Kiracımız

1700 tl kira fazla gelen adam 1500 tl'lik eve geçer
O fazla geliyorsa 1000 tl'lik eve geçer
O da fazla ise 700 tl'lik eve geçer

Herkes şikayet etmeyeceği tutardaki kirada evde yaşar.

Diyorum ki Evin değeri 1000 lira,evin sahibi istiyor 1700 lira..

Herkes parasına göre oturacak ama şu anda İstanbul da 700 tl ye oturulacak ev gösterin bana?Sokakta mı kalsın..

Yoksa demiyorum ki 1700 liralık evi verin 1000 e..

Ev sahiplerinin evine bakmadan,kira istemesi.

Çok açıklayıcı oldum şu anda.

Bu şaka heralde. Ilk kez ev sahibinin kiracıya benzer şartlarda ev bulması gerektiğini duyuyorum. Kontratımızda taraflardan herhangi birisinin 1 ay önceden ihtarname göndererek kontratı feshedebileceği yazıyor.
e tabiki açın okuyun isterseniz.o zaman dediğim gibi arayıp söylersiniz

Diyorum ki Evin değeri 1000 lira,evin sahibi istiyor 1700 lira..

Herkes parasına göre oturacak ama şu anda İstanbul da 700 tl ye oturulacak ev gösterin bana?Sokakta mı kalsın..

Yoksa demiyorum ki 1700 liralık evi verin 1000 e..

Ev sahiplerinin evine bakmadan,kira istemesi.

Çok açıklayıcı oldum şu anda.

Ev sahibinin 1700 tl istediği evin 1000 tl'lik ev olduğuna kim karar veriyor?

Ayrıca bu mantıkla ben 200 tl'ye aldığım gömleğin aslında 50 tl'lik gömlek olduğunu, mağazanın bana pahalıya sattığını iddia edebilir miyim mesela?

Ya da 5,5 tl'ye satılan Uno çok tahıllı ekmek aslında 2 tl'lik ekmektir, ben neden pahalıya alıyorum mu desem?

Ayağımdaki ayakkabının gerçek fiyatı nedir? Kaç tl verirsem normal fiyatına almış olurum? Buna kim karar verebilir?

Son düzenleme:
e tabiki açın okuyun isterseniz.o zaman dediğim gibi arayıp söylersiniz
kira sözleşmesi sözlü bi sözşeşmedir yani illa kağıda imza atmaya gerek yok ihtar 6 aydı yanlış hatırlamıyosam ve tek taraflı değil iki taraflı bir sözleşme e doğal olarak siz çıkarmak istiyosanız olay resmi merciilere ulaşırsa kiracıya ev bakarsınız

şu devler kiralara bi ayar çeksede rahatlasak bahsettiğiniz rakamların hiç biri normal yada uygun değil. ama serbest piyasa devletin kesinlikle müdehale etmesi gerekiyor artık

kira sözleşmesi sözlü bi sözşeşmedir yani illa kağıda imza atmaya gerek yok ihtar 6 aydı yanlış hatırlamıyosam ve tek taraflı değil iki taraflı bir sözleşme e doğal olarak siz çıkarmak istiyosanız olay resmi merciilere ulaşırsa kiracıya ev bakarsınız
Ama bizimki sözlü değil. Kağıda imza attık. Orada da 1 ay yazıyor ihbar süresi olarak. Ayrıca kiracı kontrat bittiğinde ayrılmak istese bize kiracı mı bulacak. Böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum.

