Kırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar
Kırgınlığımın sebebini anlatmak ve tepkimin doğruluğu hakkında yorumlarınızı almak için paylaşmak istedim yaşadığım olayı.
Önceden okuyan bilir annemle sorunlarımızı bugün yine bir tartışma yaşadım sebebş yine dalgaya alıp aşağılaması.
31 yaşındayım atanamadım henüz. Kpss çalışıyorum. Annem bana alaycı bir şekilde olmayan bir durumu olmuş gibi anlatarak beni dalgaya alıp aşağıladı. Biri varmış 40 yaşına kadar sınav çalışmış atanamamış diyerek. Sende öylesin 40 yaşına kadar çalışırsın dedi. Çok kırıldım aynı zamanda da çok sinirlendim. Artık hakaret edwxek kadar gözüm döndü. Bildiğiniz terbiyesizlik yaptım. Haksızım belkide ama artık aşağılaması dalga geçmesi hor görmesi zoruma gidiyor artık. Zaten zor bir süreç hemde bu yaşta birde bu tür ithamlar kendime saygımı yok ediyor
Ben 30 yaşında atandım. Maddi olarak rahatım ama bu sefer ailemin müthiş evlilik baskısı başladı. Bu laflar sözler asla bitmeyecek. Sakın pes etme. Derslerini çalış ve o evden bir an önce çok

hayat şartlarının ne kadar zor olduğunun farkında da değilsiniz anlaşılan evet devir değişti artık çalışmayan kadınlar da istenmiyor sanırım çağın gereklerinin de farkında değilsiniz kaldı ki bir kadın kendi parasıyla kuaföre gidip bakımını yaptırıp en güzel kıyafetleri almayı nasıl istemez ya
Amacım o kendi paramı kazanıp harcamak zaten bunca çaba bu yüzden atanmak için. Ama çalışmayan bayanlarda evleniyor çevremde Evlendikleri kişilerde zengin değil

Ben 30 yaşında atandım. Maddi olarak rahatım ama bu sefer ailemin müthiş evlilik baskısı başladı. Bu laflar sözler asla bitmeyecek. Sakın pes etme. Derslerini çalış ve o evden bir an önce çok
Amacım o atansam en azından kşmseye muhtaç olmayacağım için. Evlen baskısı çok tesir etmez sanırım. Çok iyi Olur tabi sevip sevileceğin biriyle hauatı paylaşmak ama çıkmıyor öyle biri de hemen. İnsanlar ve ilişkiler değişti.

Amacım o atansam en azından kşmseye muhtaç olmayacağım için. Evlen baskısı çok tesir etmez sanırım. Çok iyi Olur tabi sevip sevileceğin biriyle hauatı paylaşmak ama çıkmıyor öyle biri de hemen. İnsanlar ve ilişkiler değişti.
Amacım asla yargılamak değil merak ettiğim için soruyorum. Atandınız diyelim peşine de evlendiniz. Evlenince işi bırakacak mısınız

Annenizin aşağılayıcı bir üslupla konuşması doğru değil fakat gel gelelim ki onun da sabrı tükenmiş olabilir. Kpss sınavına çalışırken özel sektörlere başvurmayı deniyor musunuz

Amacım asla yargılamak değil merak ettiğim için soruyorum. Atandınız diyelim peşine de evlendiniz. Evlenince işi bırakacak mısınız
Güzel bir üslupla yargılayabilirisniz tabi.elbette bırakmayacağım ben öğrencilik hayatımfa bile babaödan para almamış. Doğru düzgğn kıyafet bile giymemiş bir kızım. Kocadan da alamam.

Ben zengin birini aramıyorum. Ama erkekler kızda paraya mı bakıyor devir mi değişti anlamadım. İşi olmayan ev kızları evlenemiyor o halde sizin görüşünüze göre. Ha ben babamdan bile ta okul yıllarımdan beri para almayan biriyim. Koca parasını da alamam. O yüzden kpss çalışıyorum. Özel sektör zor ve garantisi yok. Her yıl bu sene olacak diye diye bu yaşa kadar geldim. Bazı kötü olaylarda yaşayarak etkisşnde kalıp verimli geçiremediğim zamanlarda çok oldu
Hangi yılda yaşıyorsunuz anlamadım ki.

Özel sektörde çalışırken kpss deneyebilirdiniz. Bende sayısal mezunuyum, atama çok çok az o sebeple memurluk pek denemedim. Direkt özel sektöre yöneldim.
Tabiki çalışın para kazanın, ha çalışmak zorunda da değilsiniz ama evlenmek çok maliyetli, artık anne babalar karışmıyor. Evlenecek bireyler alıyor bütün eşyaları vs. Siz çalışıp birikim yapmadan nasıl olacak o iş?

