- 11 Eylül 2015
- 3.281
- 12.592
- 208
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nerde eviniz
umarım benim şimdiki ev sabihime de böyle kiracı denk gelir. adam paracı on liranın derdinde. bu konuyla da ilgili bişey bilmiyorum
Kızlar merhaba,
Nişanlımın kira aldığı bir ev var ama kiracı 5 aydır kira ödemiyor ilk girişte önden para falan almadık öyle otursun diye sonra ilk girerken abi her ay öderim asla gününü bile geciktirmem dedi bizde iyi hoş dedik ve tabii sonuç hüsran... Kiracı 5 aydır ödemiyor arıyoruz yok ameliyat oldum yok oğluma para vermediler eşine falan baktırıyor telefonlara çıkmıyor. Cuma ödeyeceğim diyor ama o cuma hiç gelmiyor. bin lirayı geçti kira hayır korktuğumuz kirayı vermeyen adam elektrik suda ödemez öyle kitler gider. Ben hiç kıyamam insanlara nişanlım icraya verelim noterden dedi de ben yazık insanlara dedim gerçekten ödeyemiyodur belki biz icra parasını ne yapıcaz dedim cidden kıyamıyorum ama baktık ciddi ciddi bizi salak yerine koyuyorlar hani dedik tamam bir kaç gün daha 1 kaç hafta daha sonuç bu ben diyorum kesin kaçıp gidecekler... Ne yapabiliriz nasıl bir yola başvurabiliriz insanlar gösterdiğiniz iyi niyeti suistimal ediyorlar gerçekten bunu anladım.
Bir kaç bir yerden duyduk ki bunlar böyle kira vermeden oturup kaçıp gidiyorlarmış eee şimdi biz ne yapalım bu insanları notere gidip ihtar mı çektirmeli icra mı başlatmalı biz de yeni evlencez yaza ciddi anlamda paraya ihtiyacımız var yani onlara mı günah bize mi ne yapmalı ne böyle bir durumla daha önce karşılaşanınız var mı?
Teşekkürler şimdiden
Nişanlım notere gitmiş kadın bir avukatla görüşün demiş iyide avukat zaten kira kadar para ister bi faydası olmazki bize yada direk çıkış tahliyesi gönderelim gibi bir şeyler söylemiş yahu 5 ayı geçti daha kira verecek hergün 1 kaç gün daha süre istiyor telefonunu vermiyor ki arayıp bir de ben konuşsam azına tükürsem valla yeter artık yaa bunaldık ne olacak böyle bilmiyorum
sozlesme yaptiysaniz vede odemeler elden degilde banka yoluyla falan aliniyorsa bir sekilde dava acip icra ya gitme hakkiniz olur oteki turlu nasil oluyor bilmiyorum ama bir gece ansizin kacip gidebilirler haberiniz olsun
Yasaya göre 6 ay kira ödemezse avukat işlem yapabiliyor ..
Maalesef ki yine yasalara göre yılda sadece 2 kez kira ödeyerek evinizde oturabiliyor ..
Eğer bu ay bir aylık kirasını öderse yine bir hakkınız yok .
