Kiraci olmak

Elbet almali ama o evin bedeli 1 milyon ,kirası 4 bin eder mi orası tartışılır .Orta halli bir İstanbul semti .
Eder. Eskiden memurun bindiği arabalar şimdi 500 binden başlıyor. Ekmekten çoraba her şey pahalanmışsan barınmanın aynı kalması beklenemezdi. Kabul edelim artık, emeğimiz kıymetsiz :KK43:

K
Eder. Eskiden memurun bindiği arabalar şimdi 500 binden başlıyor. Ekmekten çoraba her şey pahalanmışsan barınmanın aynı kalması beklenemezdi. Kabul edelim artık, emeğimiz kıymetsiz :KK43:
Kazançlarimiz da keşke aynı oranda artmış olsaydı .Çok üzücü gerçekten

İzin almadan da sorabilirsiniz ☺️
Teşekkur ederim 😊
Biz kendi evimizi kiraya verip kendimiz kiraya çıktık ama bankadan ayrı bir kira hesabi açtirmamiz gerekirmiydi?
Kendi hesabimiza kira bedeli yazdirip gondertiyoruz kirayi, yasal olarak boylemi olmasi gerekir acaba yoksa hesapmi acmaliyiz?

Teşekkur ederim 😊
Biz kendi evimizi kiraya verip kendimiz kiraya çıktık ama bankadan ayrı bir kira hesabi açtirmamiz gerekirmiydi?
Kendi hesabimiza kira bedeli yazdirip gondertiyoruz kirayi, yasal olarak boylemi olmasi gerekir acaba yoksa hesapmi acmaliyiz?
Bildiğim kadarıyla yeni bir hesap açmanıza gerek yok. Açıklamada kira bedeli yazması yeterli.

Yanlış yönlendiriyorsunuz kadını. O da sarılıyor bu yanlış yönlendirmelere. Kontratı yeni, bitmesine iki ay var. Ev sahibi bugün ihtar çekse kontrat bitiminde boşaltmak zorunda o evi.
Asıl siz yanlış yönlendiriyorsunuz ve yanlış yazdığınızın farkında olmadığınız için her yoruma karşı yorum yapıp yanlış bilgiler vermeye devam ediyorsunuz ama bu yanlış bilgiler sebebiyle yanlış adım atan insanlar, avukata danışmadan hatalı işlemler yapan insanların mağduriyet yaşayabileceği sanırım gözünüzden kaçıyor.

Kanunda açıkça düzenlenen :

"Konut ve çatılı işyeri kiralarında KİRACI, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi SONA ERDİREMEZ..."

maddesi varken bu iddialı yazılarınızın gerekçesini merak ediyorum.

Asıl siz yanlış yönlendiriyorsunuz ve yanlış yazdığınızın farkında olmadığınız için her yoruma karşı yorum yapıp yanlış bilgiler vermeye devam ediyorsunuz ama bu yanlış bilgiler sebebiyle yanlış adım atan insanlar, avukata danışmadan hatalı işlemler yapan insanların mağduriyet yaşayabileceği sanırım gözünüzden kaçıyor.

"Konut ve çatılı işyeri kiralarında KİRACI, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi SONA ERDİREMEZ..."

Ben yanlış yapmışım o zaman, bütün resmi kurumlar da benim yanlışıma ayak uydurmuş ne hikmetse. Avukat ve gayrimenkul danışmanı da yanlış bilip yanlış yönlendirmiş beni, hay allah 🙄

Ben yanlış yapmışım o zaman, bütün resmi kurumlar da benim yanlışıma ayak uydurmuş ne hikmetse. Avukat ve gayrimenkul danışmanı da yanlış bilip yanlış yönlendirmiş beni, hay allah 🙄
Ben ne yaşadığınızı, ne işlem yaptığınızı bilemem, o yüzden yaşadıklarınızla ilgili yorum yapamam şu an.

