Kırgın bir kalp

Arkadaşını anlıyorum en özel günü için eş adayının da onun kadar heyecanlı hevesli olmasını istiyor ki bu gayet normal ama nişanlısı sevmiyor olsa bile mutlu bir hayata adım atmak üzere neden bu kadar hevesssiz ve isteksiz onu anlamak lazım tartışılmadan gayet açık konuşsun arkadaşın bu kadar çekinmeye gerek yok hatta sonrasında keşke daha uzun sürseymiş hiç bir şey anlamadık dyecekler 😊

Törenler, kalabalık davetler için sıcak ve olması gereken bir aileye sahip değil demek.Dolayısıyla görüştüğü kişi mahçubiyet ve hassasiyet hissediyor olabilir. Davet listesi, her iki tarafın en yakınlarıyla, kısa ve öz birşekilde planlanması gerekiyor ya da arkadaşınızın bu durumu kabul etmemesi durumunda , karşı tarafla da empati kurarak bir sonuca varması lazım. Maddiyatla ilişkilendirmemeye çalışın, karşı tarafın baba tarafı yok. Duygusallığa da gerek yok.Şartlar eşit değil. Vaziyeti baştan kafasına mıhlasın arkadaşınız.

Ben de bu şekilde düşünüyorum. Adam cimri veya düşüncesiz değil, istediğin yere götüreyim vs demiş. Lakin çocuğun törene gelecek kalabalık ailesi yok, babası zaten yok görüşmüyor. Karşı taraf kalabalık gelince çocuk kendini kötü hissedecek belli. Buna sebep istemiyor.

Şimdi çocuk zaten bu kafa içindeyken bir de karşı tarafı düşünmesi zor, olaya kendi açısından bakıyor. Gelinin hak etmiyorum layık görmüyor vb demesiyle hiçbir alakası yok. Adam istediğin yere götüreyim demiş zaten.
Kız kendi köşesinde ağlayıp yanlış çıkarımlar yapacağına, ben istiyorum içimde kalacak küçük de olsa düğün istiyorum demeli. Adam müneccim değil ki. Gelin iletişim kuramıyor bence. Konu sahibesi de kız içine kapanık demiş zaten. eee şimdi altı üstü bir tören hakkında iletişim kuramıyorsa, evlenince ne yapacak?

Çocuk bana güven vermedi nedense. Madem kızı seviyor birazda onun isteklerini önemsemesi gerekmez mi kız kırıldıktan sonra tamam senin istediğin gibi olsun diyor. Kız söylemeden kırıldığını bile fark etmiyor.

Ben buna katilmiyorum yahu, adamin kendi dertleri var.

Erkek bu, gelinlik giyme hevesini bilmesi, empati yapmasi zaten mumkun degil. Kiz da acikca ben istiyorum dememis, kizin bu kadar kotu hissettigini ne bilsin?

Ben de bu şekilde düşünüyorum. Adam cimri veya düşüncesiz değil, istediğin yere götüreyim vs demiş. Lakin çocuğun törene gelecek kalabalık ailesi yok, babası zaten yok görüşmüyor. Karşı taraf kalabalık gelince çocuk kendini kötü hissedecek belli. Buna sebep istemiyor.

Şimdi çocuk zaten bu kafa içindeyken bir de karşı tarafı düşünmesi zor, olaya kendi açısından bakıyor. Gelinin hak etmiyorum layık görmüyor vb demesiyle hiçbir alakası yok. Adam istediğin yere götüreyim demiş zaten.
Kız kendi köşesinde ağlayıp yanlış çıkarımlar yapacağına, ben istiyorum içimde kalacak küçük de olsa düğün istiyorum demeli. Adam müneccim değil ki. Gelin iletişim kuramıyor bence. Konu sahibesi de kız içine kapanık demiş zaten. eee şimdi altı üstü bir tören hakkında iletişim kuramıyorsa, evlenince ne yapacak?
Evet arkadaşım içine kapanık biraz. İçinde yaşar çoğu şeyi oda farkında yanlış olduğunun ve yıprandığının ama elimden bişey gelmiyor değiştiremiyorum diyor.
Erkek arkadaşı düğün vs kalabalık ortamları ve ilgi odağı olmayı sevmediği için istemediğini söylüyordu. Şimdi nasıl istersen öyle yapalım diyor ama arkadaşımda hiç hevesim kalmadı hayal edince bile heyecanlanmıyorum o yüzden bişey istemiyorum artık diyor.

