Kiraci olmak

Valla o kadar uğraşırsa bence hak ediyor kiracının çıkmasını 😂

Tapu masrafı dediğiniz şey öyle az buz bir şey değil ki 32 bin lira ödedim tapuya cuma günü. Sigortası ıvırı zıvırı bir sürü de ekstrası var. Kiracıyı çıkarmak için o masrafın altına giren adam kafayı yemiştir 😂
Ev fiyatı ne kadar yüksekse o kadar tapu masrafı ödenir. Satışı rayiç bedel üzerinden, en düşükten yapılırsa en fazla 9 10 bin TL masraf çıkar

300 e mi gecineceksiniz?
Ocak maaşını subatin ilk haftasi alacak 6500 gibi tahmin ediyor asgeri ucret artı asgari ücretin %50si artı yol yemek olacak ama oda yetmez hamileyim 3.sinifa giden kızım var elektrik su nasıl olacak bilmiyorum

Rayiç bedeli biz kafamıza göre belirlemiyoruz yalnız. Belediyeden öğrendim ben dairemin rayiç bedelini, 8 bin masraf yaptım daire başı.
Rayiç bedel kesin bedel değil. Satın aldığınız fiyat üzerinden belirlenir tapu masrafı. Satış bedelinin %4’ü tapu masrafıdır. Alıcı ve satıcı yarı yarıya öder. Herkesin rayiç bedel üzerinden ödemesi bunun doğru olduğu anlamına gelmez. Herkesin devleti dolandırdığı anlamına gelir. Kanun belli “satış bedeli” diyor rayiç bedel demiyor.

Rayiç bedel üzerinden ev satın almanız sizin zararınıza zaten. O evin sigortası da rayiç bedel üzerinden yapılacak demektir. Evin başına bir iş gelse sigorta size evi satın alırken verdiğiniz miktar üzerinden değil rayiç bedel üzerinden ödeme yapar.

Rayiç bedel kesin bedel değil. Satın aldığınız fiyat üzerinden belirlenir tapu masrafı. Satış bedelinin %4’ü tapu masrafıdır. Alıcı ve satıcı yarı yarıya öder. Herkesin rayiç bedel üzerinden ödemesi bunun doğru olduğu anlamına gelmez. Herkesin devleti dolandırdığı anlamına gelir. Kanun belli “satış bedeli” diyor rayiç bedel demiyor.

Rayiç bedel üzerinden ev satın almanız sizin zararınıza zaten. O evin sigortası da rayiç bedel üzerinden yapılacak demektir. Evin başına bir iş gelse sigorta size evi satın alırken verdiğiniz miktar üzerinden değil rayiç bedel üzerinden ödeme yapar.
Ne alaka dallanıp budaklandırdınız? Şu an konu bu değil, yani sizin dediğiniz gibi masrafı yok tapu masrafının bu anlatmaya çalışılıyor. Hiçbir şey yapamazsa verir 3 5 kuruş tapu masrafı, yakını olan birine satış yapar, yeni sahip gereken işlemleri yapar çıkartırır; bu kadar basit. Tabi kiracının da o süreçte belli bir süre daha kalma hakkı var, biraz bekler sonuçta çıkartır. Konu kiracıyı çıkartmak. Ayrıca devletin halkı söğüşlemesi yanında çölde kum tanesi kalır bu. Her kuşu yaptık bir leylek kaldı. Her şey doğru sanki ülkede de bir bu konu kusur kaldı.

Allah yardimciniz olsun bir cikis yol gostersinn
Amin canım şuan çare yok yıl başından sonra maaş artacak yazlık yerde yaşıyoruz yazın sezonda ek iş yapiyor eşim bütün yük onda ama yapacak bis y yok ben 2.yil çalışmam Allah zor durumda olan herkese yardım etsin ev sahipleri vicdansız 11yillik kiracisiydik sezonluk daha çok para almak için çıkardı Allah da ayni durumu onlara yaşatsın

İhtarname kontrat dolmasına birkaç ay varsa çekilir, eğer çekemzse otomatik olarak bir yıl daha yenilenir. Hiçbir güç sizi o evden çıkaramaz.

Kiraya kontratta yazan değer üzerinden zam yapılır. Daha fazlasını talep edemez

Şu da aklınızda bulunsun, şu dönemde kiralık eve çıkacaksanız zam oranını tefe tüfe göre değil kira değeri üzerinden %10 şekilde yazın.

Ev sahibi ile hiç gereksiz polemiğe girmeyin, elinden geleni ardına koymasın.

(bu dönemde kira kontratınıza evladınız gibi sarılın kaybetmeyin.)
Geçen sene zam olduğu icin kontrat yenilendi Ocak ayinda sanirim biticekdi

Artik kiracılar cok korunuyor hatta bence gereksiz derecede cok korunuyor mesela kontrat yenilenmiyormuş otomatik yenileniyormuş bu olay çok saçma bikere ama sizi hop diye kimse çıkaramaz anca bidahaki kontrat zamanindan once ihtar cekecek sizinde 6 ay süreniz var

Siz sözleşme yenilenmese de kirayı ödemeye devam ettiğiniz sürece sizi evden çıkaramaz. Noterden ihtarname ile çıkarması için:
1. Kirayı ödemiyor olmanız lazım
2. Evi satması lazım ki bu durumda 6 ay süreniz var boşaltmak için

Evi satacağım/annem taşıanacak deyip çıkarırsa da 2 yıl kadar kiraya veremez evi başkasına.

Ama kirayı ödediğiniz müddetçe çıkarması öyle kolay değil. Birkaç sene hakkınız var, tam süreyi hatırlamıyorum. Kendiniz tefe oranında artış yapıp parayı bankadan yatırmaya devam edin. Açıklama kısmına kira yazın. Bir avukata danışın mutlaka kesin süreler için.
Kirayi gununden önce oduyoruz
Eşim tefe tüfe neyse onu gonderirim dedi bu sederde evi satıcam yalanıni soylemeye başladı

Back
X