Kiracılar, bilgi sahibi olanlar bir bakar mısınız?

Anında evlere bakmadığımı emlakçılara haber salmadığımı nerden çıkardınız ki? Ayrıca üslubunuz çok kaba. Ev sahibini aramaktan aciz falan? Ben haklarımı sordum bana ben gelip oturucam veya çocuğum oturacak demedi. Kaldı ki ben ev aramaya başladım. Sadece bulamazsam eğer hakkım ne diye sordum. Böyle kırıcı olmanıza gerek yok.

Zorla oturuyorsunuz bence benim gözümde. Ev sahibiniz evini satmak isteyebilir, malum evin içinde biri varken satmak daha zor oluyor. Ayrıca zaten adam önceden haber vermiş, şimdi hamilesiniz çıkamam diyorsunuz, iki gün sonra bebeğiniz olacak çıkamam bebekle diyeceksiniz. Adam sizin bebeği büyütmenizimi bekleyecek?
Ilk kiralik evimde ev sahibim evini satacağını söyledi, apar topar ev bulup çıktık zorlamadık kimseyi evde oturacağız diye.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben evinden asla çıkmıcam demiyorum zaten. Ev aramaya başladım bulsam elbette çıkıcam Doğuma kadar keşke çıksam ben de onu istiyorum. Oldu da ev bulamazsam hakkım ne diye sordum bu kadar yani.

Ama söylediğiniz durum farklı. Ev sahibi kendi oturacaksa zaten kiracı evi boşaltmak zorunda. Burada satıştan bahsediliyor. Evde kiracı varken de ev satılabilir.

Kaba ya da kırıcı değilim. Yapmanız gereken şey eşinizin ev sahibi ile konuşması için ikna etmekken siz gelip burada başka yollar bulma/öğrenme peşindesiniz. Sizin yaptığınız ne o zaman? Zam için blöf yapıyor diyen adam emlakçılara haber mi salar, yapmayın lütfen.

Ne kendiniz boşa strese girin, ne huzurunuzu kaçırın ne de insanları pişman edin. Eşiniz bir an önce arasın, konuşulanlara göre hamilelik zamanınız ilerlemeden yolunuzu çizin.

tadilat yaptirma gerekcesi kabul ediliyor mu

Ama söylediğiniz durum farklı. Ev sahibi kendi oturacaksa zaten kiracı evi boşaltmak zorunda. Burada satıştan bahsediliyor. Evde kiracı varken de ev satılabilir.
Tabii ki oturmaz da paraya sıkıştım satacağım der, örneklerden biri olarak yazdım sadece.
İnsanlar çoğunlukla yatırım amacından ziyade kendi oturmak için ev alıyor, bu yüzden kiracılı evler daha zor satılıyor.

Kanunlar kiracıdan yana, yapacak bir şey yok. Kadın başka yollar bulmaya değil haklarını öğrenmeye çalışıyor. Keşke bütün kiracılar da ev sahipleri de haklarını bilse. O zaman böyle karışıklıklar, tehditler, zor durumda kalmalar olmaz.

Kiracı değilim ev sahibiyim. Onlarca kiracı görmüş, evi harabeye çevrilmiş bir ev sahibiyim. İyi kiracının fazla kiradan daha önemli olduğunu yaşayarak öğrendim. Haklarımı da kiracının haklarını da biliyorum, o yüzden kira sözleşmesini bunları göz önünde bulundurarak yapıyorum.

hiç ev sahibi olmadım, oturduğum birkaç ev ben içindeyken satıldı. hiç işi yokuşa sürmedim. benim huzurum kaçar, oturamam, bu konuda takıntılı bir tipim. kira kontratı her iki taraf sesini çıkarmadığında otomatik olarak uzuyor, ama taraflardan biri 2 ay önceden ben artık kontratı uzatmayacağım dediğinde illa geçerli bir mazeret mi sunmalı? erkenden haber vermek yetmiyor mu? birde içinde kiracının oturduğu ev kolay satılmıyor, adam eylülde sattı evi, yeni ev sahibi çıkın ben geliyorum dedi, bizim kontrat otomatik uzuyor, ağustosa kadar çıkmıyorum diyebiliyor mu kiracı?

küçük, makul fiyatlı bir ev alıp kiraya vermeyi düşünüyordum, suanda vazgeçtim sanırım.

