• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira zammı ve 39 haftalık hamile ben

Insanlar ne acımasız olmuş.:KK57:
Yahu 39 haftalık hamilesiniz.
Yani evden öyle hemen taşınamazsınız.
Mutlaka ev sahibi ile bir daha konusun bari daha makul bir zam miktarı belirlensin.

Mutlaka belirlenmiş bir artış oranı vardır.
Bir avukata danışsanız size yardımcı olur.
Çok stres yapmayın bebek etkilenmesin..

Eğer ev sahibi anlaşma durumuna gitmiyorsa bir bilirkişiye mutlaka danışın.
Haklarınızı ögrenin..

Son düzenleme:
Sonuçta her kontrat zamanı ortak noktada buluşulmuş.Sizde ev sahibinin kabul ettiği miktarı zam olarak ödemişsiniz.Simdi geçmiş yıllarda eksik zam yaptım , onların farkını şimdi alayim mantığında olmak etik değil diye düşünüyorum.Ayrica siz evden çıkınca 500 TL zamlı şekliyle kiraya verebilecek mi? Bizde evsahibiyiz ve düzenli gelsin varsın eksik zam yapalım düşüncesindeyiz.Zaten malum dönem anlayışlı olmak gerek .

O zaman 350 lirayı kabul edin.
Niye edecekler? Hayır bilginiz yok fikriniz var niyeyse. Üst sınır bellidir onun üstünde artıramaz kirayı ev sahibi. İsterse 10 yıl aynı fiyattan otursunlar 11. yıl yasal sınırdan fazla ar tı ra maz. O zaman kabul edin bu zaman kabul edin tarzı fikirleriniz muz cumhuriyetinde uygulayın siz kanun var nizam var. Biz onlara uyuyoruz.

Niye edecekler? Hayır bilginiz yok fikriniz var niyeyse. Üst sınır bellidir onun üstünde artıramaz kirayı ev sahibi. İsterse 10 yıl aynı fiyattan otursunlar 11. yıl yasal sınırdan fazla ar tı ra maz. O zaman kabul edin bu zaman kabul edin tarzı fikirleriniz muz cumhuriyetinde uygulayın siz kanun var nizam var. Biz onlara uyuyoruz.
Allah Allah, bilgimin ya da fikrimin olmadığını 2 yorumumla mı anlıyorsunuz? Sizinde benim hakkımda fikriniz var ama bilginiz yok niyeyse.
Ama durum açıklayayım size bilgimin olup olmadığını;
Yıl içinde belirlenen oranın üzerinde zam yapılamaz, buna itiraz edilebilir. Kira sözleşmesi eğer yenilenen bir sözleşme değilse, noterden kağıt yollayıp çıkmasını da isteyemez.
Ancak bu kişi zaten öncesinde kiracısını düşünerek belirlenen zam oranının altında zam yapmış. az zam yaparken "hazır lütfen yasal zamdan daha az zam yapmayın" dediklerini hiç zannetmiyorum, işlerine geldiği gibi kabul etmişler. Adam az zam yaparken iyiydi, birden fiyat arttırması mı kötü oldu? Kendisi söylüyor hesaplamış 150 lira altı tutuyor demiş. 500-150=350. O zaman 350 ödeyin dedim. Çünkü kişinin iyiliği dokunmuş, kötü niyetli olsaydı önceki yıllarda tolerans göstermek yerine hakkı olanı isterdi. Belki adamın işleri bozuldu, belki geliri azaldı belki hastası var birşeyi var değil mi? Evet etik değil ancak adam haksızda değil, bu zamana kadar az zam yapmış herşey güzelmiş adam fiyat yükseltince mi kötü oldu?
Ayrıca üstteki yorumcununda yazdığı gibi önceki yıllarda belirlenen zam oranının altında zam yaptığını ispatlarsa bu zammı isteyebilirmiş, buna dayanarak tahliye de isteyebilirmiş. Herşeyi çok mükemmel bilmiyorum, herşeyi çok iyi bilmiyorum ancak bu size insanları aşağılama hakkı vermez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah Allah, bilgimin ya da fikrimin olmadığını 2 yorumumla mı anlıyorsunuz? Sizinde benim hakkımda fikriniz var ama bilginiz yok niyeyse.
Yıl içinde belirlenen oranın üzerinde zam yapılamaz, buna itiraz edilebilir.
Ancak
Bekliyorum devamını bakalım bilmediğimiz ne varmış kanunda 🤪