Sadece yazdıklarınızın yanlış olduğunu ve bu bilgileri referans alıp, burayı okuyan insanların yanlış adımlar sonucu yaşayabilecekleri olumsuzlukları önlemek amacıyla bu uyarıyı yapmayı uygun gördüm.

Sizin vasıtanızla şunu da söyleleyim, lütfen özellikle önemli konularda hukuki yardım almadan, etraftan duyduklarımızla işlem yapmayalım.
Iyi akşamlar.

Dipnot: Komik bir şey yazmamıştım niye güldüğünüzü anlamadım ama gerekçenizi yazabilseydiniz belki hep birlikte gülerdik, neyse.

Son düzenleme:
ınsanlar avukata danısmaya cekınıyor ucretlerı fazla buluyorlar
halbukı tasınma masrafı daha cok...
en dogrusu aslında uzmanına sormak cunku herkesın sartları farklı ve soylemeyı unuttugunuz kucucuk bır ayrıntı sızı bambaska yonlendırmemıze sebep olabılır

sımdı ev sahıbı oyle kafasına gore zam yapamaz oyle kafasına gore hadı cık deyınce cıkaramaz

ama cıkmanız ıcın kafayı takan ev sahıplerının cıkarmak ıcın neler yaptıklarını gordum . gerekırse bos kalsın sonra nasılsa yuksekten kıraya verır zararı kara bıle cevırırım deyıp kendım oturucam cocugum oturacak deyıp cıkartıp bırkac ay eve tadılat yapıcam dıye bos bırakıp ıcıne bır kanepe atıp ben burada oturuyorum deyıp yıne 2-3 ay sonra gerı yuksekten kıraya verenlerı de gordum kımsede ev sahıbını sıkayet edıp gercekten kendısı oturacak mı kontrol edın bakın da demıyor zaten ...

sozlesmenızde ne yazıyor nasıl anlastınız tam olarak bılmıyoruz ama ev sahıbı noterden ıhtar cekse cıkın dıye bıle karsılık olarak ıtırazınız mahkeme sonucu falan derken zaten uzun suruyor ama huzurunuz kalır mı kalmaz

bu sene su kadar zam yapacaksınız dıyerek kafasına gore zam ısteyemez ulke genelınde belırlı bır oranı var her sene ona gore artar o kadar .

Üç senedir oturuyor daire sahibi, o yüzden iki sene sonra dedim. Beş sene sonra dairesine yeni değer biçebilir. Tefe tüfeye bakmaksızın sağlam zam yapabilir, dairenin denklerinin kira seviyesine çıkarmak isteyebilir :) Kaldı ki benim elimden yüze yakın kiracı geçti, kendimi koruma altına almak amaçlı ben her sene kontrat yeniliyorum. Sıkıntı yaratırsa çıkartıyorum.
ay bunu soracaktim ben de .her yil yeniden mi imzaliyorsunuz kiraciyla ? ben zamaninda kiraci magduru olmustum da korkuyorum artik

Kanun numarasını yazar mısınız? ilk kez sizden duyuyorum. Kendim de okumak isterim.

Evde kolay alınmıyor, malum
Kiracıya bağışlayacak değiliz
Evet ya, kiracim yok ama ev kredisi oduyorum. Ben kiracı mağduriyetinden çok ev sahibi mağduriyeti duyuyorum çevremde. Ülkedeki pahalılığın sebebi ev sahipleri değil, tabi ki kötü niyetli fırsatçılar vardır. Ama ev sahibi olmak da kolay olmuyor

ay bunu soracaktim ben de .her yil yeniden mi imzaliyorsunuz kiraciyla ? ben zamaninda kiraci magduru olmustum da korkuyorum artik
Evet ve aslında yasal değil ama benim de senelerdir ağzım çok yandığı için kendimi korumak amaçlı karşılıklı anlaşarak senet imzalatıyorum. Senelik kirasını ödeyince senedini veriyorum.

Back
X