Kırgınım ! Haklımıyım degilmiyim fikir istiyorum

enns

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
215
66
Merhaba kızlar,
Dün eşime çok kızdım kırıldım ve konuşmuyorum dünden beridir. sizden de fikir istiyorum acaba ben mi gereksiz yere kızdım.Sizler ne tepki verirdiniz ? Olayı anlatayım kısaca.. Henüz altı aylık evliyiz dün akşam üzeri dokuz buçuk civarı kendi annem telefon etti. ( Öz amcam gibi çok sevdiğim ) bir akrabamız telefon etmiş ve bize gelmek istediklerini hemde düğün davetiyesi vereceklerini söylemiş bir iki saat kadar bir çay içimlik.. 10da gelip 11:30 da kalktılar zaten...Evime de ilk defa gelecekler neyse ben annemle telefonda tamam gelsinler diye konuşurken eşim geldi daha telefon görüşmem bitmeden '' kim geliyormuş,gelmesinler,bu saatte istemem kimseyi diye '' bana söylendi duymamazlıktan geldim kabul ettim. Annemde telefonun diğer ucundan duyacak diye ödüm koptu belkide duydu bilmiyorum...Annemle telefonu kapattıktan sonra eşimde bir afra tafra kızmalar kapıları çarpmalar bana sorsaydın demeler vs. bende sustum o an hiç cevap vermedim. Evimi toparladım. Geldiklerinde aramızda birşey yokmuş gibi davrandık onlar gittikten sonra yine suratım asık konuşmuyorum abartıyor muyum ?
Evime gelmek isteyen bizi sevip sayan birine gelmeyin sonra gelin,yarın gelin vs diyemem ben gönlünden geçtiyse gelir. O an allah ne verdiyse yenilir içilir... Düşündükçe üzülüyorum.

her zaman böyle değilse belki gergindi uzanmak falan istedi neden böyle davrandığını bir sorun konuşun bir sıkıntısı yoksa böyle davranmaması gerektiğini anlatın insanların sevdiklerine gittiklerini iletin daha da laftan anlamazsa konuşmayın..bu arada not düşeyim eşinize sormadan kabul ederek misafiri biraz kabalık etmişsiniz.

Merhaba kızlar,
Dün eşime çok kızdım kırıldım ve konuşmuyorum dünden beridir. sizden de fikir istiyorum acaba ben mi gereksiz yere kızdım.Sizler ne tepki verirdiniz ? Olayı anlatayım kısaca.. Henüz altı aylık evliyiz dün akşam üzeri dokuz buçuk civarı kendi annem telefon etti. ( Öz amcam gibi çok sevdiğim ) bir akrabamız telefon etmiş ve bize gelmek istediklerini hemde düğün davetiyesi vereceklerini söylemiş bir iki saat kadar bir çay içimlik.. 10da gelip 11:30 da kalktılar zaten...Evime de ilk defa gelecekler neyse ben annemle telefonda tamam gelsinler diye konuşurken eşim geldi daha telefon görüşmem bitmeden '' kim geliyormuş,gelmesinler,bu saatte istemem kimseyi diye '' bana söylendi duymamazlıktan geldim kabul ettim. Annemde telefonun diğer ucundan duyacak diye ödüm koptu belkide duydu bilmiyorum...Annemle telefonu kapattıktan sonra eşimde bir afra tafra kızmalar kapıları çarpmalar bana sorsaydın demeler vs. bende sustum o an hiç cevap vermedim. Evimi toparladım. Geldiklerinde aramızda birşey yokmuş gibi davrandık onlar gittikten sonra yine suratım asık konuşmuyorum abartıyor muyum ?
Evime gelmek isteyen bizi sevip sayan birine gelmeyin sonra gelin,yarın gelin vs diyemem ben gönlünden geçtiyse gelir. O an allah ne verdiyse yenilir içilir... Düşündükçe üzülüyorum.
iki tarafta birini eve davet edecek ise birbirine sormalı diye düşünüyorum.Belki eşiniz yorgun,canı sıkkın,başı ağrıyordur.O evde tek siz yaşamıyorsunuz.

orası ikinizin evi olduğu için eşinize haber edin. Sonuçta misafirlerin yanında bi tatsızlık çıkmamış. Eşinizle güzel bir dille konuşun ve olay tatlıya bağlansın :)

orası ikinizin evi olduğu için eşinize haber edin. Sonuçta misafirlerin yanında bi tatsızlık çıkmamış. Eşinizle güzel bir dille konuşun ve olay tatlıya bağlansın :)

Eşiniz suçlu da sinirli anına mı denk geldi acaba o_O Eşinize de danışmalıydınız azcık sizde de var hata neyse gelmişler onlara surat yapmamış en azından,oturun neden böyle davrandığını konuşun küsmektense...

