Biz kontrat dışında bişey imzalamadık. Kiramızı günü gününe ödüyoruz 1 gün bile aksatmadık. Eşim zam için olduğunu düşünüyor. Yani fazla zam için şu an piyasa aşırı şişik. Ev sahipleri de fazlasını istiyo üfe den yüksek zam yapamayacağı için beni çıkarıp başkasına daha yüksek fiyata verecek. Abimin ev sahibi bunu yaptı daha yeniKontrat falan hikaye, eğer tahliye taahhütnamesi imzalamamışsanız ve kiranızı düzenli ödüyorsanız banka aracılığı ile ev sahibinizin sunacağı ve delillendireceği 3 4 mazeret haricinde 10 yıl boyunca sizi hiçkimse çıkaramaz o evden.
Sözleşme yenilemek diye birşey yoktur, sözleşme yıldönümünde otomatik olarak tefe ye göre yenilenir. Her yıl sözleşme yapılmaz.
Hayır bi kere imzaladık. Otomatik yenileniyormuş karşılıklı fesih gerçekleşmediği için. Yok hamile olmasam ev bulunca çıkarım derim. Adamın evine çivi bile çakmadım herşeyim yapıştırma. O kadar temiz bakıyorum ki şaşırırsınızHer sene kontrat yenilediniz mi? Buna göre değişiyor sorunuzun cevabı.
Yapamaz onu. Kanunen yapamaz. Kontratta özel bir zam oranı belirtmemişseniz yapılacak zam oranı bellidir. Alttan almayın çünkü çıkaramaz sizi. Kanunlar artık yuzde yuz kıracıdan yana kıra duzenlı odendıgı ve eve zarar verılmedıgı sureceBiz kontrat dışında bişey imzalamadık. Kiramızı günü gününe ödüyoruz 1 gün bile aksatmadık. Eşim zam için olduğunu düşünüyor. Yani fazla zam için şu an piyasa aşırı şişik. Ev sahipleri de fazlasını istiyo üfe den yüksek zam yapamayacağı için beni çıkarıp başkasına daha yüksek fiyata verecek. Abimin ev sahibi bunu yaptı daha yeni
Tamam kira sözleşmeniz sınırsız süreli sözleşme (yanlış hatırlamıyorsam adı buydu) olmuş artık. Evi gerçekten satmadığı ya da kendi gelip oturmadığı sürece çıkartamaz sizi. Evi satmak gibi bir bahaneyle çıkaramaz. O satar yeni ev sahibi çıkarabilir ancak sizi gerçekten satmaksa niyeti.Hayır bi kere imzaladık. Otomatik yenileniyormuş karşılıklı fesih gerçekleşmediği için. Yok hamile olmasam ev bulunca çıkarım derim. Adamın evine çivi bile çakmadım herşeyim yapıştırma. O kadar temiz bakıyorum ki şaşırırsınız
Ay içime sular serptiniz. Evine çivi bile çakmadım kirayı 1 gün bile geciktirmedik. Çevremizdeki herkes 50-100 lira zam yapıyo kirasına kendileri karar veriyorlar. Biz üfeye göre bu yıl 300 lira zam teklif edicez aşağı yukarı üfeyle paralel bi zam. Yani zam için yapıyorsa eğer durum farklı. Bilmiyoruz ki eşim de inat etti aramıcam da çıkmıcam da zam için yapıyo ben üfeye göre zam yapıcam işte diyor. Satmayacak bizi deniyo dedi. Tabi belirsizlik benim canımı sıkan. Bana 1 yıl daha süre verse önümüzdeki bahara kadar ben zaten çıkarım. Bebek’te biraz büyür hem.Yapamaz onu. Kanunen yapamaz. Kontratta özel bir zam oranı belirtmemişseniz yapılacak zam oranı bellidir. Alttan almayın çünkü çıkaramaz sizi. Kanunlar artık yuzde yuz kıracıdan yana kıra duzenlı odendıgı ve eve zarar verılmedıgı surece
Emlakçıyla bize gönderdiği haber “evi satıp arsa alacakmış” bu geçerli bi sebep değil sanırım. Ay valla allak bullak oldum. Ben bebek alışverişi yapmayı hayal ederken yeme içmeden kesildimTamam kira sözleşmeniz sınırsız süreli sözleşme (yanlış hatırlamıyorsam adı buydu) olmuş artık. Evi gerçekten satmadığı ya da kendi gelip oturmadığı sürece çıkartamaz sizi. Evi satmak gibi bir bahaneyle çıkaramaz. O satar yeni ev sahibi çıkarabilir ancak sizi gerçekten satmaksa niyeti.
Yok değil hiç takılmayın. Koysun satılık levhasını satsın, sizin çıkmanızı gerektirecek bir durum yok. Alan kişi de yatırımlık alacak belki size çıkın demeyecek. Alan kişi çıkın dese bile 6 ay süreniz var. İlanı açacak da müşteri bulacak da evi satacak da siz 1.5 sene daha oturursunuzEmlakçıyla bize gönderdiği haber “evi satıp arsa alacakmış” bu geçerli bi sebep değil sanırım. Ay valla allak bullak oldum. Ben bebek alışverişi yapmayı hayal ederken yeme içmeden kesildim
Bizim mevzuda kiracı o kadar rahattı ki biz yeme içmeden kesilmiştikEmlakçıyla bize gönderdiği haber “evi satıp arsa alacakmış” bu geçerli bi sebep değil sanırım. Ay valla allak bullak oldum. Ben bebek alışverişi yapmayı hayal ederken yeme içmeden kesildim
Ya ben rahat olamam ki..evimi de o kadar çok seviyorum ki 3 yıl oldu ama öyle çok anım var ki..alıştım çok severek içime sinerek tuttum. Bi yere kalmaya gittiğimde evimi çok özlüyorum. Gelince duvarlarına sarılasım geliyo.Bizim mevzuda kiracı o kadar rahattı ki biz yeme içmeden kesilmiştik
1 sene sonra canı isteyince çıktı paşam. Ama bizde o 1 yılda tüm kanunları hatim ettik
:)Ya ben rahat olamam ki..evimi de o kadar çok seviyorum ki 3 yıl oldu ama öyle çok anım var ki..alıştım çok severek içime sinerek tuttum. Bi yere kalmaya gittiğimde evimi çok özlüyorum. Gelince duvarlarına sarılasım geliyo.
Hmm..bakalım hayırlısı çok yıpranmadan hallederiz inşallah. O süreci düşünmek bile nasıl canımı sıkıyo anlatamamYok değil hiç takılmayın. Koysun satılık levhasını satsın, sizin çıkmanızı gerektirecek bir durum yok. Alan kişi de yatırımlık alacak belki size çıkın demeyecek. Alan kişi çıkın dese bile 6 ay süreniz var. İlanı açacak da müşteri bulacak da evi satacak da siz 1.5 sene daha oturursunuz
Sıkmayın canınızı. Ev sahibine şu an çıkmak için uygun olmadığınızı, evi bu şekilde satışa çıkarabileceğini söyleyin. Zam zamanı geldiğinde artışınızı yapın. Gerisini o düşünsün.Hmm..bakalım hayırlısı çok yıpranmadan hallederiz inşallah. O süreci düşünmek bile nasıl canımı sıkıyo anlatamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?