Kızlar merhaba konum bdv lik mi bilmiyorum ama şuan benim derdim gerçekten
Değilse bile daha çok etkileşim için burda kalmasını rica ederim

Ben 39 haftalık hamileyim evimizin kontrat tazeleme zamanı geldi . Bu sene 4. Yıla gireceğiz
Ev sahibimiz geçen yıllarda eksik yaptığı zamları toplayıp bu sene ki zamma eklemiş
Yasal oran 11.5 iken buda bizim kirada 138 lira yapıyor bizden 500 lira zam istiyor bu mümkün olabilir mi
Geçmiş yıllarda bizim bu kadar ödeyebiliriz dediğimiz zamları kabul edip üzerini pandemi sürecine denk getirip bizden istemesi
Telefon açıp konuştum 500 lira zam yapamayız bir haftaya doğumum var taşınmam da imkansız lütfen orta noktada buluşalım dedim bana iyi 350 lira zam olsun ödeyemezsen de bir iki aya İstanbul a geleceğim noterden çıkma ihbarnamesi hazırlatırım size dedi
Kendisi noterden belge gönderirim derken bizde yasal zamdan daha fazla zam yapamazsınız şikâyette bulunuruz diyebilir miyiz
Yoksa kendince eksik yapılan zamları bir başka yılın üzerine ekleyebilir mi ?

Ekleyemez kontrat ne şekilde yenilenirse odur, kanunen geriye dönük işlem yapılmaz
Size ihtarname çekse de iş davaya gider o da yıllar sürer, rahat rahat yapın doğumunuzu kafanıza takmayın
Ha işler çok gerilirse bebek biraz toparlanınca taşınırsınız

Yıl içinde belirlenen oranın üzerinde zam yapılamaz, buna itiraz edilebilir. Kira sözleşmesi eğer yenilenen bir sözleşme değilse, noterden kağıt yollayıp çıkmasını da isteyemez.
Ancak bu kişi zaten öncesinde kiracısını düşünerek belirlenen zam oranının altında zam yapmış. az zam yaparken "hazır lütfen yasal zamdan daha az zam yapmayın" dediklerini hiç zannetmiyorum, işlerine geldiği gibi kabul etmişler. Adam az zam yaparken iyiydi, birden fiyat arttırması mı kötü oldu? Kendisi söylüyor hesaplamış 150 lira altı tutuyor demiş. 500-150=350. O zaman 350 ödeyin dedim. Çünkü kişinin iyiliği dokunmuş, kötü niyetli olsaydı önceki yıllarda tolerans göstermek yerine hakkı olanı isterdi. Belki adamın işleri bozuldu, belki geliri azaldı belki hastası var birşeyi var değil mi? Evet etik değil ancak adam haksızda değil, bu zamana kadar az zam yapmış herşey güzelmiş adam fiyat yükseltince mi kötü oldu?
Ayrıca üstteki yorumcununda yazdığı gibi önceki yıllarda belirlenen zam oranının altında zam yaptığını ispatlarsa bu zammı isteyebilirmiş, buna dayanarak tahliye de isteyebilirmiş. Herşeyi çok mükemmel bilmiyorum, herşeyi çok iyi bilmiyorum ancak bu size insanları aşağılama hakkı vermez.
O dediğiniz sembolik miktarlar için geçerli. Aynı apartmanda diğer kiracılar 1000 liraya otururken siz senelerce 500 liraya oturursanız isteniyor geçmişe dönük diye biliyorum. Ayrıca her sene belli bir orana kadar artış yapılabilir illa o oranda yapılacak denmiyor. Ev sahibi de yapmamış fazlasını isteyemez. Ev sahibini düşünmek güzel tabi de şu süreçte işi bozulmayan var mı? Bi anda 500 lira artırıp karnı burnunda kadına kabul etmeseniz noterden kağıt yollarım demek mi iyi niyetlilik oluyor?

Sorun zaten her şeyi mükemmel bilmek bilmemek değil ben de bilmiyorum bilemeyiz de. Ama öyle bi tavrınız var ki ödeyeceksin tabi az artırırken iyiydi şimdi mi kötü oldu. Böyle bi zorunluluk yok olsa da denecek laf değil bunlar. Ki bu bu tarz yorum yaptığınız ilk konu da değil görüyorum bazen yorumlarınızı. Beklediğiniz hoşgörü size de lazım.

