- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Keşke halkegitimlerde , kadınlara gece kursu gibi bisey açılsa da zorunlu olsa katılmak. Medeniyet, adabimuaseret, görsel sanatlar, vs gibi dersler verilse. Evet çok ütopik farkındayım.En temiz benim bah bah nasilda cirpiyorum.
Benimde aklıma bu geliyor.
Eskiden varmış çünkü elk. süpürge yokmuş, çamaşır makinesi yokmuş evler müstakilmis.
Şimdi yapmak çok mantiksiz.
Bizimkilerin aspiratörden bile haberi yok.
Bazen diyorum at eti mi pisiyor diye öyle leş koyuyor kapılarını açıyorlar.
Aynen. Bu zamanda hala halı silkeleme kafasını bende anlamıyorum. Yatak çarşafını silkeleme olayını hiç anlamadım zaten.İlla birseyleri silkmek zorunda misiniz? Supurge yok mu evlerinizde?
Aynen. Bu zamanda hala halı silkeleme kafasını bende anlamıyorum. Yatak çarşafını silkeleme olayını hiç anlamadım zaten.
Süpürgenin yapamadığı hangi işi yapıyor acaba bu silkeleme olayı?
Keşke halkegitimlerde , kadınlara gece kursu gibi bisey açılsa da zorunlu olsa katılmak. Medeniyet, adabimuaseret, görsel sanatlar, vs gibi dersler verilse. Evet çok ütopik farkındayım.
Ya ben senin yerinde olsam o üsttekini bi silkelerim neye uğradığını şaşırır bebek bezi ne demek bazen aldığın terbiyeyi bi kenara bırakacaksın ki herkes haddini bilecek!
Sirkelenmez sirke başka bir şey. Silkelenir. Ama aslında silkelenmez de. Yani apartmanda yaşıyorsunuz. Şu kadarcık şeyi öğrenmek zor değil. Mendilinizi bile camdan, balkondan silkeleyemezsiniz. Üst komşunuz zaten belli ki medeniyetten nasibini almamış ama bu sizi de haklı çıkarmaz. Biri yanlış yapıyor diye herkes o yanlışı yaparsa dünya yaşanmaz hal alır. Elektrikli süpürge denilen muhteşem bir icat var. Ben onu kullanmanızı öneririm. Diğer iki komşuyu da görünce çekin videoya şikayet edin.3yıldır tepeden aşagı tuvalet kagıdı, ıslak mendil yemek kırıntılarını sirkeleyen komsum var hergün bu şekilde birkaç sefer insanlıkla seslendim laftan anlamadı kadının piskolojisi deyip susuyorum asagıdaki komsum da bu durumdan şikayetçi o da 10 yıldır bu kadını cekiyormuş. Neyse bizim binanın halı sirkeleme günü yok herkes kafasına göre. Bende üst kattaki in yaptığını alt katıma yapmayım sdiye hiç bişey sirkelemiyorum arada yatak carsafımı sirkelerim, onda da baktım asagıdaki hayırdır niye haber vermiyorsun diye tepki verince, birde kendisi de pat pat sürekli halı sirkeler üstümdeki de hergün sirkeler benim ayda yılda sirkelediğim çarsafa balkona cıkar,. Bende pazartesi günü bi şeyler sirkelerim haberin olsun dedim tamam dedi. 2 ay oldu arada pazartesi paspas sirkelerim yine balkona cıkar niye haber vermiyorsun diye bende bugün pazartesi degilmi sürekli asagımı inicem dedim. Gecen hafta yine 2 balkonum var ilk defa mutfagın balkonundan 1 tane kilim sirkeledim diye kapıya geldi seninle kavga yapmaya geldim diye, bende komsu kara karsı güleryüzlüydüm baktım iyiye gitmiyor tepkimi koydum, hayırdır abla bugün pazartesi degilmi?
Mutfagın balkonundan neden sirkeliyosun balkonumu batırdın, aşagıda kalanın canı çıksın yapıyorsun?
-3 senedir sana anlayıs gösterdim üst kattaki gibi hergün tepene pislik dökmedim, ben salak bir insan degilim safda degilim sana gösterdiğim anlayıs bu sekilde karsılasan ozaman bende tependen asagı pislik döküyüm dedim
-SESİNİ yükseltti mutfak balkonundan sirkeleme vırt zırt bende abla en ufak bişey için benim kapıma çııyorsun sen beni daha önce uyarsan arka balkondan sirkelerim uyardın mı da sesini yükseltiyorsun, balkonum battı diye kapıma çıktın üstelik pazartesi sirkelerim dediğim halde, üst katımdakş hergün tependen asagı mutfagına pislik döküyor onunda kapısına çıksana dedim. Sen bana diyorsun mutfak balkonundan sirkeleme diye sen niye sirkeliyon ozaman bizimde akrabalarımız pislik içinde kalıyor ben buzamana kadar bunu sorun ettim mi de en ufak bişey olsa benim kapıma geliyon dedim. Ben halımı sirkelerim ozaman git başka yere parket arabanı dedi bende ona sen karısamazsın kapının önü benim alanım istediğim yere park ederim derim. Ne kırıcı ne de sakin konustum baktım gülmüyorum hemen yumuşadı espri yapıyorum niye sinirleniyorsun dedi, bende surat ifadene bi aynadan bak istersen espri yapar gibi halin varmı dedim. Eğer rahatsız oluyorsan mutfak balkonundan hiç bişey sirkelemem sende sirkelemiyorsun arabamız batıyor, ben pazartesi günleri sirkeliyorsam sende pazartesi günleri sirkeliyorsun en alt kattaki bayan rahatsız olmasın dedim. Dairenin en alt katındaki bayanın kapısını benim alt katımla üst katım pisletiyor gecen en alt kattaki kadın kapısını süpürüyor hemde kızıyor binadakilere hemen bi alt komsum (kapıma gelen) kendisi hiç bişey sirkelemiyoda ben sirkeliyomuş gibi kadına gaz veriyor. Vallahi bıktım ya normalde komsularım sever kapıma gelende dışarıda sürekli konusur benle ama ben anlayış gösteriyorum kendi evimde esir gibiyim. Yarın pazartesi ne yapıyım hanımlar yine laf edicek
Yine utanması varmış da yapmayı kesmiş. Annemin üst katındaki terbiyesiz yemek yiyoruz öteki balkondan silkele dediğimiz halde tepemize sallardı halılarını. Balkonuna çeşme taktirmisti şarıl şarıl evimize su akardı yapma derdik akarsa aksın bana ne derdi. Yönetici kayinbabasini arardı biz kocasına söylerdik yok allah yok. Gece 12-1 de evi süpürürdü ki ev hanımı. Defoldu gitti de kurtulduk ama 5 sene çektikBenim ust katimdaki, saydigin ne varsa mutfak balkonuma silkelerdi.
Kac kez uyardigim halde..
Birgun yine balkon batmis, sakince supurdum kurege topladim, ciktim ziline bastim evin icine pisligi doktum.
Hergun ben temizliyorum bugunde sen temizle dedim.
Evinde misafirde varmis haberim yoktu, aaa cok ayip bilmem ne
Siz susun lutfen dedim.
X abla hergun benim mutfak balkonuma bunlari silkeliyor, kadin gık diyemedi.
Komsuda utancindan morcivert bir renk aldi.
Dinsizin hakkindan imansiz gelir hesabi, o gunden sonra silkeleme gunu bekledi.
Allah'ım çok şükür yarabbim sonunda "silkelemek" diyen biriEn alltaki kadına üzüldüm herkez tepesinden bişeyler silkeliyor.