kırıcı insanlar

Senin gibi bir kızın kendine güveni olmayacak da,kimin olacak?yerimseniben
Demek istediğim,onların tavırlarına karşı dik dur,incindiğini belli etme.Üstüne çok gelirler,karakterleri sağlam olmadığı için bu durum onlara zevk verir.Değişmene gerek yok,onlar gibi olmana hiç gerek yok.Bir bakışın bile yetmeli.ınan bu zor bir şey değil.a.s.
teşekkür ederim :) evet onlar gibi olursam zaten kendimden nefret ederim. şu belli etmeme işini beceremiyorum en başta suratım düşüyo hemen o an dediklerinden etkilenmeyip sakin üzülmesem belkide rahatlıkla güzel bi cevao düşünüp yapıştırabilirim ama o an heycanlanıyomuyum nedir öyle bişey

zaten bizler insanları kırmamak için dikkatli konuştuğumuz için hep kırılıyoruz.ben de senin gibiydim ünideyken.çok içerlenmiş olacamki üniden sonra huyum bayağı bi değişti.valla artık ufacık bi haksızlıkta dile getiriyorum.ha şimdi mutlu musun diye bir sor koskoca bi hayır...çünkü bu kez de cvp verdim diye için için mahvoluyosun.bütün hayatına yansıyo bu çünkü.bence cvp vermemek diğer arkadaşların dediği gibi bir erdemdir.(kendini ezdirmediğin sürece).son olarak şunu derim cvp veriyor olmak da hoş değil.huyunu hiç değiştirme...

Ah canım ya 39 yşnda ben bile bu dertden muzdaripim..Kızlarım çok kızıyo bana''anne niye cevabı yapıştırmıyosun''derler haksızlık ve laf düellolarına karşı kaldğımda..yapamıyorum işte edepden sanırım..ama aslında hakedene haketdğini verceksin..en son geçen hafta daha çok yeni mesela,çay ziyafetinde eltim bana''bu dolmaları yine komşunmu hazırladı''diyerek masa başında kalabalık ortamda bana misillemede bulundu..aklı sıra beni işte rencide edicek yaa...nerden girsin nerden bulaşsın bilemedi hanım...Hayır artık ben kaptım bu usulü hep kendim yapıyorum dedim..dolmada acılı biber salçalı komşumun yöresine ait yapılan bir dolma..herneyse;bayramdakide tam pişmemişdi diyerek lafları sıralarken,araya kaynanam yoo hayır güzeldi o öyle daha güzel oluyo diyerek felan kapatmaya çalıştı..Ben orda ona iki çift güzel laf cevap verip susturamadım,söylesemde söyleyiş tarzı çok önemli,gülerek sokuşturmalıyım ama nerdee ben o yapıda bir insan değilim,kırıcı olamıyorum..Alçak gönüllü olmak yürek ister canım..Fesat ard niyetli insanlarla uğraşmak çok zor..Kendimize dert edip yıprandığımızla kalıyoruz..Sende daha çok gençsin,çok detaycı olma..:1no2:bizler artık hastalık problemlri yaşıyoruz,ata ata içimize..

Bence ya sen cok alingan birisin herseyi ciddiye aliyorsun, ya da cevrende cok degisik insanlar var sana uymayan. Madem bu kadar sikayetcisin cevrendekilerden, nicin onlari hala hayatinda tutuyorsun?
Bana denk gelmiyor kotu niyetliler nedense, ya da ben onlarin niyetini anlar anlamaz cikariyorum hayatimdan.

Sozum meclisten disari ama bana inandirici gelmiyor bir insanin melek gibi iyi olup da karsisindakilerin hep kotu olmasi, kotu davranislara maruz birakilmasi filan. Sen mutlaka birseyler yapmissindir onlara ki onlardan da istemedigin muameleyi goruyorsundur. (Seni sucladigimi filan sanma lutfen) Ha gercekten dedigin gibi cok iyi biriysen, bu insanlarin senin hayatinda isi ne? Niye dikkate aliyorsun ki onlari...

Bir de sunu soylemek istiyorum. Sen kirici degilsin, ben degilim, bu konuya yazan arkadaslar degil, e kim bu insanlar yahu? Herkesin agzinda vardir bu "kotu insanlar, kirici insanlar"... Bu insanlar sensin, biziz iste, dunyada kirici insan, iyi insan diye kumelenmis insan topluluklari yok ne yazik ki. Soyle ki, birimize kirici gelen davranis otekimize gelmeyebilir. Karsindaki insanin niyeti kotu degildir belki ama sana kotu gelmistir. Bu nedenle en basta alingan birisin galiba diye dusundum.

Biraz karisik oldu, umarim anlasilir.

