Kiracı ev sahibi sorunsalı

Tam eviniz nerde hangi ilçede? Bunu neden belirtmiyorsunuz? Atıyorum İstanbul bebek mi? Caddebostan mi? Nereye göre kiyaslanacak.bunlari belirtirseniz ona göre daha uygun yorumlar yapılır.
Benimde zam zamanım yaklasiyor napicaz bilmiyorum.ev sahipleride kimileri haklı ama bunu suistimal edenlerin Allah bildiği gibi yapsın hepsini!!

Tam eviniz nerde hangi ilçede? Bunu neden belirtmiyorsunuz? Atıyorum İstanbul bebek mi? Caddebostan mi? Nereye göre kiyaslanacak.bunlari belirtirseniz ona göre daha uygun yorumlar yapılır.
Benimde zam zamanım yaklasiyor napicaz bilmiyorum.ev sahipleride kimileri haklı ama bunu suistimal edenlerin Allah bildiği gibi yapsın hepsini!!
Aynen şimdi Caddebostandaki bir ev için 15-16 normal bence. Ama tutup Esenyurttaysa çok.

Aynen şimdi Caddebostandaki bir ev için 15-16 normal bence. Ama tutup Esenyurttaysa çok.
Eg yani bunların belirtilmesi lagzim.gecen biri yazmıştı Çekmeköy de 20 bin istiyormuş adam.site diye.ne olursa olsun Çekmeköy için bence fazla. Ama caddede oturursan normal kalıyor malesef

kendim gelicem derse mahkemeyi kazanir (ayni mahallede iki ev varsa bi kiraci cikariliyor tabi ). o durumda avukat masrafi gibi bir cok masraf size kalir ustune yine de evden cikarilirsiniz ne yazik ki .
İspat istenir evet kanıtlar inandırır galiba o tarz bir şey isteniyormuş. Hem tek kiracı biz değiliz ki bina onlara ait bu daire oğluna verilmiş galiba oğlu ile sözleşme yapıldı tapu annesi üzerine diye biliyorum. Kira öderken ‘diğer’ olarak yatırın dedi çakal. Tapu üzerinde değil kira diye yatırmayın dedi. İnanın ne yapacağız bilmiyorum.

Üsküdar mi ? Üsküdar'ın neresi çok merak ettim ,bende oraya yakınım. Üsküdar koşuyolu mu acibadem mi? (Belli sokağa kadar oralarda Üsküdar'a bağlı)
Yok ne bebeği caddebostanı keşke öyle olsa :)Üsküdar da bir ev öyle über lüks bir semt değil

Üsküdar mi ? Üsküdar'ın neresi çok merak ettim ,bende oraya yakınım. Üsküdar koşuyolu mu acibadem mi? (Belli sokağa kadar oralarda Üsküdar'a bağlı)
Üsküdar merkez. Acıbadem koşuyolu bile kısmen lüks güzel yerler. Burası üsk merkezde bir ev 🤷🏻‍♀️

Merhaba. 5 sene olayı şöyle; evde kiraciysak ama 5 senemi dolmadiysa yasal olarak %25 ten fazla zam yapamaz. Ama yapan var tabi çünkü 25 çok cüzi bir rakam olarak kaliyor bu ortamda. Yasal mı değil. Kiracıdan yana 5 seneye kadar bu sistem. Ama 5 yıl dolduysa civar evlerin kiraları katlanmış oluyor haliyle o zaman ev sahibi şuan 4 e oturuyorsun ama bu aydan sonra 5 yıl doluyor o yüzden 4 e değil 14 e oturacaksin deme hakkı var. Kiracı kabul etmezse mahkeme ve tahliye davasıyla kiraci evden cikartiliyor.
Eğer geleceğim çıkın derse burda 5 yıldan öncede sizi cikartabilir mahkeme yoluyla ama cidden kendisi oturacaksa bunu yapar. Ben gelicem siz çıkın diyip sonra kendi oturmayip başkasına kiraya verirse ki siz bunu çok rahat ispatlayabilirsiniz o zaman ev sahibini mahkeyemeye verme hakkınız var. Kendi gelicem dediğinde işler degisiyor çıkarma hakkı oluyor. Buda öyle biseyki cidden doğruysa karşıdaki insana yazık değilse size yazık😔
İhtar çekme ve mahkeme yolu ile çıkarmağı sürece kiraya da verse bizim dava açma hakkı yok öyle biliyorum ben. Kirası 8bin olmuş geçim zormuş eee!? Bize zam yapacak zaten! Bu yüzden de buraya geleceğim demesine inanmıyorum. Mantığında almadı. İnancımı yitirdim insanlara. Ve 5 yıldır evliyim bu 3.kira ev. Diğer ikiside eve gelmek için çıkardı evden biz geleceğiz taşının dediler taşındık. Öyle doluyumki tarifi yok🥲

