Kiraya alışamamak

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Merhaba ,daha önce de konu açmıştım kendi evimi kiraya verip kiraya çıktım .evim küçük geliyordu eskiydi konumu iyiydi ancak karanlık odası vardı,asansör yoktu vs...sebeplerden.şimdi yine aynı muhitte kiraya çıktım yine eski ev ama daha gemiş, asansörü var ,karanlık odası yok vs.Ama ben kiraya alışamadım yaptıramıcam bu evi eksikleri çok ,kapıları eski mesela ,dolapları az.temizlerken bile başkasının evini temizler gibi hissediyorum tamam daha 3 gün oldu ama hep böyle olursa ya yabancı gibiyim bu eve.O zaman neden tuttun derseniz çocuğun okuluna yakındı ve emlakçının da sıkıştırmasıyla kaçırırız diye acele ettik.Burdan çocuk yürüyerek gidecek okula.Bu ev derdim ne zaman bitecek bilmiyorum hayırlısı olsun artık.Benim gibi yaşayan hisseden varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Evlendigimde evlilik evime bi ay alısamadım anne evime dönmek istedim sahiplenemedim evi
Ama bak simdi iki gün annemde kalayım kendi odamda kendi eski düzenimde yatmama ragmen evimi özlüyorum :)
Alısacaksınız merak etmeyin gecici bi sürec bu

Sanırım ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Benim arkadaşım da önce başka bir şehirde yaşamaya başladı şimdi de orda canım sıkılıyor diye yine şehir değiştirecek. Her düşündüğünüzü yapıp ani kararlar almayın.
Eve alışmak için kendinize zaman verin.

Çok şükür eviniz var alışsanız ne olur alışmasanız ne olur. Hem dezavantajına odaklanmak yerine avantajlarına odaklanin. Sadece kızınızın odası ve okulu için bile 1 sene katlanmaya değer

Keşke içi yeni ev tutsaydınız kira da olsa ben bu evde yaşarım demek önemli olan eve ısınabilmek.. ama temizlerken başkasının evini temizliyorum hissi olmamalı

Kendi evinizi satıp uzerine biraz daha bisyler koyup daha güzel bir ev alabilitmisssiniz

Yani neden kiraya çıkmak kendi evim dururken şahsen yıllardır kira oturduğum için boyle bisey yapmazdm

ben de 20 gün önce taşındım . Gerçi kiradan kiraya ama gelin gittiğim evdi ve 7 yıl oturduk. Bebek için daha ferah ve park olan bir eve taşındık.İnsanlar değişime çok kolay adapte olamıyor çoğu zaman. Alıştığın şeylerden vazgeçmek zor olabiliyor ama şunu biliyorum değişim iyidir tebdil-i mekanda ferahlık vardır :)

Kendi eviniz olmasının rahatlığına alışmak + evi sevmemek.

Kendi evimde de oturdum, kirada da oturdum. Evi sevdiğim sürece tapusunun kimde olduğu fark etmiyor benim için. Kendi evimi sattım, şu an kiradayım mesela. Kiracı olduğum ay başında aklıma geliyor sadece.

Keşke biraz daha ince eleyerek tutsaymışsınız evi. Daha çok yeni, eşyalar bile anca yerleşiyordur. Düzeniniz otursun, normal hayatınıza dönün daha rahat edersiniz.

Kapıları eski olabilir ama kapı yani altı üstü, bırakın o da eski olsun nolacak?

Acele mi ettiniz diyecektim ben de. Aceleyle içinize sinmeyen bir eve taşınmışsınız. Zamanla alışırsınız demek isterim ama bu sizin elinizde. Ya eşyalarınızı ve yaşam alanınızı eve göre düzenleyeceksiniz, ya da bir süre daha bu şekilde idare edip tam olarak içinize sinecek bir eve çıkacaksınız.

Hayırlı olsun yeni yuvanız :)
Daha üç gün olmuş kendinize biraz zaman verin
Ben kendi evime taşındım üç ay olacak neredeyse ama anca alıştım diyebilirim, bazı insanlar için mekan değiştirmek zor olabiliyor yastığımı bile değiştiremem ben ama alışılıyor, içinizi karartmayın, olumlu yönlerine odaklanın

Hayatınızdaki olumsuz ayrıntılara değil,olumlu olanlara dönün yüzünüzü. Ne güzel çocuğunuzun okuluna yakın olması bile o evi sevmemiz için yeterli. İstediniz zaman hemen okulda olacaksınız. Çocuğunuz rahat edecek. Aklınız onda kalmayacak. Bundan önemli ne olabilir ki.

Hangi şehirdesiniz bilmem ama çocuğum okula yürüyerek gidecekse çok şeye razı olurdum, bu çok iyi birşey.

Ayrıca parasını ödüyorsanız ev sizindir. Kira ise kira. Parasıyla oturuyoruz, kullanım hakkı bizim işte böyle düşünsenize.

Ha ama ben olsam bu kadar beğenmiyorsam tutmazdım. Eskiliği çok göze batıyor ve bir sürü tadilat istiyorsa tutmamalıydınız.

Daha yeniymişsiniz de, alışırsınız belki.

Etrafınızdakı ınsanların buyuk cogunlugu oyle yasıyor.Kirada. Mecburiyetten cıksaydınınsorgulamazdınız bile. Onunuzde secenek oldugundan alısmamayı tercıh ediyorsunuz. Canınız alısmak istese alısırsınız.ewin olumlu yonlerını ddusunerek vs..

alışırsınız...
ilk evlenince ben de düzcedeki evimi özlerdim...
şimdi bu evimi de çok seviyorum..

Evinizi yaptırması için ev sahibine ara ara eksikleri hatırlatın, eve bişey yapmadan siz mesela dolap alın sonra çıkarken gittiğiniz yere götürürsünüz.. ayrıntılara takılmayın mutlu bir aileniz sıkı bağlarınız varsa evin şunun bunun hiç önemi yok :)

Kiralık ev hep böyle oluyor,alışıyorsunuz
Ama hep benim olsa şurasını şmyle yapardım benim olsa burasını böyle yapardım diyorsunuz ,
Maddi durumunuz el veriyorsa kendi evinizi satıp geniş bi ev alsaydınız daha kolay olurdu

Anlaşılan para bol diye her istediğinizi ani uyguluyorsunuz. Ev değişimi ani kararla yapılacak bir şey değil. Çünkü oyuncak değişmeye benzemiyor.

7 yıllık evliyim bu 7. Evim ben nerelere gideyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…