Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böyle bir şey yok. Eğer sözleşmede zam oranı belirtilmemişse, son 1 yılın ortalama TÜFE'sine göre yapılır zam. Yani resmi olarak açıklanan enflasyon oranına göre. Muhtemelen %50 civarında olur. Genelde zaten hazır kontrat imzalanıyor onda da TÜFE ya da enflasyon oranı yazıyor.Asgari ücretin bu kadar olmasında,asgari ücretle geçinememekte,faturaların maaşın 4 te biri olmasında ve ekleyebileceğim bir sürü maddede ev sahibinin suçu yok.
Bunu bilin ve görün lütfen.
Temmuz mu ağustos mu ne yüzde 25 lik zam sınırı doluyor diye biliyorum.Anlaşmaya çalışın yoksa bir sonraki zam yüzde beyaz bile yapsa birşey diyemeyeceksiniz.
Not: bende kiracıyım
Tabi 400.000 cikma ucreti istiyor. Derdi nakliye, zarar degil, bildigin karaktersiz. Ama ne yapacagim kira tespit davasi patlayacak yarin kafasinda. Emsal bedel kira versin otursun bakalim.Eğer haksız koşullarda çıkartmak istiyorsa para istemek hakkı hence. Nakliyesi var kira farkı var...
Oha 400.000 de çok. 5 yılı dolmuşsa kira tespit davasına hakkı var tabii. Emsal bedel davalarında mahkeme genelde arayı buluyor zaten. İyi olan olur umarım iki taraf içinde.Tabi 400.000 cikma ucreti istiyor. Derdi nakliye, zarar degil, bildigin karaktersiz. Ama ne yapacagim kira tespit davasi patlayacak yarin kafasinda. Emsal bedel kira versin otursun bakalim.
Burda ne demek istediğinizi anlamadım?art niyet yok burada.Aklıma istemsizce vaktinde sizin için yazılmış yoruma verdiğiniz şu cevap geldi.![]()
Yok ben çalışıyorum oğlum var işten çıkardılar iş bakıyor.Kirayı 3.750 tl yaptı bir kuruş inmem dedi.Amin alllah razı olsun.Hayır öyle yapmayın.
Direkt kira bedeli olarak yazın.
Ayrıca 4bin çok fazla evet. Ama bizde %100 zam yaptık bu yıl. Kiramız 3000.
%50 teklif edebilirsiniz, belki 3250.
Evde sizden başka çalışan yok mu? Allah yardımcınız olsun.
Parayı elden mi veriyorsunuz?Kontrat var ikamet onların üzerine, evet araştırdım ortada ev yok beni nasıl mahkemeye vericek onu bilemiyorum.Yani ne diyip açacak davayı.
Öyle bi serefsiz de benim ev sahibi masallah her sene cifter cifter zam yapiyo piyasa bozuk diue kendi bozuk kişiliğini de katip oyle zamlandiriyor bu sene de iki kat olmazsa satariplm diye tehdit etti satiyosan sat be serefsiz dedim kapattim telefonuMerhaba herkese,hayırlı ramazanlar. Daha önce de konu açmıştım,dün ev sahibi aradı kiraya %100zam yaptım dedi.(2000 tl den4000 tl)tabi şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.Ben bugün söyleyeceğim arayıp devletin uygun gördüğü %25değil de %50 yapayım dicem kabul etmezse yasal haklarını kullanabilisiniz dicem(Bu arada oturduğum daire dubleks olarak geçiyor alt katta ev sahibi üst katta ben oturuyorum,faturalarımız hepsi bir.Kombi yok benim katta ocak tüplü,uygun olduğu için sesimi çıkarmadım kabul ettim tutarken(1 yıllık kiracıyım bu arada)sizlerden fikir bekliyorum.
Hayır,banka yoluyla haa bide bana dediki yeni taşınırken kirayı gönderirken diğer yaz açıklamaya,kira ödemesi yazma.Çakalll vergiden kaçıracak.Parayı elden mi veriyorsunuz?
Tâbi ki böyle bir şey yazmayın şu ayın kirası diye belirtin,diğer yazınca hadi bana kira ödemiyor dese nasıl ispatlayacaksiniz.Hayır,banka yoluyla haa bide bana dediki yeni taşınırken kirayı gönderirken diğer yaz açıklamaya,kira ödemesi yazma.Çakalll vergiden kaçıracak.
4 Bine ev var mı ki ?Bence yokuş yapın yüzde yirmi beşten fazla vermeyin. 4bin verecek olduktan sonra daha güzel bir evde kalırsınız
Bebekte var deniz manzaralı 4 bin dolara niye olmasın4 Bine ev var mı ki ?
Vallahi 3750 den aşağısını kabul etmedi.çıksam 8 binden aşağı kira yok,taşınma depozit 50 bin çıkıcak benden,onu geçtim ben nasıl veririm o kirayı.Oda biliyor bunu yokuşa sürüyor,ne diyim allah yedirmesin diyorum.Bence yokuş yapın yüzde yirmi beşten fazla vermeyin. 4bin verecek olduktan sonra daha güzel bir evde kalırsınız
Nerede yaşadığına bağlı var kimi illerde 4bien çok lüks evlerde kalırken kimi illerde Bodrumda bile kalamiyorsun4 Bine ev var mı ki ?
Sanırım siz üst dubleksindesiniz.Vallahi 3750 den aşağısını kabul etmedi.çıksam 8 binden aşağı kira yok,taşınma depozit 50 bin çıkıcak benden,onu geçtim ben nasıl veririm o kirayı.Oda biliyor bunu yokuşa sürüyor,ne diyim allah yedirmesin diyorum.