Kırgınım....karışığım...

ben oğlumu kreşe verdiğimde emekliyordu.aldığın paranının hepsi kreşe gitsin boşver sen kimin için çalışıyosun çocuğun için değilmi.?bende işe girdiğimde bana nerdeyse hiç kalmıyordu ama sigortam yatıyordu zamanla maaşım arttı oğlum büyüdü ebediyyen bu parayı verecek değilsinya?

Söylediklerinizde haklısınız da kredi borcu ödüyoruz malesef. Hani eşimin aldığıyla ucu ucuna yetiştirsek zaten bunların hiçbirini yaşamam.

Altı senelik bir evlilikte bu saydıklarınız öyle kıymetli ki, içinde bulunduğunuz için çokta farkında değilsiniz belkide.
İlgi konusu kişiden kişiye çok değişiyor; kimisi ilgiye boğuyor, kimisi eşiniz gibi göstermekte güçlük çekiyor.
Bu konuda ne çok şikayet ederseniz eşinize karşı eşiniz o kadar gösteremez hale gelir duygularını.

Yorumlarınız çok değerli benim için.. teşekkür ediyorum anlamaya çalıştığınız için...

Söylediklerinizde haklısınız da kredi borcu ödüyoruz malesef. Hani eşimin aldığıyla ucu ucuna yetiştirsek zaten bunların hiçbirini yaşamam.

şimdi ben anladığımı söliyim yanlışsam beni düzelt,eşin ilgisizliği o ayrı anladımki sevgisini belli etmeyen biri,seni sevdiğide kesin yoksa senin ailen ile ne kadar iyi olursa olsun bu kadar süre bile durması mucize ,elbetteki aile içinde rahatsızlıkları vardır sana söyleyemez bu da kesin ,kredi borcunu bir an önce bitirmek istemeside sürekli mesai yapmasını gerektiyor,borç başka türlü bitmez,oda ister işten gelsin ayaklarını uzatsın,istediği kanalı açsın izlesin,senin için sıkıntı olmaz ama eminimki eşin için çok zor bir durum

Son düzenleme:
şimdi ben anladığımı söliyim yanlışsam beni düzelt,eşin ilgisizliği o ayrı anladımki sevgisini belli etmeyen biri,seni sevdiğide kesin yoksa senin ailen ile ne kadar iyi olursa olsun bu kadar süre bile durması mucize ,elbetteki aile içinde rahatsızlıkları vardır sana söyleyemez bu da kesin ,kredi borcunu bir an önce bitirmek istemeside sürekli mesai yapmasını gerektiyor,borç başka türlü bitmez,oda ister işten gelsin ayaklarını uzatsın,istediği kanalı açsın izlesin,senin için sıkıntı olmaz ama eminimki eşin için çok zor bir durum

Mesaiye kalsa da kalmasa da kredimiz sabit süresini kısaltmıyoruz. Ailemin yanında kalmamıza gelince emin olun ben ondan daha çok rahatsızım.Her seferinde ben şikayet ediyorum kendi evimize gidelim olmuyor böyle diye. çok öneri sundum anneme yakın ev tutalım dedim , kendi evimizi kiraya verelim dedim. Ama işte özellikle benim işim bu ara devredildi başka birine devam edermiyim edemez miyim belli değil. Hal öyle olnuca kendi evim 300 tl ise kirası annemin yanından en iyi ihtimal 600 tl ye kiralarız evi buda ayrı bi fazla para demek. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım yani.

Teşekkür ederim yorumun için. Haklısın aslında. Ben sadece özel günlerimi kutlamadığı için stem etmedim zaten...Onlar örnekti. Evet eşim merhametlidir. Evde kaldığımız dönemlerde mesela ben hiç bulaşık makinası boşalttığımı hatırlamam.Sevmediğimi bilir Benle Sofra kurar , temizlik yapar , sofrayı kaldırır yani ben erkeğim iş yapmam yemek hazırlamam demez.Sevmediği yemekleri bile"işten gelmişsin yapmışsın yemem deyip nankörlük edemem de yer".Cimri değildir , Asla alınmış verilmiş harcanmış hesabı yapmaz. Şimdi annemlerdeyiz eve ne yapıyorsa annemlerede aynını yapar. Kardeşlerimin harçlıklarına kadar sorar. Sürekli annemin parası varmı , eksiği ihtiyacı var mı diye sorar. Yani çok iyidir de....
Ben biraz ilgi bekliyorum sanırım...

