• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kiradan kurtulayım derken

Eşin arkandan iş çeviriyor bana kalırsa.
Bu ne kapris böyle
Hem karnım doysun, hem pastam dursun.

Kadın başımıza saatlerce yol gidiyoruz işimize
Ayrıca doğduğun yer değil, doyduğun yer demişler.

Eşin kendi rahatı için seni ateşin içine atıyor, pes.
:) ne gibi işler canım başka biri falanmı

bence bu durumda esinizinde fedakarlik yapmasi gerekiyor, dogum büyüdügüm semtten gitmem demek bence biraz bencilik bu durumda ve Isyerine yakin olan baska muhittlerde vardir kesinlikle.

Siz calisiyormusunuz? sayet calismiyorsaniz öyle bir imkaniniz varmi?
ben çalışmıyorum... kpss hazırlanıyorum

yapınla alakalı bir durum bu. herşeyi kafana takıp üzülebilecek bir potansiyelin varsa kabul etme.
çalışıyorsan ve kendi dogrularını ön planda tutarak hareket eden biriysen yılda 2 ay kabul edebilirsin.
hassasım ne yazıkki işte bu yuzden zor gelıyor ikilemdeyım

merhaba arkadaşlar burada konu açmayı düşünmemiştim ama sizlere de fikir sormak geldi aklıma... geçen yıl kayınvalidem ve kayınpederim izmirde 3 katlı tripleks bir daire aldılar yazlık niyetine aldılar denize sıfır falan kışın fazla insanı olmayan ama yazın ragbet edilen bir yer... bu yaz bizde gttik eşimle ev son derece güzel muhitte öyle evi anlatıyorum cunku kv kp evi cok severek aldılar ve orada yasamayı cok sevıyorlar geldıler ıstanbula mutsuzlar keske gelmeseydık falan dedıler...gelelim konumuza. eşimle maddi sıkıntılarımz var evet evimiz 1300 tl kira bizi haliyle zorluyor kayınvalidem ve kayınpederim bizimle konusmak istediklerini söylediler gittik onların isntanbuldaki evlerine yerlesmemiz konusunda fikir verdiler onlarda izmire taşınacak ve arada özellikle kışın yoğun zamanları bize geleceklerını soylediler. eşime mantıklı geldi yazın 6 ay kapalı kalan istanbuldaki ev hem değerlenmiş olacak hem kiradan kurtulacağız diye...ama ben karamsarım hiçbrzaman benım evım diyemeyeceğim geldiklerinde belki rahat edemeyeceğim 1-2 ay gelırız denıyor ama süresi uzayabılır tabi sorunlar çıkarmı çünkü eşimin ailesiyle hiç sorun yaşamadm mesafeden mesefeler kalkınca iş kötüye mi gider...ama bir yandan da maddiyatı dusunuyorum bebeğim olsun istıyorum maddi sıkntılar yuzunden karar bıle veremıyorum... siz olsanız ne yapardınız kızlar?
mantıklı ama zor bir karar senede 3-4 ay birlikte yaşamak zorunda kalacaksınız demek bu

ve o evi asla kendi eviniz gibi benimseyemezsiniz kendinizi hep misafir hissedersiniz

maddi açıdan iyi de manevi açıdan aynı şeyi söyleyemiyeceğim

arkadasin demek istedigi, esin zaten kayinvalidenlere olumlu bir cevap vermis ve senin de bunu kabul etmen icin bahaneler üretiyor. Yani esin bu olaya cok sicak bakiyor.
ne yazık bakıyor canım ama oda ailesne cook bağlı değildir öyle aman beraber yaşayalım modunda değil gelmez onlar dıyor arada gelırler dıyor elbet gelecekler oğullarının evi ama biz yerleştikten sonra bizim ev olduğunun bilincine varırlarmı yoksa kendılerının gibi mi davranırlar kestıremıyorum

dikili genelde sıcak oluyor canım kışlarıda yani izmir kadar soğuk olmaz ve zaten emekli kesimi var orda yazlıklar bile kışın %60-70 dolu oluyor. pek sanmıyorum istanbula 1-2 aylığına geleceklerini :)
keşke öyle olsa :) evet onlarda oarada cok mutlular aslında cevre de edınmişler bakalım artık... teşekkürler canmmm