O dediğiniz sembolik miktarlar için geçerli. Aynı apartmanda diğer kiracılar 1000 liraya otururken siz senelerce 500 liraya oturursanız isteniyor geçmişe dönük diye biliyorum. Ayrıca her sene belli bir orana kadar artış yapılabilir illa o oranda yapılacak denmiyor. Ev sahibi de yapmamış fazlasını isteyemez. Ev sahibini düşünmek güzel tabi de şu süreçte işi bozulmayan var mı? Bi anda 500 lira artırıp karnı burnunda kadına kabul etmeseniz noterden kağıt yollarım demek mi iyi niyetlilik oluyor?

Sorun zaten her şeyi mükemmel bilmek bilmemek değil ben de bilmiyorum bilemeyiz de. Ama öyle bi tavrınız var ki ödeyeceksin tabi az artırırken iyiydi şimdi mi kötü oldu. Böyle bi zorunluluk yok olsa da denecek laf değil bunlar. Ki bu bu tarz yorum yaptığınız ilk konu da değil görüyorum bazen yorumlarınızı. Beklediğiniz hoşgörü size de lazım.
Aynı şekilde sizinde yorumlarınızı görüyoruz,merak etmeyin.
Size kızdığım tek nokta bilginiz yok fikriniz var cümleniz. 2 cümlemden bilgim olmadığını düşünmeniz beni sinirlendiren. Doğrusunu söyleseniz, bilsemde bilmesemde bilgi için teşekkür etsem olmaz mı ne dersiniz? Hoşgörü sadece bana lazım değil, size de lazım. Ben orada ödeyin o zaman dedim. Kötü birşey demedim, aynı şekilde karşılıklı olarak tavırlarımızı düzeltmeliyiz bence.

Kaç yıllık kiracıyım, belli bir oran dışında arttırılamadığını bende biliyorum.
Ev sahibinin yaptığına doğru ya da kurala uygun demiyorum.
Söylediklerini de etik bulmuyorum.
Ancak bunca yıl zam oranından daha az zam yapmış bir insanın kötü niyetli olduğunu da düşünmüyorum. O cümleyi kurma sebebi büyük ihtimalle konu sahibinin bu şekilde çıkışacağını bilmesidir.
Aynı durum bizimde başımıza geldi, her yıl 50 lira (bildiğiniz 50 TL) zam yapan kadın bu yıl 175 lira zam yapmak istedi, kabul ettik. Biz "hayır önceki yıllardaki gibi yapsaydın, az yapmış olman bizi ilgilendirmez bizene" de diyebilirdik. Ama demedik, çünkü gösterdiği iyi niyeti karşılıksız bırakmak istemedik. Bu yüzden 350 ödeyin diye söyledim, yoksa ev sahibinin onları çıkaramayacağını, belli bir zammın üzerinde zam yapamayacağını bende çok iyi biliyorum merak etmeyin. İnanın ev sahibiyle kiracı arasındaki anlaşmazlık sadece kiraya değil birçok şeye yansıyor. Kimse ev sahibiyle kötü olmak istemez. Bence konu sahibi ev sahibiyle anlaşsın,beraber ortak bir zam belirlesinler. Ne konu sahibi çıkmak zorunda kalsın, ne de ev sahibi zor duruma düşsün.

Eksik zam derken bizim zamlarımız her zaman tefe Tüfe ye göre oldu bir yılda 320 lira zam isteyip 200 lira yaptığı da oldu
Ama bu pandemi sürecinde normalde 138 lira yapıyor ama siz 500 lira verin demek çok vicdansızca
Bizde ev sahibiyiz şimdiye kadar kiracımıza sadece bir kere 100 lira zam yaptık 50/75
Zaten telefonda ben şimdiye kadarki anlayışınız için teşekkür ederim diyip başladım konuşmaya
Kendi evinize çıkın imkan varsa ys da denk fiyatta bir yerde oturun derim.
Diğer türlüsü çok çok zor
Hayırlı doğumlar dilerim

Aynı şekilde sizinde yorumlarınızı görüyoruz,merak etmeyin.
Size kızdığım tek nokta bilginiz yok fikriniz var cümleniz. 2 cümlemden bilgim olmadığını düşünmeniz beni sinirlendiren. Doğrusunu söyleseniz, bilsemde bilmesemde bilgi için teşekkür etsem olmaz mı ne dersiniz? Hoşgörü sadece bana lazım değil, size de lazım. Ben orada ödeyin o zaman dedim. Kötü birşey demedim, aynı şekilde karşılıklı olarak tavırlarımızı düzeltmeliyiz bence.