Bizim kiracida emsallerinjn 1/5 i fiyatına oturuyor. 5. Yıl uyarlama davası açacağız sanırım. ben artık muhatap olmak istemiyorum, avukat olan kuzenim ilgileniyor sürecimizle. Siz zammı kendiniz yapmışsınız yine anlasamamaniz çok garip geldi bana. Bizim kiracimizdan böyle bir şey hiç görmedik, yüzde 25 zam yapıldı üstüne saçma sapan babasıyla annesiyle uğraşıyoruz. Bı avukattan destek alın bence, çat diye dava edilip gönderilemiyor. Belli şartları var.

Yuh yani o zaman,Üsküdar merkezin nesine o parayı istiyor. Tamam merkezi bir yer ok de ,sizin teklifiniz gayet makul. Bende Üsküdar diyince direkt aklıma koşuyolu,Acıbadem geldi yani:( işte bir firsatci daha malesef:(
Allah yardımcınız olsun.
Üsküdar merkez. Acıbadem koşuyolu bile kısmen lüks güzel yerler. Burası üsk merkezde bir ev 🤷🏻‍♀️

Bizim kiracida emsallerinjn 1/5 i fiyatına oturuyor. 5. Yıl uyarlama davası açacağız sanırım. ben artık muhatap olmak istemiyorum, avukat olan kuzenim ilgileniyor sürecimizle. Siz zammı kendiniz yapmışsınız yine anlasamamaniz çok garip geldi bana. Bizim kiracimizdan böyle bir şey hiç görmedik, yüzde 25 zam yapıldı üstüne saçma sapan babasıyla annesiyle uğraşıyoruz. Bı avukattan destek alın bence, çat diye dava edilip gönderilemiyor. Belli şartları var.
Çok hassas davranıyoruz aman haksızlık olmasın bir ev ne emeklerle alınıyor diye. Yine de yaranamadık %300 zammı beğenmediler :(

Yuh yani o zaman,Üsküdar merkezin nesine o parayı istiyor. Tamam merkezi bir yer ok de ,sizin teklifiniz gayet makul. Bende Üsküdar diyince direkt aklıma koşuyolu,Acıbadem geldi yani:KK43: işte bir firsatci daha malesef:KK43:
Allah yardımcınız olsun.
sağolun valla :/ siz nerde oturuyorsunuz

İhtar çekme ve mahkeme yolu ile çıkarmağı sürece kiraya da verse bizim dava açma hakkı yok öyle biliyorum ben. Kirası 8bin olmuş geçim zormuş eee!? Bize zam yapacak zaten! Bu yüzden de buraya geleceğim demesine inanmıyorum. Mantığında almadı. İnancımı yitirdim insanlara. Ve 5 yıldır evliyim bu 3.kira ev. Diğer ikiside eve gelmek için çıkardı evden biz geleceğiz taşının dediler taşındık. Öyle doluyumki tarifi yok🥲
Evet dediğiniz gibi mahkeme yoluyla cikmassaniz hiç bir şey ispat edilmez,adam istediğinde kiraya verir.hic bir şey yapamazsınız.
Siz bendende hizliymisiniz .benimde 10 yıllık evliyim 4. Evim ,ama.bizim hep Suriyeli vs gibi olaylardan kendimiz çıktık ,ama bu evden sanırım bizide çıkın ben oturcam diye çıkartacak pislik herif.

Ben küçük camlicada oturuyorum.benimde firsatci bı ev sahibim var,kira zamanı yaklaşıyor küçük bebeğim var ,tek çalışan evde, bakalım nolcak.
Mahkeme vs yolunada girmek istiyorum o psikolojiyi hiç kaldiramam ama bilmiyorum.nasil olucak.

Ki bizden önce oturan 1sene kira ödememiş,bütün faturaları ödememiş,kaçak baglamis (kendi tesisiatciymis) bütün borcu ev sahibine sokmuş çekmiş gitmiş ama hala akillanmamis pislik herif.boylelerine asıl öyle yapmak lagzim ama biz yapamıyoruz malesef.
sağolun valla :/ siz nerde oturuyorsunuz

Son düzenleme:
Kira artışı konularına denk geldikçe şaşırıyorum :uykucu: annemin de bir kiracısı var konum olarak gayet iyi ve tam merkezde olmasına rağmen 2.5 alıyoruz şu an kirada oturduğumuz evde 2.3 tl. Ama ne zaman ki ev sahibimiz kirayı arttırırsa annemde kiracısına artış yapacak çünkü oradan aldığımızla kira da oturduğumuz eve veriyoruz. Her şey ateş pahası olmuş her şey çoşmuş durumda Allah hepimize yardım etsin ne diyeyim...

