Kiracı Olmak Özgürlükmüş Meğer, Yeni Aldığımız Evimize Isınamıyorum

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Merhaba, ilişkiler anlamında bi dert değil ama özellikle birkaç gündür çok canımı sıkıyor bu durum. Biz yeni bir ev aldık ve taşındık.Önceden oturanlar evi çok hor kullanmışlar ve çok pis insanlarmış, apartman sakinleri de söylüyor bunu. Evi almadan önce gördüğümüzde biz da farkettik pis olduğunu ve binanın tamamının işçiliğinin kötü olduğu ama içini kendimiz yaptırırız diye düşündük, boya -badan- temizlik vs. sonucunda da bu pis şahısların kalıntılarından arınırız sandık. Çünkü evin konumu ve yeri çok güzel, o civarda o fiyata başka ev de bulamadık.

Ama şimdi neler mi oluyor? Banyodan gelen o pis koku geçmiyor...Çamaşır suyu döktüm, kostik döktüm, 2 kez sildirdim ama koku yeniden hortluyor...Evde köpek beslemişler ve tahminim köpeğe banyoyu kullandırtmışlar Bir diğer mesele de zaten binanın işçiliğinin kötü olması...Çamaşır ve bulaşık makinesi suyu o kadar sesli alıyor ki, gürültüden ben korkuyorum borular delinecek diye...Diğer sorun duvarların yamuk olması... Baktıkça gözüme batıyor.Ve bugun en son banyoyla bitişik odanın duvarının alt kısmının yeni boyanmış duvarında kabarma ve nemlenme olduğunu farkettim,ki odayı hergün havalanadırırım.Demek ki o odadaki hafif tuhak bi kokunun sebebi de buymuşBi de rutubet zamanla sağlığımıza zarar verirse diye korkuyorum Kabus evinde uyanmış zavallı bir korku filmi kahramanı gibi hissediyorum kendimi... Biliyorum, sağlık olsun, bunlar filan dert değil sağlık olduktan sonra ama şu birkaç gündür çok dert ediyorum...Bi de yani eski semtimize göre çok çok yüksek fiyatlara evlerin alınabildiği bir semt burası..Yani bizim için çok yüksek sayılabilecek bir fiyata aldık, bi ton tadilat yaptırdık, usta desen zaten ayrı bi beceriksiz çıktı, Duvarların boyaları kapılara, kapıların boyaları duvarlara bulaşmış, hiç özenmemiş. Onca para verdik, hiç içime sinmiyor, yeni ev aldık diye hevesle oturamıyorum
Herkes yaşıyor mu evinde böyle sık sık sorunlar? Geçiyor mu düzeliyor mu bunlar, bunlarla yaşamayı mı öğreniyoruz? Evin mi var derdin varmış gerçekten.Kiracılık ne güzel ne özgürlükmüş meğer.

Son düzenleme:
düzenleyin diyeceğim ama yeterince masraf yapmışsınız..bir kere içiniz ısınmadıysa dahada ısınmaz..peki kiraya verme şansınız yokmu??siz baska bir eve çıksanız

düzenleyin diyeceğim ama yeterince masraf yapmışsınız..bir kere içiniz ısınmadıysa dahada ısınmaz..peki kiraya verme şansınız yokmu??siz baska bir eve çıksanız

Şu an için yok..Dediğim gibi yeri bizim için çok uygun, her yere yakın, işimize arkadaşlarımıza vs... Bi de yeniden taşınmak filan çok sıkıntı verecek.Birinin stresini üzerimden atamadım daha, yeniden ev aramak, bulmak, taşınmak yerleşmek, hiç gücüm yok.

bende önceden kirada oturdum 7 ay önce kendi evimizi aldık
evin iç yapımı çok güzel
kış ayı sert olduğundan bütün kalorifer boruları tek tek patladı ucuz malzeme kullanmışlar
apartmanda her dairenin tuvaletlerinde ve banyolaraında sorun var
dışardan bakıldığında sorunsuz mükemmel bir ev gibi görünsede içine oturunca
aksilikler ve eksiklikler başlıyor
geçen haftalarda gece 2 de gürültüyle uyandık eşimle banyodan feci şekilde su sesi geliyordu
baktık ki banyodaki lavobanın altındaki su borusu delinmiş banyo göl olmu su bacak kalınlığında fışkırıyordu ana vanadan kapattık suyu geriye ise su dolu banyo kaldı az kalsın ara antreye kadar gelecekmiş
kış boyu patlayan boruları değiştirmekle uğraştık
2 ıllık bir bina gel görki kullandıkları malzeme 50 yıllık
apartmn her geçen gün yeni sorunlara gebe

