Kırılan heyecanım

Ben üniv zamanımda 85 alacağım dersten 32 almıştım ve benim bölümüm yoruma dayalı bir bölüm de değil eminim ama hocaya söylesen de fark etmez . Hoca beni iki sene bıraktı en son baktım yapsam da yapamasam da hep bırakıyor şikayet edeceğim diye kıyamet kopardım . Ortam da hoca yoktu ama hocaya laf taşıyacak insanlar vardı . Sonra ki sınavlarda ba ile mi bb ile mi ne geçtim

O duyguyu çok iyi bilirim. Üniversitedeyken bir dersin proje ödevinden, ki günlerce çalışıp araştırıp yapmıştım, 70 almıştım. Ödevi son güne bırakan yarım yamalak yapan bir arkadaşım da 70 almıştı ve bu bana çok dokunmustu. O zamanlar farkında değildim ama üniversite bittiğinde edindigim en büyük tecrube ne kadar kasarsan o kadar değersiz oluyorsun hocalarin gözünde. Rahat olan, çok üzerinde durmayan öğrenciler benden hep öndeydi, hocalarin gozdesiydi. Bir gün bile hiçbir dersten devamsızlık yapmadım. Millet kantinde kahve sigara muhabbet yaparken ben bulduğum her arada kütüphaneye giderdim. Hocaların kıymetlisi olamadım ama bu bana genel kültür birikimi olarak geri döndü.

Nedensizce...

İnşallah hayal ettiğiniz yerdesinizdir.

Lisans öğrencisiyim

Lisans öğrencisiyim
Bizde son siniflarin mezuniyet projesi dersi var. Orada bir arastirma konusu veriyoruz ve herkes kendi konusu uzerine bir tez yaziyor. Ancak lisans ogrencisinin makale yazamayacagini hocan nasil bilmez ben bunu anlamadim. Muhtemelen tecrubesiz biri ve muhtemelen sizin yazdiklarinizi o sonra derleyip toplayip kendi bir dergiye gonderecek. Akademisyenlik bu degil.
Bir makale yazmani istediginden emin misin? Makaleler Ingilizce olur cogunlukla. Ve lisans ogrencilerinin cogunun yeterli Ingilizcesi yok. Olsa da bilimsel terimlerde sorun yasayabiliyor. Makale formatini nereden bilsin bir de lisans ogrencisi? Ya bilmiyorum gercekten hocanin verdigi odev makale ise, lisans ogrencisine makale yazdirmak biraz agir olmus bence. Bana cok sacma geldi. Arastirma odevi verip arastirma nasil yapilir diye ogretmekse niyeti onu bilemem ama makale yazdirmak nedir onu anlamadim. Ustelik deneysel birsey olmadan, veri olmadan... Review makalesiyse hadi bu, o da bir iki kaynak taramasiyla yapilacak birsey degil. O konudaki tum calismalarla ilgili kaynaklari, arastirmalari tarayip konuya iyice hakim olmak, yorum yapabilmek gerekir. Lisans ogrencisi bunlari yapabilecek bir bilgi birikimine sahip degildir ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…