Kiraci olmak

Ne alaka ya 10 sene ne demek. Ben 5 yıl sonra belki kendim oturacam, evi kiralayınca kiracıya bağışlıyormuyuz anlamadım.
Ev sahibi ihtar çekerse, kontratın süresi bittiği zaman daha uzamaz. Kiracı pislik yapar çıkmasa, mahkemeye gider evet uzar illaki ama 10 sene bulmaz. Ev sahibi çıkarıcam dediyse çıkarır er yada geç.
Ev sahibinin yaptığı ayıp %50 den fazla zam yapmak istiyor, öyle kafasına göre yapamaz o artımı. Ama bu sene olmaz ilerleyen zamanda yaparda, kiracıda ister oturur ister çıkar. Yapcak birşey yok.
Ne alaka dediğiniz 10 sene kanunda belirtilmistir. Eğer siz ve belirli dereceye kadar yakınlarınızın eve ihtiyacı varsa , ve bu ihtiyacınızı kanitlarsaniz kiracıyı belirli koşullarla tahliye edebilirsiniz. Uygulamada genellikle kira sözlesmesinin yanında tarih yazmayan ama imzalı tahliye taahhüdü alınıyor ve onunla çıkartıyor ev sahipleri.

Ne alaka dediğiniz 10 sene kanunda belirtilmistir. Eğer siz ve belirli dereceye kadar yakınlarınızın eve ihtiyacı varsa , ve bu ihtiyacınızı kanitlarsaniz kiracıyı belirli koşullarla tahliye edebilirsiniz. Uygulamada genellikle kira sözlesmesinin yanında tarih yazmayan ama imzalı tahliye taahhüdü alınıyor ve onunla çıkartıyor ev sahipleri.
Ev sahipleri ölsün bence 😂😂😂

Allah ev sahiplerinin eline düşürmesin kimseyi.
Kira kontratı var ve banka üzerinden oduyorsanz kirayı kanunlar sizden yana. Hatta ilk dairede yasadgnz olayı da anlatınca epey haklı durumnda olursnz.
Benzeri şeyleri ben de yaşadım. Kiralar arttığı dönemde en sabibim evi sattım 6 ay sonra çıkın hocam dedi ben şok.
İnat edeyim kalayım dedim ama akıllılar ya evi tuttgmda başka şehirde oldklari için elektrik su üzerime alamamstm keserler diye inat da edemedim 🤭 ( kiracılar bu konuda çok dikkat etmeli)
6 ay sonunda 3 kat artırım ile nerdeyse okul bitimine kadar müsaade istedim.okul bittiği gün 2 temmuzda evimize girdik ama boşuna faize bulastim diye canm sklmyr değil yine de kendimi rahatltyrm faizi yiyen banka ben deglm diye 😉
Allah yardimciniz olsun sizin de eşim işyerimi devir için uğraşiyor sonra ya şehir dışo ya da yurt dışına taşınmak istiyor onu bekliyoruz yoksa bu pislik herifin oyunlariyla uğraşmak istemezdim

Ben artık öğrenciye kiralamayı planlıyorum evi. Paşa paşa 2-3 sene oturur çıkarlar 😂
Öğrenciler baldır bal. Zaten otel gibi kullanıyorlar. Ben verdim, evi çiçek gibi teslim ettiler. Duvara kanepeyi yanaştırmıyorlardı bile iz yapmasın diye. Evin boyası bile zarar görmemişti, kullanırken sadece sık temizlik yapmıyorlar, kız arkadaşları geldikçe kızlar toparlıyordu;ama teslim ederken derz aralarına kadar yıkayıp teslim etmişlerdi. Ben de ablaları gibiydim, yemek indirirdim, kek mek götürürdüm, vize final zamanı yemek söylerdim, aramız da iyiydi. Mezun olup o kızlarla evlendiler, düğünlerine gittim 🤗

Avukat bir arkadaşım var arayıp sordum şimdi o kadar ilgimi çekti konu :) ilk sene dolduktan sonra eğer kiracı evi kötü kullanmiyor ve kirasını oduyorsa 10 seneden önce çıkaramaz dedi. Tahliye taahhüdu var mı o önemliymiş ama. Yani siz şu tarihte çıkacağız diye sözleşme imzaladiniz mi o önemli. Bir de kendi aile bireylerinden birisi oturmak isterse çıkarabilir sizi. Aksi halde cikaramaz. 10 sene boyunca sözleşme kendiliğinden siz iptal etmediğiniz sürece yenileniyor ve en fazla enflasyon oranında zam yapabilir. Arayıp teyit edip kesinlestirdim rahat olun :)
Ayy teşekkür ederim 😘 öyle bişey imzalamadık evide kendi evim gibi temiz kullanıyorum

