Kiraya %100 zam

Neden sobalı ev? Kendi kendinizi daha da rezil hissetmek için neden azimle çabalıyorsunuz ben sizi anlamıyorum. Memursunuz,işiniz garanti 2500-3000 bandında güzel bir evde oturabilecekken neden çocuğunuza sobalı ev layık görüyorsunuz?

Kendini düşünmeyeni başkası düşünmez,en başımdan cinrilik etmeyip düzgün bir doğalgazlı ev bulsaydınız şimdi ne bu herifi çekerdiniz ne de taşınma maliyetine katlanırdınız. Akılsız başın derdini çekin durun şimdi.

Yuh ve bu kadarda olmaz.ölunden dönmüş insana yapilrmi

Cok tesekkurler

Az once dayimla telefonlastim. Heralde ev sahibi, olabilecek en son noktayi da yapti: 7 yillik kiraciyi, 300% zammi Kabul etmedigi icin Haziran'da evden cikartiyor. Yasal olarak hakki' var mi?
Yok.Bazi şartlar dışında olmuyor.Ornegin birinci derede orada oturması zorunlu kimseler varsa, örneğin oğlu evlendi kiraya çıkacağına onu oturtabilir ya da evde büyük tadilat yapılması gerekiyorsa, kiracı komşuları rahatsız edici gürültü vs yapiyorsa ,evsahibi kendisi kiradaysa ya da daha kötü şartlarda bir evde oturuyorsa,kiracıya iki kere ihtar cekildiyse örneğin iki ki kere kirasını yatirmadiysa bunun gibi şeyler...beş senede kira arttırımı için emsal davası açabilir gerekli bir durum yoksa da 10 yıldan önce cikartamaz.Ben olsam imkan varsa baska ev arardım.Zaten sağlık sorunlariyla uğraşıyor böyle insanlıktan uzak bir ev sahibi ile uğraşmadım.yoksa surekli stres yasayacak

Cok tesekkurler

Az once dayimla telefonlastim. Heralde ev sahibi, olabilecek en son noktayi da yapti: 7 yillik kiraciyi, 300% zammi Kabul etmedigi icin Haziran'da evden cikartiyor. Yasal olarak hakki' var mi?

Kanunda sayılan başkaca haklı gerekçesi yoksa ev sahibi on yıl geçmedikçe sözleşmeyi feshedemez.

Ancak yine kanunda ev sahibine beş yıldan sonra kira bedelinin emsal kiralara, tüfe oranlarına vb. göre yeniden değerlendirilmesini talep etme hakkı tanınmış. Yani ev sahibinin kira bedelinin belirlenmesi için dava açması halinde %25’ten yüksek bir arttırıma hükmedilmesi çok olası.

Dayınız bir avukattan ayrıntılı bilgi alsın.

Bizi direk evden çıkarıyor istediğim zamı yap duralım dememize rağmen

Benim ev sahibi 1700'den 2750'ye çıkardı. 6'nın altında kira kalmadığı için paşa paşa kabul ettik. %25 diye uğraşsam ne olacak (ki %25 saçma bu ekonomide) kırar dizimi otururum en azından huzurum bozuk olmaz. Zaten maaşlara zam gelecek yakında %100 civarı. Bence takma, hiçbir yerde 2000'e ev yok, ver kiranı oturmaya devam et.

Yüzde yüz zam mı gelecek? Ahhh keşkeeeee

Ama sizin yaptığınız kurnazlıktan başka bir şey değil. Adama 2000i de siz teklif etmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam doğalgaz bağlatmaması koşuluyla. Şimdi buna da itiraz edip şu kadar olsun demek çok ayıp. Nasıl diyebiliyorsunuz ona da ayrıca hayret ediyorum.

10 yıl dolmadan çıkartamiyor diye biliyorum.

10 yıl koşulsuz çıkartabilme hakkı.

5 yılın sonunda kira tespit davası açar, zaten kira piyasa fiyatına gelirse kiracının avantajı kalmıyor.

