Bir odayı bile kiraya veremez maddesi çok saçma değil mi, belki kira arttıkça maaşın yetişmedi ev arkadaşı aldın. O zaman ev sahibinin seni tahliye etme hakkı mi var?
İstediğim kadar eksilenebilirim ama -evin bir odasinı uygulama aracılığıyla paylaşıma acmak- harika bir şey. Tahmin edilenden de daha yaygın üstelik. Birkaç günden uzun kalan çoğu turist bunu kullanıyor. Yan odanda bir hafta misafir ediyorsun, hem arkadaşlık ediyorsun hem para kazaniyorsun. Ben bunun aynısını bir kuruş para almadan yapıyorum Couchsurfing ile. Benim yaptığımla para alanın yaptığı arasında tek fark onun para alması.
O zaman ev sahibi Couchsurfingden evini açanlari da evden çıkarsın, ya da çok misafiri geleni.
Ne bileyim, çok saçma geliyor
*Günlük kiralik fuhuşanlara verilen evden bahsetmiyorum bu arada ilk mesajımdan beri. Oda paylaşımından bahsediyorum
O zaman şikayet etsin madem. Ama eğer odasını kiraya vermesi bile suçsa sadece İzmir'de basit bir aramayla 1000den fazla Airbnb evi görünüyor. İstanbul'da katbekat fazla. Hatta benim evim İstanbul'un asla turistik olarak anilmayacak bir yerinde. Ona rağmen erkek arkadaşım geldiğinde benim sokağımdan airbnb tutuyor. Ki turistik yerler nasıldır, bilemem
Madem yasak göz göre göre bu siteler nasıl açılıyor , o evler nasıl yukleniyor, her gün başına onca vergi nasıl kesiliyor? Sistemde bir açık var yani.
Dediğim gibi benim evini Airbnb'den açan çok tanıdığım var. Biri hariç kimsenin başına bir şey gelmedi bunca sene de. O kişi de oda paylaşım yerine tüm evi paylaşıyormus. Yüklüce bir ceza ödemişti, Tee pandemiden önce
benim kendi kira sözleşmeme baktım şimdi
bununla ilgili bir madde var ve ev sahibi gayet haklı
evi bana kiralamış , kira ödenmezse muhatap alacağı insan benim
neden başkalarına kiralayayım bir başkasının malını ? niye adamın arkasından iş çevirecek kadar düşüreyim kendimi ?
benim arkadaşım ev arkadaşı aldı yakın zamanda, 2-3 ay olmuştur
kendisi de iş güç sebebiyle şehir dışına gitti uzunca bi süre eve gelmedi
çok daireli bir sitede oturuyor
yönetim farketmiş yani arkadaşımın yokluğunu ve o yeni arkadaşın evdeki varlığını
ki öylesine bi ev arkadaşı değil, çok eskiden beri arkadaşlar ve işlere yardım etmeye geldi aslında
ancak yönetim ve mülk sahibi direkt olarak evi başkasına kiraladığını düşünmüşler, arkadaşım çok sıkıntı yaşadı o kişiyle ilgili durumuna ikna etmek için
ve şu an ev sahibi bazı şeyleri bahane etmiş evi boşaltmasını istiyor mesela
yani bu dediğin şeyi ev sahibi çok uzakta olanlar, dünyadan habersiz olanlar, gevşek olanlar yapabilir
farkedilmez belki ama farkedilmesi mümkün bi durumda olanlar ciddi sıkıntı yaşıyor
sıkıntıları göze alan cahil cesareti olanlar yapsın tabi ki ama ev kiralarının yükselmesi de piyasanın suçu
etrafta aynı özellikteki evler 15 bin lira iken sen evini 5 bin liraya kiraya veremezsin sonuçta
beğen ya da beğenme, parasal bi değer biçilmiş, kimse bunun acısını " ev kirası çok yüksek o halde ben de evi başkalarına kiralarım "şeklinde çıkaramaz
ayrıca bahsettiğin şey apartmandaki komşulara da yapılan bir yanlış
belki o apartmandakiler, o apartmanı zamanında sessiz, sakin, temiz, yaşayanların belli olduğu bi yer olduğu için tercih edip 3 kuruş fazla kiraya razı gelmişlerdir
ama komşulardan biri gelip evini başkalarına kiraladığında apartmana hırlı mı hırsız mı sapık mı ne idüğü belirsiz yığınla insan girip çıkıyor
bu düpedüz arkadan iş çevirmek .