Ah canım ya 39 yşnda ben bile bu dertden muzdaripim..Kızlarım çok kızıyo bana''anne niye cevabı yapıştırmıyosun''derler haksızlık ve laf düellolarına karşı kaldğımda..yapamıyorum işte edepden sanırım..ama aslında hakedene haketdğini verceksin..en son geçen hafta daha çok yeni mesela,çay ziyafetinde eltim bana''bu dolmaları yine komşunmu hazırladı''diyerek masa başında kalabalık ortamda bana misillemede bulundu..aklı sıra beni işte rencide edicek yaa...nerden girsin nerden bulaşsın bilemedi hanım...Hayır artık ben kaptım bu usulü hep kendim yapıyorum dedim..dolmada acılı biber salçalı komşumun yöresine ait yapılan bir dolma..herneyse;bayramdakide tam pişmemişdi diyerek lafları sıralarken,araya kaynanam yoo hayır güzeldi o öyle daha güzel oluyo diyerek felan kapatmaya çalıştı..Ben orda ona iki çift güzel laf cevap verip susturamadım,söylesemde söyleyiş tarzı çok önemli,gülerek sokuşturmalıyım ama nerdee ben o yapıda bir insan değilim,kırıcı olamıyorum..Alçak gönüllü olmak yürek ister canım..Fesat ard niyetli insanlarla uğraşmak çok zor..Kendimize dert edip yıprandığımızla kalıyoruz..Sende daha çok gençsin,çok detaycı olma..:1no2:bizler artık hastalık problemlri yaşıyoruz,ata ata içimize..
doğru söylüyosunuz ablacım kafaya çok takarak kendimize zarar veriyoruz. birde gerçekten dediğiniz gibi söylerken serin kanlı olmak gerekiyo yoksa dediğin şey nekadar anlamlı olsada bişeye yaramıyo

Bence ya sen cok alingan birisin herseyi ciddiye aliyorsun, ya da cevrende cok degisik insanlar var sana uymayan. Madem bu kadar sikayetcisin cevrendekilerden, nicin onlari hala hayatinda tutuyorsun?
Bana denk gelmiyor kotu niyetliler nedense, ya da ben onlarin niyetini anlar anlamaz cikariyorum hayatimdan.

Sozum meclisten disari ama bana inandirici gelmiyor bir insanin melek gibi iyi olup da karsisindakilerin hep kotu olmasi, kotu davranislara maruz birakilmasi filan. Sen mutlaka birseyler yapmissindir onlara ki onlardan da istemedigin muameleyi goruyorsundur. (Seni sucladigimi filan sanma lutfen) Ha gercekten dedigin gibi cok iyi biriysen, bu insanlarin senin hayatinda isi ne? Niye dikkate aliyorsun ki onlari...

Bir de sunu soylemek istiyorum. Sen kirici degilsin, ben degilim, bu konuya yazan arkadaslar degil, e kim bu insanlar yahu? Herkesin agzinda vardir bu "kotu insanlar, kirici insanlar"... Bu insanlar sensin, biziz iste, dunyada kirici insan, iyi insan diye kumelenmis insan topluluklari yok ne yazik ki. Soyle ki, birimize kirici gelen davranis otekimize gelmeyebilir. Karsindaki insanin niyeti kotu degildir belki ama sana kotu gelmistir. Bu nedenle en basta alingan birisin galiba diye dusundum.

Biraz karisik oldu, umarim anlasilir.
senin hayatında bu tür insanlar olmamış olabilir ama benim oldu senin olmamış diye başkasının karşısına bu tür insanlar çıkmıcak diye bişey yok eğer ben kırmış yada onlara kötü birşey yapmış olsaydım neden dertleneyim bukadar gelip burda konu açıyım onlarla mecburen aynı ortamdayım bu yüzden hayatımdalar ben tutmuyorum onları.

Boşver canım böyle basit insanlara cevap vermeye bile değmez,
Bir müddet sonra kendi cehennemlerinde boğulup giderler,
Başkalarında eksiklik arayan emin ol kendisi eksiktir,
Böylelerini çıkar hayatından,arkadaş çevrene güzel bir temizlik yap.

bu konuda bi ben mi böyleyim diyodum bende kııcı ve hazı cevep olamıyorum o anda verilecek cok cevap varken ben sinir den cvp bile veremiyorum vermeye kalksam sesim titriyor sanırım yapıyla alakalı bir durum kavgayı ve böyle ikili atışmaları sevmeyen bir insanım sakin bir yapım var ama daha sonrada kendi kendimi yiyorum neden bende şunu söylemedim diye ama şuna inanıyorum öyle insanlar aile içinde ve sosyal hayatlarında kavgaya atışmaya alışık olan insanlar sürekli eksik arayan laf sokmaya kalkarlar yani sürekli bir huzursuzluk içindedirler

Her insan boyle değil ya .
Onlarla iliskinizi kesin .
Başka birileriyle tanisin .

Back
X