kiracılara güvenebilir miyiz?

Sanki normal bir insan oturduğu eve zarar verir
normal olmayansa evden önce verecek zarar bulur zaten normalde uzak durmak lazım

benim kızım var
evimde her yer kapılar duvarlar yerler bile boya
dekorasyon yapıyormuş
her yerde yapıştırma var

bahçem olsa kedi de alırım köpekte

kiracıyız diye yaşamıcaz mı anlamadım

ben elalemin evini öle bırakıp gitmicem heralde
kırılanı söküleni yaptırıp lekeyi boyatıp çıkıyoruz

yapmayana da zaten elindeki depozito onun için var

yaşlıya verme çocukluya verme torunluya verme hayvanlıya verme
benim bildiğim henüz uzaylılar inmedi dünyaya
kime verecek kim kaldı

Istemeyen de vermesin zaten
ev sahibinin bir evi kiracının bin evi....

Her kiracı birolmaz tabi,5 sene kirada oturduk kontrat yapıldı badanalı teslim aldık çıkarkende bıyatıp öyle çıktık depozitomuzuda almıştık..

Ev sahibimiz bize teşekkür ederek memnuniyetini bildirerek oradan ayrıldık,kiracıyız diye evle ilgilenmemek olmaz tabi...

gecen sene ev ararken bi evsahibi evini bize vermedi//neden mi//yeni evli kari koca calisan ve uzun sure cocuk dusunmeyen birilerini istiyolarmis//evini kiraliyoruz ama nerdeyse cinsel hayatimiza bile karisacaklardi//soyle korununu haftada 1 defa yeter falan//komik gercekten//biz napalim her evsahibine guvenebilirmiyiz evinde diken ustunde oturmamak icin

Haklisiniz cok cok. Tecrubeyle sabittir.

Evinizin bos olmasi da dezavantaj bence. Kaliteli insanlar var ki zaten gordugunuzde evinize iyi bakacaklari belli olur. Bu insanlardan secerseniz uzulmezsiniz.

Yorumlardan da anlaşılacağı üzere kiracıdan kiracıya çok fark var.Bazen kiracılar arkalarında öyle zararlar bırakır ki, aldığınız kira bedellerinden geriye birşey bırakmaz.Bu nedenle insanların sıcak kanlılıklarından, samimiyetlerinden çok ne kadar düzgün insan olduklarına bakmak lazım.

annemlerin 2 kiracisi vardi.biri oturdugumuz sehirde alt sokakda digeri 3 saat uzaklikda diger sehirdeydi.uzakda olan kiraci , kira gununde kirayi bankaya yatirirdi.alt sokakdaki kiraci ise aylarca kira vermedi ,sonunda avukat tutuldu, mahkemeye gidildi de evden cikarildi.kalan kiralari alamadilar. sonra kiracidan illallah dedikleri icin evi sattilar yazlik aldilar.
bizim de insaati devam eden ekim ayinda teslim edilecek bir evimiz var. kredisi uzun surecek buna ragmen kiraya vermeyi dusunmuyoruz.o kadar cok kiraci magduru duyuyorumki cevremde olmasa inanmazdim. bence biraz sIkIsIn ama kiraya vermeyin.

Evlerine boş tutmak isteyen arkadaşlara bir hatırlatma, boş ve yaşanmayan ev aynı kalmaz, yaşanılan evden daha çok yıpranır. 3-5 ay boş olabilir ama yıllarca boş tutulacaksa parayı eve bağlamanın hiç mantığı olmaz.

Ev havalanmadığı için boyalar küf yapar, ahşap aksam çürümeye ve içi boşalmaya başlar, yazın sıcakta içerisi nem dolar, kışın soğuktan rutubet olur vs vs.

Son düzenleme:
walla gülsemmi ağlasam mı bilemedim:)
bir kiracı olarak alındım walla:)))

ben evlenene kadar hiç kirada oturmadım. ev ararken öyle yerler gördükki ağzım açık kaldı. fare koysan durmayacak yerlermi istersin kibirinden geçilmeyen ev sahiplerimi. sonra vaktimiz daraldığı için bir yeri yani çöplük kiraladık resmen.
7 yıl boyunca kızlar kalmış evde, görsen bir pis bir rezalet anlatamam sana.
2 haftada zor tezimledik evi.
1yıldır bu evde yaşıyoruz geçenlerde ev sahibim geldi şimdiye kadar hiç gelmemişti, evimi tanıyamadım dedi.
yani her türlü kiracı var arkadaşım. kimisi evi benimser çok iyi bakar, kimisi hor kullanır. şansına birazda.

