Kira Zammı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yasalar ztn kiraciyi koruyor fakat bizde sorun var sizde ev sahibi kadar sorun çıkarıyorsunuz bence. çevre koşulları ve zaman dışında faktör eklenmemeli

Sizi gerçekten insanlığa davet ediyorum ! Kış günü taşınmak size kolay geliyor olabilir. Halen anlamamakta güçlük çekiyorsunuz sanırım bir sıkıntı var. Bu durumda ev sahibini bizi kudurtuyor bizmi onu kudurtuyoruz ! %25 zam yapalım demiyoruz siz halen konuyu anlayamamışsınız ama kimsede kalkıp %100 den fazla zam isteyemez kusura bakmayın! 8 bin dışarıya göre normal ama eski kiracıya göre normal değil. Adamın evlerine laf ettiğimizde yok Allah olana daha çok versin. Ama insanların hakkına girerek olacaksada uzak etsin

Ev sahibinizle de bu şekilde konuşuyorsanız uyuz etmişsinizdir.

Sakin bir şekilde orta yolu bulmak yerine parmak sallarsanız inada biner
Hayır konuşmadık adamın bütün kiracıları şuan bu durumdan rahatsız yani şu şekilde söyledik 1 evin kirasiyla yaşamını sürdürmüyor

Nerdeyse 1 senede 2. Zammı savunmaya baslicam
Öncelikle yazdığınız yorumlara toplu cevab vermek istedim. Kimseden hayır beklediğimiz yok günü gelince kiramızı veririz ne bir borcumuz ne bir aksakligimiz var. Yani bizden şikayetçi bir durumu yok adamlada bir sorunumuz yok. İlk defa kira yüzünden atışma yaşandı çünkü 1 haftadır hergun arayıp az kaldı bakın ocakta 8 yatiracaksiniz diyip arıyor bu bu sekilde olmaz. Biz yapıcı konuşuyoruz tamam haklısınız sizde az devletin verdiği oran ama ortada buluşalım diyoruz yok Nuh diyor peygamber demiyor. Yani ev sahibisin diyede kışın ortasında çıkın edin kimse kimseye diyemez

İşte bende diyorum ki size bu sizi ilgilendirmez.isterse wc kağıdı niyetine kullanır parasını isterse yakar isterse geçimini sağlar
Tabiki de ilgilendirmez herkesin kendi cebi ama bu kadar aç gözlü olunupta sene dolmadan hergun arayıp az kaldı 8 yatırın bak şöyle yapın bak denip aranmazki ama.kardesim

Tabiki de ilgilendirmez herkesin kendi cebi ama bu kadar aç gözlü olunupta sene dolmadan hergun arayıp az kaldı 8 yatırın bak şöyle yapın bak denip aranmazki ama.kardesim
Doğru burada size hak verdim.İnsanları tahrik edemezsin bu şekilde. Hiç kavgaya laf dalaşına girmeden senemiz dolmadı martta bir daha konuşuruz diye mesaj atın ve aramalarına cevap vermeyin ne diyim

Bu arada hangi il ve hangi semt diye sormuştum görmediniz sanırım

Emsallar ne kadar bulunduğunuz yerde bilmiyorum ama %25 durumu bu sene bitecek haberlerde çıkmıştı geçen gün. Bu sene çok aşırı ters düşerseniz bu işin seneyesi de var diyebilir maalesef. Şuan evet %25 hakkınız tabiki ama orta yolda bulusmakta yarar var.

Biz sizden daha eski kiracıyız 3,5 yıllık konuda açtım buraya 1 yılın içinde 2-3 kere zam yaptı ev sahibi çünkü civar evler 10-12 bin TL ben açıkçası 2500-3500 den devam etmesini istemiyorum dedi çok düşük kaldı haksızlık dedi
O zaman çok kızmıştım ama şuan düşününce makul geliyor çünkü ay ay onlarında aldığı para eriyor
Eski kiracıyız evet ama 1-2 aşağısı olur o kadar
10-12 iken 5-500 TL düşük kalıyor maalesef