Kira artışı konularına denk geldikçe şaşırıyorum :uykucu: annemin de bir kiracısı var konum olarak gayet iyi ve tam merkezde olmasına rağmen 2.5 alıyoruz şu an kirada oturduğumuz evde 2.3 tl. Ama ne zaman ki ev sahibimiz kirayı arttırırsa annemde kiracısına artış yapacak çünkü oradan aldığımızla kira da oturduğumuz eve veriyoruz. Her şey ateş pahası olmuş her şey çoşmuş durumda Allah hepimize yardım etsin ne diyeyim...
Aynı muhittemi evler.bikiyorsunuz çevre muhit çok farklilastiriyor fiyatı. Aynı değilse birebir aynı zammı yapamiyorsunuz.isallah düzgün insanlar olurda hepsi aynen ödersiniz. Bizimde başka muhitte evimiz var çok iyi bir semt değil bizim oturdugumuza kıyasla ,bu sene anca 3.5 yaptık oda utana sıkıla durumlari yok diye, daha yeni bu ay yaptik. (Bizim.oturdugumuz ev daha pahalı tabi ona nazaran. )

ama insanlar öyle deil valla vicdansız olmuş herkez para için her şeyi yapıyorlar.( Fırsatçılar için konuşuyorum)

Aynı muhittemi evler.bikiyorsunuz çevre muhit çok farklilastiriyor fiyatı. Aynı değilse birebir aynı zammı yapamiyorsunuz.isallah düzgün insanlar olurda hepsi aynen ödersiniz. Bizimde başka muhitte evimiz var çok iyi bir semt değil bizim oturdugumuza kıyasla ,bu sene anca 3.5 yaptık oda utana sıkıla durumlari yok diye, daha yeni bu ay yaptik. (Bizim.oturdugumuz ev daha pahalı tabi ona nazaran. )

ama insanlar öyle deil valla vicdansız olmuş herkez para için her şeyi yapıyorlar.( Fırsatçılar için konuşuyorum)
Aynı yerde bulunmuyoruz. Allah var ev sahibimiz dünyalar iyisi bir adamdı yakın zamanda vefat etti şimdi kiralar ile çocukları ilgileniyor bakalım ne kadar zam yapacaklar biz de merak ediyoruz... Annemin kiracısı da bana bir tık sorunlu gibi geldi geçen sene keyfi olarak mutfağı boyamışlar onun parasını kiradan kesip eksik atmışlardı :işsiz:

Aynı yerde bulunmuyoruz. Allah var ev sahibimiz dünyalar iyisi bir adamdı yakın zamanda vefat etti şimdi kiralar ile çocukları ilgileniyor bakalım ne kadar zam yapacaklar biz de merak ediyoruz... Annemin kiracısı da bana bir tık sorunlu gibi geldi geçen sene keyfi olarak mutfağı boyamışlar onun parasını kiradan kesip eksik atmışlardı :işsiz:
Aa ne alaka ,evin içindeyken kendi boya badana yapıyorsa size ne ki bundan.alahala.konussaydiniz,böyle saçma şeymi olur? İyi ben keyfe keder içinde değişiklik yapicam parasını kiradan düşüncem valla ilk defa duydum .

Biz bu evinize taşınırken adam hiç ilgilenmedi bile evi biz boya badana yaptırdık kendimiz,he cikarkende içine edip birakacam yani nasıl aldıysan,malesef dinsizin hakkından imansız gelir diye anca yapabileceğim bu olur ki bundada ben haklıyım,adam sonuçta hiç bir şeyle ilgilenmemis ben yaptirdiysam ona göredir birakirim

Aa ne alaka ,evin içindeyken kendi boya badana yapıyorsa size ne ki bundan.alahala.konussaydiniz,böyle saçma şeymi olur? İyi ben keyfe keder içinde değişiklik yapicam parasını kiradan düşüncem valla ilk defa duydum .

Biz bu evinize taşınırken adam hiç ilgilenmedi bile evi biz boya badana yaptırdık kendimiz,he cikarkende içine edip birakacam yani nasıl aldıysan,malesef dinsizin hakkından imansız gelir diye anca yapabileceğim bu olur ki bundada ben haklıyım,adam sonuçta hiç bir şeyle ilgilenmemis ben yaptirdiysam ona göredir birakirim
Annem de zaten tepki gösterdi parayı tamamladılar sustukça saf yerine koyuyorlar o yüzden yerine göre çirkef olmak daha iyi valla... Yap kız hahaha

Back
X