yakın zamanda kendin o evde oturmayı düşünmüyorsan yakın çevrene eşe dosta söyle kiraya vereceğini. tanıdık birileri vasıtasıyla gelen birine kirala. hiç tanımadığına vermektense bildiğin biri daha iyi bakar evine. yeni evli çiftler her zaman idealdir. ya da küçük aileler.
kiracıyla enine boyuna konuşursun, herşeyi de kontrata yazarsın.
ya da madem evi kiraya vermeyecektin borsada yatırım yapıp ileride nakit alsaydın.

kapıyı söküp sobada yakan mı? :)) faturaları üzerine alsa iyi olur cidden..ama arada oturma bahanesiyle gidip, kontrol edemem..bu tacize girer .kirayı ödediği müddetçe ev onundur.komşulardan haber alırım artık :))

ilk göreve başladığımda lojmanda kalıyordum..badana yaptırırken aklım çıkmıştı yere damlar,benden sonra da kullanan olacak diye.çivi dahi çakmadım.üstelik ev sahibi diye bişey de yoktu..nolur şöyle hassasiyet sahibi insanlar olsa,hem onların hem benim işim görülse...puffff.düşün ,düşün,düşün..

allah haram paradan korusun..boyanın eprimesiymiş,duvardaki çatlakmış bunlar zamanla gerçekleşen şeyler..evin kullanım biçiminden kaynaklanmadığı için hakkı yok..bu resmen hırsızlık..
kendi adıma söylemem gerekirse benim tırstığım şeyler,mutfak dolaplarının hor kullanılması,mesela yağ içinde içinde bırakılması,menteşelerin çekmecelerin özensiz çat pat kapatılması yüzünden zamansız hırpalanması,parkelerin ıslak bırakılması yada mobilyaların parkeler üzerinde gelişigüzel çekilip parkelerin çizilmesi,duvarda çiviler..bozulan musluğu,sifonu depozitodan kesen varmış ona bile tenezzül etmem..sadece parkeler ve duvarlar hor kullanılmasın, o yeter..

vay be bayağı açıklama yaptım..alındım mı ne?:))

Bu zamana kadar bir suru kiracimiz oldu. Hic oyle evi hor kullananlara denk gelmedik. Su anda da 2 evimiz kirada. Kiralarin bazen gecikmesi disinda sorun yasamiyoruz. Kiralarin aylarca gecikip biriktigi olabiliyor.

Görgü böyle birşey işte, şurayı okuyanlar örnek alsın biraz

bu biraz şans işi bence hem kiracının hem de ev sahibinin iyisi de var kötüsü deevini sağlam işi olan yeni evli bir çifte yada az çok tanıdığınız bir aileye verirseniz belki kafanız daha rahat olurbu arada 3 yıldır bizim evimizde kirada 3 kiracı geldi şansımızdan hepsi iyi çıktı eve çok iyi bakıyorlar ama mutlaka ufak tefek hasarlarda olacaktır bunu da büyütmemek gerek

aynen bende valla. 1 sene bile oturmamıştım evinde kirayı 100 tl birden yükseltmeye kalkınca bizde çıkmak istedik ve krediyle evimizi aldık. adamın bize borcu vardı hatta bizim karttan bişeyler almıştı ayda biz kiradan düşüyorduk. neyse biz iyilik yaptık biz eve girmeden önce kızı oturmuştu ve leş gibiydi temizledik pakladık. adam bize olan borcundan boya parası kesti birde utanmadan zaten biz temizledik evini neden izin evrdin diye eşime kızmıştım. haram ettim vallahi. birde ikide bir eve gelip tüm odaları gezmeleri çok sinir bozucu ev mahremdir yaa...

Evini aileye verirsen fazla bir sorun yaşamazsın. Eğer isterse şuan ev sahipleri her ay kira verilirken evide kontrol edebiliyor biz öyle yaptık. Kiracımız evden şuan çıktı ve ufak tefek tadilatlar haricinde hiç birşey yok evde.
Kim korkuttu seni bu kadar:90:

ne sacma heray evi kontrol etmek\asagi yukari heray bi asgari ucret kadar kira veriliyor eve birakinda o kadar zarar olsun\\valla iyi kiraciya denk gelmissiniz her ay evi kontrol ettiriyor\ilk defa duydum boyle bise/babamlarinda kiracilari var daha evin ordan bile gecmediler\\aslinda eve gizli kamera koydurun kiraya vermeden boyle daha kolay olur sizin icin

Gerçekten de çok saçma.

Aslında saçmalıktan çok saygısızlık...Çocuk gözetler gibi koca koca insanların yaşam alanlarına girip kontrol etmek çok ayıp birşey.

Ne bir ev sahibinden ne de bir kiracıdan böyle birşey duymadım...

Kiracılar bizim evi hep kötü kullandı. 5 kiracı değiştirdik hepsi birbirinden berbattı.

Bence kiraya verme. asla verme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…