Arkadaşını anlıyorum en özel günü için eş adayının da onun kadar heyecanlı hevesli olmasını istiyor ki bu gayet normal ama nişanlısı sevmiyor olsa bile mutlu bir hayata adım atmak üzere neden bu kadar hevesssiz ve isteksiz onu anlamak lazım tartışılmadan gayet açık konuşsun arkadaşın bu kadar çekinmeye gerek yok hatta sonrasında keşke daha uzun sürseymiş hiç bir şey anlamadık dyecekler 😊
Erkek arkadaşı sadece düğünleri vs kalabalık ortamları sevmediğini söylüyor. Ama şimdi nasıl istersen öyle yaparız demesine rağmen arkadaşım istemiyorum hevesim kalmadı diyor. Başka bir nedeni yok demiş

Evet arkadaşım içine kapanık biraz. İçinde yaşar çoğu şeyi oda farkında yanlış olduğunun ve yıprandığının ama elimden bişey gelmiyor değiştiremiyorum diyor.
Erkek arkadaşı düğün vs kalabalık ortamları ve ilgi odağı olmayı sevmediği için istemediğini söylüyordu. Şimdi nasıl istersen öyle yapalım diyor ama arkadaşımda hiç hevesim kalmadı hayal edince bile heyecanlanmıyorum o yüzden bişey istemiyorum artık diyor.

Canım ablacım tabi ki öyle diyecek

Babayla görüşmemek çok kötü boşanmalar oluyor, adam aldatmış oluyor, çocuklara nafaka vermek istemiyor, şiddet uygulamış oluyor... çocuk babayı silmişse zaten baba tarafı rezil insanlardır emin ol. Ortada zaten utanç verici bir durum var: şöyle bir babaya sahip olmak. Bunun üstüne çocuk,

Ben çok şerefsiz bir adamın oğluyum, zaten kendimi mahcup hissediyorum; senin ailen de düzgün bir aile, düğünde de 10 davetliyle yetim gibi kalıcam

nasıl desin? Tabi ki kalabalıktan sıkılıyorum, gereksiz buluyorum, sevmiyorum vb diyecek. Arkadaşına bunu böylece okut. Biraz adamı anlamaya çalışsın.

Düğün de olacakmış zaten, biraz olgun davransın. Yaşı genç mi kızın?

Son düzenleme:
Törenler, kalabalık davetler için sıcak ve olması gereken bir aileye sahip değil demek.Dolayısıyla görüştüğü kişi mahçubiyet ve hassasiyet hissediyor olabilir. Davet listesi, her iki tarafın en yakınlarıyla, kısa ve öz birşekilde planlanması gerekiyor ya da arkadaşınızın bu durumu kabul etmemesi durumunda , karşı tarafla da empati kurarak bir sonuca varması lazım. Maddiyatla ilişkilendirmemeye çalışın, karşı tarafın baba tarafı yok. Duygusallığa da gerek yok.Şartlar eşit değil. Vaziyeti baştan kafasına mıhlasın arkadaşınız.
Aynen katılıyorum.

Canım ablacım tabi ki öyle diyecek

Babayla görüşmemek çok kötü boşanmalar oluyor, adam aldatmış oluyor, çocuklara nafaka vermek istemiyor, şiddet uygulamış oluyor... çocuk babayı silmişse zaten baba tarafı rezil insanlardır emin ol. Ortada zaten utanç verici bir durum var: şöyle bir babaya sahip olmak. Bunun üstüne çocuk,

Ben çok şerefsiz bir adamın oğluyum, zaten kendimi mahcup hissediyorum; senin ailen de düzgün bir aile, düğünde de 10 davetliyle yetim gibi kalıcam

nasıl desin? Tabi ki kalabalıktan sıkılıyorum, gereksiz buluyorum, sevmiyorum vb diyecek. Arkadaşına bunu böylece okut. Biraz adamı anlamaya çalışsın.

Düğün de olacakmış zaten, biraz olgun davransın. Yaşı genç mi kızın?
Evet okuyor her yazılanı zaten. Farklı bakış aaçılarını görünce oda şuan biraz farklı düşünmeye başladı. Ama en başta sadece nikah sonrası yemeğe bile ne gerek var vs dediği için tüm hevesimi kaçırdı her şeye bir negatif yorum mırın kırınlık yaptı. Şuanda içimden gelmiyor diyip duruyor

