Kiracı olmanın avantajları yada dezavantajları nelerdir?

kurdelam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
5.634
6
0
Diğer
Arkadaşlar size ev hayellerimin bi kaç sene içinde olacağını söylemiştim..Fakat o kadar bekleme taraftarı değiliz şimdiki evimizde.O zamana kadar kısmetse kiralık bir eve çıkmayı düşünüyoruz.Sadece 'düşünüyoruz've karar vermek için cesaret edemiyorum kendi adıma..İnsanın kendi evi gibisi olamaz ve kiracı olmak nedir bilmediğimiz için ağır gelir mi gelmez mi böyle bir durum hiç bilmiyorum.

Kiracı arkadaşlar kiracı olmanın avantajları ve dez avantajları nelerdir?Mesela bir yere bağlı kalmamak istediğimiz yerde oturabilmek en güzel avantajdır sanırım..Teşekkür ederim yorumlarınıza..

Evlenmeden 5 sene öncesine kadar biz de kiradaydık annemlerle.
Ama canım açıkçası ben kiracı olmanın hiçbir avantajını görmedim bugüne kadar:44:
Yani sana şu açıdan güzel diyemem.
Çok yakın bir arkadaşım var evli,durumları da çok iyi..
Ama bir türlü ev almıyorlar,hep ihmale geliyor.
Eşi,ne olacak ki,paramız var,her ev bizim,istediğimiz yere taşınırız diyormuş.
Ama o ne zaman bana gelse,keşke bizim de bi evimiz olsa diyor...
Daha önce kirada yaşadın mı bilmiyorum ama
hiç kolay ve huzurlu bir şey değil inan..
Hep denilir,bir göz odası olsun,bir kapalı damı olsun ama benim olsun..

Ama bir de şu var,illa herkes ev sahibi olamaz.
Dediğim gibi annemlerle ben de yıllarca yaşadık kirada.
Ama eğer imkanın varsa hiç çıkma kiraya derim ben.
Asla tutmaz yerini..

Şu anda yaşadığınız ev kimin ve neden çıkmak istiyorsunuz?

Esrant şu daha öncede yani evlenmeden öncede baba evinde kirada değildik kendimizindi..Şuan ki evimiz kayınpederimin..İstediğim gibi bir ev değil az ve öz oldu cnm ama hepsini kapsadı sanırım..İstediğim gibi bir evde oturmak istiyorum cnm..Bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz ki..Sana bir sürü şey sayabilirim ama gerek yok sanırım vaktini almak istemem=)

canım senle durumumuz aynı biliyorsun.bende k.pederin evindeyim bu evi hiç sevemedim,ne komuşuları hepten kötü.ama 3.5 yıldır katlanıyorum kira derdi çekmemek için.bence sende sabret sık dişi 1-2 yıl daha.sonra olur kendine ait güzel bir evin.hem kiraya çıkarsan birde para biriktirmek daha da zorlaşır.

Katılıyorum, kiradansa ev kötüde olsa oturabilirsiniz. (Tabii oturulmayacak durumdaysa bilemiyorum.)

Arkadaşın dediği gibi kiradayken para biriktirmek çok daha güç.

Haklısın cnm ama ne zaman alırız kim bilir evi..Dediğim gibi bir çok nedenim var buradan çıkmak için.İkimizin durumuda aynı cnm inşallah birgün bir evimiz olurda ikimizde seninle muhteşem haberi paylaşırız

Katılıyorum, kiradansa ev kötüde olsa oturabilirsiniz. (Tabii oturulmayacak durumdaysa bilemiyorum.)

Arkadaşın dediği gibi kiradayken para biriktirmek çok daha güç.

Oturulmayacak durumda değil evimiz.Bilmiyorum gerçekten içimde hem çok büyük bir heves hemde üzüntü var..Hayırlısı..

Oturulmayacak durumda değil evimiz.Bilmiyorum gerçekten içimde hem çok büyük bir heves hemde üzüntü var..Hayırlısı..

O zaman deneyin, baktınız olmuyor ev alana kadar dönersiniz tekrar evinize..

Kiracı olunuca zor para birikiyor ama , başka evdede olunca ev alınılması hep erteleniyor nedense.

O zaman deneyin, baktınız olmuyor ev alana kadar dönersiniz tekrar evinize..

Kiracı olunuca zor para birikiyor ama , başka evdede olunca ev alınılması hep erteleniyor nedense.

Eşim bir türlü cesaret edemiyor..Kira vermezken kiracı mı olacağız diyor..İş ciddiye binince malesef böyle söylüyor.Herşey muhabbette kalsa keşke eşim için...

canım...
bende kiradayım şuanda kayınvalidemlerin oturduğu apartmanda 10 daire var bunda kardeşleri annesi ve kiracılar var bunun 1 dairesi kayınvalidemin ordaki dairelerin birinde otursam kira vermicem ama herkesle iç içe aynı binada olmak istemedim aramızda cadde var biz şimdi başka dairede otururyoruz...çünkü ilerde evlenicek eşimin kardeşi dayısının oğulları var hepsine daire vermeye kalkıcaklar ama o kadar ev yok...
ama şöyle olsaydı hani kayınvalidem apartmanda tek olsaydı kirada oturmak yerinde üst katında oturabilirdim...ev alana kadar en azından...
ben kiraya verilen paraya çok acıyorum...
inşallah en kısa zamanda istediğin gibi bir evde oturursun canım...

Son düzenleme:
Berreciğim senin durumunda çok karışıkmış canım ya=)
Şaka bir yana eşimde kiraya öcü gibi bakıyor muşta ben bilmiyormuşum))Bakalım gün doğmadan neler doğar canım..Teşekkür ederim yorumuna kiracı güzeli=)

inşallah rabbim göünlüne göre versin bebeğimm.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…