Kızlar biz ev sahibiyiz. Evimiz 1.700 liraya kirada. Evimizin muhitinde kiralar 2.500 civarında. 2 senedir zamsız oturuyor kiracımız. Asıl problemse kirayı ayın farklı günlerinde 2-3'e bölerek ödüyor. Şu ana kadar idare ettik çünkü iyi niyetli insanlar diye düşünüyoruz. Ama 1 senedir durum değişmedi. Parçalı olarak yatırdığından her ay 50, 100 ödenmemiş tutarlar olmuş. Geçen gün farkettik ki 850 tl gözden kaçmış alacağımız var. Biz bir sonraki kira yılı gelmeden kontratı yenilemeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Acaba yasal olarak gerekçemizi ispatlamak için noter ihbarnamesi göndermemize gerek var mı? Yoksa sadece yenilemek istemiyoruz diyerek sözleşmeyi feshedebilir miyiz?
Kiracı hakları kanununa göre kontratı fesh etmeniz için kira kontratının bitimine en az 30 gün kala noterden kiralarda ki eksik yatırılan kısımları kirayı bölük bölük verildiğini toplam alacağı va yazan bir ihtarname çekmeniz gerek.
Kiracı kanunları gereği yılda en az iki kere kira ödememiş kiracıyı ispatlarsanız çıkartabilirsiniz ama onun dışında ev size lazım olmadıkça geniş çaplı tadilat yapılmadıkça eften püften sebeple kiracıyı çıkartamazsınız.Dava açsanız 2 yıl sürer.
Ve ev bize lazım deyip kiracıyı çıkartıp başka kiracıya evi verirseniz suç işlemiş olursunuz mahkeme size para cezası keser ve evdeki yeni kiracıyı çıkartıp 2 yıl eski kiracıyı oturtmanızı ister.
Kendinize lazım olduğunu söylediğiniz evi 2 yıl kiraya veremezsiniz.
Kiracıyı evden çıkartıken yapacağınız haklı gerekçenize uymanız gerek.
Ayrıca çevredeki kiraların değeri önemli değil sizin kiracınız kontratta bekirtilen tefe tüfe oranına göre yıllık artışını düzenli yapıyorsa öteki kiralar emsal gösterilemez.

Canım benim 1700 lira kira olmaz. Bunun bu kadar meşrulaştırılmış olması bukadar insanın nevarki istanbulda hep böyle, ama 2500 lira normalde, şeklinde yorumlar yapması sömürülmeyi nasıl kabullendiğimizi gösteriyor. Üzüldüm gerçekten. Emlakçıların daha çok para kazanmak için ev sahiplerinin açgözlülüğünü kullanıp insanlara da bunu meşru birşeymiş gibi göstermeleri insanlarında bunu normalmiş gibi kabul etmesi. Acınası bir durum. Evet alan razı veren razı. İşine gelmiyosa tutmasın evet haklısın

Nasıl bir mantıktasınız, nerede yaşıyorsunuz Allah aşkına. Bir çık dolaş hayatta ne uçurumlar var gör. İnsanlar o evleri almak için gece gündüz çalışıyorsa, kredisini her ay düşünüyorsa; en başta kaç para olduğunu kabul edip girip oturmuş olan da ödeyecek zamanında parasını.

Sende görünen düz mantıkla her kes aynı maaşı alsın. Kimi 1500 TL maaş alırken kimi 45.000 TL hatta fazlasını alıyor. Bak sen şu işe!!!

Buradaki acınası duruma karar vermek zor olmasa gerek (!)

nery83 nery83 kira kontratında yazan her madde her iki tarafı da bağlıyor. Düzenli ödeme yapılmıyorsa bu bir fesetme sebebidir. Ancak belli bir zaman (bunu hukuki olarak öğrenmelisin) önce noterden ihtar çekmelisin. Çünkü düşündüğün gibi iyi niyetli değillerse ve kasım ayında kirayı yatırıp aynı şeylere devam ederlerse bir sene daha çekmek zorunda kalırsınız.

şu devler kiralara bi ayar çeksede rahatlasak bahsettiğiniz rakamların hiç biri normal yada uygun değil. ama serbest piyasa devletin kesinlikle müdehale etmesi gerekiyor artık

Devletin piyasaya direkt müdahale etmesi arzu edilir bir durum değildir serbest ekonomide.
Ancak fahiş fiyatları azaltmak için sorunun kaynağına inip alternatiflerle bunu çözebilirler. Büyük şehirlere göç devam ettikçe bunun çözümü zor.

Kiracı hakları kanununa göre kontratı fesh etmeniz için kira kontratının bitimine en az 30 gün kala noterden kiralarda ki eksik yatırılan kısımları kirayı bölük bölük verildiğini toplam alacağı va yazan bir ihtarname çekmeniz gerek.
Kiracı kanunları gereği yılda en az iki kere kira ödememiş kiracıyı ispatlarsanız çıkartabilirsiniz ama onun dışında ev size lazım olmadıkça geniş çaplı tadilat yapılmadıkça eften püften sebeple kiracıyı çıkartamazsınız.Dava açsanız 2 yıl sürer.
Ve ev bize lazım deyip kiracıyı çıkartıp başka kiracıya evi verirseniz suç işlemiş olursunuz mahkeme size para cezası keser ve evdeki yeni kiracıyı çıkartıp 2 yıl eski kiracıyı oturtmanızı ister.
Kendinize lazım olduğunu söylediğiniz evi 2 yıl kiraya veremezsiniz.
Kiracıyı evden çıkartıken yapacağınız haklı gerekçenize uymanız gerek.
Ayrıca çevredeki kiraların değeri önemli değil sizin kiracınız kontratta bekirtilen tefe tüfe oranına göre yıllık artışını düzenli yapıyorsa öteki kiralar emsal gösterilemez.
O zaman bizim kontratımızda da yazdığı gibi 1 ay önceden kiraların gününde ve tam olarak yatmadığını kanıtlayan banka dekontları ile ihtarname çekmem yeterli. İhtarnameye karşılık daireyi boşaltmazsa tahliye davası mı açmamız gerekiyor?