Selam kızlar. Bugün en yakın arkadaşımın derdiyle geldik size.
Arkadaşımın iki senedir görüştüğü birisi var. Ve önümüzde ki bahar gibi nişan yapmayı düşünüyorlar virüs biterse eğer. Arkadaşımın sevgilisinin ailesi baba tarafıyla hiç görüşmüyor ve anne tarafıylada toplam 8 kişilik bir aileler. Çocuk düğün yapmak hiç istemiyor. (Kendisinin ailesi hiç olmadığı için bu kısmı anlayabiliyorum.) Ama yapsada durumu gayet iyi kendisi bile karşılamış olsa 2 3 aylık geliri ile çok güzel bir düğün yapabilir. Nişan, kına bile istemiyor konuştukları zaman sevmiyorum diyor .Oynamayı sevmiyormuş, ilginin üzerinde olmasını sevmiyormuş o yüzden istemiyormuş. Çocuk cimri falanda kesinlikle değil çok cömerttir arkadaşıma karşı. Hatta balayı için tüm yıllık iznimizi orada kullanırız dünyanın neresini istiyorsan seç oraya götüreceğim seni demiş
Gelelim arkadaşıma oda sessiz biri öyle kavga gürültü çıkarayım ben şunu istiyorum ben bunu istiyorum, hayır olacak yapacağız diyen birisi değil. Ama çok kırıldım ve hevesim kaçtı diyor. Yani bende zaten öyle çok çok büyük bişey istemedim evde nişan olsun bide ufak bir düğün mü olsa demiş çocuk sürekli hevesini kaçıracak şeyler söylemiş.
En son konuşmalarında arkadaşım hiçbir şey olmasın istemiyorum hevesim kalmadı artık ben zaten çok şey istememiştim sırf sen hoşlanmıyorsun diye nişanı evde yapmaya kınayıda yapmamaya ok dedim ama sen bana bir kere bile gerçekten senin isteğin ne diye sormadın bile demiş. Nikah sonrası yemeğe bile ne gerek var diyorsun o zaman senin istediğin gibi olsun hiçbir şey yapmayacağız gelinlik bile giymeyeceğim kimseyi de çağırmayacağız o günü gerçekten unutamayacaksın demiş.
Çocukta çok üzülmüş ben senin mutlu olmanı istiyorum sen nasıl istersen her şeyi öyle planlarız , ben fikrimi söylüyordum seni bu kadar üzdüğümün farkında değildim demiş . Arkadaşımda cidden hevesim kalmadı hiçbir şeye 1 senedir dönüp dolaşıp aynı şeyleri konuşuyoruz hiç önemsemiyor sürekli isteksizlik o yüzden kesinlikle hiçbir şey istemiyorum diyor ama aşırı üzgün. Dün bir arkadaşımız nişanlandı onun fotoğraflarını görünce ağladı azcık ben kendimi hiçbir şey hak etmiyormuş gibi hissediyorum diye. Ben orta yolu bulabilirsiniz bak oda senin üzüldüğünü anlayınca nasıl istiyorsan öyle olsun her şey ben seni mutlu etmek için her şeyi yaparım demiş desem de benim sadece teselli verdiğimi düşünüyor. o yüzden sizlerinde yorumlarını görmek istedi.

Şimdiden teşekkür ederiz.
Bazi insanlar sevmeyebilirler, cok normal degil mi? Mesela ben 😃 ben de duggun istemedim. Nikah yeter bize diye diretmislihim de var. nisani evde yapalim kucuk olsun diye tutturdum. Ben de o kafadaydim o parayi savuracaksak ikimize sahane bir dunya tatilinde savuralim demistim. Ama sonuc? Esim dugun istedigi icin orta yolu bulduk. Nisan benim istedigim gibi sadece aile arasinda evde istemeyle birlikte yapildi. Dugun icin de birlikte mekana, konsepte vs karar verdik. Dugun masraf demek degil sadece. Bana gore gereksiz satafat, bir daha hic gormeyecegim bilmemkim teyzelere yemek vermek, gereksiz stres ve yorgunluk demekti. Ama taraflardan biri dugun istiyorsa elbette secimleri ortak yaparak dugun yapmak gerekiyor. Arkadasiniz dugundeki secimlerine dikkat etsin bence. Gereksiz satafatli,abartili sacma konseptler dugun istemeyen tarafi gerebilir.

Benimde kendi cekirdek ailem disinda amca hala falan gorusuruz ama cok yakin degiliz bence hani o sicaklik yok anne tarafimdada sorunlar oldu zaten kalablik degil onun icin bu dugun mevzulari beni uzerdi biraz,dusundururdu sevgilim varken acaba nasil olcak diye düşünürdüm. Karsimdakinin aile baglari iyiydi sık gorusuyolardi biz onlar kadar kalabalik ve bagli degildik. Bence bu acidan istemiyodur hani cocugu yargisiz infaz etmeyin. Arkadaslarim anlatirdi ben icten ice buruklasirdim bizde neden boyle degil diye ki ben dugun vs cok onemseyen biri degilim az oz sorunsuz sicak biseyler isteyen biriyim.

Ama yinede bu konuda sevgilini anliyorum ikinizinde ortasi olmali tabiki hic dugunsuz falanda senin acindan olmaz. Sade biseyler yapilabilir onuda zorlamayan

arkadasiniz once atasozlerimiz ile baslasin,

"aglamayan bebege emzik verilmez"

arkadasiniz istedigi seyler konusunda talepkar olmayi ogrenmesi gerekiyor, yoksa kimse ana babasi gibi surekli cocugunun neye ihtiyaci oldugunu kollamaz, ki atasozune gore ana babalar bile bunu yapmiyor.

yani arkadasiniz burada hatali. Es adayinin heves kacirtmasi konusunda arkadasinizi anlasam da MissCherryBlossom MissCherryBlossom cok guzel ozetlemis, bu kanadi kirik olma halinde biraz karsi tarafa anlayisli olmak gerekir.

Back
X