Ama teklif bence iyi :) 1300 az kira degil,
hem izmire gitseler bile kısın geleceklerini sanmıyorum, onlar oranın kışını ist gibi düşünüyor olabilirler.
babası oğluyla anlaşamıyormuş birde, gelseler bile eşin yollar onları :)

Bencede taşın 1 yılda bile biriktirdiğiniz para sizi sonra rahat ettirir en azından. Ömür boyu yerleşmek zorunda değilsiniz ya. Sorun çıkarda ayrılırsınız. Ama bence iyi değerlendir para biriktirin ve kendi evinizi alın

Kabul etmek en iyisi aslında bir de evi size bıraktıktan sonra öyle 1 2 aylığına geleceklerini sanmıyorum, çevre de edinmişler hem size gelip ne yapacaklar canım, siz de yine kira ödüyormuş o parayı kenara atar birikim yaparsınız kendinize. Eğer baktınız anlaşamıyorsunuz evden çıkarsınız, rahat olun.

Canım söz konusu benim kayınvalidem olsa otururdum. Kadının ağzı var dili yok. Her işimi de yapar, önüme çayda getirir. Kayın pederim duvarlarımı siler bir yerde leke görse. Dişimi sıkar 2-3 yıl evimin peşinatını biriktirirdim bu sayede.
Maşallah diyin nazar değmesin :D

Ama bu forumdan öyle şeyler duydum okudum ki. İnsanın gözünü korkutmuyor değil bu fikir.

Sana tek önerebileceğim şey:
Eşinin eli tutumluysa gerçekten bu işe kalkış 1300 tl yerine her ay 1500 tl yi kenara atabilecek potansiyelde birisi mi? Eli açık, savurgan bir adamsa hiç bu işe kalkışma... 1500x12= 18.000 TL eder. 2 yılda ufakta olsa bir birikimin olur. Yoksa hayatın boyunca ev sahibi olamazsın.

Eşin zaten savurgan bir adam ise, bankadan kredi çekip ev alma işine kalkışma, banka el bile koyar evine.

Ya bence biraz mantıklı düşünüp maddi yönede bakmak lazım , aylık 1300 az bir para değil, farz edin ki şuanda kaldığınız eve bir durum oldu ve geldiler , ne yapacaksın kovacak mısın? Eğer uyumlular diyorsan bu durumu değerlendir derim ben, biz ev aldık tadilat yaptırdık 4 ay kaldım eşimin ailesinde hiçte bir sıkıntı yaşamadım çok şükür, bu tamamen sizle alakalı, çok rahat edemezsen bir odayı onlar için döşe tv yatak koltuk falan koy ;) ha oda olmazsa, şimdi gitseler diğer kışa kadar 1 sene var, 1 senede kiraya vereceğiniz para 15 bin civarı olacak , baktın geldiler yapamıyorsunuz elinizdeki parayla çıkarsınız bir eve , ben kabul etmenden yanayım, karar sizin

Ben kabul ederdim kirada kalmak cok zor ki daha cokuga cocuga karısacaksın para biriktir ne olacak baktın olmuyor cıkarsın biriktirdigin yanına kar kalır

Ben olsam kabul ederdim . o parayla birikim yapardım . Kira çöpe giden bir para çünkü .

bu konuyu tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum. kv lerin bahçeli bir evleri var oturduğum ilçede yazın oraya gidiyoruz çünkü eşim orayı çok seviyor sessiz sakin biyer bahçeye bişeyler ekiyoruz falan, kışında kirada olduğumuz evde kalıyoruz. kv ler en fazla 1 2 hafta gelip kalıyorlar yanımızda yazın ama inan onlar olmasa bile orası onların evi olduğu için rahat edemiyorum.

ev kirlenecek tozlanacak gelince bişey diyecekler diye sürekli temizlik yapmak zorunda hissediyorum kendimi. misafir gibiyim, benimseyemiyorum.

bence eşini ikna et başka semtten ev bakın, kv nin evinde 2 3 ay birlikte yaşama fikri 1300 tl ile ölçülemez bile (benim için)

Back
X