Kiracı ev sahibi sorunsalı

ideaidea

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2023
183
355
23
41
Merhaba bu konuda vicdan yapıyorum benim şu an kiram 4000tl. Çok düşük olduğunun farkındayım zam ayımız temmuzda. 5.yılımız ve biz %300 zam yaparak 12.000 tL teklif ettik

Gel gör ki ev sahibimiz %440 zamla 17.500 istiyor. Yani bir anda 4000 den 17.500 e çıkmamızı istiyor. Tabi bende böyle bir artış yapamayacağımı belirttim mahkemeye veririm dedi. Verin madem hakim karar versin kiranın ne kadar olacağına dedim. Sizce haksızlık mı benim bu yaptığım. Ama baktığında %300 zam yapıyorum 🤦🏻‍♀️

Merhaba bu konuda vicdan yapıyorum benim şu an kiram 4000tl. Çok düşük olduğunun farkındayım zam ayımız temmuzda. 5.yılımız ve biz %300 zam yaparak 12.000 tL teklif ettik

Gel gör ki ev sahibimiz %440 zamla 17.500 istiyor. Yani bir anda 4000 den 17.500 e çıkmamızı istiyor. Tabi bende böyle bir artış yapamayacağımı belirttim mahkemeye veririm dedi. Verin madem hakim karar versin kiranın ne kadar olacağına dedim. Sizce haksızlık mı benim bu yaptığım. Ama baktığında %300 zam yapıyorum 🤦🏻‍♀️
Maşallah ne kiralar bunlar?? Nerede oturuyorsunuz acaba saray yavrusu mu?

Bu zamana kadar açılan bu konuyla ilgili tüm durumlarda ev sahibini haklı bulmuştum ama ilk defa kiracı haklı geldi. Siz 12 bin teklif etmişsiniz zaten 17.500 çok yüksek geldi. Nerede bu ev nasıl bir ev çok merak ettim. Mahkeme işi bozuyor ama maalesef çünkü 5 seneniz dolmuş emsal davası açıp tahliyenizi isteme hakkı var. Civarinizdaki evlerin fiyatları nasıl? 12 bin gibi mi 17 ye mi yakın?

emsal kiralarin %80 i gibi oluyor dava acarsa .onu soyleyip o rakamda anlasin bence iki tarafta uzatmadan net sonuca ulasmis olur

Civar evlerin kiraları ne kadar? 5 yıl dolduğu için ev sahibi dava açabilir

Bu zamana kadar açılan bu konuyla ilgili tüm durumlarda ev sahibini haklı bulmuştum ama ilk defa kiracı haklı geldi. Siz 12 bin teklif etmişsiniz zaten 17.500 çok yüksek geldi. Nerede bu ev nasıl bir ev çok merak ettim. Mahkeme işi bozuyor ama maalesef çünkü 5 seneniz dolmuş emsal davası açıp tahliyenizi isteme hakkı var. Civarinizdaki evlerin fiyatları nasıl? 12 bin gibi mi 17 ye mi yakın?
5. Yılımız diye hakkaniyetli davranıp 12 dedik zaten. Civarımızda kiralar 14-16 bandında. Ama o evler merkezi ısıtma değil. Birde 16lık evler 3+1… bizimki 2+1 😐 burası merkezi sistem normalde 500-600 fatura gelirken başkalarına biz 2bin tl ısınma ödüyoruz kış aylarında. Kirayı da bir gün bile geciktirmeden yatırdık.

Hayır 60 yıllık bir binada 😕
Bilmiyorum da istediği ücretin maşallahı var. Konumu çok iyi çok geniş bir ev o zaman. Her neyse..
5 yilliksiniz. Size dava açarsa sebep olarak kiram emsallerine göre çok düşük diye dava açacak. Diğer hanımlar da yazmış zaten. Yeni yasalara göre arabulucuya gideceksiniz. Ordan sonuç çıkmazsa mahkemeye dönecek is. Önce bir yillik kiranizi peşinen mahkeme açmak için ödeyecek. Var mı böyle bir parası acaba? Dosya masrafı avukat parası bilmem ne biraz mesakatli olacak onun için. Davanın açılıp acilmayacagi da garanti değil. Çünkü devlet bu tarz konularda emsal karar çıksın istemiyor. Emsal davalar açılsın da iş yogunlugumuz artsın istemiyor. Bana boş tehdit geliyor bunlar. Civardaki kiralarla aranızda çok oynamiyorsa teklifiniz de ısrarcı olun. Kendi bilir.

5. Yılımız diye hakkaniyetli davranıp 12 dedik zaten. Civarımızda kiralar 14-16 bandında. Ama o evler merkezi ısıtma değil. Birde 16lık evler 3+1… bizimki 2+1 😐 burası merkezi sistem normalde 500-600 fatura gelirken başkalarına biz 2bin tl ısınma ödüyoruz kış aylarında. Kirayı da bir gün bile geciktirmeden yatırdık.
Evin şartları böyleyse 12 bin çok bile. Korkmayın boyun egmeyin.

