Kiraya %100 yapan ev sahibim

Asgari ücretin bu kadar olmasında,asgari ücretle geçinememekte,faturaların maaşın 4 te biri olmasında ve ekleyebileceğim bir sürü maddede ev sahibinin suçu yok.
Bunu bilin ve görün lütfen.
Temmuz mu ağustos mu ne yüzde 25 lik zam sınırı doluyor diye biliyorum.Anlaşmaya çalışın yoksa bir sonraki zam yüzde beyaz bile yapsa birşey diyemeyeceksiniz.
Not: bende kiracıyım
Böyle bir şey yok. Eğer sözleşmede zam oranı belirtilmemişse, son 1 yılın ortalama TÜFE'sine göre yapılır zam. Yani resmi olarak açıklanan enflasyon oranına göre. Muhtemelen %50 civarında olur. Genelde zaten hazır kontrat imzalanıyor onda da TÜFE ya da enflasyon oranı yazıyor.
Hiçbir ev sahibi kafasına göre %500 zam yapamaz. Kira sözleşmeniz 5 yılı geçtiyse ve kiranız benzer evlere göre çok düşük kaldıysa, ev sahibi rayiç kiranın belirlenmesi için dava açabilir ve mahkeme kararıyla yüksek bir zam yapabilir o ayrı bir konu.
Avukatlar bunun için var. Lütfen her duyduğunuza inanmayın bir avukata danışın. Aşırı derecede bilgi kirliliği var.

Eğer haksız koşullarda çıkartmak istiyorsa para istemek hakkı hence. Nakliyesi var kira farkı var...
Tabi 400.000 cikma ucreti istiyor. Derdi nakliye, zarar degil, bildigin karaktersiz. Ama ne yapacagim kira tespit davasi patlayacak yarin kafasinda. Emsal bedel kira versin otursun bakalim.

Tabi 400.000 cikma ucreti istiyor. Derdi nakliye, zarar degil, bildigin karaktersiz. Ama ne yapacagim kira tespit davasi patlayacak yarin kafasinda. Emsal bedel kira versin otursun bakalim.
Oha 400.000 de çok. 5 yılı dolmuşsa kira tespit davasına hakkı var tabii. Emsal bedel davalarında mahkeme genelde arayı buluyor zaten. İyi olan olur umarım iki taraf içinde.

Aç gözlü ev sahipleri dışında tek geliri kira olan ev sahiplerine çok kızamıyorum.Hersey o kadar pahalı ki,herkes geçim derdinde.
Her iki tarafta da bakmak lazım.Benimde kiracım var biz zam yapmadık.Makul fiyattan oturuyor.Ama biz çift maaşız bir şekilde geçiniyoruz.
Düşünüyorum tek maaş olsaydık yetişmezdi mecbur zam yapardık.
Çok zor bir dönemdeyiz.
Allah herkesin yardımcısı olsun

Hayır öyle yapmayın.
Direkt kira bedeli olarak yazın.
Ayrıca 4bin çok fazla evet. Ama bizde %100 zam yaptık bu yıl. Kiramız 3000.
%50 teklif edebilirsiniz, belki 3250.
Evde sizden başka çalışan yok mu? Allah yardımcınız olsun.
Yok ben çalışıyorum oğlum var işten çıkardılar iş bakıyor.Kirayı 3.750 tl yaptı bir kuruş inmem dedi.Amin alllah razı olsun.