Annenizin aşağılayıcı bir üslupla konuşması doğru değil fakat gel gelelim ki onun da sabrı tükenmiş olabilir. Kpss sınavına çalışırken özel sektörlere başvurmayı deniyor musunuz
Denedim de bu şehşrde zor tecrübeli arıyorlar. Yani alınmadım işe. Bulunduğum şehirde özel sektörde iş bile yok

Bayanlar için birikim gerekmez ki. Okumayan veya okuyup ta işsiz ev kızı olanlar hiç evlenmiyor mu hiç.
Var ama siz Eğitimli bir insansınız düşünce yapınız farklı olmalı.. Önceliğiniz aldığınız eğitimin hakkını verin. Bilinçli olarak, atanmak için çalışın. İşe güce başlayınca sizinde fikirleriniz çok değişecek.

Mesela burdan kpss çalışma gruplarına katılıp motivasyon bulabilirsiniz.

Yani ben anlamıyorum,atanmak haricinde bir meslek edinme yolu yok mu? Herkes atanmak zorunda mı? Neden herkes devlete sırt dayamak istiyor? başka çabalama yolu görmeyen ne çok insan var. Gerçekten üzülüyorum artık.

Sizin boşa geçen 8 yılınıza ben bile üzüldüm,annenizi düşünemiyorum bile. Tamam atanmaksa hedefiniz okey,gerçekleştirin ama 8 yıl da evde oturulup ders çalışılmaz be arkadaşım. İnsan gider bir işe girer,bir cep harçlığı kazanır,aynı zamanda da sınava hazırlanır bari. O da yoksa napsın anneniz? Kadın beslemiş büyütmüş,bir sitemlik hakkı yok mu?

Hangi yılda yaşıyorsunuz anlamadım ki.

Özel sektörde çalışırken kpss deneyebilirdiniz. Bende sayısal mezunuyum, atama çok çok az o sebeple memurluk pek denemedim. Direkt özel sektöre yöneldim.
Tabiki çalışın para kazanın, ha çalışmak zorunda da değilsiniz ama evlenmek çok maliyetli, artık anne babalar karışmıyor. Evlenecek bireyler alıyor bütün eşyaları vs. Siz çalışıp birikim yapmadan nasıl olacak o iş?
Bende az değildi iyiydi ama gittikçe zorlaştı. Çok kötü olsa alımlar bende umudum olmazdı bırakırdım. Ama umudum var olabiceğine dair

Yani ben anlamıyorum,atanmak haricinde bir meslek edinme yolu yok mu? Herkes atanmak zorunda mı? Neden herkes devlete sırt dayamak istiyor? başka çabalama yolu görmeyen ne çok insan var. Gerçekten üzülüyorum artık.

Sizin boşa geçen 8 yılınıza ben bile üzüldüm,annenizi düşünemiyorum bile. Tamam atanmaksa hedefiniz okey,gerçekleştirin ama 8 yıl da evde oturulup ders çalışılmaz be arkadaşım. İnsan gider bir işe girer,bir cep harçlığı kazanır,aynı zamanda da sınava hazırlanır bari. O da yoksa napsın anneniz? Kadın beslemiş büyütmüş,bir sitemlik hakkı yok mu?
Arada ücretli öğretmenlik yaptım. Şuan da çalışırım bir. İşte ama kpss ile birlikte yürümez. Onca yıl emek verip emeğinün hakkını almayı istiyorum.

Arada ücretli öğretmenlik yaptım. Şuan da çalışırım bir. İşte ama kpss ile birlikte yürümez. Onca yıl emek verip emeğinün hakkını almayı istiyorum.
Neden yürümesin? Bir sürü öğretmen tanıyorum hem özel sektörde çalışıp hem kpss ile atanan. Onlar yapıyorsa siz de yapabilirdiniz

Yani aile evinde de olsan, bir süre sonra demek ki annenin bile gözüne batıyorsun. Yaptığı hayal kırıcı evet, ama belki gerçekçi bi yaklaşım da aynı zamanda. Daha sonuç odaklı davranman gerektiğini, bazı şeyler için geç kaldığını ima ediyor olabilir.

Yani aile evinde de olsan, bir süre sonra demek ki annenin bile gözüne batıyorsun. Yaptığı hayal kırıcı evet, ama belki gerçekçi bi yaklaşım da aynı zamanda. Daha sonuç odaklı davranman gerektiğini, bazı şeyler için geç kaldığını ima ediyor olabilir.
Geç mi kaldım herşey için sizce.

8 sene sınav çalışılmaz ablacım. ben de atanamadım. ama mezun olduğumdan beri hep çalıştım okulda. böylece meslekte dördüncü senemde çok daha nitelikli bir okuldayım. kpss de çalıştım, istedim çok emek verdim ama olmadı. olana kadar evde durulmaz. belki hiç olmayacak? kendinizi köreltiyorsunuz. bir sürü bıcır bıcır dinamik yeni mezun var. zamanı gelecek tecrübesiz sizi değil onları tercih edecekler. bu sınava hayat bağlanmaz. bırakın artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X