Sinir bozucu komşular

Silkelemek hepinize dert olmuş.Birinizde bundan vazgeçeyim dememişsiniz.Ne diyeyim çok ilginçsiniz.Umarım bir yasa falan çıkarda birbirinize girmekten kurtulursunuz.

Ablacım sirkelemek diye bir tabir yok. Silkelemek o, silkmek'ten gelir. Sirke salatalara falan koyduğumuz ürün. Salatayı sirkelersin anca, sirke dökersin üstüne. Diğeri silkelemek, valla doğrusunu unutturdunuz bana ha.

Konuyu da okudum (sirke diye okudukça çok dikkatim dağıldı biraz zor oldu) ama yani tencere dibin kara, seninki benden kara hesabı bir konu.

En temiz benim bah bah nasilda cirpiyorum. 😀
Benimde aklıma bu geliyor.
Eskiden varmış çünkü elk. süpürge yokmuş, çamaşır makinesi yokmuş evler müstakilmis.
Şimdi yapmak çok mantiksiz.
Bizimkilerin aspiratörden bile haberi yok.
Bazen diyorum at eti mi pisiyor diye öyle leş koyuyor kapılarını açıyorlar.
Keşke halkegitimlerde , kadınlara gece kursu gibi bisey açılsa da zorunlu olsa katılmak. Medeniyet, adabimuaseret, görsel sanatlar, vs gibi dersler verilse. Evet çok ütopik farkındayım.

Yaşım 24, hayatımda bir şey silkelemişliğim çok nadirdir. Hatta son 2 3 yıldır hiç bir şeyi alıp camdan balkondan sallamadım. Süpürge iş görüyor zaten. Kendi halını temizleyip, alt katın camını penceresini toz içinde bırakınca bence temizlik olmuyor.

Benim anlamadığım silkeleme ihtiyacı neden hisseder ki insanlar..?
Yani 26 yaşındayım aklıma gelmez dur şunu silkeleyeyim diye...
Halı zaten süpürülur
Çarşaf yıkanır...
Valla bence komple apartman tuhaf sizin...
Ha bizde de var bi tane üst komsüm silkelenir durur.
Manyak her halde diyorum ilişmiyorum.

Aynen. Bu zamanda hala halı silkeleme kafasını bende anlamıyorum. Yatak çarşafını silkeleme olayını hiç anlamadım zaten.
Süpürgenin yapamadığı hangi işi yapıyor acaba bu silkeleme olayı?

Ya hakkatten normalde silkelenir mi?
Yani ne annemde gördüm ne başkasında...
Yeminle ilk defa duydum yatak çarşafı silkeleme olayını...
Kil tüy falan da hiç bakmadım yani var mı yok mu üzerinde..
Kedi besledim evde 2 tane mesrla...
O zamanda tüy toplayıcı rulolarla temizledim...
Hala düşünüyorum pasaklı mıyım acaba diye...😂

32 yaşındayım hayatımda 1 kere bile sofra bezi dahi silkelemedim. İlla silkeleyeceksek balkonunun içine köşeye yap sonra balkonu siler süpürürsün. Üst kattakine laf ediyorsun ama sen de az değilsin. Hadi Pazartesileri bu iş için seçtin, gene mutfaktan yapılmaz. Kadının uyarması mı lazım mutfaktan yapma diye. Az bile söylemiş sana

Keşke halkegitimlerde , kadınlara gece kursu gibi bisey açılsa da zorunlu olsa katılmak. Medeniyet, adabimuaseret, görsel sanatlar, vs gibi dersler verilse. Evet çok ütopik farkındayım.

o kadar doğru ki; gençliğimde anadolu yakasının bilindik bir kız lisesinde okumuştum. Milli Güvenlik dersi yeni konulmuştu ve dersimize topçu albay bir hocamız girerdi, haza beyefendi. 40 dk.lık dersin son 10-15 dk. adabı muaşeret kurallarına ayırırdı. öğrettikleri hep kulağımda kalmıştır.

Yatağın çarşafı niye silkelenir ki ?
Yemek mi yiyorsunuz da kırıntı oluyor.
Kirliyse atarsın makinaya
Paspas kilim silkelenek de nedir
Süpürge neden bir şey var
Ben 1.katta oturuyorum. Altımda sadece arabalar var. Silkelediğim tek şey masaörtüsü. Ona rağmen balkonumun kenarına silkelerim masa örtümü. 2 günde birde yıkarım.

