Kiralik ev sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev sahibim ile kira artışını konuşacaktık ancak kendisi hep kaçıyordu konuşmadan. Eyvah dedim ya çok fazla zam yapacak ya da çık diyecek. Çevremdeki kiralar kiramın iki katı olmuştu. Biz %50 zam yapmayı düşündük ama teklifi ondan bekledik. Kendisi kibar biridir meğer baharda kardeşi evlenecekmiş. Dedik tamam biz Mart nisanda çıkacağız. Kiraya da %40 civarı bir zam yapmış olduk.
Başka şehirdeki sahibi olduğum evimin kirası çevredekilerin üçte biri kalmıştı. Sağolsun kendisi %25 ten fazla yapmam dedi. Biz de birşey demedik.
Ancak benzer özelliklerde biri Ege’de büyükşehirde bir ev diğeri doğuda küçük şehirde bir ev. Doğudakinin kirası daha yüksek olacak (baharda).Kiracıma birşey diyemedim ancak kiracıyla ev sahibini karşı karşıya getirenler utansın. Herkes karşı tarafın vicdanına kalmış durumda. Enflasyonun çok altında kalan zam sınırlaması hem kiracıyı hem de ev sahibini zor durumda bırakıyor. İlan edilen enflasyon %40-50 lerde olup o bile şaibeli iken, kira zammını komik rakamlarda tutmak dünyanın b saçma hamlesi idi. Bu iş çok sorun çıkaracak.

Herkese teşekkürler.. Artan kira fiyatları sadece benim sıkıntım değil birçok insanın sıkıntısı olduğunu biliyorum. Kendim için burdaki birkac arkadaşın fikrini almak iyi oldu. Açıkcası biraz daha yasal önlem alınmazsa ülke yaşanılamaycak bir hal aldı, sonumuz kötü olmaz inşallah. Konumu kapatabilirsiniz.

6 ay sonra dava açma hakkı oluyor diye hatırlıyorum yeni ev sahibinin. Bu ev satılırken içinde kiracı olduğunu bilen yeni malik adayı da bunu düşünerek eminim alıcaktır ya da almayacaktır o evi. Burda evsiz bırakan kiracı değil istediği zammı alamayan ev sahibinin hin düşünce tarzı gibi duruyor. İnsanların maaşı bu kadar arttı mı ki birden 4 katı zam yapılabiliyor kiralara.

yakın zamanda yüzde yüz zam yaptık oturduğumuz eve.evsahibi de haklı değeri düşüyor yıllar içinde kiranın.kiracı da haklı kazancının büyük kısmı kiraya gidiyor.umarım değişir birşeyler.bir kolaylık bulunmasını diliyorum adınıza da.iyi geceler.

Evi satın alır almaz noterden ihtarname yollarsanız dava açmaya gerek kalmadan kiracı çıkmak zorundadır. Oturmak için ev satın almış insana çıkmıyorum bana ne demeniz vicdanen olduğu kadar yasal olarak da mümkün değil yani...ve evet çikmazsaniz yeni ev sahibini mağdur eden siz oluyorsunuz.

Diğer sorunuz içinse istediği kirayı alamadığı için evi satmak zorunda kalan evsahibinin , evi başkasına sattığı anda sizin kira artisinizla ilgili bir derdi de kalmıyor. Zaten o yüzden satıp kurtuluyorlar.

yüzde yüz mü maaşınıza da geldi mi o kadar zam? benim ev kiram 1250 di 1700 oldu ki hadi 3500 a kadar okeyim ama 5-6 bin de değil kusura bakmasın. Umarım bi yol bulurum ama ev sahiplerin kafası şuan en fazla ne koparırsak kar diye düşünüyorlar:/

noterden çekse de yasal bi süre olmalı diye düşünüyorum. 3 ay,6 ay gibi bişey

Sadece o mantık değil aslında. Şöyle bir durum var. Bu yıl diyelim çevre kiralar 4 bin iken 2 bin oldu. Seneye çevre kiralar 6 bin iken o en fazla 2250- 2500 yapabilecek çeşitli nedenlerle. Belki de bir market parası olacak. Bu yıl arttırmaya çalışması aslında seneyeyi kurtarma çabası bir yandan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…