Bilemedim şimdi. Eşiniz de haklı akşam 10 misafir için geç bir saat bence... ama sizde kabul etmekle haklısınız gelmeyin geç oldu diyemezdiniz. annenizle konuştuğunuz sırada araya girerek büyük ayıp etmiş ama.. öyle demeyeydi iyiydi.

.. yine de aranizi düzeltmeye bakın. Erkekler kadınlar gibi ince düşünemiyor maalesef

Peki aynı şeyi eşiniz yapsaydı?

Azıcık empati kuralım; yorgun argın akşamın 9'unda eve girdiniz ve birilerinin geleceğini duydunuz. Hoşunuza gider mi?

Adam üstündekileri fırlatıp kanepeye yayılacak; belki duş alacak; belki karısı ile güzel planları var ve hayal kırıklığına uğramış.

Yeni evlisiniz alışma süreci denilen bu işte; annene çok net keşke önce haber verselerdi; x daha şimdi kapıdan girdi; sen onlara münasip bir şekilde uygun olmadığımızım ilet; yarın daha uzun oturmaya bekliyorum deyip kapatmayı öğreneceksin.

Bir de akşam 10 da oturma şahsen bana da geç. Karşı blokta oturana bile o saatte gitmem yani.

Bu seferlik böyle oldu deyip; bir dahakine daha dikkatli olup karşılıklı sormadan misafir vs çağırmayın. Birbirinizin gönlünü alın; karşılıklı anlayış her şeyin ilacıdır.

bence siz haklısınız gelecem diyen misafire ne denir ki?
ayrıca eşin bana da sorsaydın cnm saat geç oldu dinlenecektim fln da dememiş hemen orayı burayı tekmelemiş:KK62:

misafiri siz ağırladınız. ne var bunda? sizin hatırınız için idare edebilirdi. 2 sohbet 2 çay değil mi?? sonra sakin bir zamanda kırgınlığınızı dile getirirsiniz. onu suçlamadan :KK66:

Siz kırmamak için tamam demişsiniz ama gelecek kişilerin bunu hesap etmesi de gerekir.Eşiniz o gün yorgundur yada değildir rahat rahat evinde oturmak isteyebilir..Birde fikrini sormadan evet deyince onun fikrine önem göstermediğinizi düşündüğü için sinirlenmiş.

düşmanım dahi olsa gelene gelme diyemem kendi adıma.bence siz haklısınız yarın öbür gün yine böyle bişey olduğunda hep kavga mı ediceksiniz tavranızda hakılsınız yapınki bir daha böyle bişey yapmasın zaten insanlar 1 saat oturmuş gitmiş saatlerce otururlarda neyse dicem

biraz empati !
gecenin 10 unda misafir mi olur? ben de sevgilimden bu mıç mıç ailevi ilişkileri için ayrılacağım sanırım.
hiç sevmem emrivaki misafiri.

bende sustum o an hiç cevap vermedim.

niye sustunuz ki? "emrivaki oldu sana da kusura bakma ama birden yok diyemedim azıcık idare etsen hayatım, benim de bu saatte misafir çekecek halim yok ama çok kısa zamanda cevap vermek zorunda kaldım telefondayken dönüp de sana soramadım" gibi bir cümleyi benimki kadar uzun olmasa da kurabilirdiniz sanırım :)
ve bu kadar gerginlik olmazdı bence. eşiniz sessizliğinize de sinirlenmiş, kendisini iyice hesaba alınmamış hissetmiş olabilir.

bizim evde "bu saatte ne misafiri?" kavgaları çıkaran ben olduğum için :KK48: eşinize hak verdim kusura bakmayın

eşinize sormanız gerekiyordu netice geç bir saata gelmek istemişler..centilmen bir adammış misafirlere ve annenise yansıtmamış olayı .size aynısını yapsa ne yapardınız ???

Eşinize sorup keşke öyle kabul etseydiniz yani eşinizin yerine koyun kendinizi o aynısını yapsa nasıl kızardınız.Birde sanki gelmek isteme saatleri de biraz tuhaf 10 misafirliğe yada çay içmeye gelmek için bence uygun bir saat değil..Başkaları için aile saadetinizi bozup kendinizi üzmeyin.

X