Kiraya %100 zam

2000 tl kiranız çok iyiymiş ama sobalı dediniz
Bilemiyorum zor yani
Doğalgaz yapmazsa belki 2000 ye tamam der
Bu devirde o fiyata ev bulmak zor
Anlaşmanın yolunu bulun derim ben
 
Bizimde 1250 tl olan evi 4000 yaptı. Bari 3 olsun dedik. 2.5 saat bağ bahçe ve mal varlığını anlattıktan sonra tahliye kağıdı var elimde kapının önüne koyarım sizi dedi. Ev 30 yıllık, güneş görmüyor, asansör yok, klozet yok, doğalgaz hak getire. Çıksak yine bu civarda kiralar aynı ama taşınma parası vs vereceğiz. Ne durumlara düştük.
 
Hangi semtte oturuyorsunuz? Kaçınca kat?
 
Temmuz 2023e kadar %25in ustunde zam yapamaz. Ayni seyle karsilastigimiz icin bu aralar fazla arastirdim ve sozlesmeniz bitmis olsa bile siz cikiyorum demediginiz surece sozlesmeniz otomatik yenilenir. Sureli sozlesmenizin bitiminden itibaren baslayan otomatik yenilenen sozlesmenin 10.senesinde ancak ev sahibi kiraciyi cikartabiliyor. Onun haricinde sozlesmeyi iptal etme hakki sadece kiracida. Ancak hangi durumlarda cikartabilir.
1. Tahliye taahhütnamesi imzaladiysaniz.
2.Kendi gereksinimi varsa (ben oturacagim derse) burda da kendi oturmazsa 3 seneye kiraya veremiyor. Kiraya verirse cikardigi kiraciya en son odedi kira bedelinin 12 aylik karsiligini tazminat vermek zorunda.
3. Yikip,dokme ve buyutme gibi buyuk tadilatlar yapacaksa.
4. Kiraci kirayi odemiyorsa.
Bu maddelerin hicbiri yoksa sizi cikarmasi mumkun degil. %25ten daha fazla zam talep ederse gidip kira tespit davasi acmasi lazim. Mahkeme bilirkisi atiyor ve kirayi o belirliyor. Dava masraflarini davayi acan ödüyor burdada.
Kisacasi mesela ocak 2020de 2 yillik sozlesme yaptiniz. Bu sozlesme ocak 2022de bitiyor. Daha sonrasinda kiraci iptal etmezse sozlesme her sene otomatik yenileniyor ve ev sahibi sizi yukaridaki maddelerden biri yoksa ancak ocak 2032de cikartabiliyor.
 
Tahliye kağıdı malesef ellerindeki en buyuk koz. O yuzden imzalamamak lazim. Imzalaymak isteyen ev sahiplerinin evlerini kiralamamak lazim.
 
Adama düşünecem dedim.o an aklima yattı. Apartmanda araştırdım karşın yüzde 25 altım yüzde 56 zama.e bana neden yüzde 100.bu aklıma yatmiyor
Ama siz 1000e otururken o 1600e oturuyormus. Yani siz ondan daha az kira veriyormussunuz. Simdi ikinizinkini de esitlemis ev sahibi.
Kirayla gecinen bir insansa ev sahibi de hakli. 1000 liraya ev kalmadi artik
 
Ama siz 1000e otururken o 1600e oturuyormus. Yani siz ondan daha az kira veriyormussunuz. Simdi ikinizinkini de esitlemis ev sahibi.
Kirayla gecinen bir insansa ev sahibi de hakli. 1000 liraya ev kalmadi artik

1000 tl kira gerçekten çok ama çok düşük, öyle düşük ki ev sahibi devlete vergi verdiğinde gösterebileceği en düşük kira gelirinin altında olabilir. Bu durumda ev sahipleri sanki daha yüksek kira alıyormuş gibi beyan vermek durumunda kalıyor ve fazla fazla vergi veriyor.

Evet doğru okuyorsunuz kazanmadığınız gelirin vergisini ödüyorsunuz.

Şimdi böyle düşük kiralar bence kötüdür, zira ev sahibi ile kiracı illa ki karşı karşıya geliyor. Ya sağlam zam yapılıp orta yol bulunuyor ya da binbir türlü kavga çıktığı için öfkeyle ilişki kopuyor ki gerçekten sevimsiz bir durum. Ev sahibi ve kiracının helalleşerek ayrılması çok kıymetli bence, insan oturduğu evde huzur istiyor. Şimdiye kadar bu konuda sıkıntı yaşamadık çok şükür (dolandırıcıları ayrı tutuyorum, zaten kiralamaktan vazgeçtiler)

Konu sahibi orandan gidemez, çevresinde piyasa neyse ona göre hareket edecek.
 
bi sorum olcaktı belki bilginizvardır. bizim kiracımız var 4 yıldır oturuyor. ilk kiraladığı zaman sözleşme yaptık bi daha da yenilemedik.kiracıyı çıkarıp biz kendimiz geçmek istiyoruz bu eve.noterden ihtarname gönder dedi bize. noterden ihtarname çekmek zorunlu mu. ve de ağustos ayında kiralamıştı burayı. şimdi biz ihtarname göndersek onun kaç aya kadar evi boşaltma zorunluluğu vardır acaba?
 
Kendim oturacağım diye çıkardıktan sonra evi satabiliyormu satarsa yine kira karşılama sorumluluğu varmı acaba bilginiz varmı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…