- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi Kun fe yekunnn
-
Allah yardım etsin yüce rabbim yeni doğan bebeginizle size ferahlik bolluk versinOcak maaşını subatin ilk haftasi alacak 6500 gibi tahmin ediyor asgeri ucret artı asgari ücretin %50si artı yol yemek olacak ama oda yetmez hamileyim 3.sinifa giden kızım var elektrik su nasıl olacak bilmiyorum
AminAmin canım şuan çare yok yıl başından sonra maaş artacak yazlık yerde yaşıyoruz yazın sezonda ek iş yapiyor eşim bütün yük onda ama yapacak bis y yok ben 2.yil çalışmam Allah zor durumda olan herkese yardım etsin ev sahipleri vicdansız 11yillik kiracisiydik sezonluk daha çok para almak için çıkardı Allah da ayni durumu onlara yaşatsın
Tabi ki, kirasını ödemediği de tahliye etme hakkınız var. Sonuçta tahliye koşulları yasalarla belirlenmiştir. Bu nedenle bu koşulları bir avukata sormanız tavsiye ederim.Evde kolay alınmıyor, malum
Kiracıya bağışlayacak değiliz
Amin cümlemizeAllah yardım etsin yüce rabbim yeni doğan bebeginizle size ferahlik bolluk versin
Ben evi kiraciya mi almis oldum yani suresiz bi sekilde?Kiracı değilim ama çok saçma geldi iki seneye bir yüzde yüz zam yapsın ev sahibi o zaman. Bu dediğinizin doğru olduğunu sanmıyorum. Kiracıyı evden çıkarmak çok kolay değil burada bile kaç konu okudum. Ev almış içindeki kiracıyı cikaramiyordu. Tamam yasal süre altı ay ama süre dolunca polisler kapıya gelip hadi evi boşaltın demiyor. Dava açıp davanın sonuçlanmasını bekliyorsunuz. Benim bildiğim birinci sene kontrat yenilenirse diğer seneler kontrat yenilemek diye birşey yok süresiz kiracı olunuyor, kiracı kirayı düzenli şekilde öderse çıkarma yetkisi yok ev sahibinin.
Evet bu ücüncu sene ama kontrat her sene değisiyor ocak ayinda biticekSiz üç senedir kiracı değil misiniz yanlış mı okudum ? Bir sene diğer dairede iki senede burada yazmışsınız benim anladığım. Bir seneniz dolmuş bu ikinci seneniz değil mi ?
Kredisi ayrı, kiracının verdiği hasar ayrıEvet ya, kiracim yok ama ev kredisi oduyorum. Ben kiracı mağduriyetinden çok ev sahibi mağduriyeti duyuyorum çevremde. Ülkedeki pahalılığın sebebi ev sahipleri değil, tabi ki kötü niyetli fırsatçılar vardır. Ama ev sahibi olmak da kolay olmuyor
Bizde kontratta tefe TÜFE bölümüne birşey yazmadık ev sahibi gereksiz atla dedi bende güvendim umursamadım ama şimdi o kısımda yüzdelik artık oranı yazmadığımız İçin ev sahibi kafasına göre artış yapar mıEvet var bikaç emlakcıyla görüştüm kontrat doldugu zaman tefe tufeyi hesaplayin oşekilde gonderin siz dedi
Bizde kontratta tefe TÜFE bölümüne birşey yazmadık ev sahibi gereksiz atla dedi bende güvendim umursamadım ama şimdi o kısımda yüzdelik artık oranı yazmadığımız İçin ev sahibi kafasına göre artış yapar mı
Evet ve aslında yasal değil ama benim de senelerdir ağzım çok yandığı için kendimi korumak amaçlı karşılıklı anlaşarak senet imzalatıyorum. Senelik kirasını ödeyince senedini veriyorum.
Ben evi kiraciya mi almis oldum yani suresiz bi sekilde?
Suresiz degil 10 yılmis :) yani ilk sene dolduktan sonra diğer seneler kiracı kontratı iptal etmedikçe otomatik yenileniyormus ancak kendiniz ya da birinci derece yakınınız oturursaniz ev sizin yoksa kiracının on sene :)
10 sene aşiri uzun bi zaman, kiraciyi cikaramadigimiz icin tapudan döndük 6 sene önce, 8 senedir ayni kiraci var evdeSuresiz degil 10 yılmis :) yani ilk sene dolduktan sonra diğer seneler kiracı kontratı iptal etmedikçe otomatik yenileniyormus ancak kendiniz ya da birinci derece yakınınız oturursaniz ev sizin yoksa kiracının on sene :)
Yahu öyle değil. Eğer düzenli zamanında öderse öyle. Bizim kiracımız var 4 yıldır kiracı ve 1 gün bile zamanında ödemedi. Hep 2 ay geriden geliyor. Yani şu anda 2 ay ödenmemiş kirası var ve ayın 5i ila 10 u arasında ödemesi gereken kirayı da 25 inden sonra ödüyor. 2 ihtar çektik şimdi tahliye davası açtık. Bu da dava açarsanız hiç ödemem diye bizi tehdit ettidava 1 yılı geçermiş. Yani 1 yıl kadın bedava oturacak. Çok şerefsiz kiracı var herkes dikkat etsin.
He dava masrafları ve ödemediği kiraları topluca icra ile alabiliyorsunuz ama sigortalı işi ya da malı mülkü varsa. Bizimki bir esnafın arkadaşı, tc vatandaşı değil, işsiz ve mülksüzona güveniyor.
Bir de 5 yıl dolunca etraftaki kira bedellerine göre artırım da yapabiliyorsunuz. Mesela sizinki gibi evlerin kirası 2500 ama kiranız 1500 de kalmış. Tüfe de %12 diyelim. Siz 5 yılın sonunda 1500 kirayı birden 2500 e çekebiliyorsunuz mahkemeyle.
Yani eve çökmesi gibi bir durum yok. Ama evet davalar uzun sürüyor ve geç gelen adalet adalet değil.
Bu ne biçim iş ya10 sene aşiri uzun bi zaman, kiraciyi cikaramadigimiz icin tapudan döndük 6 sene önce, 8 senedir ayni kiraci var evde
Evi satmak istiyoruz, satamiyoruz maalesef.
Kiracılı koyun satışa. Yatırım için almak isteyen olur mutlaka.10 sene aşiri uzun bi zaman, kiraciyi cikaramadigimiz icin tapudan döndük 6 sene önce, 8 senedir ayni kiraci var evde
10 sene aşiri uzun bi zaman, kiraciyi cikaramadigimiz icin tapudan döndük 6 sene önce, 8 senedir ayni kiraci var evde
Evi gostermiyolar ki gelene, gidene, hep bi bahaneKiracılı koyun satışa. Yatırım için almak isteyen olur mutlaka.
He o sıkıntı ama göstermek zorunda. Onun da bir prosedürü vardı. Haftada 2 gün evi açmak zorunda alıcılara.Evi gostermiyolar ki gelene, gidene, hep bi bahane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?