Kiracılar, bilgi sahibi olanlar bir bakar mısınız?

Zaten şu an için elimizden başka bişey gelmiyor maalesef..Ağustos zam ayı biz üfeye göre teklifimizi edicez kabul eder etmez bilmiyoruz. Ama yüksek ihtimalle satmak için değil piyasaya göre evini kiraya vermek istiyor vatandaş. Ben oturuyorum 1850 ye çıksam verecek 2800-2900 e. Belki 3 Piyasa uçmuş durumda. Ev sahiplerinden de çok özür diliyorum tabirim kaba olacak belki ama biti kanlandı derler ya. Evlerinde oturan kiracıları çıkarıp daha fazla kazanmak için başkalarına verecekler. Düzen çok kötü bi düzen bir sürü insanın canı yanıyo bu şekilde bunu kimse göremiyor

Anlıyorum sizi, muhtemelen öyledir. Çıkarsanız da umarım sizden sonra canına okuyacak bir kiracı gelir, evin içine eder, çıkartmak ister de çıkartamaz.

Evi satabilir ama sizi çıkaramaz.
Kanun bunu diyor. Ama kavga gürültüyle çıkarır mı orasını bilemem.
Bu ne demek benim simdi evim var kiraya verdim birkac yıl sonra satacağim ama kiracımın 10 yıl oturmasını bekleyecegim öyle mi saka heralde bu
Ayrıca ev sahibi çik dedikten sonra oturmak ne demek onuda anlamadım nerdeyse 2 ay önce habər vermiş daha ne yapsın adam

Anlıyorum sizi, muhtemelen öyledir. Çıkarsanız da umarım sizden sonra canına okuyacak bir kiracı gelir, evin içine eder, çıkartmak ister de çıkartamaz.
Yani içimden onu söylemek geliyo benim de ama işte ne diyeyim. Evine de çiçek gibi baktım duvarlarındaki çizik boya falan onları bile bina görevlisinden küçük kovayla boya istedim de arada boyuyorum. Ödüm kopuyor evin bi yerine bişey olacak diye. Benim gibi kiracıyı biraz zor bulur ne diyeyim. Burdan sonrası nasip Cevaplarınız için her birinize teşekkür ederim bu arada

Ev olsa zaten çıkıcam Doğum yapmadan önce çıkmak elbette işime gelir. Ama ev yok yani 3 ay sonra da Doğum olacağı için çok zor durumda kaldığım için sordum. Yani benim haklarım neler gibisinden tabii ki 10 yıl durmam benim ondan isteyeceğim maksimum 1 yıl daha

Sizi anliyorum ama ev sahibi istemezken ben oturamazdım hep kiracı olduk boyle birsey hoşuma gitmez

Strese girecek bir durum yok, içinizi ferah tutun. Ev satılacak diye çıkmanıza gerek yok. Siz içindeyken de satabilir, yeni ev sahibi ile anlaşırsanız devam edersiniz. Zaten ev 2 güne satılmaz şimdi bunu düşünmeyin. Siz bu arada sakın kiranızı geciktirmeyin. Çünkü 2 kiranın geciktirilmesi haklı tahliye sebebi. Eşiniz “o çık diyorsa ben de kirayı geciktiririm” falan demesin sakın. Şu an her şey lehinize böyle devam ettirin.

Sizi anliyorum ama ev sahibi istemezken ben oturamazdım hep kiracı olduk boyle birsey hoşuma gitmez
Benim zaten hoşuma gitmiyor ki..allak bullak oldum yemek bile yiyemiyorum inanın midem bulandı bi kere. Ben çıkmıcam diye ısrarcı olmaktan bahsetmiyorum zaten sadece bi sebebim var hamile olmasam derim ki 2-3 ay sonra bulursam o zaman çıkarım. Ama şu an onu deme lüksüne sahip değilim ki 3 ay sonra Doğum zaten. E el kadar bebekle soğukta zaten çıkamam en azından beni maksimum 1 yıl idare edecek zamana sahip miyim hak açısından onu sordum. Yoksa bu eve aşık olmama rağmen midem bulandı benim değil neticede sonunda olacağı buydu sadece zamanlama kötü oldu

Satmak için kiracı çıkarılmaz ki belki alan yatırım için alıyor siz oturmaya devam edersiniz evi görmek isteyen olursa sizden randevu alırlar bakıp çıkarlar