Evet aynen... Biz de birkaç yeri de kendimiz tamir ettik.Kapanmayan kapıları düzelttik, sızdıran açıktaki boruları değiştirdik..Bu ev bizi usta etti yani. Gıcık oluyorum ya şu inşaat sektörüne ve usta milletine...Banyodaki duş kabinin duvarla birleştiği yere bile silikon çekmez mi insan ya...Bi de böyle şeyler çıktıkça acaba bina çürük mü, acaba kolonlardan kirişlerden malzeme çaldılar mı diye düşünüp duruyorum...Almadan önce belediyeden gidip imar durumuna bakıp, binanın deprem yönetmeliğine uygun yapıldığını kontrol etmiştik ama işte uygunluğun da bu ülkede nasıl sallapati verilmiş olabilaceğini tahmin edersiniz...

canım zamanla boruları falanı filanı değiştirirsin bu kadar stres yapma yaz da geliyor kapı pencere açarsın çıkar o kokular şimdilik ferah kokular al sık bir ay katlan artık sonra yine olmuyosa bakarsınız çaresine. yamuk duvara da bişiy diyemeyeceğim ..

Son düzenleme:

Sağolasın canım.Haklısın gereksiz bi stres, yani her evde olabilir, residence'larda bile olabilir böyle sorunlar diyip kendimi teselliye uğraşıyorum..Üzerine koku filan sıkmak sorunu çözmez ama zannımca, sadece kısa süreliğine çözülür.Sorunun kaynağını bulmamız lazım... Bakalım, bi daha kostik döktüm umarım tamamen kesilir bu banyodaki köpek b.ku kokusu :26:

ay çok kötü bizde ev almak istiyoz her gittiğimde sorun yaşadım taşındım işin bu tarafını hiç düşünmedim kolay gelsin size allah yardım etsin

ben evlendiğimde kendi evime geçtim yani düğünden önce almıştık hiç kiraya çıkmadan direk oraya geçtik..9 ay oldu hala ısınamadım keşke kiracı olsaydık burayı bırakır istediğimiz yere giderdik.. şuan eşim ev değiştirmeye hiç yanaşmıyor..akşamları eve gitmek istemiyorum çoğu zamanşimdiye kadar ısınamadıysam şimdiden sonra ısınırmıyım bilmiyorumda

bende kendi evim olmasına rağmen evimi hiç sevmiyorum onca insan evi olsun diye yanarken benim bu yaptığım hiç adil değil biliyorum ama öyle mutsuzumki bu evde ( banyoda koku sorunu benim evimde de vardı neler döktüm neler denedim geçici çözüm oldu sürekli o koku hortladı durdu önceki ev sahipleri ne yapmışsa artık hatta yazın daha beter çoştu bütün eve falan yayılmaya başladı en sonunda klozet yeni olmasına rağmen değiştirdik biraz azalmış olsa da asla tamamen kesilmedi banyoda sürekli temiz kokması için air wick parfüm kullanıyorum sürekli temizliyorum ama sadece azaldı diyebilirim tabi bizim binanın eski olmasınında muhtemelen etkisi vardır ama çok sinir bozucu bir durum bir misafir geldi mi banyoya girip çıktıktan sonra insanlar kapıyı kapatıyorlar ve ben arkalarından hemen gidip kapı açıyorum çünkü çok kötü bi koku oluşuyor kapı kapalı kalınca.Duvarlar malesef benim evimde de yamuk herşeyi yamuk yerleştirmişsiniz gibi duruyor ben alışmanın çaresini bulamadım imkanım olduğu bir zamanda inşallah en yakın zamanda olur başka bir eve taşınmak istiyorum tabi benim en büyük problemim dayanılmaz gürültü bu anlattıklarımda tuz biber malesef.İnşallah siz sorunları halleder ve evinize alışırsınız yoksa insanın mutsuz olduğu bir yerde yaşaması nasıl zor çok iyi biliyorum 3 yıldır