OOO daha ne olsun çok sevindim sizin adınıza anlatmak istediğim tamda buydu işte.
Aşkda sevgide bu.:46::46:

Eşinizin o kadar güzel özelliğini yazmışsınız..
Okudum maşallah dedim ben böyle birine kızamadım kızmam açıkçası..
Tek eksiğiniz romantizm,sevgi gösterisi bu da küçük bir sorun sayılmaz
değersiz hissettirebilir haklısınız.
Eşiniz eskiden romantik,çok ilgili,sürprizler jestler yapan biri miydi?
Sonra iş yorgunluğu vs. bu duruma mı geldi?
Yoksa hep böyle miydi? Eğer hep böyleydi diyorsanız yapısı budur..
Bilmiyordur öğretebilirsiniz. Siz jestler yapın örnek olun mesela..
Cebine notlar bırakın işteyken okusun.
Zamanla karım demek benden bu tarz şeyler bekliyor diyebilir..:26:

Teşekkür ederim yorumun için. Haklısın aslında. Ben sadece özel günlerimi kutlamadığı için stem etmedim zaten...Onlar örnekti. Evet eşim merhametlidir. Evde kaldığımız dönemlerde mesela ben hiç bulaşık makinası boşalttığımı hatırlamam.Sevmediğimi bilir Benle Sofra kurar , temizlik yapar , sofrayı kaldırır yani ben erkeğim iş yapmam yemek hazırlamam demez.Sevmediği yemekleri bile"işten gelmişsin yapmışsın yemem deyip nankörlük edemem de yer".Cimri değildir , Asla alınmış verilmiş harcanmış hesabı yapmaz. Şimdi annemlerdeyiz eve ne yapıyorsa annemlerede aynını yapar. Kardeşlerimin harçlıklarına kadar sorar. Sürekli annemin parası varmı , eksiği ihtiyacı var mı diye sorar. Yani çok iyidir de....
Ben biraz ilgi bekliyorum sanırım...

ilk yazdığınızı okuyunca farklı yorum yapacaktım ama bu yazdıklarınızı okuduktan sonra, ne diyebilirim, allah herkese böyle hayırlı eş versin. ben sizin hissettiğiniz ifade etmeye çalıştığınız duyguyu da anlıyorum. biraz daha ilgi heyecan, bunlar çok doğal beklentiler ve hakkınız da. ama anladığım kadarıyla eşiniz de ilgisini, size verdiği değeri yukarıda anlattığınız şekilde gösteriyor. evet, kadın olarak hepimiz bekliyoruz tatlı romantik jestler, bir saçımı okşasın öpsün, daha çok zaman ayırsın,doğumgünümüzde özel günlerimizde incelikli düşünsün vs. ama ben şimdi okurken şunu düşündüm; varsın özel günleri unutsun, romantik olmasın, ama eşinizin şu yukarıda altını çizdiğim sözü o kadar her şeye bedel ki..

mutlu olun:nazar:

Ben seni anlıyorum canım. İfade edemediğini sandığın şeyleri de. Ne yazık ki beyler bizim kadar detaycı değiller. Olayın köküne değil, çiçeğine odaklanırlar. "Bu çiçek solmuş." İyi de neden solmuş, bir bak...Bazen "görmezden gelme, yok sayma" gibi tutumlarının, sorunların üstesinden gelebilmek için geliştirdikleri bir davranış biçimi olduğunu düşünüyorum. Görmemiş gibi yapmak, uğraşmaktan daha kestirme. Eşin seni mutlaka ki çok seviyordur. Ama algıları seninkiler kadar açık olmayabilir canım. Bu durumda sen sanma ki, yanlızlaşan taraf tek sensin. Aslında o da yalnız. Sen elinden geleni yapsan da, o aranızda bir sorun olduğunu göremedikçe bütün çabaların boşa çıkacak.