Merhaba bu 5 sene olayı nedir?
Bizde de sorun şu; Ev sahibi bugün aramış eve ben geleceğim Eylülde çıkın diyor. Sözleşme Eylül ayında yapıldı. Kendisi de kirada 8bin yaptı ev sahibi demiş bizim 3bin aynı şehirdeyiz başka semtte oturuyor. Bina komple ev sahibi anne babaya ait kardeşleri vs tapu paylaşım olmamış ama hepsi kiracı bina. Bize geleceğim çıkın demesine ben inanmak istemiyorum. Bu evde 2. Senemiz.

o zaman 17 isteyemez; mahkeme de 17 yapmaz. Siz teklif ettiğiniz rakamın altında olmayan bir meblağ yapın.

Bizde de sorun şu; Ev sahibi bugün aramış eve ben geleceğim Eylülde çıkın diyor. Sözleşme Eylül ayında yapıldı. Kendisi de kirada 8bin yaptı ev sahibi demiş bizim 3bin aynı şehirdeyiz başka semtte oturuyor. Bina komple ev sahibi anne babaya ait kardeşleri vs tapu paylaşım olmamış ama hepsi kiracı bina. Bize geleceğim çıkın demesine ben inanmak istemiyorum. Bu evde 2. Senemiz.
eğer kendi oturacağı için çıkarırsa 2 sene kiraya veremez.

eğer kendi oturacağı için çıkarırsa 2 sene kiraya veremez.
Ama bunu mahkeme yolu ile yapması lazım. Yoksa cezai işlem yapılmıyor. Ev yok aşırı aşırı pahalı. Ben geleceğine inanmıyorum. Gelse de çıkmam uğraşsın en başta söyledim gelecekseniz çıkmam dedim istediğiniz kadar oturun dedi. Yemin ederim bağıra bağıra ağlamak istiyorum her şey karman çorman oldu boşanma sürecim var üzerine bu ailemin evine gitmek istemiyorum babam her şeye tartışıyor çocukla zor o iş. Allah çıkış yolu gösterir inşlh. Ev taşımak ev tutmak için öyle param yok şu an. Çok karışık her şey 🤲🏻🤲🏻🤲🏻😢

O zaman hakkaniyetli davranmissiniz. 12 zaten gayet iyi bir fiyat. mahkeme hakkı var mı var ama İnşallah mahkemeye vermez diyelim ne diyelim.

Ama bunu mahkeme yolu ile yapması lazım. Yoksa cezai işlem yapılmıyor. Ev yok aşırı aşırı pahalı. Ben geleceğine inanmıyorum. Gelse de çıkmam uğraşsın en başta söyledim gelecekseniz çıkmam dedim istediğiniz kadar oturun dedi. Yemin ederim bağıra bağıra ağlamak istiyorum her şey karman çorman oldu boşanma sürecim var üzerine bu ailemin evine gitmek istemiyorum babam her şeye tartışıyor çocukla zor o iş. Allah çıkış yolu gösterir inşlh. Ev taşımak ev tutmak için öyle param yok şu an. Çok karışık her şey 🤲🏻🤲🏻🤲🏻😢
Allah kolaylık versin sizin içinde zormuş:/ bende bu işleri hiç bilmiyorum o yüzden nuraya yazmak istedim

kendim gelicem derse mahkemeyi kazanir (ayni mahallede iki ev varsa bi kiraci cikariliyor tabi ). o durumda avukat masrafi gibi bir cok masraf size kalir ustune yine de evden cikarilirsiniz ne yazik ki .

Merhaba. 5 sene olayı şöyle; evde kiraciysak ama 5 senemi dolmadiysa yasal olarak %25 ten fazla zam yapamaz. Ama yapan var tabi çünkü 25 çok cüzi bir rakam olarak kaliyor bu ortamda. Yasal mı değil. Kiracıdan yana 5 seneye kadar bu sistem. Ama 5 yıl dolduysa civar evlerin kiraları katlanmış oluyor haliyle o zaman ev sahibi şuan 4 e oturuyorsun ama bu aydan sonra 5 yıl doluyor o yüzden 4 e değil 14 e oturacaksin deme hakkı var. Kiracı kabul etmezse mahkeme ve tahliye davasıyla kiraci evden cikartiliyor.
Eğer geleceğim çıkın derse burda 5 yıldan öncede sizi cikartabilir mahkeme yoluyla ama cidden kendisi oturacaksa bunu yapar. Ben gelicem siz çıkın diyip sonra kendi oturmayip başkasına kiraya verirse ki siz bunu çok rahat ispatlayabilirsiniz o zaman ev sahibini mahkeyemeye verme hakkınız var. Kendi gelicem dediğinde işler degisiyor çıkarma hakkı oluyor. Buda öyle biseyki cidden doğruysa karşıdaki insana yazık değilse size yazık😔

Back
X