Kiramı sabretmek mi

İşe yeni girdiğimde 10 bintl kredi çekemezmiyim verirlermi sizce galiba bu işlerden anliyosunuz ben pek bilmiyorum

Marta nisana kadar esinin maasiyla ev esyalarinizi alin,kis vakti tasinmayin.Uygun fiyatli magazalar var.Sonrasinda da kiraya cikin. Hem kira hem kredi odeyememekten bahsetmissiniz onceki sayflarda onu anlamadim. Ikisini ayni anda odemeyeceksinizki, zaten ev alacaginiz icin kiradan kurtulmak icin kredi cekeceksiniz

İşe yeni girdiğimde 10 bintl kredi çekemezmiyim verirlermi sizce galiba bu işlerden anliyosunuz ben pek bilmiyorum
İhtiyaç kredisi olur 10 bin ve evet çekemezsiniz ilk girdiğinde 6 ay düzenli olarak işveren tarafından sigortanızın ödenmesi gerek düzenli bir biçimde 6 aydan sonra başvuru yaparsın bankaya gerisi bankaya kalmış.

Biz o zaman nisana kadar esyalari tamamlamaya çalişsak alincada kredi cekip ev alsak kira oder gibi kredi odesek ama kredi verirlermiki bize

6 aydan once olmaz diyosunuz yani ama işkurdan girdigim icin işten cikarirlarsa napicam

Biz o zaman nisana kadar esyalari tamamlamaya çalişsak alincada kredi cekip ev alsak kira oder gibi kredi odesek ama kredi verirlermiki bize
Ev fiyatlari NE kadar? Birikiminiz NE kadari karsiliyor? Maas dusuk olursa yuksek tutarli cikmaz ama bir arastirirsiniz,bankalarin subesine gidip almak istediginiz evin fiyatini ve cekmek istediginiz tutari gorusursunuz.Orada hesaplama filan yapiliyor

6 aydan once olmaz diyosunuz yani ama işkurdan girdigim icin işten cikarirlarsa napicam
Evet 6 aydan önce kredi çekilmez,eğer işten çıkarılırsan yapacak birşey yok .Eşin de çekebilir kredi aslında uzun yıllardır çalışıyor sanırım.

ben olsam sırasıyla şunları yapardım:
1. eşine söyle, kayınbabanla açıkça konuşsun. nisanda parayı alınca 40bin verecek mi kesin öğrensin. ona göre plan yapacağınızı söyleyin.
2. orada kalmaya devam et bir süre. işe gir. parana hiç dokunma. biriktirdiğin para ile evine eşya alırsın ileride.
3. eşinin parasından her ay 1000 tl kenara koymaya çalışın bir yıl boyunca.
4. 40bin+12bin+altınlar , üstüne de eşin kredi çeker bir yılın sonunda. eşin daha uzun süredir çalışıyorsa yeterli miktarda konut kredisi alabilirsiniz sanırım..

Evet 6 aydan önce kredi çekilmez,eğer işten çıkarılırsan yapacak birşey yok .Eşin de çekebilir kredi aslında uzun yıllardır çalışıyor sanırım.
Eşim çalişiyor ama daha onceden ihtiyac kredisi falan cekti sıkişinca gec falan odedi bilmiyorum ne oldugunu şimdi kredi vermezler bana diyor

Evet o yuzden ya burda durup yavas yavas esya alip kredi cekip kendi evimizi alip cikmak. Yada hemen kiraya cikip hem kira odemek hem esya taksidi
İkisi ağır gelir diye düşünüyorum. Ailemle yaşıyorum ve eşinizden biraz daha fazla maaş alıyorum. 2 sene sonra evlilik düşündüğüm için birkaç parça eşya almaya başladım ( mutfak eşyası, nevresim ve havlu gibi ufak şeyler) ve bu para bana yetmiyor. Hiç bir lüx harcamam da yok. Sadece aylık 200 lira verip diyetisyene gidiyorum. Onun dışında çoğu zaman babamdan harçlık alıyorum.

Yani kolay değil o kadar parayla borç ve kira ödeyip bir de ev geçindirmek. Mantıklı hareket edin derim.

Eşim çalişiyor ama daha onceden ihtiyac kredisi falan cekti sıkişinca gec falan odedi bilmiyorum ne oldugunu şimdi kredi vermezler bana diyor
Anladım eşine vermeyebilirler,geç ödeme,icralık olma,kara liste vs bunlar çok etkili kredi puanı düşmüştür eşinin o zaman.

Aslında bulunduğun ilde ev fiyatları uygunmuş kira fiyatlarıda düşüktür o zaman.

Kiralar uygunmuş.çik kiraya kurtul derim.geçinirsiniz idare ederek.elbet ev sahibi olursunuz ne diyelim.

Normal bir evde oturmak 450 500 falan kira

Normal bir evde oturmak 450 500 falan kira
Kiralar uygunmuş aslında kiraya çıkın derim yaza kadar biraz birikim yapsın eşin temmuz gibi taşınırsınız,şu durumda ev alma işine girişmeyin sizin işe gireceğiniz belli değil,eşiniz kredi çekemiyor,işe girin bir bakalım başlıyabilirseniz düzene bakın sonra tekrar azar azar birikim yaparsınız 22 yaşında değilde 30-35 yaşında ev alırsınız paranız olunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…