Kirildiginizda karsi tarafa kirginliginizi nasil belli edersiniz?

siz dogal oldugnuzu dusunseniz de asiri kibar haliniz esinize yapmacik gelmis olabilir,
bence uzatmaniza degecek bir konu degilmis,
ustelik size aslinda hak vermis o konuda.

elestiriyi veya bu sertlikteki cumleleri kaldiramiyorsaniz onu daha nazik ve dusunceli olmasi gerekliligi konusunda uyarin,
o da bundan sonra o kadar acik olmaz.

alinganlik konusunda da "cahil"e takilirdim,
kendisini onaylamayan her goruse bu sekilde karsi cikmamali bence,
insanlari kucumseyerek ne yukselebilir ne de asagiladikca hakli konuma gelebilir,

illa kibar ve sogukkanli olmak zorunda degilsiniz,
yerinizde olsam ya o lafi yedirir ya da karsilikli bir tartismaya girmeden tavrimi koyardim,
Baskasi olsa umursamam bile,
ancak ortak bi hayati paylastigim kisi sirf dusuncelerimi begenmedi diye boyle kestirip atamaz,
dunyanin en sacma cumlesini bile kursam onaylamasa bile sahsima saygi gostermek zorunda diye dusunurum,
Once o kendi tavrini duzeltsin...

yazmayi unutmusum,
en hararetli tartismalarda bile birden konuyu kisiselletirmekten cikarir 3.kisi gibi aynen yukarida yazdigim gibi konusurum,
bir ara suskunluklarim fena patladi, en sevdigim insanlari cok kotu kirmaya basladim...
konusunca agir konusurdum o yuzden susmayi seciyordum guya.
Simdi de boyle deniyorum aile arkadas sevgili... epey faydasini gordum

Ben genelde kırıldığımı, üzüldüğümü söyleyemiyorum. Sadece az konuşuyorum ve bir şeyler paylaşmıyorum. Tabii böyle olunca "ne oldu moralin mi bozuk" soruları geliyor. "Yok biraz halsizim" diyorum. Kendi kafamda halledip "aslında o da haklı sanki" dedikten sonra tekrar eski halime geri dönüyorum.

O değil de benim gibi naif bir insanı nasıl üzüyorsunuz ya ?!

siz dogal oldugnuzu dusunseniz de asiri kibar haliniz esinize yapmacik gelmis olabilir,
bence uzatmaniza degecek bir konu degilmis,
ustelik size aslinda hak vermis o konuda.

elestiriyi veya bu sertlikteki cumleleri kaldiramiyorsaniz onu daha nazik ve dusunceli olmasi gerekliligi konusunda uyarin,
o da bundan sonra o kadar acik olmaz.

alinganlik konusunda da "cahil"e takilirdim,
kendisini onaylamayan her goruse bu sekilde karsi cikmamali bence,
insanlari kucumseyerek ne yukselebilir ne de asagiladikca hakli konuma gelebilir,

illa kibar ve sogukkanli olmak zorunda degilsiniz,
yerinizde olsam ya o lafi yedirir ya da karsilikli bir tartismaya girmeden tavrimi koyardim,
Baskasi olsa umursamam bile,
ancak ortak bi hayati paylastigim kisi sirf dusuncelerimi begenmedi diye boyle kestirip atamaz,
dunyanin en sacma cumlesini bile kursam onaylamasa bile sahsima saygi gostermek zorunda diye dusunurum,
Once o kendi tavrini duzeltsin...
Cok haklisiniz tesekkurler :)

Herkese tekrar tavsiyeleri icin tesekkur ederim.
Esim zaten aramizdaki soguk ruzgarlari farketmisti butun gun.
Aslinda soze o basladi,neye kirildigini biliyorum diyerek.
Ve karsilikli konusarak durumu cozume kavusturduk cok sukur.
Herkese dertsiz,tasasiz gunler dilerim..

ben olsam açık açık neye kırıldığımı anlatırım..
haaa konu kayar tartışmaya kavgaya dönerse çatır çatır ederim kavgamı o ayrı...

Back
X