1700 tl eder mi olur. Ederini kim belirliyo onu söyler misin. Yazık günah ya
adeta grinin elli tonu
banlanmıssın ama yınede cevap verelım sana

arkadasım sehırden sehıre semtden semte degısır bu
neden bukadar celallendınız ?
ederını emlakcı belırler
cevredekı kıra bedelı belırler
apartmandakı kıra belırler
ortalaması alınır

yuksek gelen tutmaz hesabına gelen tutar
nerdeyse kıracıyı bulup kırayı odemeyın bedava oturun dıyeceksınız kı kıracıda masallah parasını bı veren bı vermeyen bırı
eger ıyı okumus olsaydınız yasal olarak hakkı olmasına ragmen 2 senedır zam yapmadan kıracını oturtuyormus

ben olsam noterle ısımı halleder gerekırse mahkeme yoluna basvururum
kolay mal sahıbı olunmuyor sızın ekmek kapınız tabıkı kıranızı olması gerektıgı gıbı ve zamanında almak hakkınız
1-2 sefer olur mazur gorulur ama bu kıracılar bunu adet halıne getırmıs

ıyı nıyet suıstımalı bu olsa gerek

hicbir seyi cozmuyorsun,hicbir seye faydan yok.. bir kere birine bi konuya yapici bi yorum yaptigini gormedim.. yoneticileri elestirmek sende,milletin moralini bozmak sende..hakkaten sen ne ise yararsin cok merak ediyorum yaa.. bi koca bulsan da rahatlasak.. oh beee rahat rahat banimi yiyebilirim simdi.. bence degdi mi?valla degdi..

Sevgili Mune Mune , bu üyenin çirkin uslubuna ve şahsıma yaptığı hakarete karşı cevap hakkı doğdu mu sence?

Evet genel anlamda kiralar yüksek ama evlerde pahalı. Ortalama bir ev için en 400 bin tl'yi gözden çıkarman gerek. 400 bine ev alıyorsun, yeri de güzel, site içinde ve kullanmadan adamın birine teslim ediyorsun. Her türlü risk var, adam kapısına varana kadar çalabilir ve bir gece çekip gidebilir. Duvarını kırar, lambasını söker. Bunlar çokça olan şeyler. Kira vermiyor adam aylarca çıkartamıyorsun bile. Şimdi yeni ve pahalı bir evi neden 500'e 1000'e kiraya versin ki?

Ayrıca burada ev sahipleri suçlanmış ama o zaman insanlarda almasın bu evleri tıpış tıpış düşsün piyasa. Hayır kiracı olmak kadar ev sahibi olmak da zor. 100 bin tl değerinde ki evle 400-500 bin bir değil, ödediğin külfet masraf da bir değil. Hatta kirası 2 bini bulan evler 600 700 bine kadar çıkıyor. Adam 700 bin tl'lik evi nasıl 500-1000'e verecek, siz de azıcık merhamet edin.
O kadar yüksek meblağ ile ev satın alinabiliyorsa elbette ev sigortasida yaptırılabilir. Birde ben pahalı ev alıyorum ve yüksek kredi ödüyorum diye bunu kiraciya mal edip fiyati yüksek tutamam. Bu arada 12 yıl gayrimenkul danışmanlığı yapmış biri olarak söylüyorum son iki yılda kira fiyatlari inanılmaz yükseldi yazık evi olmayana. Şahsen ben 2000 tl kira vereceğime üzerine 1000 tl daha koyar istediğim evi krediyle satin alabilirim. Hükümetin bir an evvel enflasyonu yükselten bu kira fiyatlarina el koyması gerek:deli:

