• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracımız ve ev kirası artırma konusu

Aklima Kemal Sunal'in bir filmi geldi. 7 yillik kontratta yazan kirayi veriyordu hani. :-)

Ayrica kibarca söyleyebilirsiniz. Durumlari da varmis. Yeni yilla beraber kiraya da zam yaparsiniz aşırı olmadığı surece.:KK66:

Aklima Kemal Sunal'in bir filmi geldi. 7 yillik kontratta yazan kirayi veriyordu hani. :-)

Ayrica kibarca söyleyebilirsiniz. Durumlari da varmis. Yeni yilla beraber kiraya da zam yaparsiniz aşırı olmadığı surece.:KK66:
Pek söylick gibi görünmüyoruz ama :)

Arkadaşlar bizim alt kat kirada ve 3 yıldır aynı kişi oturuyor..
Ilk sene kirayı artırmadık çünkü çok iyi insanlar gerek duyulmadı artırmaya geçen yılda yine artırma olmadı fakat bu yıl 3 yıl oldu artık biz artsın istiyoruz fakat kiracı daha yeni kirayı getirdi verdi yine ayni hiç artıralım mı diye sormadılar zaten ailemde söyleyemiyorum artıralım hani 3 yıl oldu diye ayıplarına gidiyo..
Sizce ne yapmalı nasıl söylemeliyiz ayıp olur mu ?
İyi insan olmak farklı bir şey. Aynen dostluk başka alış veriş başka gibi..
Sonuçta makul zamlar yapıldıktan sonra ne sorun olabilir ki.
Hatta bu iyi insan olma durumu sömürüye dahi gidelir zamanla.

Biz her sene sorariz ev sahibimize kira artis zamani ne kadar yapalim diye? O da ben butcenizi bilemem kesenize gore yapin der. Hatta ilk 2 sene yapmadi istemiyorum zam oturun ayni fiyattan dedi. Bir sonraki sene biz kendimiz arttirdik o na sormadan o da bir sey demedi. Allah bin kere razi olsun. Şimdide sorariz siz ne derseniz o der.
Bu arada biz de tuhafmiyiz ne? Her sene zam yap diye yalvariyoruz. Millet ses cikarmiyormus burayi okuyunca fark ettim.

Biz her sene sorariz ev sahibimize kira artis zamani ne kadar yapalim diye? O da ben butcenizi bilemem kesenize gore yapin der. Hatta ilk 2 sene yapmadi istemiyorum zam oturun ayni fiyattan dedi. Bir sonraki sene biz kendimiz arttirdik o na sormadan o da bir sey demedi. Allah bin kere razi olsun. Şimdide sorariz siz ne derseniz o der.
Bu arada biz de tuhafmiyiz ne? Her sene zam yap diye yalvariyoruz. Millet ses cikarmiyormus burayi okuyunca fark ettim.
Bizim önceki kiracılarımızda sorardı bence sorulması gerekir hakkını vermek için ama bunlar hiç oralı olmuyor biz de samimi olunca demiyoruz bişey

O zaman uygun bir dille söyleyin canim normal olani onların sormasi gerek. Ama onlara da iyi geldi demek kimse ses cikarmayinca onlarda orali olmuyor. Ayip olmaz söyleyin.

ayıp olmasın diye artış yapmıycakmısınız yani.garipsiniz gerçekten.babamın 10 tane kiracısı var.çok insan tanıdık bu yüzden.gelip kira artışı yapalımmı diye soranda oldu,3 sene kira ödemeyende.hatta çıkmasını istediği bi kiracı eşyaları taşıtmak için araç tutmasını bile istedi.kendisinin kırdığı 5 liralık plastik musluk başını bile faturasıyla kiradan düşürten kiracılar var.siz daha zam isteyemem ayıp olur diyosunuz.

Dostluk başka iş başka ne ayıbı olacak ?
Ha bende kirama zam yapmıyorum ev sahibim desede yapmıycam
Ev bildiğin harabeydi 8 bin lira masraf yaptım yarı-yarıya diye konuşmuştuk faturaları görünce fatura almasaydın KDV ödemek zorunda mıyım dedi bi kr düşmedi kiradan

annemin babadan kalma iki evi var gecimini onla sagliyor anadoluda sözlesme felan yok verdik evi kiraya öyle
babam rahmetli annem kiraciya acimis yazik garip diye sanki kendi degill neyse bu ay ödeyemedim öbür ay öder neyse 6 ay sallamislar kisin annem erkek kardesimin yanina gider 6 ay kalir yaz gelince gelmiski kiraci bir yillik kira evdeki kapilari pirizleri sökmüs gitmis kiraci gitti iste böyle ihdiyar kadin nerde arayip bulacak yazin evi kiraya verdi gene anne bundan al kirayi dedik ne derse begenirsiniz bu gidende garippp buda kapiyi bacayi götürecek gibiiii

bence ayıp olucak hiçbişey yok, bence sizin gibi ev sahibi bulmuşlar ohh ne güzel, ama şuda bi gerçek ; bu zamanda iyi kiracı bulmakda zor

Hiçbir kiracı bunu sormaz. Neden artmasını istesin ki siz öyle bir talepte bulunmadıkça?

Annemlerin ev sahibi de cok iyi niyetlidir.Iki yil kira arttirmadi zaten o dönemlerde kimse kiraya zam yapmiyordu ekonomik durumlardan dolayi.ücüncü sene babam kendisi artirdi ayip oluyor kadini suistimal etmeyelim diye.Ki kendisinin de bir emekli maasi var.Demek istedigim eger insanda adalet duygusu varsa ve ekonomik olarak da uygunsa zaten kendisi düsünür.

Annemlerin ev sahibi de cok iyi niyetlidir.Iki yil kira arttirmadi zaten o dönemlerde kimse kiraya zam yapmiyordu ekonomik durumlardan dolayi.ücüncü sene babam kendisi artirdi ayip oluyor kadini suistimal etmeyelim diye.Ki kendisinin de bir emekli maasi var.Demek istedigim eger insanda adalet duygusu varsa ve ekonomik olarak da uygunsa zaten kendisi düsünür.

Bence bu devirde öyle insan bulmak çok zor.
Sonuçta kendi malları bunda utanılacak sıkılınacak birşey yok. Herkes arttırıyor.

Kiracinin sorduğuna pek denk gelmedim bizim evde de kiracı vardı 6 sene aynı fiyattan oturdular babam ben bişey diyemem dedi onlarda gül gibi yaşadı biz taşınmak istiyoruz oraya çıkın dedik cikmamak için direndiler. Neymiş babam yalan soyluyormus onları çıkarıp daha yüksek kiraya başkasına verecekmisiz. Sonra bi de benim evlendigimi duymuş kesin kızını oturtcak demiş ona ne ki. Bütün apartman saçmalama kızı başka şehire gidecek adam kendisi taşınacak buraya ayrıca sana en iyi ev sahipliğini yaptı bu yaptığın ayıp demişler anlamadı bi türlü

Kiracinin isine gelir. Ne diycek `` ay 3 senedir zamsiz otuuyoruz,bi zam yapiverin mi?`` hic ayip degil,sizin hakkiniz :)

Back
X