Tek çaren konuşmak, konuşmak, konuşmak. Uygun dille, uygun zamanda...Seni er ya da geç anlayacaktır inşallah canım. Allah kalbine de yuvana da huzur ihsan etsin inşallah.

Maddi olarak sıkıntımız şöyle...Ev kredisi ödüyoruz . Oğlumu kreşe versem benim aldığım nerdeyse kreşe gider. Çalışmamın pek bi espirisi kalmaz. Eşimin mesaiye kalması bütün çalışanlar kalıyor mesaiye. ama yıl sonu, ay sonu , bilmem ne derken bazen günlerce kalıyor.Ekstra olarak sen kal dediklerinde kalamam diyemiyor. Hastaneye bile gitmez ki izin isteyip te yüz göz olmayayım diye.... Buna kimse kötü bişey söylemesin iş yerinde yeter...

Malesef oglunuz anneanneyle evde kalma yasini gecmis. Okul öncesi yasitlariyla bir arada olmasi lazim. Her gün aktivitelere katilmali, bedenini ve zekasini gelistirecek grup oyunlari oynamali ne bileyim kendi yasiti arkadas cevresi olmali. Eger hep evdeyse okula baslama zamani sorun cikabilir diye düsünüyorum. Kredi ödüyorsunuz ve maddi olarak calismak zorundasiniz dogal olarak. Ama kazandigim kres parasina gidecekse cocuk evde otursun düsüncesini dogru bulmuyorum kusuruma bakmazsaniz. Bebekken tamam anneanneler baksin ama 5 yas cocuguna anne bile yetemiyor kendimden biliyorum. Cocugun bedensel ve ruhsal gelisimi icin güvenilir bir krese gitmesi gerekir bence.

Esinizin durumu ise; ne kadar mutlu oldugunu annenizde kalmanizin sorun olmadigini söylese de bence de evinize dönün. Nasil olsa gece gündüz anneniz var ortada diye gelme gitme saatlerinde rahata alismis. Insan arada bir mesaiye kalir tabii ama abartiyorsa; ev ortamindan mutsuzdur, asiri para hirsi vardir ya da hayati iyice monotonlasmis ve bunun farkinda bile degildir. Siz evde kalinca esinizin bu kadar rahat mesailere gidemeyecegini düsünüyorum. Ayrica ne bileyim cocugunuzun odasi oyuncaklari yok mu evde? Kendi odasinda kendi yataginda yatsa, siz de kendi evinizde yasamaya baslasaniz daha iyi olur gibime geliyor.

Bence eşin sevgisini gösterneyi bilmiyor. Demişsin ya ailesi tarafından dışlanmış diye bence sevgide öğrenilen bir davranış ve o çocuklukta bunu öğrenmemiş. Daha doğrusu sevgisini göstermeyi bilmiyor. Senin yapacağın tek şey bunu ona öğretmek aranızda iletişimin olması güzel bir şey konuşmanız ama sırf konuşarak değil hareketlerinlede bir şeyleri göster ona.

Eşinizin o kadar güzel özelliğini yazmışsınız..
Okudum maşallah dedim ben böyle birine kızamadım kızmam açıkçası..
Tek eksiğiniz romantizm,sevgi gösterisi bu da küçük bir sorun sayılmaz
değersiz hissettirebilir haklısınız.
Eşiniz eskiden romantik,çok ilgili,sürprizler jestler yapan biri miydi?
Sonra iş yorgunluğu vs. bu duruma mı geldi?
Yoksa hep böyle miydi? Eğer hep böyleydi diyorsanız yapısı budur..
Bilmiyordur öğretebilirsiniz. Siz jestler yapın örnek olun mesela..
Cebine notlar bırakın işteyken okusun.
Zamanla karım demek benden bu tarz şeyler bekliyor diyebilir..:26:

Arkadaşım eskidende süprizleri filan pek yoktu da daha iyiydi. Bi çiçek alsa eve getirmesi vermesi bi görseniz kıvranır .Ya sap gibi uzatır önüme ya yanıma koyar anlatabildim mi...
Ben oa yazarım arasıra mesaj gönderirim hediyeler alırım. Özellikle güzel bi mesajda çok mutlu olur karşılık verir ama kendi pek yapmaz.dedim ya bu ara küsüz , şimdi yukarda anlattıklarım beğendiğiniz şeyler bile uzakmış gibi bana....
Şu işim bi belli olsada bi evime geçseydim bakalım o zaman...

