- 15 Şubat 2013
- 25.618
- En iyi cevaplar
- 1
- 98.270
- 798
- Konu Sahibi Kun fe yekunnn
Napayim Almanya'dan evlatlik mi alayimAlmanyadan oğlum gelecek devri kapandı. Ev sahibinin ispat etmesi gerekiyor gelip bir yakınının oturacağını.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Napayim Almanya'dan evlatlik mi alayimAlmanyadan oğlum gelecek devri kapandı. Ev sahibinin ispat etmesi gerekiyor gelip bir yakınının oturacağını.
Aaaa onu bi sorayim emlakciya , bilmiyodum, super oldu bu bilgiHe o sıkıntı ama göstermek zorunda. Onun da bir prosedürü vardı. Haftada 2 gün evi açmak zorunda alıcılara.
İmzalamazsanız imzalamayın. Silah zoruyla imzalatılmıyor, kirasını ödeyince senedi de veriliyor. İstemezse siz bilirsiniz, başka bir daire bakın diyorum, ben dairelerimi sokakta bulmadım. Ben 10 senedir böyle yapıyorum kimse mağdur olmadı. Ne kiracılar gördüm ben, bu ülkede kiracılar değil, ev sahipleri mağdur.Ben olsam bu durumda size de güvenip senedi imzalamam. Kullanmayacağınızın garantisi yok.
Genelde ev sahipleri 2 kira depozito istiyor kirayı ödemezse mağdur olmamak için. Hak veriyorum . Ama sizin yaptığınız da mağduriyet yaratacak bir yöntem. Güven vermiyor
İmzalamazsanız imzalamayın. Silah zoruyla imzalatılmıyor, kirasını ödeyince senedi de veriliyor. İstemezse siz bilirsiniz, başka bir daire bakın diyorum, ben dairelerimi sokakta bulmadım. Ben 10 senedir böyle yapıyorum kimse mağdur olmadı. Ne kiracılar gördüm ben, bu ülkede kiracılar değil, ev sahipleri mağdur.
İşte bu tipler yüzünden insanlar memur kiracı/kefil arıyor. Düzgün insanların hakkına giriyorlar. Yurtdışında kiracının da bir skoru oluşturuluyor. Keşke Türkiye’de de olsa da bu tipler başkasının başına bela olmasa, düzgün insanlar da kefille uğraşmasa.Yahu öyle değil. Eğer düzenli zamanında öderse öyle. Bizim kiracımız var 4 yıldır kiracı ve 1 gün bile zamanında ödemedi. Hep 2 ay geriden geliyor. Yani şu anda 2 ay ödenmemiş kirası var ve ayın 5i ila 10 u arasında ödemesi gereken kirayı da 25 inden sonra ödüyor. 2 ihtar çektik şimdi tahliye davası açtık. Bu da dava açarsanız hiç ödemem diye bizi tehdit ettidava 1 yılı geçermiş. Yani 1 yıl kadın bedava oturacak. Çok şerefsiz kiracı var herkes dikkat etsin.
He dava masrafları ve ödemediği kiraları topluca icra ile alabiliyorsunuz ama sigortalı işi ya da malı mülkü varsa. Bizimki bir esnafın arkadaşı, tc vatandaşı değil, işsiz ve mülksüzona güveniyor.
Bir de 5 yıl dolunca etraftaki kira bedellerine göre artırım da yapabiliyorsunuz. Mesela sizinki gibi evlerin kirası 2500 ama kiranız 1500 de kalmış. Tüfe de %12 diyelim. Siz 5 yılın sonunda 1500 kirayı birden 2500 e çekebiliyorsunuz mahkemeyle.
Yani eve çökmesi gibi bir durum yok. Ama evet davalar uzun sürüyor ve geç gelen adalet adalet değil.
Daha uygun bir ev tutmayı düşündünüz mü acaba? Çok üzüldüm yaOcak maaşını subatin ilk haftasi alacak 6500 gibi tahmin ediyor asgeri ucret artı asgari ücretin %50si artı yol yemek olacak ama oda yetmez hamileyim 3.sinifa giden kızım var elektrik su nasıl olacak bilmiyorum
Keşke olsa daha düşük ama en düşüğü bu herkes senelik peşin alıyorDaha uygun bir ev tutmayı düşündünüz mü acaba? Çok üzüldüm ya
mağdur etmedin, ama edilmeyeceği anlamına gelmez. güvenir misin böyle senet isteyen birine ben güvenmem.
Babam da ev sahibi 2 depozito istiyor. Eğer 2 kira gecikirse ihtar çekip çıkartıyor.
Köylü kurnazlığına lüzum kalmıyor.
Ben tutmam o evi bedavaya oturmuyoruz veriyoruz bedelini.
Böyle ev sahibiyle de muhattap olmam.
İyi de 2 ihtar çekince hemen çıkmıyor ki işte kiracı sorun orada. Keşke iki ihtardan sonra polisle kapıya dayanıp çıkartabilsek. İlla mahkeme açılması lazım. Avukat parası, dosya parası ilk etapta ev sahibinden çıkıyor. Sonra mahkeme kim bilir hangi aya atacak. (Bizim davayı 4 ay sonraya attılar mesela) ilk görüşmede bilir kişi isteniyormuş hadi bir 6 ay dahayani ev sahibinin haklarının da korunması için düzenleme şart. Mahkemeler ya çok hızlı sonuçlanmalı ya da başka düzenleme olmalı. Olmazsa ev sahipleri de böyle yollara sapıyor. Mesela biz bir daha asla sigortalı işte çalışmayan, iyi bir kredi notu olmayan kimseye ev kiralamayız. Sözleşmeyi avukatla yaparız. Sonraki kiracında vay nikahımı da isteseydiniz der
ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor.
Bu anlattığınz nasıl oluyor acaba? kontratının dolmasına kaç ay kala yenisini yapıyosunuz?Üç senedir oturuyor daire sahibi, o yüzden iki sene sonra dedim. Beş sene sonra dairesine yeni değer biçebilir. Tefe tüfeye bakmaksızın sağlam zam yapabilir, dairenin denklerinin kira seviyesine çıkarmak isteyebilir :) Kaldı ki benim elimden yüze yakın kiracı geçti, kendimi koruma altına almak amaçlı ben her sene kontrat yeniliyorum. Sıkıntı yaratırsa çıkartıyorum.
Fırsat bilgi işte herkes bu durumlarıInsanlar ne kadar anlayissiz olmus. Rabbim sonumuzu hayır etsin
Yazılmamış sanırım, ben yazayım dayanağı; 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu.Kanun numarasını yazar mısınız? ilk kez sizden duyuyorum. Kendim de okumak isterim.