Allah razı olsun Ben eve zorla çöreklenmiyorum. Ev bakmaya devam ediyorum keşke bulsam da bir an önce çıksam. İşin yokuşa sürülmesi benim tarzım değil asla. Zam içinse ev aramayı bırakırım elbet. Ben işimi sağlama almak için bakmaya devam ediyorum sadece. 2 yıl önce evler arasından beğeniyorduk. Şimdi 10 günde 1 ev olabiliyormuş. Bu işlerde de tanıdık torpil geçiyor yani. İlanda ev yok ki emlakçılar ellerinde tutup eşi dostu arayıp 1 saat içinde evi veriyorlarmış. İlana düşmüyo bile ev e ben bu durumda çaresiz kalıyorum sadece.

Biliyorum çünkü biz de kiracılı evimizi sattık. Tebligatı kontrat bitiminden en az 3 ay önce çekmesi gerekiyor. Bu da kontrat 10yıldan eski ise olabiliyor. Yani siz noterden çıkış sözleşmesi imzalamadığınız taktirde sizi hiçbir şekilde çıkaramaz. Ancak evi siz içindeyken satar. Bu durumda yeni ev sahibi sizi 6 ay içinde çıkarır.

Rahat olun siz, kanunlar sizden yana. Hiç de huzursuz olmayın. Ama ev sahibiyle konuşsanız daha iyi olur bence de. En azından karşılıklı derdinizi anlatmış olursunuz, belki orta yol bulursunuz.

Ben onu merak ediyordum işte. Tebligatı kontrattan 3 ay önceden göndermesi demek 10 yıl ve öncesi kontratlarda geçerli. Anladım şimdi.

Rahat olun siz, kanunlar sizden yana. Hiç de huzursuz olmayın. Ama ev sahibiyle konuşsanız daha iyi olur bence de. En azından karşılıklı derdinizi anlatmış olursunuz, belki orta yol bulursunuz.
Keşke karşılıklı anlaşmaya varabilsek. Keşke ben gönlüme bütçeme göre ev bulsam da 10 gün içinde çıksam. Doğuma kadar hem bebek eşyalarını da o eve göre alırdım. Ben beşik bile almıcam yeni taşınacağım eve uymazsa diye mesela. Yani acımasızca yorumlar yapılıyor ama benim de içinde bulunduğum durum kolay değil. Sadece hakkım nedir onu bilmek istedim. Hakkımı kullanmamayı tercih ederim tabii ki keşke ona gerek kalmasa yani

Hangi şehirde yaşadığınızı merak ettim, kiralık ev nasıl olmaz? Bütçenize uygun ev mi yok? 1850 TL oderken 3 bin TL civarında mi ödemek zorundasınız?

Hangi şehirde yaşadığınızı merak ettim, kiralık ev nasıl olmaz? Bütçenize uygun ev mi yok? 1850 TL oderken 3 bin TL civarında mi ödemek zorundasınız?
İstanbuldayım. İçine 3 yıl önce girdiğim için uyguna oturuyorum. İlk ben oturdum bina da 3 yıllık ve yüksek kattayım. Piyasa son 1 yılda anormal şekilde şişmiş durumda. Bu standartta evler 2.500-3.000 arasıymış. Bu evin çok bi lüksü yok. Lüks olanlar 5 binden başlıyor. Böyle bişey olabilir mi ya pandemiden dolayı geçen sene düğünler iptal edilip bu seneye sarktı. Dolayısıyla piyasada talep patlaması oldu ev fiyatları uçtu. Geçen sene bu binadan 420 ye daire alan arkadaşım bu sene 680 e satıyor. Öyle söyleyeyim.

Satarsa isler degisebilir ama.. eski ev sahibi ile yapilan sozlesme yeni ev sahibini baglamaz sonucta.. kiraci icindeyken satabilmesi mumkun mu tabi onu bilemem

Kimse’nin ahını almayın derim..Hayrını görme diye içinden geçirse yeter,mal adamın çünkü
Ev bulun ve çıkın derim..
Ben olsam asla arkamdan laf ettirmem,ilerde her ortamda karşılaşabilirim ev sahibiyle..
Laf ettirmeye gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…