ilk yazdığınızı okuyunca farklı yorum yapacaktım ama bu yazdıklarınızı okuduktan sonra, ne diyebilirim, allah herkese böyle hayırlı eş versin. ben sizin hissettiğiniz ifade etmeye çalıştığınız duyguyu da anlıyorum. biraz daha ilgi heyecan, bunlar çok doğal beklentiler ve hakkınız da. ama anladığım kadarıyla eşiniz de ilgisini, size verdiği değeri yukarıda anlattığınız şekilde gösteriyor. evet, kadın olarak hepimiz bekliyoruz tatlı romantik jestler, bir saçımı okşasın öpsün, daha çok zaman ayırsın,doğumgünümüzde özel günlerimizde incelikli düşünsün vs. ama ben şimdi okurken şunu düşündüm; varsın özel günleri unutsun, romantik olmasın, ama eşinizin şu yukarıda altını çizdiğim sözü o kadar her şeye bedel ki..

mutlu olun:nazar:

heyecan değil de mesela işteyken sadece nasıl olduğumu sormak için arasa , evdeyken mesela arkasından başka bi beklentisi olmadan sıkı sıkı sarılsa , dizine yatırsa , bende bi değişiklik olsa farketse gibi.
Allah herkesin gönlüne göre evlat ve eş versin inşallah....

Ben seni anlıyorum canım. İfade edemediğini sandığın şeyleri de. Ne yazık ki beyler bizim kadar detaycı değiller. Olayın köküne değil, çiçeğine odaklanırlar. "Bu çiçek solmuş." İyi de neden solmuş, bir bak...Bazen "görmezden gelme, yok sayma" gibi tutumlarının, sorunların üstesinden gelebilmek için geliştirdikleri bir davranış biçimi olduğunu düşünüyorum. Görmemiş gibi yapmak, uğraşmaktan daha kestirme. Eşin seni mutlaka ki çok seviyordur. Ama algıları seninkiler kadar açık olmayabilir canım. Bu durumda sen sanma ki, yanlızlaşan taraf tek sensin. Aslında o da yalnız. Sen elinden geleni yapsan da, o aranızda bir sorun olduğunu göremedikçe bütün çabaların boşa çıkacak.

Tek çaren konuşmak, konuşmak, konuşmak. Uygun dille, uygun zamanda...Seni er ya da geç anlayacaktır inşallah canım. Allah kalbine de yuvana da huzur ihsan etsin inşallah.

Evet işte aramızda bi sorun yok ona göre. En azından ben öle düşündüğünü düşünüyorum.
Konuşuyorum ama işte aynı yine...
Teşekkür ederim zaman ayırdığın için.....

Malesef oglunuz anneanneyle evde kalma yasini gecmis. Okul öncesi yasitlariyla bir arada olmasi lazim. Her gün aktivitelere katilmali, bedenini ve zekasini gelistirecek grup oyunlari oynamali ne bileyim kendi yasiti arkadas cevresi olmali. Eger hep evdeyse okula baslama zamani sorun cikabilir diye düsünüyorum. Kredi ödüyorsunuz ve maddi olarak calismak zorundasiniz dogal olarak. Ama kazandigim kres parasina gidecekse cocuk evde otursun düsüncesini dogru bulmuyorum kusuruma bakmazsaniz. Bebekken tamam anneanneler baksin ama 5 yas cocuguna anne bile yetemiyor kendimden biliyorum. Cocugun bedensel ve ruhsal gelisimi icin güvenilir bir krese gitmesi gerekir bence.

Esinizin durumu ise; ne kadar mutlu oldugunu annenizde kalmanizin sorun olmadigini söylese de bence de evinize dönün. Nasil olsa gece gündüz anneniz var ortada diye gelme gitme saatlerinde rahata alismis. Insan arada bir mesaiye kalir tabii ama abartiyorsa; ev ortamindan mutsuzdur, asiri para hirsi vardir ya da hayati iyice monotonlasmis ve bunun farkinda bile degildir. Siz evde kalinca esinizin bu kadar rahat mesailere gidemeyecegini düsünüyorum. Ayrica ne bileyim cocugunuzun odasi oyuncaklari yok mu evde? Kendi odasinda kendi yataginda yatsa, siz de kendi evinizde yasamaya baslasaniz daha iyi olur gibime geliyor.

