- 29 Ocak 2016
- 623
- 1.547
- 113
- 38
Sakın eve bağlanır gibi tamamen saçma bir fikirle çocuk yapmayın.Şu anda olduğundan daha fazla dışarda olacak siz evde kucağınızda bebekle kalacaksınız ,iyice kötü olacak herşey.Ben bu tarz adamların değişeceğini sanmıyorum.Ancak arkadaşları bekarsa ve evlenirlerse ya da aralarına bir dargınlık girerse evin yolunu bulur.Bir arkadaşımın eşi de böyleydi.Evde misafir varken bile çok küçük bir işim var der bir daha gelmezmiş.Arkadaş grubunda bir kavga yaşandı.Ev kedisi gibi senelerdir.
Arkadaşım kavgaların alasında yaptım adam değişmiyo bende haliyle bıktım yani adam gibi konuşsanda beni dinlemiyor ama dediğin gibi bi cafeye gidip seni burda bekliyorum diyebilirim morali bozulur ya bi gelir keyifsiz keyifsiz zoraki bşyler yapar . Benim susmam artık kafamda aslında bazı şeyleri bitirdiğimden kaynaklanıyor gibi sanki o ne yapsa o kararımı biraz daha haklı çıkartıyor
Önceden anlatıyordum ama artık enerjim isteğim kalmadı tartışsamda konuşsamda dinlemiyor beni kendi bildiğini yapıyor boşanmak zor ama şuan az çok bir birikime başladım sınavlardan sonra ailemle konuşmayı düşünüyorum eğer böyle giderse. Bir terapiste gitmeyi düşünüyorum elimden geleni yapmak için daha bilinçli olabilmek için bir müddet elimden gelen herşeyi yapmak sonra vicdanımı rahatlatıp olmadıysa olmadı demek istiyorumBenim eşim de evde saatlerce boş oturmayı sevmez. Sıkılıyor.
Arkadaşı çoktur. Ama bizi de ihmal etmez. Zamanlamasına dikkat eder. Bir yere gidilecekse şu saatte gelirim çıkarız der. Veya evde bir iş falan yapılacaksa yapıp çıkar.
Evlilik mantığı oturmamış, eşini umursamayan adamla yürümez.
Ya olduğu gibi kabul edip ayrı ayrı takılacaksınız ya da böyle evlilik olmaz deyip ciddi yaptırımlar uygulayacaksınız.
Öyle hem kırılıp hem de ses etmemek gönül alınmayı beklemekle evlilik yürümez.
Arkadaşım 10 yıllık evli iki çocuğu var. Onun eşi tam tersi asosyal biri. Hiç beraber bir şeyler yapmak istemiyor. Kadın artık çocuklarla plan yapıp gelirsen gel diyor. Zaten gelirse de huysuzluk yapıyormuş. Değişmeyen adam değişmiyor yani..
Zamanında çok kavgalar oldu bunun için adam yine yapacağımı yaparım ben dedi. Terapiste gitmeye ikna edemedim kendim gidip evliliğini bir kere daha gözden geçirmek istiyorum sonra olmuyorsa açık açık sınavlardan sonra konuşcamEşinizin mahçup hali bu mu?
Tam tersi umurunda bile değilsiniz bence.
Ne demek her haftasonu, her akşam dışarıda olmak? Niye evlenmiş ki o zaman?
Cinnet geçiririm bir daha hiç bir planıma dahil etmem kendim çıkıp çıkıp gezerim..
Siz bir şey demedikçe daha da rahat hareket edip eve gelip hastayken ilgili davranıyor. Çünkü bir şey diyen de yok..
Problemli olan eşiniz, terapiye gidecek olan sizsiniz. Gidin konuşmak anlatmak faydalı olur. Ama böyle evlilik olmaz..
Bu arada çocuk için sakın acele etmeyin. Eşiniz evlilik adamı değil..
Size yapılanı bir şekilde hazmedersiniz de, çocuğuna karşı ilgisiz, umursamaz, söz verip tutmayan babayı hazmedemezsiniz..
Beni anlatmışsınız resmenDeğişmiyorlar malesef.6.5 yıllık eşim 14 yıldır hayat arkadaşım ama hala arkadaşlarıyla vakit gecirmeyi iple ceker, onları bana tercih eder.iki çocuğunuz var, ben ücretiz izindeyim, ailem uzakta, arkadaşım hiç yok çünkü benim tek arkadaşım uzun zamandır o oldu artık bu yaştan sonra kimseyle arkadaş olamıyorum ki sürekli evdeyim.bir yerlere gidelim desem bahaneler ardı ardına.trafik, soğuk, sıcak, çocuk vs. Ama arkadaşları bir mesaj atsa anında plana uyar.benimle gezmeyi sevmiyor mesela.artık evde bile iki yabancı gibiyiz dışarıda işimiz olsa ordan birşeyler yapalım yada alisverise gidelim desem ben hafta içi alırım der eve getirir.bende artık konuşmuyorum anlatmıyorum birşeyleri.bana değer vermediğini görüyorum.konusa konuşa çıkmaları azaldı ama bizimle de çıkmıyor evde tv telefon ile yasıyor.ne bir gönül alma ne bir özür hiç yok.hicbirsey olmamış gibi davranıyor artık ben zorunlu şeyler olmadıkça konuşmuyorum.siz daha yenisiniz kendi çevrenizle vakit geçirin onsuz yaşayın belki düzelir.
Bu evlilikte paylaştığınız şeyi merak ettim açıkçası? Adam kendi başına takılıyo siz sanki annesi gibi evde ona yemek hazırlayıp temizlik yapıp duruyosunuz, eve gelince karnını doyuruyosunuz, giydirip kuşatıp işe gönderiyosunuz, başka??Zamanında çok kavgalar oldu bunun için adam yine yapacağımı yaparım ben dedi. Terapiste gitmeye ikna edemedim kendim gidip evliliğini bir kere daha gözden geçirmek istiyorum sonra olmuyorsa açık açık sınavlardan sonra konuşcam
Benim zoruma giden de bu zaten paylaştımız hiç bşy yokBu evlilikte paylaştığınız şeyi merak ettim açıkçası? Adam kendi başına takılıyo siz sanki annesi gibi evde ona yemek hazırlayıp temizlik yapıp duruyosunuz, eve gelince karnını doyuruyosunuz, giydirip kuşatıp işe gönderiyosunuz, başka??
O zaman neden devam ediyosunuz bu evliliğe? Yazık değil mi zamanınıza emeğinize?Benim zoruma giden de bu zaten paylaştımız hiç bşy yok
Ben de zaten ayrılmayı düşünüyorum çünkü anlatmaktan Yoruldum bütün enerjimi sömürdü resmen yaşayan ölü gibiyim çocuk düşünmüyorum zaten. ama önümde sınavlar var sınavlardan sonra değişmesse konuyu kendisine açacağımO zaman neden devam ediyosunuz bu evliliğe? Yazık değil mi zamanınıza emeğinize?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?