Valla bunu ben demiyorum kanun diyor. Araştırın. Çık demeyle adam çıkartamıyorsunuz. Şartları var. Satarsınız evi. Evi yeni alan kişi kiracıya 6 ah mühlet verir öyle çıkarır.
Nasıl ki kanunlar eskiden kadınları korumuyordu şimdi erkeğin canına okuyor. Aynı şey şuan kiracı ev sahibi içinde geçerli, ev sahibinin kral olduğu dönem bitti (eşeğini sağlam kazığa bağlayıp, çok detaylı bir kontrat ve tahliye taahhütnamesi hazırlamadığı sürece)

O kadar düsünmeyin görumcem esinin işi sebebiyle bi anda başka bir semte tasindi hemde 2 saat uzağa tasinmak zorunda kaldı hemde hamileliğin son ayında aileden herkes yardimci oldu bi anda halledildi hatta doğurdu sonra gitti evine bosuna stress yapmayın

Nerdeyse 2 yıldır havale olarak gönderiyoruz kirayı dün eşimle baktık sadece ayların 1 i haftasonuna denk geldiyse 2-3 üne sarkmış onun dışında hiç aksamamış. Kirayı geciktirmeyiz işi inada bindirmek gibi bi niyetimiz de yok ki bizim he eşim sadece şunu diyo beni ned n emlakçı arayıp çık diyo ev sahibi benimle muhattap olmuyosa ben de aramıyorum o arayana kadar çıkmıyorum da diyo. Durumumdan emlakçıya bahsetmiş ev sahibinin aramasını bekliyor. Onun tantanası var evde huzurumuz da kaçtı ben ara belirsizlik netleşsin diyorum o aramamakta ısrar ediyo ay başı kirayı göndericem o zaten beni arayacak diyo

Kendim ya da yakınım oturacak diyip belli bir süre önceden ihtar verip çıkarabilirdiniz. Ama gerçekten taşınmak lazım. Kiracınızla o kadar sıkıntı çekeceğinize ailenizden birini oturtsaydınız.

Kendim ya da yakınım oturacak diyip belli bir süre önceden ihtar verip çıkarabilirdiniz. Ama gerçekten taşınmak lazım. Kiracınızla o kadar sıkıntı çekeceğinize ailenizden birini oturtsaydınız.
Aynen öyle ama bizim aynı şehirde başka evlerimizde olduğu için o işte baya çetrefilli oluyordu

Hiç bir şekilde kanunlar ev sahibinden değil anladığım kadarıyla, peki kiracıyı nasıl çıkarabiliriz evden? Kiralarini düzenli ödüyor ama mesela çok ses yapıyor devamli sikayet geliyor. Bu durumda ne yapılabilir?

Konu sahibi ayrıca ev sahibi çıkın demiş neden ısrarla oturuyorsunuz ki? Satacağı kişide belki evde oturmak isteyecek o zaman mecbur taşınmak zorunda kalacaksınız. Zorlamanın mantığı varmı

Kiralarınızı banka üzerinden gönderdiniz, açıklama kısmına ev kirası yazdınız.
Ev sahibiniz bu kira gelirinin yıllık gelir vergisini ödedi mi acaba.
Ödememişse ipler elinizde demektir, şikayet ediverin maliye bi tarafından şırıngayla kan alır.

Diğer yazdıklarımı okumadınız sanırım. Ben zorla evinde oturmaktan bahsetmiyorum. Geçerli bi sebebim olduğu için haklarımı sordum. Ayrıca yüksek ses, komşuları rahatsız etmek eve veya çevreye ciddi zarar vermek tahliye sebepleri arasında. Ben şu anki müşkül durumumdan dolayı hakkım nedir diye sordum.

Ağzım açık okudum verilen akılları. 2 gün önceden haber vermemiş ki ev sahibi.

Diyelim ki maddi durumu bozuldu adamın, kendi evine geçip oturmak istiyor, nedir yani şimdi kiracı çıkmayacak mı evden? Kiracı olarak da insan huzurla nasıl oturmaya devam edebilir? Çok şaşırdım.

Başımıza böyle bir şey gelmiş olsaydı anında ev bakmaya başlar, emlakçılara haber salar, numara bırakır ev arardık.
Gerçi adam daha ev sahibini aramaktan aciz.

Kiracı çıkarmak için geçerli sebepler arasında bu dediğiniz var.
Kendisi oturabilir. Ama oturacağım diyerek blöf yapamaz. O şehirde sahip olduğu tek ev buysa ve bu eve kendisi yada alt üst soyundan biri oturacaksa 2 gün önceden haber vermemek kaydıyla pekala oturabilir evinde.

O üç dört mazeret neler oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…