- 1 Eylül 2014
- 26.097
- 30.466
- 798
- 35
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
Hangi semtte oturuyorsunuz? Kaçınca kat?Bizimde 1250 tl olan evi 4000 yaptı. Bari 3 olsun dedik. 2.5 saat bağ bahçe ve mal varlığını anlattıktan sonra tahliye kağıdı var elimde kapının önüne koyarım sizi dedi. Ev 30 yıllık, güneş görmüyor, asansör yok, klozet yok, doğalgaz hak getire. Çıksak yine bu civarda kiralar aynı ama taşınma parası vs vereceğiz. Ne durumlara düştük.
Tahliye kağıdı malesef ellerindeki en buyuk koz. O yuzden imzalamamak lazim. Imzalaymak isteyen ev sahiplerinin evlerini kiralamamak lazim.Bizimde 1250 tl olan evi 4000 yaptı. Bari 3 olsun dedik. 2.5 saat bağ bahçe ve mal varlığını anlattıktan sonra tahliye kağıdı var elimde kapının önüne koyarım sizi dedi. Ev 30 yıllık, güneş görmüyor, asansör yok, klozet yok, doğalgaz hak getire. Çıksak yine bu civarda kiralar aynı ama taşınma parası vs vereceğiz. Ne durumlara düştük.
Adana yüreğirdeyiz. Semt olarak çarşı gibi buralar merkezi ama binalar çok eski. 4katlı binanın 3. katındayızHangi semtte oturuyorsunuz? Kaçınca kat?
Evet çok haklısınız bizde çok pişman olduk. Ne desek sonunda tahliye ederim diye konuşuyor. Diken üstündeyiz o yüzdenTahliye kağıdı malesef ellerindeki en buyuk koz. O yuzden imzalamamak lazim. Imzalaymak isteyen ev sahiplerinin evlerini kiralamamak lazim.
Demek ki Türkiye geneli ekonomik olarak tüm kiralara yansımış.Adana yüreğirdeyiz. Semt olarak çarşı gibi buralar merkezi ama binalar çok eski. 4katlı binanın 3. katındayız
Ama siz 1000e otururken o 1600e oturuyormus. Yani siz ondan daha az kira veriyormussunuz. Simdi ikinizinkini de esitlemis ev sahibi.Adama düşünecem dedim.o an aklima yattı. Apartmanda araştırdım karşın yüzde 25 altım yüzde 56 zama.e bana neden yüzde 100.bu aklıma yatmiyor
Ama siz 1000e otururken o 1600e oturuyormus. Yani siz ondan daha az kira veriyormussunuz. Simdi ikinizinkini de esitlemis ev sahibi.
Kirayla gecinen bir insansa ev sahibi de hakli. 1000 liraya ev kalmadi artik
bi sorum olcaktı belki bilginizvardır. bizim kiracımız var 4 yıldır oturuyor. ilk kiraladığı zaman sözleşme yaptık bi daha da yenilemedik.kiracıyı çıkarıp biz kendimiz geçmek istiyoruz bu eve.noterden ihtarname gönder dedi bize. noterden ihtarname çekmek zorunlu mu. ve de ağustos ayında kiralamıştı burayı. şimdi biz ihtarname göndersek onun kaç aya kadar evi boşaltma zorunluluğu vardır acaba?Temmuz 2023e kadar %25in ustunde zam yapamaz. Ayni seyle karsilastigimiz icin bu aralar fazla arastirdim ve sozlesmeniz bitmis olsa bile siz cikiyorum demediginiz surece sozlesmeniz otomatik yenilenir. Sureli sozlesmenizin bitiminden itibaren baslayan otomatik yenilenen sozlesmenin 10.senesinde ancak ev sahibi kiraciyi cikartabiliyor. Onun haricinde sozlesmeyi iptal etme hakki sadece kiracida. Ancak hangi durumlarda cikartabilir.
1. Tahliye taahhütnamesi imzaladiysaniz.
2.Kendi gereksinimi varsa (ben oturacagim derse) burda da kendi oturmazsa 3 seneye kiraya veremiyor. Kiraya verirse cikardigi kiraciya en son odedi kira bedelinin 12 aylik karsiligini tazminat vermek zorunda.
3. Yikip,dokme ve buyutme gibi buyuk tadilatlar yapacaksa.
4. Kiraci kirayi odemiyorsa.
Bu maddelerin hicbiri yoksa sizi cikarmasi mumkun degil. %25ten daha fazla zam talep ederse gidip kira tespit davasi acmasi lazim. Mahkeme bilirkisi atiyor ve kirayi o belirliyor. Dava masraflarini davayi acan ödüyor burdada.
Kisacasi mesela ocak 2020de 2 yillik sozlesme yaptiniz. Bu sozlesme ocak 2022de bitiyor. Daha sonrasinda kiraci iptal etmezse sozlesme her sene otomatik yenileniyor ve ev sahibi sizi yukaridaki maddelerden biri yoksa ancak ocak 2032de cikartabiliyor.
Kendim oturacağım diye çıkardıktan sonra evi satabiliyormu satarsa yine kira karşılama sorumluluğu varmı acaba bilginiz varmı?Temmuz 2023e kadar %25in ustunde zam yapamaz. Ayni seyle karsilastigimiz icin bu aralar fazla arastirdim ve sozlesmeniz bitmis olsa bile siz cikiyorum demediginiz surece sozlesmeniz otomatik yenilenir. Sureli sozlesmenizin bitiminden itibaren baslayan otomatik yenilenen sozlesmenin 10.senesinde ancak ev sahibi kiraciyi cikartabiliyor. Onun haricinde sozlesmeyi iptal etme hakki sadece kiracida. Ancak hangi durumlarda cikartabilir.
1. Tahliye taahhütnamesi imzaladiysaniz.
2.Kendi gereksinimi varsa (ben oturacagim derse) burda da kendi oturmazsa 3 seneye kiraya veremiyor. Kiraya verirse cikardigi kiraciya en son odedi kira bedelinin 12 aylik karsiligini tazminat vermek zorunda.
3. Yikip,dokme ve buyutme gibi buyuk tadilatlar yapacaksa.
4. Kiraci kirayi odemiyorsa.
Bu maddelerin hicbiri yoksa sizi cikarmasi mumkun degil. %25ten daha fazla zam talep ederse gidip kira tespit davasi acmasi lazim. Mahkeme bilirkisi atiyor ve kirayi o belirliyor. Dava masraflarini davayi acan ödüyor burdada.
Kisacasi mesela ocak 2020de 2 yillik sozlesme yaptiniz. Bu sozlesme ocak 2022de bitiyor. Daha sonrasinda kiraci iptal etmezse sozlesme her sene otomatik yenileniyor ve ev sahibi sizi yukaridaki maddelerden biri yoksa ancak ocak 2032de cikartabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?