Muhtemelen kaçacak. Eğer noterden ihtar çekmezsen eğer kira sözleşmeniz 1 seneyi geçtiyse rahatlıkla kaçar gider. Kira parasını da alamazsın. Ama bir seneden az olupta kaçıp giderse en kötü mahkeme yoluyla kalan ayların kirasını alırsın. Çünkü sözleşme dolmadı diye çıktığı için. Ama gene bayağı uzun sürer. En iyisi nişanlın gitsin yüz yüze konuşup çıkarsın.Kızlar merhaba,
Nişanlımın kira aldığı bir ev var ama kiracı 5 aydır kira ödemiyor ilk girişte önden para falan almadık öyle otursun diye sonra ilk girerken abi her ay öderim asla gününü bile geciktirmem dedi bizde iyi hoş dedik ve tabii sonuç hüsran... Kiracı 5 aydır ödemiyor arıyoruz yok ameliyat oldum yok oğluma para vermediler eşine falan baktırıyor telefonlara çıkmıyor. Cuma ödeyeceğim diyor ama o cuma hiç gelmiyor. bin lirayı geçti kira hayır korktuğumuz kirayı vermeyen adam elektrik suda ödemez öyle kitler gider. Ben hiç kıyamam insanlara nişanlım icraya verelim noterden dedi de ben yazık insanlara dedim gerçekten ödeyemiyodur belki biz icra parasını ne yapıcaz dedim cidden kıyamıyorum ama baktık ciddi ciddi bizi salak yerine koyuyorlar hani dedik tamam bir kaç gün daha 1 kaç hafta daha sonuç bu ben diyorum kesin kaçıp gidecekler... Ne yapabiliriz nasıl bir yola başvurabiliriz insanlar gösterdiğiniz iyi niyeti suistimal ediyorlar gerçekten bunu anladım.
Bir kaç bir yerden duyduk ki bunlar böyle kira vermeden oturup kaçıp gidiyorlarmış eee şimdi biz ne yapalım bu insanları notere gidip ihtar mı çektirmeli icra mı başlatmalı biz de yeni evlencez yaza ciddi anlamda paraya ihtiyacımız var yani onlara mı günah bize mi ne yapmalı ne böyle bir durumla daha önce karşılaşanınız var mı?
Teşekkürler şimdiden
adama diyoruzki seni mahkemeye veririz verin bişeyim yokki diyor icraya veririz hani bak diyoruz yokki bişeyim alacak diyor ayrıca 9.aya kadar oturma hakkı mı ne varmşMuhtemelen kaçacak. Eğer noterden ihtar çekmezsen eğer kira sözleşmeniz 1 seneyi geçtiyse rahatlıkla kaçar gider. Kira parasını da alamazsın. Ama bir seneden az olupta kaçıp giderse en kötü mahkeme yoluyla kalan ayların kirasını alırsın. Çünkü sözleşme dolmadı diye çıktığı için. Ama gene bayağı uzun sürer. En iyisi nişanlın gitsin yüz yüze konuşup çıkarsın.
Eğer mahkemeye verirsen mahkeme o hakkı tanır evet ama hiç malım yok diye kendini kandırmasın. İcra donuna kadar el koyar ve size ödeme yapmazsa açık arttırmayla evdeki eşyaları satışa koyar. Sen de paranı alırsın.adama diyoruzki seni mahkemeye veririz verin bişeyim yokki diyor icraya veririz hani bak diyoruz yokki bişeyim alacak diyor ayrıca 9.aya kadar oturma hakkı mı ne varmş
Eğer mahkemeye verirsen mahkeme o hakkı tanır evet ama hiç malım yok diye kendini kandırmasın. İcra donuna kadar el koyar ve size ödeme yapmazsa açık arttırmayla evdeki eşyaları satışa koyar. Sen de paranı alırsın.
işte bende bunu diyorum zaten avukat bir sürü para alıyor iyice zarar ediyorsunbenimde oyle bir kiracim vardi her ay bir bahanesi vardi kira odememek icin
1 yilin sonunda mahkemeye verdim ve mahkeme karariyla evden attirdim tabiki avukat parasi ,icra derken bir suru masraf oldu ve birikmis kiralar odenmedi cunki kiraci adres birakmayarak kacti gitti evde kalan esyalarin bazilarini aldim digerleri cope gitti
yani ugrastiriyorlar hakkini alamiyorsun birde ustune masraf
simdi yine bir kiracim aylardir geciktiriyor ,yok eksik veriyor bir kac gune kadareksigini getiricem deyip aylar gecti hala getirmedi
Artik ya bu kez hic mahkeme falan ugrasmiycam kapi disari aticam birde avukat parasiyla ugrasmak istemiyorum
kiraci demek dert demek ya