Bu arada sizden çok fazla fatura ücreti alıyorlar annemin arkadaşının evi dubleks sizinki gibi çatı katını kiraya veriyor ala onlar ödemede şöyle yapıyorlar kiracı iki kişi annemin arkadaşı 4 kişilik bir aile gelen her fatura 6 tıya bölünüyor 4 kişilik payı onlar 2 kişilik payıda kiracı ödüyor.Eğer ev sahibiniz evde sizden kalabalıksa kesinlikle bunu talep edin onlar 6-7 kisi ise faturaların ikiye bolunmesi size haksizlik

Bankaya %25 zam yapilmis haliyle kiranizi kira donemi yatirin. Cikaramiyor. Ama yine de arastirin tam olayi nedir. Benim de aynisi basima geldi cikmadim agzini acamadi bir daha. Kac yildor kiraci oldugunuz da onemli tabi, tam aciklamasi nette yaziyordur.
FC242D79-7E5F-4456-A00B-942281ACC7BD.webp

Bizde şuan aynı durumu yaşıyoruz.
Eski ev sahibim daha bir sene önce evi sattı.
Yeni ev sahibi hanım 3. Kez zam yaptı bu ay toplam da %200.
Bizim ekşi yanımız kontrat yapmamıştik bu ay kontrat yapıyoruz.
Kirayı da %100 olarak gösterelim sonra başımız ağrımasın dedi.
Uyanıklık yapıyor. Yani kontratı emsallere göre yapıyor ama fazla istiyor.
Olur yapalım dedim yıllık efe Tüfe den zam yapılır normalde dedim.
Benim kontratım olmadığı için ses cikartmadim ama imza atıldıktan sona tüm hukuki haklarimi sonuna kadar kullanacağım.
Sizin hazır kontratiniz da var %25 zammı yapın gönderin ve bizden fazla zam talep ediyor diye cimerden şikayette bulunun.

Merhaba herkese,hayırlı ramazanlar. Daha önce de konu açmıştım,dün ev sahibi aradı kiraya %100zam yaptım dedi.(2000 tl den4000 tl)tabi şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.Ben bugün söyleyeceğim arayıp devletin uygun gördüğü %25değil de %50 yapayım dicem kabul etmezse yasal haklarını kullanabilisiniz dicem(Bu arada oturduğum daire dubleks olarak geçiyor alt katta ev sahibi üst katta ben oturuyorum,faturalarımız hepsi bir.Kombi yok benim katta ocak tüplü,uygun olduğu için sesimi çıkarmadım kabul ettim tutarken(1 yıllık kiracıyım bu arada)sizlerden fikir bekliyorum.
Öyle bi serefsiz de benim ev sahibi masallah her sene cifter cifter zam yapiyo piyasa bozuk diue kendi bozuk kişiliğini de katip oyle zamlandiriyor bu sene de iki kat olmazsa satariplm diye tehdit etti satiyosan sat be serefsiz dedim kapattim telefonu😂soyledgi rakama kim alcaksa artik

Hayır,banka yoluyla haa bide bana dediki yeni taşınırken kirayı gönderirken diğer yaz açıklamaya,kira ödemesi yazma.Çakalll vergiden kaçıracak.
Tâbi ki böyle bir şey yazmayın şu ayın kirası diye belirtin,diğer yazınca hadi bana kira ödemiyor dese nasıl ispatlayacaksiniz.

Bence yokuş yapın yüzde yirmi beşten fazla vermeyin. 4bin verecek olduktan sonra daha güzel bir evde kalırsınız

Bence yokuş yapın yüzde yirmi beşten fazla vermeyin. 4bin verecek olduktan sonra daha güzel bir evde kalırsınız
Vallahi 3750 den aşağısını kabul etmedi.çıksam 8 binden aşağı kira yok,taşınma depozit 50 bin çıkıcak benden,onu geçtim ben nasıl veririm o kirayı.Oda biliyor bunu yokuşa sürüyor,ne diyim allah yedirmesin diyorum.

Vallahi 3750 den aşağısını kabul etmedi.çıksam 8 binden aşağı kira yok,taşınma depozit 50 bin çıkıcak benden,onu geçtim ben nasıl veririm o kirayı.Oda biliyor bunu yokuşa sürüyor,ne diyim allah yedirmesin diyorum.
Sanırım siz üst dubleksindesiniz.
Bence kötü olmamaya bakın.
Elektrik su d.gaz keserse sinirlenip size bu sefer de siz mağdur olacaksınız yine

Back
X