Pazartesi günü kadın pencereler kapalı senib keyfini mi bekleyecek?
Yüzde Yüz haklı.
İlla silkeleyeceğim diyorsanız nir mesaj atarsınız brş dakikalığına kapatır.
Tüm gün niye kapalı otursun?

Ya ben senin yerinde olsam o üsttekini bi silkelerim neye uğradığını şaşırır bebek bezi ne demek bazen aldığın terbiyeyi bi kenara bırakacaksın ki herkes haddini bilecek!

Benim balkonuma bebek bezi gelse bezi açar pis tarafını üst kapıya yapıştırırım. Bak bir daha atabiliyor mu

3yıldır tepeden aşagı tuvalet kagıdı, ıslak mendil yemek kırıntılarını sirkeleyen komsum var hergün bu şekilde birkaç sefer insanlıkla seslendim laftan anlamadı kadının piskolojisi deyip susuyorum asagıdaki komsum da bu durumdan şikayetçi o da 10 yıldır bu kadını cekiyormuş. Neyse bizim binanın halı sirkeleme günü yok herkes kafasına göre. Bende üst kattaki in yaptığını alt katıma yapmayım sdiye hiç bişey sirkelemiyorum arada yatak carsafımı sirkelerim, onda da baktım asagıdaki hayırdır niye haber vermiyorsun diye tepki verince, birde kendisi de pat pat sürekli halı sirkeler üstümdeki de hergün sirkeler benim ayda yılda sirkelediğim çarsafa balkona cıkar,. Bende pazartesi günü bi şeyler sirkelerim haberin olsun dedim tamam dedi. 2 ay oldu arada pazartesi paspas sirkelerim yine balkona cıkar niye haber vermiyorsun diye bende bugün pazartesi degilmi sürekli asagımı inicem dedim. Gecen hafta yine 2 balkonum var ilk defa mutfagın balkonundan 1 tane kilim sirkeledim diye kapıya geldi seninle kavga yapmaya geldim diye, bende komsu kara karsı güleryüzlüydüm baktım iyiye gitmiyor tepkimi koydum, hayırdır abla bugün pazartesi degilmi?
Mutfagın balkonundan neden sirkeliyosun balkonumu batırdın, aşagıda kalanın canı çıksın yapıyorsun?
-3 senedir sana anlayıs gösterdim üst kattaki gibi hergün tepene pislik dökmedim, ben salak bir insan degilim safda degilim sana gösterdiğim anlayıs bu sekilde karsılasan ozaman bende tependen asagı pislik döküyüm dedim
-SESİNİ yükseltti mutfak balkonundan sirkeleme vırt zırt bende abla en ufak bişey için benim kapıma çııyorsun sen beni daha önce uyarsan arka balkondan sirkelerim uyardın mı da sesini yükseltiyorsun, balkonum battı diye kapıma çıktın üstelik pazartesi sirkelerim dediğim halde, üst katımdakş hergün tependen asagı mutfagına pislik döküyor onunda kapısına çıksana dedim. Sen bana diyorsun mutfak balkonundan sirkeleme diye sen niye sirkeliyon ozaman bizimde akrabalarımız pislik içinde kalıyor ben buzamana kadar bunu sorun ettim mi de en ufak bişey olsa benim kapıma geliyon dedim. Ben halımı sirkelerim ozaman git başka yere parket arabanı dedi bende ona sen karısamazsın kapının önü benim alanım istediğim yere park ederim derim. Ne kırıcı ne de sakin konustum baktım gülmüyorum hemen yumuşadı espri yapıyorum niye sinirleniyorsun dedi, bende surat ifadene bi aynadan bak istersen espri yapar gibi halin varmı dedim. Eğer rahatsız oluyorsan mutfak balkonundan hiç bişey sirkelemem sende sirkelemiyorsun arabamız batıyor, ben pazartesi günleri sirkeliyorsam sende pazartesi günleri sirkeliyorsun en alt kattaki bayan rahatsız olmasın dedim. Dairenin en alt katındaki bayanın kapısını benim alt katımla üst katım pisletiyor gecen en alt kattaki kadın kapısını süpürüyor hemde kızıyor binadakilere hemen bi alt komsum (kapıma gelen) kendisi hiç bişey sirkelemiyoda ben sirkeliyomuş gibi kadına gaz veriyor. Vallahi bıktım ya normalde komsularım sever kapıma gelende dışarıda sürekli konusur benle ama ben anlayış gösteriyorum kendi evimde esir gibiyim. Yarın pazartesi ne yapıyım hanımlar yine laf edicek
Sirkelenmez sirke başka bir şey. Silkelenir. Ama aslında silkelenmez de. Yani apartmanda yaşıyorsunuz. Şu kadarcık şeyi öğrenmek zor değil. Mendilinizi bile camdan, balkondan silkeleyemezsiniz. Üst komşunuz zaten belli ki medeniyetten nasibini almamış ama bu sizi de haklı çıkarmaz. Biri yanlış yapıyor diye herkes o yanlışı yaparsa dünya yaşanmaz hal alır. Elektrikli süpürge denilen muhteşem bir icat var. Ben onu kullanmanızı öneririm. Diğer iki komşuyu da görünce çekin videoya şikayet edin.