Öğrenciler baldır bal. Zaten otel gibi kullanıyorlar. Ben verdim, evi çiçek gibi teslim ettiler. Duvara kanepeyi yanaştırmıyorlardı bile iz yapmasın diye. Evin boyası bile zarar görmemişti, kullanırken sadece sık temizlik yapmıyorlar, kız arkadaşları geldikçe kızlar toparlıyordu;ama teslim ederken derz aralarına kadar yıkayıp teslim etmişlerdi. Ben de ablaları gibiydim, yemek indirirdim, kek mek götürürdüm, vize final zamanı yemek söylerdim, aramız da iyiydi. Mezun olup o kızlarla evlendiler, düğünlerine gittim 🤗
Ay darısı başıma 🥰

Peki siz tecrübelisiniz öğrenci konusunda size sorayım, eşyalı mı eşyasız mı kiralamak mantıklı?

Günaydın bende aynı durumdayım.Benimde ev sahibim fahiş zam istedi, avukatıma sordum, hiç birşey yapamaz dedi.Ev sahibim çık diyor şimdi, dedim kendi keseme göre ev bulmadan hiç bir yere çıkamam hiç bir şey yapamazsın.Sesini kesti şimdilik.ALLAH vijdan merhamet versin böyle ev sahiblerine.Sizede ALLAH kolaylık ferahlık versin.
Amin cümlemize

Kiracı değilim ama çok saçma geldi iki seneye bir yüzde yüz zam yapsın ev sahibi o zaman. Bu dediğinizin doğru olduğunu sanmıyorum. Kiracıyı evden çıkarmak çok kolay değil burada bile kaç konu okudum. Ev almış içindeki kiracıyı cikaramiyordu. Tamam yasal süre altı ay ama süre dolunca polisler kapıya gelip hadi evi boşaltın demiyor. Dava açıp davanın sonuçlanmasını bekliyorsunuz. Benim bildiğim birinci sene kontrat yenilenirse diğer seneler kontrat yenilemek diye birşey yok süresiz kiracı olunuyor, kiracı kirayı düzenli şekilde öderse çıkarma yetkisi yok ev sahibinin.
Üç senedir oturuyor daire sahibi, o yüzden iki sene sonra dedim. Beş sene sonra dairesine yeni değer biçebilir. Tefe tüfeye bakmaksızın sağlam zam yapabilir, dairenin denklerinin kira seviyesine çıkarmak isteyebilir :) Kaldı ki benim elimden yüze yakın kiracı geçti, kendimi koruma altına almak amaçlı ben her sene kontrat yeniliyorum. Sıkıntı yaratırsa çıkartıyorum.

Üç senedir oturuyor daire sahibi, o yüzden iki sene sonra dedim. Beş sene sonra dairesine yeni değer biçebilir. Tefe tüfeye bakmaksızın sağlam zam yapabilir, dairenin denklerinin kira seviyesine çıkarmak isteyebilir :) Kaldı ki benim elimden yüze yakın kiracı geçti, kendimi koruma altına almak amaçlı ben her sene kontrat yeniliyorum. Sıkıntı yaratırsa çıkartıyorum.
şaka maka değil gerçekten de fevri ve bebeksiymişsiniz.
Mal sahibi, mülk sahibi, Hani bunun ilk sahibi. Mal da yalan, mülk de yalan, Var biraz da sen oyalan. vay Yunus Emre vay ne büyüksün.

Ay darısı başıma 🥰

Peki siz tecrübelisiniz öğrenci konusunda size sorayım, eşyalı mı eşyasız mı kiralamak mantıklı?
Bizim güzel ilişkilerimiz var, kalıcı oldu çoğu böyle🥰 Gerçekten darısı başınıza. Benim babam öğrenciye kıyamazdı, öyle bir niyet yoktu da hepsi gurbetçi sayılır okumaya çalışmaya gelmişler; daire vermiyorlar bize, sen bize babalık yap diyince babam dayanamadı. Eşyalarımız vardı, biz de aynı apartmanın üste taşınınca, eşyaları yeniledik, bazı eşyaları depoya koyduk. Birkaçını o çocuklara verdik, eşyalı olarak kiraya verilmedi;ama biz destek olduk.

Spesifik olarak öğrenci arıyorsanız, öğrencilerin yoğun olduğu bölgeyse eşyalı olarak vermek mantıklı. Zaten birkaç öğrenci birleşip tutuyor, neredeyse tamamı mümkünse eşyalı ev tercih ediyor.