O zaman bizim kontratımızda da yazdığı gibi 1 ay önceden kiraların gününde ve tam olarak yatmadığını kanıtlayan banka dekontları ile ihtarname çekmem yeterli. İhtarnameye karşılık daireyi boşaltmazsa tahliye davası mı açmamız gerekiyor?
Banka dekontlarına gerek yok noterden yapılan ihtarname de falanca tarihlerde şu kadar kira eksiği var ödemenizi ayrıca evin geniş çaplı tadilatı için evi boşaltmanızı vs vs diye bri ihtarname çekerseniz.
Ancak kiracı o bahsi geçen borcu ödemezse ancak ondan sonra dava alabilirsiniz.
Yoksa kirada eksik var diye kiracıyı çıkartamazsınız.
Ve şunu unutmayın kiracıyı evden hangi sebeple çıkartırsanız evi 2 yıl boyunca o sebeple kullanmak zorundasınız yani gidip başkasına kiraya veremezsiniz.
Başkasına kiraya vermek için kiracınızın evden çıkartmak için kiracının borcunu ödememesi gerek.
Ev sahipleri tarafından genelde tercih edilen daha hızlı bir yöntem ise icra takibi başlatmak. 7-30 denen bu yöntemde ev sahibi bir icra dairesine giderek temerrüde düşen kira borcunun ödenmesi için icra takibi başlatır. Kiracı icra takip belgesinin kendisine ulaşmasından sonra itiraz edebilir, borcu ve yasal faizlerini ödeyip icra takibini durdurabilir. Eğer icra belgesinin ulaşmasını takip eden 7 günde bu borca itiraz etmez ya da 30 gün içerisinde temerrüde düşen borcunu ödemezse ev sahibi tahliye için dava açabiliyor ayrıca borcu da haciz yoluyla tahsil edebiliyor.
Sizin evinizin kredi borcu varmış ve evinizi kiraya vermeye mecbursunuz.
Öyle saçma sapan bahanelerle kiracıyı evden çıkartamazsınız çıkartsanız dahi evi kiraya veremezsiniz.
Bence siz dediğim gibi İcra dairesi kanalıyla bu parayı talep edin.
Şayet öderse yine çıkartamazsınız.
Önümüzdeki kontrat yılında iki kere kirada gecikme yada az yatırma yaparsa o zaman kesin çıkartabilirsiniz.

Banka dekontlarına gerek yok noterden yapılan ihtarname de falanca tarihlerde şu kadar kira eksiği var ödemenizi ayrıca evin geniş çaplı tadilatı için evi boşaltmanızı vs vs diye bri ihtarname çekerseniz.
Ancak kiracı o bahsi geçen borcu ödemezse ancak ondan sonra dava alabilirsiniz.
Yoksa kirada eksik var diye kiracıyı çıkartamazsınız.
Ve şunu unutmayın kiracıyı evden hangi sebeple çıkartırsanız evi 2 yıl boyunca o sebeple kullanmak zorundasınız yani gidip başkasına kiraya veremezsiniz.
Başkasına kiraya vermek için kiracınızın evden çıkartmak için kiracının borcunu ödememesi gerek.
Ev sahipleri tarafından genelde tercih edilen daha hızlı bir yöntem ise icra takibi başlatmak. 7-30 denen bu yöntemde ev sahibi bir icra dairesine giderek temerrüde düşen kira borcunun ödenmesi için icra takibi başlatır. Kiracı icra takip belgesinin kendisine ulaşmasından sonra itiraz edebilir, borcu ve yasal faizlerini ödeyip icra takibini durdurabilir. Eğer icra belgesinin ulaşmasını takip eden 7 günde bu borca itiraz etmez ya da 30 gün içerisinde temerrüde düşen borcunu ödemezse ev sahibi tahliye için dava açabiliyor ayrıca borcu da haciz yoluyla tahsil edebiliyor.
Sizin evinizin kredi borcu varmış ve evinizi kiraya vermeye mecbursunuz.
Öyle saçma sapan bahanelerle kiracıyı evden çıkartamazsınız çıkartsanız dahi evi kiraya veremezsiniz.
Bence siz dediğim gibi İcra dairesi kanalıyla bu parayı talep edin.
Şayet öderse yine çıkartamazsınız.
Önümüzdeki kontrat yılında iki kere kirada gecikme yada az yatırma yaparsa o zaman kesin çıkartabilirsiniz.
Yok yalan yanlış bahanelerle çıkarma yoluna gitmeyiz zaten. Ama kirada gecikme yapacağı kesin bence. O yüzden son seçenek bizim durumumuza uygun.

1700 lira kira mı olur ya el-insaff!! Etrafta 2500 lira olması bunun hak olduğunu göstermez.

Neden ki? Ev sahibi degilim arz talep uzerine sistem bu. Suanki kirasi da benim butceme gore evet fazla. Herseyin bedeli var . Her satıcının da bir alıcısı.

Back
X