Söylediklerinize katılıyorum aslında ama bizim için pek mümkün olmadı.Şöyleki oğlum 1 yaşından sonra sürekli ateşlendi. Boğazları şişer en az 3 4 gün ateşli bir haftada kendine gelirdi. Bu ayda 2 kere rutine bağlamıştı. fpfa mı neydi yani ateş sendromu. O kadar çektim ki ateşinden hastalığından.Hastalandığında donup kalmaları , kahkahaları hala kulağımda. Arabamızda olmadığından aldığımın yarısı taksi paralarına giderdi.
bu sene yazın farklı bi kortizon tedavisiyle çok şükür atlattı gibi. Bizde bütçemizi zorlamayacak şekilde yarım gün kreşe verdim. 3 4 ay gitti. Ama uyum sağlayamadı. yemekti , arkadaştı derken hep sorun çıkardı.Ama ben pes etmedim alışacak dedim. Sonra sürekli öğretmenleri değişti 15 16 yaşında bi stajer kaldı başında. Elinde sigara telefon.... Çocuk sonuçta. Biraz daha dayandım ama yine hasta olmaya başladı. bi gün gidiyosa 3 gün gidemiyodu. Rahatsız oldum açıkçası ve geri aldım kreşten. Dediğim gibi oğlumun hastalığı o kadar onunda benimde canımı yaktı ki tereddüt etmedim.
Anaokuluna başlayınca yine aynı olacak biliyorum ama işte kar kardır dedim galiba(sağlık açısından) Adam gibi faaliyeti olan bi kreşe vereyim diyorum onunda altından kalkamıyorum şu anda. İş yerim devredildi 1 haftaya kadar diğer kişilerle çalışıp çalışmayacağım belli olacak. çalışırsam bi çaresini bulup evimden gidip geleceğim yok olmazsa zaten iş bulana kadar evdeyim sonrası allah kerim diyorum.

Bence eşin sevgisini gösterneyi bilmiyor. Demişsin ya ailesi tarafından dışlanmış diye bence sevgide öğrenilen bir davranış ve o çocuklukta bunu öğrenmemiş. Daha doğrusu sevgisini göstermeyi bilmiyor. Senin yapacağın tek şey bunu ona öğretmek aranızda iletişimin olması güzel bir şey konuşmanız ama sırf konuşarak değil hareketlerinlede bir şeyleri göster ona.

Dışlanmış demedim de dışa vuruk bi sevgi görmemiş. Mesela annesine babasına kardeşlerine sarıldığını hiç görmedim. Ailesine birşey söyleyecekse kıvranır söyleyemez. Korkmaz da iletişimleri yok. Bizde içteki sevgi dıştadır. Ben oğlumu severken deli olurum dilden içten....Ölürüm onun için. Evet eşimde ailesinden gördüğü gibi. Mesela senelik izinde memlekete gideriz. Bir senedir oğullarını görmemiş olurlar sanki dışardan bi tanıdık gelmiş gibi tokalaşır yanak yanağa hoşgeldin derler. Ne bileyim oğlundur bi sarıl sıkı sıkı bi kokla , kokusunu içine çeker insan evladının onlar öyle değiller.
Evimizi alalı 3 seneye girdi ama annesi filan bırak gelmeyi merak edip sormaz bile. İlgilenmez. Eşimde onlarla yetişti sonuçta.
Biz flört mü desem ne desem o döneme başlarken bile eşim beni sevdiğini benimle arkadaş olmak istediğini(sevgili ) -öğrenciydik bize yemeğe gelmişti,arkadaşlar var içerde diye- başka bi odaya geçip ışıkları söndürmüş öyle konuşmuştu. Görmeyeyim diye.
En büyük sorunumuz evet evde olmamamız. Onuda yukardada anlattım oğlum içindi. En kısa zamanda değişmesi gerekn bi durum bu....

Back
X