Kaç yıllık kiracıyım, belli bir oran dışında arttırılamadığını bende biliyorum.
Ev sahibinin yaptığına doğru ya da kurala uygun demiyorum.
Söylediklerini de etik bulmuyorum.
Ancak bunca yıl zam oranından daha az zam yapmış bir insanın kötü niyetli olduğunu da düşünmüyorum. O cümleyi kurma sebebi büyük ihtimalle konu sahibinin bu şekilde çıkışacağını bilmesidir.
Aynı durum bizimde başımıza geldi, her yıl 50 lira (bildiğiniz 50 TL) zam yapan kadın bu yıl 175 lira zam yapmak istedi, kabul ettik. Biz "hayır önceki yıllardaki gibi yapsaydın, az yapmış olman bizi ilgilendirmez bizene" de diyebilirdik. Ama demedik, çünkü gösterdiği iyi niyeti karşılıksız bırakmak istemedik. Bu yüzden 350 ödeyin diye söyledim, yoksa ev sahibinin onları çıkaramayacağını, belli bir zammın üzerinde zam yapamayacağını bende çok iyi biliyorum merak etmeyin. İnanın ev sahibiyle kiracı arasındaki anlaşmazlık sadece kiraya değil birçok şeye yansıyor. Kimse ev sahibiyle kötü olmak istemez. Bence konu sahibi ev sahibiyle anlaşsın,beraber ortak bir zam belirlesinler. Ne konu sahibi çıkmak zorunda kalsın, ne de ev sahibi zor duruma düşsün.
Ev sahibimiz tek başına yaşayan bir kadın ve bizim sitenin yarısı onun kiracısı üstelik sitenin bulunduğu iki sokakta yarısına yakın binalarda onun kimsenin mal varlığı beni ilgilendirmez
Bize de keşke her sene 50 lira zam yapsaydı
Benim denilen miktardan indirim yaptı dediğim tefe tüfenin en üst sınırı 280se 250 olsun bari dedik düz rakamlar olsun diye

Bir de ev sahibimiz ile ilk defa muhatap olduk bundan önce arada emlakçı vardı
Ve telefonda ben kimseye çıkışmadım
Ben buraya yazıp toplu zam istenmesi diye bir olay var mı diye sormak istedim

Sizin kiranız ne kadar şu anda? (Zamsız)geçmiş yıllarda artış olmadı yada az oldu diye hepsini bu yıla yüklemesi ne hukuka ne vicdana sığar...avukat değilim ama yapamaz diyorum

Ev sahibimiz tek başına yaşayan bir kadın ve bizim sitenin yarısı onun kiracısı üstelik sitenin bulunduğu iki sokakta yarısına yakın binalarda onun kimsenin mal varlığı beni ilgilendirmez
Bize de keşke her sene 50 lira zam yapsaydı
Benim denilen miktardan indirim yaptı dediğim tefe tüfenin en üst sınırı 280se 250 olsun bari dedik düz rakamlar olsun diye

Bir de ev sahibimiz ile ilk defa muhatap olduk bundan önce arada emlakçı vardı
Ve telefonda ben kimseye çıkışmadım
Ben buraya yazıp toplu zam istenmesi diye bir olay var mı diye sormak istedim
Allah gözünü doyursun

Hayatımda ilk kez kiraciyim .Konuyu sabote etmek istemem ama geçen yıl eylül ayında evi tuttuk bugün de kontrat yenileyeceğiz.Bu durumda biz 11 ay o fiyattan oturup 12.Ay zamlı kira ödeyeceğiz. Normalde bir sene yani 12 ay oturmamız gerekmez mi ?Bir de çok gerildim .Konu sahibi bence sizde 350ye tamam demeyin ama 200 e tamam diyebilirsiniz yasal hakkı 138 tl ise .

ben olsam tasinirim,
yani hemen degil de 4-5 ay sonra,
ev sahibine de oyleyse boyle derim,
yaptigi normal degil,
hem koronadan oturu, hem dogumunuzdan oturu evden cikamayacaginizi biliyor ve zammi ona gore belirliyor.

eskiden az zam yapmasinin sebebi de evden cikmayin yeniden kiraci aramasin diyedir.

biz de kiracimiza yillardir zam yapmiyoruz,
evimize iyi bakiyor, yetiyor bize.
Zam yapsam, adam ciksa, evim 2-3 ay bos kalsa ayni miktar zarara girecegim zaten, duzenli kiraci gibisi var mi hem.

Yapamaz ,yaPmayin,sizi kirayi eksik yatiriyor ya da az zam yapti diye cikaramaz ,versin mahkemeye 1 sene surunur ,en sz 6 ay kira vermeden oturursunuz

Back
X