Ayyyy, ya yaz gelince artarsa Bak şimdi yine yeni bi stres dalgası altına girdim. Senle de aynı binada mı oturuyoruz nedir. Bizde gürültü yok neyse ki, hergün akşama doğru 4-5 gibi deli gibi gürültülü çalışan süpürgesiyle evini süpüren komşu dışında...Onu da hoşgörüyorum artık, bebeği vardır, alerjisi vardır, titizdir, yeter ki makul saatlerde süpürsün yeter diyorum. Ama şu koku olayı bi geçsin artık... Kostik döktüm yeniden, lavabo açıcıların ana maddesiymiş...Son bir saattir azaldı sanki ama hortlarsa yine :26:

hem yeni evli hem de kiracıyım; oturdugumuz evi konumu da guzel ve işyerlerımıze de yakın olduğu için tuttuk ama eskı bı apartman dolayısıyla da sık sık sorunlar cıkıyo ona buna tamırcı cagıralım derken bütçe sarsılıyo haliyle:26: bir de hersey üstüste geliyo, o zaman da ınsan bazen ev sahıbını araken bile utanıyo valla, şöyle bişi oldu yine tamırcı cagırdık şu kadar para verdik kiradan düşcez diye, ama napalım bızım elımız de olan bişi değil herseye ragmen ben yine de evimizi sevıyorum valla
evine ısınamayan arkadaslar, ufak dekorasyon değişiklikleriyle evlerını daha gözlerine hıtap eder sekle getırmeye calıssınlar; renklı yastıklar,koltuk ortulerı,cesıtlı boylarda ve desenlerde saklama kutuları, tablolar,banyo aksesurları, mutfakta renkli perdeler, kavanozlar filan, ınternetten ya da dergılerden yararlanabılırler bu konuda sorunları gormezden gelıp evınızde gecırecegınız mutlu anlara verın kendınızı, gercı bayan olarak ayrıntılara verdıgımız onemden bu konuda zorlanıyoruz ama olayların guzel yanlarını gormekte fayda var mesela bız her ay kıra derdındeyken sızın ne guzel bı evınız var sorunsuz hayat olmuyo sonucta, zamanla yoluna gırer hersey :79::79::79:

profiline baktım Ankara'daymışsın ben İzmit'teyim :))
sadece süpürge sesi olsa katlanır insan bende çalıştırıyorum sonuçta anlatılmaz yaşanır bir gürültü sanki 3. dünya savaşı bizim apartmanda yaşanıyor gibi bıktım yoruldum demek az kalır en kötü yanıysa 1 2 kişi değil apartmandaki herkes böyle hepsi birbirini tanıyor kime ne söyleyeceksin söylemeye kalksan yani sen bağdakini mi kovuyorsun olur
inşallah hortlamaz evindeki koku belki sadece bizim eve has birşeydir bu umarım kimsenin başına gelmez heleki kocası benimki gibi kokuya çok hassassa dayanılmaz bir durum oluyor

Bizde 2 yıl önce kendi evimizi aldık şuan orda oturuyorum ama nefret ediyorum. Bana kalsa 1 gün bile oturmam ama eşimi taşınmaya ikna edemiyorum. Borcumuz var diye taşınmak istemiyor.
Biz eve taşındık 5 ay sonra 3 ay arayla iki defa hırsız girdi evime. Çok şeyimi götürdü ama herşey bir yana benim psikolojimi bitirdi. Üzerinden 1 yıl geçti evimde hem alarm hemde kamera sistemi oldugu halde evime girmeye korkuyorum. İnsan sevmeyince sevmiyor bunu bilir bunu söylerim.

ankaranın neresindensin marjinalfaydalı

çoook geçmiş olsun, ev değişikliği konusunda sana hak vermemek elde değil gercekten de
Aaah aah bu ekonomik durumlar yuzunden boyle seylere kalanmak zorunda olmak ınsanı daha da sınırlendırıyo, erkekler anlamıyor ki kadınların psıkolojık durumlarından, alarm var kamera sıstemı var, ben varım daha neden korkuyorsun derler ancaa

cnm bnm sorununu anlıyorum aynı sorunu bende yaşadım bızım aldıgımız bına 20 senelık ve 4 senedır boş kalmış benım de banyo kotu koku gelıyordu bende malzemecılerdenfayans ıcın derz aldım kendım guzelce yaptımm bıraz uzun oluyr ama olsun tertemız oldu hem yenı gıbı oldu oncesınde fayansları temızleyen temızlık ılacından kullan dım kurutup yaptım koku ortadan kalktı bu bınalar cok eskı oldugu ıcın borularda bır yerde catlak vardır bzm de duvarlar nem alıyor ama yazın halıyle kuruyor yapıcak bırsey yok butun boruları degıstıremeyecegımıze gore sen canını sıkma hersey hallolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…