Bizim güzel ilişkilerimiz var, kalıcı oldu çoğu böyle🥰 Gerçekten darısı başınıza. Benim babam öğrenciye kıyamazdı, öyle bir niyet yoktu da hepsi gurbetçi sayılır okumaya çalışmaya gelmişler; daire vermiyorlar bize, sen bize babalık yap diyince babam dayanamadı. Eşyalarımız vardı, biz de aynı apartmanın üste taşınınca, eşyaları yeniledik, bazı eşyaları depoya koyduk. Birkaçını o çocuklara verdik, eşyalı olarak kiraya verilmedi;ama biz destek olduk.

Spesifik olarak öğrenci arıyorsanız, öğrencilerin yoğun olduğu bölgeyse eşyalı olarak vermek mantıklı. Zaten birkaç öğrenci birleşip tutuyor, neredeyse tamamı mümkünse eşyalı ev tercih ediyor.
Üniversiteye yürüme mesafesinde olacak muhtemelen. Yeni alacağım. Biz de taşınacaz bu evden rahat bir ev eşyası çıkacak. O yüzden eşyalı diye düşündük. Bölge hem askeri personelin hem öğrencinin yoğun olduğu bir muhit. Eşyalı daha mantıklı sanki.

Alın evinizi kendiniz oturun, kiracılar yolunacak kaz değiller.
Ne bu şiddet bu celal ya 😂 benim kirada bir evim vardı valla sudan ucuz oturdu. Şimdi de kendim oturuyorum zaten.
Bir yerde haksızlık varsa vardır. Kontrat bittikten sonra ev sahibi evini bosaltamiyorsa haksızlıktır, bizim burda kiralar 4 bin olmuş o da kiracıya haksızlık mesela.

Kiracılı ev aldim adam çıkmak istemedi. Ben de 6 aylık yasal süreyi ona verdim. Evi alırken bir ay icinde evi aldiginiza dair ihtarname çekiyorsunuz. 6 ay süresi var. Ama eski ev sahibinde tahliye taahütnamesi varsa icraya veriyorsunuz. 15 gün itiraz süresi var o sürede itiraz etmezse 1 ay içinde boşaltmak zorunda. Elektrik ve doğalgaz eski ev sahibinin üstüneydi kapattırdım kontrat da olmayınca açtıramıyorlar mecbur evi boşalttılar. Ben iyi niyetli davrandım 6 ay süre verdim bitiminde baktım kiracımın niyeti kötü ben de ona göre hareket ettim.

Merhabalar yaklaşık 3 sene önce bir 2+1eve taşındik 1 sene dolmadan ev sahibi anam eve geçicek siz çaprazdaki daireme geçin dedi eyvallah dedik ses etmedik taşındık diger dairesine.

Taşınirkende ev sahibine dedim bak biz uzun süre oturmayı dusunuyoruz yarın bana çik vs yada saçma sapan zamlarla gelmeyin dedim..Yok öyle şeymi olur vs dedi

1 sene dolunca tefe tüfe disinda bir zam istedi birbirimize girdik sonunda hakkı neyse onu odemeye başladik

Şimdi yine 10 gundur kaç defa ariyor eşimi 900 lira zam istiyor ş.rfsiz dolar artmis benzin artmış biz dolarla yaşiyoruz çunkü oda kafasina göre zam yapmak istiyor

Velhasılkelam noter den protokol bişey çikqrtiliyomuş onu yapicakmiş protokol vs ne kadar zaman sürer yani bu adamın bizi evden çıkartmasi ne kadar surer bilgisi olan varmı

Kiralara baktım kiralar uçmuş çıkamayiz yani şu dönemde

Yüksek zam yapamaz ki ,kontratta ne yazıyorsa o ,ayrıca kiracıyı ha diyince de çıkaramaz ancak 10 sene dolduktan sonra bahane sunmadan çıkarabilir.O kadar fırsatçı var ki memlekette yaşadığım yerde 1 milyonun altına ev yok,kiralar desen 4 bin den başlıyor.

Yüksek zam yapamaz ki ,kontratta ne yazıyorsa o ,ayrıca kiracıyı ha diyince de çıkaramaz ancak 10 sene dolduktan sonra bahane sunmadan çıkarabilir.O kadar fırsatçı var ki memlekette yaşadığım yerde 1 milyonun altına ev yok,kiralar desen 4 bin den başlıyor.
1 milyon verdiği evden de minimum 4 bin kira almalı zaten insan.

Back
X