- 28 Kasım 2010
- 42.323
- 140.586
- 798
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
Yuh ve bu kadarda olmaz.ölunden dönmüş insana yapilrmi%25 zam yapma hakki' yasal olarak var, Buna birsey yapamazsin.
Gecen ay Izmit civarinda yasayan dayimin basina bir olay geldi. Ev sahibindeki insanligin öldügu nokta diyorum. Ev sahibi kiraya %300 zam istiyor. Ev in cin top oynayan biryerde, kucuk ve de guzel filan degil ev. Yapmayin etmeyin diye pazarlik ediyor dayim.
Tam bu siralarda, is yerinde de yasadigi stres de birlesince kalp krizi geciriyor, ameliyat oluyor vs. Hastanedeyken ev sahibi ziyarete geliyor gecmis olsuna. Ve ziyaretinde %300 zammi gelecek aydan itibaren istedigini, ölumden yeni dönmus kisiye hasta yatağında tekrarliyor....
Insanligin coktan öldügünü biliyorum da, bu durumu hangi duygularla aciklayabilirim bilmiyorum.
Ve Haziran'da evden cikarttigi haberini vermis bugun....Yuh ve bu kadarda olmaz.ölunden dönmüş insana yapilrmi
10 yıl dolmadan çıkartamiyor diye biliyorum.Ve Haziran'da evden cikarttigi haberini vermis bugun....
Yok.Bazi şartlar dışında olmuyor.Ornegin birinci derede orada oturması zorunlu kimseler varsa, örneğin oğlu evlendi kiraya çıkacağına onu oturtabilir ya da evde büyük tadilat yapılması gerekiyorsa, kiracı komşuları rahatsız edici gürültü vs yapiyorsa ,evsahibi kendisi kiradaysa ya da daha kötü şartlarda bir evde oturuyorsa,kiracıya iki kere ihtar cekildiyse örneğin iki ki kere kirasını yatirmadiysa bunun gibi şeyler...beş senede kira arttırımı için emsal davası açabilir gerekli bir durum yoksa da 10 yıldan önce cikartamaz.Ben olsam imkan varsa baska ev arardım.Zaten sağlık sorunlariyla uğraşıyor böyle insanlıktan uzak bir ev sahibi ile uğraşmadım.yoksa surekli stres yasayacakCok tesekkurler
Az once dayimla telefonlastim. Heralde ev sahibi, olabilecek en son noktayi da yapti: 7 yillik kiraciyi, 300% zammi Kabul etmedigi icin Haziran'da evden cikartiyor. Yasal olarak hakki' var mi?
Cok tesekkurler
Az once dayimla telefonlastim. Heralde ev sahibi, olabilecek en son noktayi da yapti: 7 yillik kiraciyi, 300% zammi Kabul etmedigi icin Haziran'da evden cikartiyor. Yasal olarak hakki' var mi?
Bizi direk evden çıkarıyorGeçen aralıkta kiram 1000 liraydı.ev sobalı.iki odası karanlık.arka tarafa bakıyor.7 ay önce bir üst katı 2100 e kiraya verdi.sobali orası daadam duramadı çıktı.nisan ayından beri ev sahibi arıyor.eve doğalgaz yaptıracagim.3500 yapacam diye.eve girerken d.gaz istemiyorum diye konusmustuk yeni sözleşme yapmak istiyo.en son iki ay önce aradı.once 2500 istedi ve zar zor 2000 liraya indi.
Apartman içinde araştırdım.karsim doğalgazlı öne bakıyor.ona 2000 lira yapmış.1600lira idi.yuzde 25 yani.annesi kiracı nin arkadaşı imiş.onun bir altı yine2500 lira 1600 den çıkarmış.orasi doğalgazlı öne bakıyor.yuzde 56 eder zam oranı.gel gelelim benden sobalı ev için yüzde yüz zam istiyo.sizce bu hak mi.2000 lira yapmalimiyim
Yüzde yüz zam mı gelecek? Ahhh keşkeeeeeBenim ev sahibi 1700'den 2750'ye çıkardı. 6'nın altında kira kalmadığı için paşa paşa kabul ettik. %25 diye uğraşsam ne olacak (ki %25 saçma bu ekonomide) kırar dizimi otururum en azından huzurum bozuk olmaz. Zaten maaşlara zam gelecek yakında %100 civarı. Bence takma, hiçbir yerde 2000'e ev yok, ver kiranı oturmaya devam et.
10 yıl dolmadan çıkartamiyor diye biliyorum.
2022'de önce %50 sonra %30 olmak üzere toplam %80 gelmiş oldu. bu sene de bu oranın altında kalmaz. asgari ücretten fazla alıyorum, bu oranda arttı maaşım da. mesela temmuzda %30 zam geldi bana da. tabii ki gerçek enflasyon %200 falanken bu da çöp ama kalkıp %35-40 da yapabilirlerdi dalga geçer gibi. allahtan onu yapamayacaklarını biliyorlar, öğrendiler artıkYüzde yüz zam mı gelecek? Ahhh keşkeeeee
%25 zam yapma hakki' yasal olarak var, Buna birsey yapamazsin.
Gecen ay Izmit civarinda yasayan dayimin basina bir olay geldi. Ev sahibindeki insanligin öldügu nokta diyorum. Ev sahibi kiraya %300 zam istiyor. Ev in cin top oynayan biryerde, kucuk ve de guzel filan degil ev. Yapmayin etmeyin diye pazarlik ediyor dayim.
Tam bu siralarda, is yerinde de yasadigi stres de birlesince kalp krizi geciriyor, ameliyat oluyor vs. Hastanedeyken ev sahibi ziyarete geliyor gecmis olsuna. Ve ziyaretinde %300 zammi gelecek aydan itibaren istedigini, ölumden yeni dönmus kisiye hasta yatağında tekrarliyor....
Insanligin coktan öldügünü biliyorum da, bu durumu hangi duygularla aciklayabilirim bilmiyorum.
Cok tesekkurler
Bilgilendirme icin cok tesekkur ederimYasal olarak çıkartma hakkı yok, en fazla kira tespit davası açabilir.
Yalnız dayınızın sağlık durumu ve mevcut kiranın düşük olması nedeniyle en fazla 25% zammı yapıp 30 Hazirana kadar oturmanızı öneriyorum.
Zira dava süreçlerinda kaybetme riskiniz yüksek. Zaten Haziran sonuna kadar da ciddi bir süre vermiş ev sahibi. İlk mesajımda uzun dava sürecini gösterip zaman kazanın demiştim, tahmin ediyorum ev sahibi de bunu düşünüp zamanı vermiş zaten.
Yoksa bu sefer de dıdımın dıdısı oturacak diyip çıkartmaya çalışacak ki, bu sebeple ihtarname çekse zaten Hazirandan önce çıkmanızı isteyecek.
Bu devirde 2000 TL ye kira bulmanız çok zor. Diğer zamlara bakarak yorum yapmanız da yanlış. Sonuçta ev sahibi ile kiracı arasındaki diyaloğu bilemezsiniz. Bazı ev sahipleri benim kiramı her ay düzenli ödüyor diyen kiracısına makul zam yapıyor. Kimisi para canlısı oluyor. Acımıyor. Bu evden çıksanız bu fiyata zaten ev bulamazsınızAdama düşünecem dedim.o an aklima yattı. Apartmanda araştırdım karşın yüzde 25 altım yüzde 56 zama.e bana neden yüzde 100.bu aklıma yatmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?