Genelde akrabam oturacak vb nedenlerle erkenden çıkarılmaya çalışılıyor. Tabi burada gerçekten oturması lazım, yalan söylenirse dava durumu var.

Kirayı ödememe, diğer komşuları rahatsız gibi durumlarda elbette çıkarma hakkı var.

Bir de kiracıya önceden yasal bildirim yapılması ve yeterli sürenin verilmesi gerekiyor. Yani 1 ay sonra akrabam gelecek evi boşaltın denilemiyor.

Yüzde yüz zam mı gelecek? Ahhh keşkeeeee
2022'de önce %50 sonra %30 olmak üzere toplam %80 gelmiş oldu. bu sene de bu oranın altında kalmaz. asgari ücretten fazla alıyorum, bu oranda arttı maaşım da. mesela temmuzda %30 zam geldi bana da. tabii ki gerçek enflasyon %200 falanken bu da çöp ama kalkıp %35-40 da yapabilirlerdi dalga geçer gibi. allahtan onu yapamayacaklarını biliyorlar, öğrendiler artık seçim senesi olduğu için %100 zamma kesin gözüyle bakıyorum asgari ücret için. belediye başkan yardımcısı tanıdığımla konuştuk geçen sene, belediye muhalefetin belediyesi. yine iktidara gelecek gibi duruyorlar cevabını aldım mesela.

Bu zammı isteyemez, zammın yapılabilmesi için kira tespit davası açması ve karar çıkması gerekiyor.

Zam için belirtilen oranlar sözleşmede bellidir, tefe/tüfe (bu seneki özel düzenlemede yüzde 25) oranında zam yapılabilir.

Öncelikli olarak dayınız kendini üzmesin, çok geçmiş olsun diyorum kendisine.

Çevrenizdeki benzer evlerin piyasa fiyatını araştırın. Avukata danışıp bu tip davaların ne kadar sürdüğünü öğrenin. Sözel olarak söylemek yetmez, ihtar vs derken ciddi vakit alabiliyor.

Evet 5 yıldan uzun süredir oturduğu için davayı kaybedecektir ancak davalar uzun sürede sonuçlandığı ve karşı taraf uğraşmak istemeyeceği için ciddi pazarlık hakkı da var. “X ay sonra taşınabiliyoruz, daha önceden çıkın derseniz yasal yollardan bizlere ulaşabilirsiniz” diyebilirsiniz.

Oturup “ev sahibi sonraki aya zammı istiyor eyvah eyvah” diyip gereksiz panik yapmayın.

Cok tesekkurler

Yasal olarak çıkartma hakkı yok, en fazla kira tespit davası açabilir.

Yalnız dayınızın sağlık durumu ve mevcut kiranın düşük olması nedeniyle en fazla 25% zammı yapıp 30 Hazirana kadar oturmanızı öneriyorum.

Zira dava süreçlerinda kaybetme riskiniz yüksek. Zaten Haziran sonuna kadar da ciddi bir süre vermiş ev sahibi. İlk mesajımda uzun dava sürecini gösterip zaman kazanın demiştim, tahmin ediyorum ev sahibi de bunu düşünüp zamanı vermiş zaten.

Yoksa bu sefer de dıdımın dıdısı oturacak diyip çıkartmaya çalışacak ki, bu sebeple ihtarname çekse zaten Hazirandan önce çıkmanızı isteyecek.

Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim

Adama düşünecem dedim.o an aklima yattı. Apartmanda araştırdım karşın yüzde 25 altım yüzde 56 zama.e bana neden yüzde 100.bu aklıma yatmiyor
Bu devirde 2000 TL ye kira bulmanız çok zor. Diğer zamlara bakarak yorum yapmanız da yanlış. Sonuçta ev sahibi ile kiracı arasındaki diyaloğu bilemezsiniz. Bazı ev sahipleri benim kiramı her ay düzenli ödüyor diyen kiracısına makul zam yapıyor. Kimisi para canlısı oluyor. Acımıyor. Bu evden çıksanız bu fiyata zaten ev bulamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…