Doğru burada size hak verdim.İnsanları tahrik edemezsin bu şekilde. Hiç kavgaya laf dalaşına girmeden senemiz dolmadı martta bir daha konuşuruz diye mesaj atın ve aramalarına cevap vermeyin ne diyim
Tahrik etmeyi falan geçin inanın 1 haftadır piskolojik olarak yıprandık hepimiz yaşıyoruz sadece kiraya değil herşeye zam geliyor neresinden napsak diye piskolojik olarak yigdirmaya çalışıyor bence yoksa bizim bir tartisma amacımız bieseyimiz yok yani durduk yere neden huzurumuzu rahatımızı kaciralim özelden yazarım size il ilçe

Surekli aramasına birsey diyemiyorum. Ben 7 yıla yakın bir evde oturdum ama süreç çok farklı gelişti 5 yılında oturmadigimiz ama evden kira aldığı için çok kıymetli idik gerçi yine ışık vermiş anlamamışız. Sonrasında yine mecbur kaldık bizim dusundugumuz sebepler vardi son yıl hayatimizda çok kötü olaylar yaşayınca evi değiştirelim dedik. Evde çok sorun vardı tesisat patlakti müteahhit kabul etti yüzde 50 50 yaptırmadı. Petek bağlantıları bozuktu 2 oda iptaldi 3. Odayı da her zaman kullanamadik. Yalıtım yoktu 9 yıllık bina. Ve bunu etrafımıza anlattık. Neyse bizden sonra biri girmiş hem ev ısınmıyor hem temmuzdan ocaga 2. Zam çıkmış gitmiş adamlar ev ısınmıyor diye
E biz uyardık bu adam deli dedik kuyruğa girdiniz kendiniz kaşındıniz diyemedik tabi beni ilgilendirmiyor dedim devamını dinlemeden kapadım
Sizinki de muhtemelen her sene çıkarmaya niyetli eski kiraciyi nasıl çıkardı Allah bilir.

Evet az kalıyor devletin verdiği oran bizde aksini savunmuyoruz zaten ama ortada buluşmayada yanaşmıyor ev sahibi sıkıntı orda herkes enflasyona karşı eriyor parası biz onada haksız demiyoruzki. İki tarafta mağdur olmadan orta yol bulunmasi en güzeli ama karşı taraf kabul etmiyor

Oturduğunuz yerde nüfus ne kdr merkez ilçeye uzaklık ne kdr?
Telefonlarına çıkmayın

Yani işte demek istediğim o insan var insan var. Benim ailemin kiracısı vardı orta yolda buluşup anlaşırlardı hep iki tarafta mağdur olmadan kadın taşındı gitti halen arar annemi. muhtemelen dediğiniz gibi çıkartmaya niyetli. Bizden önce yeni almış evi eski kiracısı yok bildigimiz kadarıyla ama diğer kiracilarida sikayetciymis bu durumdan. Tabi onlar daha eskidir bizden bilirler huyunu yada biz yenisiyiz diye bize daha çok yüklendi

Tamam işte %100 yapsanız 7 bin lira eder hadi 6,5 bin verin ama 5 de az olur. Ocak ayında zam istemesi ve sizi sürekli arayarak rahatsız etmesi yanlış zaten. Bir arkadaş da söylemiş aramaları sürekli cevaplamak zorunda değilsiniz ama kontratın ilk yılı dolmadan evden tahliye talep edilebiliyor olabilir onu bir avukata sorun. Adamla inatlaşacağız ikna edeceğiz derken bir anda ihtar bulmayın elinizde.

Ya Temmuzda yüzde 25 bitecek ama kimse de ev sahiplerine alın meydan sizin, istediğiniz gibi zam yapın demeyecek. Yine bu işin yasalara göre bir sınırlaması olacak. Bence ev sahipleri buna çok güvenmesin.

%25 yasal oran ama adaletli değil. Zaten kısa süreli bir uygulama, seneye bu oran kalktığında ne yapacaksınız?
Ayrıca ev sahibinizin 6 7 dairesi olması sizi ilgilendirmez.
Konuyu tam okuyup yorum yazsaydiniz keşke. Bizde zaten %25 i savunmuyoruz. 6-7 dairesi olması bizi ilgilendirirde demiyoruz bütün kiracılarına aynısını yaptığı için şikayetçi bütün kiracıları diyoruz. Keşke bir okusak burada yazılan yorumlara gelen mesajlari hayretle okuyorum şuan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…