- 11 Aralık 2018
- 43.320
- 269.514
- 598
- Konu Sahibi Hayat ne garip
yerinizde olsam tadilat yapmadan oturur ev peşinatı biriktirirdim. onu da en az su an odedigim kira kadae kenara koyardim.
beklentileriniz çok yüksek. ne var dedeniz zamanı mavi fayanslar varsa. acil seyleri idare edecek şekilde duzenleyin kullanin.
benim evimde de mutfak ve bi oda havalandirmaya bakiyo güneş almiyo. yatak odasi çocuk odasi ve fazla esya olan isiksiz oda var. bunda rahatsiz olcak bisey yok kendinizi toplayana kadar idare edebilirsiniz.
kimse size aldığı yeni evi vermek zorunda değil isterse bı gün bile kalmaz. gec otur demis daha ne desin.
Aslında azıcık emekle o kadar güzel yapılır ki o ev. Evlenmeden önce eşimle yaşadığımız ev çok eski acayip biçimsiz 1+1 sayılacak bir evdi. Mutfağa iki kişi zor girerdik. Ben yavaş yavaş değişiklikler yaptım evde. Mutfak fayanslarını yapı marketten aldığım arkası yapışkanlı taş görünümlü zımbırtılarla kapladım. Dolap kapaklarını boyadık. Banyonun pimapen kapısı vardı nefret ederdim ressam bir arkadaşımız resim yaptı üzerine. Yerler değişik bir malzemeydi çok uygun fiyata serfloor kaplattık. Teras çok büyük çok güzeldi ama betondu. Korkuluk niyetine yapılan duvara yine arkadaşımız resim çizdi, yanda kalan duvara ahşap platformumsu bir şey (hani bahçeleri bölmek için kullanılan) alıp yapay sarmaşık ve çiçeklerle süsledik. Yerlere yine meşhur mobilya marketinde satılan ahşap dış cephe kaplamalarından yerleştirdik. Bunlar öyle 15 günde değil yıllar içinde adım adım yapıldı. Çıkarken ev sahibi bile şaşırmıştı. Tamamı bize şimdinin parasıyla 1000 lira belki biraz üzerine mal olmuştur.
Şimdi kendi evimizdeyiz ben hala bir şeyler yapıyorum. Balkondaki eski ahşap masa sandalye takımını maviye boyadım geçen yıl. Duvara ahşap kasalar monte edip içine yerleştirdiğim saksılara sebzeler ektik. Sahil kasabası balıkçı meyhanelerine döndü balkon.
Şıkır şıkır yepyeni bir evdense kendi dokunuşlarımla güzelleştirdiğim eski evleri daha çok seviyorum ben. Bu evimize girmeden önce mutfak banyo falan tadilat yaptırdık şıkır şıkır oldu. Ama ben değişiklik yapamadığım için çok sıkılıyorum.