmam da imkansız lütfen orta noktada buluşalım dedim bana iyi 350 lira zam olsun ödeyemezsen de bir iki aya İstanbul a geleceğim noterden çıkma ihbarnamesi hazırlatırım size dedi
Kendisi noterden belge gönderirim derken bizde yasal zamdan daha fazla zam yapamazsınız şikâyette bulunuruz diyebilir miyiz
Yoksa kendince eksik yapılan zamları bir başka yılın üzerine ekleyebilir mi ?

Hayır kafasına göre zam yapamaz. Eğer her sene kontrat yenilemiyorsanız kontratınız sınırsız süreli sözleşmeye dönüşür öyle bir noter ihbarıyla çıkaramaz. Ama yıllarca anlaşılanın altında zam yapmış bir ev sahibiniz varken fazla sert olmayın derim bu konuda. Sizi dört yıl alttan almış, idare etmiş bu kez de orta yolu bulan siz olun.

Sözleşmeniz bittiyse yenilerken böyle yüksek tutar isteyebilir. Ödeyemiyorsanız da çıkarsınız yapacak bir şey yok. Kiralar çok değişti şu anda. Ben 1500e tuttum evi geçen yıl, 150 tl zam ekledik 2. yıl kontratı vardı. Şimdi oturanlara 2250den fiyat veriyorlar sitede. Çıkacağım seneye başka ev bakıyorum şimdiden. Sizin için zamanında düşük fiyat da vermiş gayet iyi niyetli davranmış, şimdi hamilelik filan diye dramatize etmeyin derim.

Eksik zam derken bizim zamlarımız her zaman tefe Tüfe ye göre oldu bir yılda 320 lira zam isteyip 200 lira yaptığı da oldu
Ama bu pandemi sürecinde normalde 138 lira yapıyor ama siz 500 lira verin demek çok vicdansızca
Bizde ev sahibiyiz şimdiye kadar kiracımıza sadece bir kere 100 lira zam yaptık 50/75
Zaten telefonda ben şimdiye kadarki anlayışınız için teşekkür ederim diyip başladım konuşmaya

Hayır kafasına göre zam yapamaz. Eğer her sene kontrat yenilemiyorsanız kontratınız sınırsız süreli sözleşmeye dönüşür öyle bir noter ihbarıyla çıkaramaz. Ama yıllarca anlaşılanın altında zam yapmış bir ev sahibiniz varken fazla sert olmayın derim bu konuda. Sizi dört yıl alttan almış, idare etmiş bu kez de orta yolu bulan siz olun.
Yok yenilenmiyor şimdiye kadar hiç kontrat yenilemedik

Ben cinsiyet belirtmemiştim herkes ev sahibinden bahsederken adam yazmış
Neden böyle düşünüyorsunuz hemcinsinizin ev sahibi olarak söz hakkı olamayacağını falan mı
Şuan ev sahibimin 350 liralık zammını değil de bunu düşünüyorum
Bence 350 lira zammı dusunun, cinsiyetci cumle kurup buradakiler onu ima etmemısken ustelık kavga çıkarmaya calısmak yerine.

Zamaninda eksik artirmasi hepsini toplayip birden istemesi etik degil bence. Evet kriz ortami. Belki onunda eksikleri var. Ama hersey para degil. Biz kiracilarimizdan 3 ay para almadik birseyleri kenara atabilsinler diye. Yasal haklariniz ne bilmiyorum. Avukat arkadaslar daha iyi yardim eder

Yok yenilenmiyor şimdiye kadar hiç kontrat yenilemedik
Tamam o zaman sizin lehinize bu durum, çıkaramaz. Ama uğraşır ve önceki yıllarda sözleşmenin altında zam yapıldığını kanıtlarsa sanıyorum önceki yılların eksik oranları da hesaplanarak zam talebinde bulunabilir, buna dayanarak da tahliye isteyebilir. Bu da en az bir yıl sürer. Emin değilim ama araştırmak lazım, avukat arkadaşlar daha iyi bilir.

Sizin evden çıkmak gibi bir niyetiniz yoksa alttan alın orta yolu bulun derim. Ev sahibiyle ters düşmek çok mantıklı değil çünkü.

Peki bu lira zamlarında önemli olan karşılıklı olarak anlaşmak değil mi?
Biz kendi kafamıza göre şu kadar zam yaparız diyip sadece o kadar yaptırmadık
O kadar değil de bu kadar olsa dedik karşılıklı olarak anlaştık o bedelde

Peki bu lira zamlarında önemli olan karşılıklı olarak anlaşmak değil mi?
Biz kendi kafamıza göre şu kadar zam yaparız diyip sadece o kadar yaptırmadık
O kadar değil de bu kadar olsa dedik karşılıklı olarak anlaştık o bedelde
Ama sonuçta sizin anlaştığınız fiyatta zam yapılmış,olması gerekenden az bir zam gerçekleşmiş değil mi?
Bence ev sahibiyle inatlaşmayın, adamın bu kadar iyiliği dokunmuş bi orta yol bulunsun deirm.
Eğer kontratınız süresiz değilse, yenilenen bir kontratsa sizi çıkarma hakkı var.

Tamam o zaman sizin lehinize bu durum, çıkaramaz. Ama uğraşır ve önceki yıllarda sözleşmenin altında zam yapıldığını kanıtlarsa sanıyorum önceki yılların eksik oranları da hesaplanarak zam talebinde bulunabilir, buna dayanarak da tahliye isteyebilir. Bu da en az bir yıl sürer. Emin değilim ama araştırmak lazım, avukat arkadaşlar daha iyi bilir.

Sizin evden çıkmak gibi bir niyetiniz yoksa alttan alın orta yolu bulun derim. Ev sahibiyle ters düşmek çok mantıklı değil çünkü.
Zaten en azından şu bir yılı da atlatalım çocukla bu eve sığmayacağımız için zaten çıkmamız gerekiyor
Bizim planlarımız da seneye taşınırız zaten hep vardı

Zaten en azından şu bir yılı da atlatalım çocukla bu eve sığmayacağımız için zaten çıkmamız gerekiyor
Bizim planlarımız da seneye taşınırız zaten hep vardı

O zaman kontrattaki oran üzerinden zam yapın, o şekilde yatırın kirayı. Şu durumda bir yıl içinde çıkarsanız en fazla depozitodan olursunuz, gıcıklığına geri ödemeyebilir.

Güzellikle şu süreci atlatalım da çıkana kadar depozito idi şuydu buydu konuşulur
Bina da ki bütün kiracıları ağızlarıyla söylüyor biz aylardır kira ödeyemiyoruz diye
Kaç kişiyi yalvararak çıkardı evden birikmiş yıllık kira artı yönetime olan borçlarına rağmen

Back
X