Kiraci olmak

Ocak maaşını subatin ilk haftasi alacak 6500 gibi tahmin ediyor asgeri ucret artı asgari ücretin %50si artı yol yemek olacak ama oda yetmez hamileyim 3.sinifa giden kızım var elektrik su nasıl olacak bilmiyorum
Allah yardım etsin yüce rabbim yeni doğan bebeginizle size ferahlik bolluk versin

Amin

Ben evi kiraciya mi almis oldum yani suresiz bi sekilde?

Kredisi ayrı, kiracının verdiği hasar ayrı
Mesela evimi pis kullanıyor, kırıp döküyor ama kirasını gününde ödediği için çıkaramamak çok saçma.
Tamam kiracıyı korusun kanunlar ondan yana sıkıntım yok ama kiracı var kiracı var. Ev sahibleride kendine göre yöntemler bulması gerekiyor tabiki.
Konu sahibi bu yazdıklarımın sizinle alakası yok, üzerinize alınmayın lütfen.

Evet var bikaç emlakcıyla görüştüm kontrat doldugu zaman tefe tufeyi hesaplayin oşekilde gonderin siz dedi
Bizde kontratta tefe TÜFE bölümüne birşey yazmadık ev sahibi gereksiz atla dedi bende güvendim umursamadım ama şimdi o kısımda yüzdelik artık oranı yazmadığımız İçin ev sahibi kafasına göre artış yapar mı

Kontratlar hazır oluyor zaten. Orda yazıyor tefe TÜFE oranında zam yapılacak diye. Tek tek yazmadık biz de

Evet ve aslında yasal değil ama benim de senelerdir ağzım çok yandığı için kendimi korumak amaçlı karşılıklı anlaşarak senet imzalatıyorum. Senelik kirasını ödeyince senedini veriyorum.

Ben olsam bu durumda size de güvenip senedi imzalamam. Kullanmayacağınızın garantisi yok.
Genelde ev sahipleri 2 kira depozito istiyor kirayı ödemezse mağdur olmamak için. Hak veriyorum . Ama sizin yaptığınız da mağduriyet yaratacak bir yöntem. Güven vermiyor

Ben evi kiraciya mi almis oldum yani suresiz bi sekilde?

Suresiz degil 10 yılmis :) yani ilk sene dolduktan sonra diğer seneler kiracı kontratı iptal etmedikçe otomatik yenileniyormus ancak kendiniz ya da birinci derece yakınınız oturursaniz ev sizin yoksa kiracının on sene :)

Yahu öyle değil. Eğer düzenli zamanında öderse öyle. Bizim kiracımız var 4 yıldır kiracı ve 1 gün bile zamanında ödemedi. Hep 2 ay geriden geliyor. Yani şu anda 2 ay ödenmemiş kirası var ve ayın 5i ila 10 u arasında ödemesi gereken kirayı da 25 inden sonra ödüyor. 2 ihtar çektik şimdi tahliye davası açtık. Bu da dava açarsanız hiç ödemem diye bizi tehdit etti dava 1 yılı geçermiş. Yani 1 yıl kadın bedava oturacak. Çok şerefsiz kiracı var herkes dikkat etsin.

He dava masrafları ve ödemediği kiraları topluca icra ile alabiliyorsunuz ama sigortalı işi ya da malı mülkü varsa. Bizimki bir esnafın arkadaşı, tc vatandaşı değil, işsiz ve mülksüz ona güveniyor.

Bir de 5 yıl dolunca etraftaki kira bedellerine göre artırım da yapabiliyorsunuz. Mesela sizinki gibi evlerin kirası 2500 ama kiranız 1500 de kalmış. Tüfe de %12 diyelim. Siz 5 yılın sonunda 1500 kirayı birden 2500 e çekebiliyorsunuz mahkemeyle.

Yani eve çökmesi gibi bir durum yok. Ama evet davalar uzun sürüyor ve geç gelen adalet adalet değil.

10 sene aşiri uzun bi zaman, kiraciyi cikaramadigimiz icin tapudan döndük 6 sene önce, 8 senedir ayni kiraci var evde
Evi satmak istiyoruz, satamiyoruz maalesef.

Evet öyle evi kötü kullanirsa da çıkarılabilir ama işte düzenli bir şekilde öderse on sene kiracının demek istedim :) Türkiye de davalar çok uzun sürüyor kiracıyı koruyalım derken ev sahibi mağdur oluyor bazen tam tersi de oluyor bu konudaki gibi kiracı mağdur oluyor. Allah yardım etsin ne denir ki

10 sene aşiri uzun bi zaman, kiraciyi cikaramadigimiz icin tapudan döndük 6 sene önce, 8 senedir ayni kiraci var evde
Evi satmak istiyoruz, satamiyoruz maalesef.

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın Türkiye de ev sahibi olmak bile dert. Allahtan bizim başımızı soktugumuz evden başka evimiz yok :) ne kiraciyiz ne de kirada evimiz var en rahatı :)

Aslinda ne ev sahiplerinde suç var ne kiracilarda, kira vermeden evi kirip döküp mahkemede ugras diyen kiracilardan bahsetmiyorum, ya da 3 krs.luk evine firsat bu firsat diyip ederinin ustune zam ustune zam yapan ev sahibinden de bahsetmiyorum. Ama ekonomi o kadar tepetaklak ki, kiraci ciksa kesesine göre ev yok nereye giderim diye düsünüyo, benim gibi ev sahipleri belki o paraya ihtiyaci var, satmak zorunda, kiracinin yuzunden evi satamiyo, eski kiracı diye evin gercek hakkini alamiyo falan, 2 ucu oklu degnek. Amariga, Avropa bizi kiskanii ama keske bizde de 0 a yakin faizlerle mortgage olsa herkesin evi kendine guzel olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…