Benim ust katimdaki, saydigin ne varsa mutfak balkonuma silkelerdi.

Kac kez uyardigim halde..

Birgun yine balkon batmis, sakince supurdum kurege topladim, ciktim ziline bastim evin icine pisligi doktum.
Hergun ben temizliyorum bugunde sen temizle dedim.

Evinde misafirde varmis haberim yoktu, aaa cok ayip bilmem ne
Siz susun lutfen dedim.
X abla hergun benim mutfak balkonuma bunlari silkeliyor, kadin gık diyemedi.
Komsuda utancindan morcivert bir renk aldi.

Dinsizin hakkindan imansiz gelir hesabi, o gunden sonra silkeleme gunu bekledi.
Yine utanması varmış da yapmayı kesmiş. Annemin üst katındaki terbiyesiz yemek yiyoruz öteki balkondan silkele dediğimiz halde tepemize sallardı halılarını. Balkonuna çeşme taktirmisti şarıl şarıl evimize su akardı yapma derdik akarsa aksın bana ne derdi. Yönetici kayinbabasini arardı biz kocasına söylerdik yok allah yok. Gece 12-1 de evi süpürürdü ki ev hanımı. Defoldu gitti de kurtulduk ama 5 sene çektik

Hepiniz silkeliyormuşsunuz zaten birbirinize kızmanızın anlamı ne ben anlamadım valla...Ben küvete silkeliyorum sofra bezi örtü vs.. Halılarıda süpürge ile çektiriyorum bu zamanda hala komşusunun balkonuna birşeyler silkeleyen, çarşaf asıp perde gibi aşağı indiren insanlara sinir oluyorum ben köyde doğdum büyüdüm o köylü diye aşağıladığınız insanlar bir çoğunuzdan daha medeni ve saygılıdır asla komşularının evini bahçesini pisletmez asla işgal etmez ama şehirde öğretmen üniversite okumuş kadınlar bile halı silkeliyor, (bizzat eski komşuşarımdan bahsediyorum) balkona yolluk, halı yıkayıp asıyor şapur şupur alt komşunun yani benim balkonuma suyu akıyor afedersiniz benim sözüm size değil konu sahibi üstünüze alınmayın lütfen... Eski komşularım için söylüyorum bazı insanlar okusalar da değişmiyor demekki eğitim fani eşeklik baki kalırmış.

Asagi zaten sofra bezi filan cirpilmaz kilim carsafta cirpilir yani ama sey yapin balkon degilde camdan cirpin bakin cami kapaliysa degilse soyleyin kapatsin oyle cirpin simdi moda oldu apartmanlarda sitelerde kavga cikmasi eskiden kimse kimseyi sikayet etmiyordu. Brnce o kadindan cok yukardan bez kagit atan kadini engelleyin terbiyesiz. Kv demin ustunde eltisi oturuyor oda herseyi bahceye atardi birgun ben otururken soda sisesi atti sesini duydum cekildim cekilmesem kafama iniyordu aldim siseyi goturdum evlerine attim bu benim kafama gelseydi sizi mahvederdim dedim baya saydim simdi atamiyorlar haddini bildirin hakaret ediyorsa sizde edin

Camdan birşeyler silkeleme olayını hiç bir zaman anlamadım anlamayacağım. Süprüp, silmek ne güne duruyor?!!

Back
X